Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

I novi korisnici koji potpisu na dve godine ugovor dobiju tablet, to je promocija.10/1, za 1500 dinara, dve godine+ biras tablet.imas neke za dinar, a za neke treba doplata.Takodje dele i neku konfiguracijicu ili laptopove uz doplatu.

I novi korisnici koji potpisu na dve godine ugovor dobiju tablet, to je promocija.10/1, za 1500 dinara, dve godine+ biras tablet.imas neke za dinar, a za neke treba doplata.Takodje dele i neku konfiguracijicu ili laptopove uz doplatu.

Jel ima negde da se vidi koje tablete ili laptopove nude i kolko para se daje za koji?

Ovog trenutka sam preko mojportal zatražio promenu brzine na 50/2 i ladno mi odmah odgovorili da ma je internet ubrzan na tu brzinu.Da li je to moguće tako jednostavno i kada će ta brzina da krene?I da li je to po ceni od 1899 din?

Ovog trenutka sam preko mojportal zatražio promenu brzine na 50/2 i ladno mi odmah odgovorili da ma je internet ubrzan na tu brzinu.
Ти си беше узео вдсл? Онда је могуће да то брзо одраде али је још више могуће да цена буде она регуларна а не би ти се свидело да буде и она без уговорне обавезе од 8.299 ... све зависи какве си среће.
Једино ако си у понудама имао 50/2 по цени 10/1 па да све буде ОК.

U ponudi je bilo 50/2 i 10/1 u padajućem meniju.Danima mi je izlazilo obaveštenje da nemam tehničke mogućnosti za 50/2(sada mi je istekao prethodni ugovor) a večeras odjednom dobijam obaveštenje da sam dobio taj paket.Zato sam malo sumnjičav da ću dobiti to što sam tražio.Cena nije nigde navedena u ponudi.

Али већ имаш вдсл? Ја немам ту понуду јер имам активан Бокс на броју али ми се чини да је у понуди писало баш то, 50/2 по цени 10/1 (или баш 50/2 за 1.899) па ако имаш вдсл а изабрао си 50/2 ... мислим да ћеш да добијеш пуну цену.

едит: ево како је то изгледало:

http://forum.benchmark.rs/showthrea...-01-10-2012)&p=3838561&viewfull=1#post3838561

Poslednja izmena:
@calexx nemam još uvek,sada kažu da se vrši provera ili kako već.Kod mene nije bilo toliko stavki,samo dve koje sam naveo_Ostaje da čekam:sceptic:

Nema veze, dok ne potpises ugovor nemoj da brines za cenu, ako ti daju regularnu i ako ti ne odgovara ne potpisujes ugovor i cao, ali ako ti odobre gotovo sam siguran da ces je dobiti za 1900 RSD, cisto sumnjam da neki placa punu cenu ja ne znam nikog koji placa full cenu 50/2 svi su na akciji za 1900.

Онда је добро, неће тек тако да ти промене брзину и наплате пуну цену. ;) Јутрос сам погледао, код мене се такође нуди промена брзине на 50/2 или 10/1 (што је мало бзвз кад већ изнад пише да имам 10/1) мада то за Бокс и није реално. Мислим да сам пре пар месеци изабрао тих 50/2 и добио одговор да ја не могу да мењам брзину. Сад бих тешко и хтео да то урадим, Бокс ми траје до пролећа па ћу онда да размислим да ли да га оставим или променим за одвојене ставке.

Zahvaljujem obojici:Klanjanje

Jos jedno kratko pitanje,na mojportal kada trazim promenu brzine izbaci obavestenje"Imate zahtev za promenu brzine u toku",da li ste vi koji imate 50/2 isto tako cekali to "u toku"?Jer negde na temi sam ranije procitao da ako ne ispunjavas uslove odmah te odbiju?Sutra idem da vratim opremu i potpisem novi ugovor,nemam pojma kako ce ispasti jer sada nista ne znam?

Jel moguce sto se ADSL-a tice da se ugovor potpise mesec-dva ranije? Istice mi ugovor u oktobru, koristim 10 mb/s a presao bih na 20 mb/s i uzeo bih neki tablet jer sad placam 1899 za 10 mb/s a posto se cene menjaju *** sad im je za tu cenu 20 mb/s aktuelan...

Jel moguce sto se ADSL-a tice da se ugovor potpise mesec-dva ranije? Istice mi ugovor u oktobru, koristim 10 mb/s a presao bih na 20 mb/s i uzeo bih neki tablet jer sad placam 1899 za 10 mb/s a posto se cene menjaju *** sad im je za tu cenu 20 mb/s aktuelan...

Moze, isti slucaj je i kod mene.
Inace, kako su mi rekli u poslovnici svi tableti koji su na sajtu mogu da se poruce, ukljucujuci i onog Teslu koji je najbolji od svih ili onaj Asus Fonepad koji je najskuplji

Moze, isti slucaj je i kod mene.
Inace, kako su mi rekli u poslovnici svi tableti koji su na sajtu mogu da se poruce, ukljucujuci i onog Teslu koji je najbolji od svih ili onaj Asus Fonepad koji je najskuplji

Hvala na odgovoru :) Otisao ja danas do poslovnice cisto da vidim sta i kako kad ono istice mi ugovor za 3 meseca tek, i kao rekose mi da sacekam par dana da udje u septembar da bude 2 meseca i 20+ dana do kraja ugovora jer kao ako bi mi sad odobrili u poslovnici moraju da cekaju odgovor iz bg a postoje 2 opcije. Opcija 1 da odbiju zahtev u bg i opcija 2 da prihvate ali da platim penale posto ima vise od 3 meseca do isteka pa sam odustao i oticu za 10-ak dana ponovo da podnesem zahtev i tjt :)

Hvala na odgovoru :) Otisao ja danas do poslovnice cisto da vidim sta i kako kad ono istice mi ugovor za 3 meseca tek, i kao rekose mi da sacekam par dana da udje u septembar da bude 2 meseca i 20+ dana do kraja ugovora jer kao ako bi mi sad odobrili u poslovnici moraju da cekaju odgovor iz bg a postoje 2 opcije. Opcija 1 da odbiju zahtev u bg i opcija 2 da prihvate ali da platim penale posto ima vise od 3 meseca do isteka pa sam odustao i oticu za 10-ak dana ponovo da podnesem zahtev i tjt :)

Nece ti dati ni jedan sat ranije da potpises ugovor pre roka. Meni su zbog njihove greske kada sam bio 9-tog proslog meseca u poslovnici da uzmem novu promociju NET 20 i tablet su mi rekli da moram da cekam sutradan jer sam menjao brzinu tog datuma, tacnije kada sam prvi put uzeo 10 mb net ******i su mi pustili 5 mb paket u fazonu nisu znali da sam ja hteo 10 mb i nisu znali da li moja linija moze da izgura toliku brzinu a lepo stoji da sam zaokruzio da hocu 10 mb paket pa su mi onda tek sledeceg dana pustili paket koji hocu. Tako da sam zbog te njihove zezanicije moro da sacekam i taj jedan dan i onda je u racunaru moglo sve da prodje. Zato ti kazem nece te ni jedan sat pustiti ranije pre nego sto to oni to dozvole. Ja sam isto hteo par dana ranije da podpisem ugovor i da uzmem Tesla tablet kada se prvi put pojavio ali nisu dali.

pre mesec dana su mi zamenili ruter imao sam hg520 i tu sam povezao pc i smart tv preko lan kabla pustao sam filmove preko serrvio programa znaci od pc-a na tv sam tako slao e sad sam dobio novi ruter posto se ovaj stari pokvario u pitanju je ruter hg531 povezao sve kao na starom i nikako nece da mi radi pc ne vidi tv a na tv-u radi internet sta je problem tu ?

Kada mi je istekao ugovor za Box odjavio sam tv i mobilni a zadržao ADSL do 10mb,podneo zahtev za 50/2 preko mojportal na koji mi ne odgovaraju a brzina koju trenutno imam kilavi do neizdržljivosti.Da li da otkažem i ADSL pa posle toga potpišem ugovor ako ne može 50/2 onda 20/1 na dve godine jer ne znam koliko ću morati da čekam odgovor na poslat zahtev za promenu brzine?Ima li neko iskustva sa ovim,izdaje me strpljenje a ne gasi mi se ADSL jer imam 15 privatnih trackera?Da li treba nekoga zvati i koga,jer u poslovnici ne preduzimaju ništa pošto sam im rekao da sam poslao zahtev za promenu brzine?Ima li neko predlog šta mi je činiti?Hvala

Kada mi je istekao ugovor za Box odjavio sam tv i mobilni a zadržao ADSL do 10mb,podneo zahtev za 50/2 preko mojportal na koji mi ne odgovaraju a brzina koju trenutno imam kilavi do neizdržljivosti.Da li da otkažem i ADSL pa posle toga potpišem ugovor ako ne može 50/2 onda 20/1 na dve godine jer ne znam koliko ću morati da čekam odgovor na poslat zahtev za promenu brzine?Ima li neko iskustva sa ovim,izdaje me strpljenje a ne gasi mi se ADSL jer imam 15 privatnih trackera?Da li treba nekoga zvati i koga,jer u poslovnici ne preduzimaju ništa pošto sam im rekao da sam poslao zahtev za promenu brzine?Ima li neko predlog šta mi je činiti?Hvala

Imas li ti teh. mogucnosti za 50/2?

Mozes dobiti ako ti centrala podrzava VDSL tehnologiju i ako si na 300m udaljenosti od iste

Pod drugacijim uslovima neces dobiti.

Dobice iako je malo preko 300m do 500m ako hoce da mu daju radice, pod uslovom da ima teh. mogucnosti centrala.
vdsl do 500m ima smisla preko je veliko gubljenje brzine i nema smisla

VDSL ima smisla do 1500m jer dotle radi isto kao ADSL2+ na 50m.

@armor+ ne znam da li imam tehničkih mogućnosti,živim u Sr.Mitrovici i niko mi ništa ne govori.Šef u poslovnici mi kaže da neće moći jer sam na 500m a može do 300m?Da li sama centrala podržava ne znam,po njegovom treba da ima tehničkih mogućnosti.Ja sam mu rekao da bih pristao na taj ugovor pa ne mora da bude 50-neka bude 30 ali u tom paketu.Sada čekam ali ne znam šta...Hvala na odgovorima:)

@armor+ ne znam da li imam tehničkih mogućnosti,živim u Sr.Mitrovici i niko mi ništa ne govori.Šef u poslovnici mi kaže da neće moći jer sam na 500m a može do 300m?Da li sama centrala podržava ne znam,po njegovom treba da ima tehničkih mogućnosti.Ja sam mu rekao da bih pristao na taj ugovor pa ne mora da bude 50-neka bude 30 ali u tom paketu.Sada čekam ali ne znam šta...Hvala na odgovorima:)

to da li imas ili ne tehnicke mogucnosti mozes saznati i po tvojim parametrima iz modema i ukucati ih u ADSL/VDSL kalkurator na sledecem linku

http://www.kitz.co.uk/adsl/max_speed_calc.php

ako su ti rekli da si na 500m i da je ugradjena VDSL ploca kod tebe u centrali nece ti dati

mada kao sto pisu gore radi to i na vecim udaljenostima samo se brzina zbog vecih gubitaka signala u bakarnom kablu gubi

bori se probaj pronadji nekoga iz tehnicke sluzbe pa malo "ispod zita" ako ne sta ti daju to ti je

Poslednja izmena:

Tebe treba da brine samo udaljenost od centrale,ako si do 350 metara po duzini kablova onda je to OK!A sto se tice VDSL2 ploca 100% su ugradjene u tvojoj centrali,tj.u svim uredjajima po centralama su VDSL2 ploce jos od 2010 godine!
http://www.huawei.com/en/products/fixed-access/dslam/index.htm
http://www.huawei.com/en/products/fixed-access/multi-service/index.htm
Pozz!

Poslednja izmena:
@armor+ kako da dodjem do parametara,mislim da sam jednom pokušao i nisam uspeo do kraja:wall:
@Zexoni70 šef u poslovnici je ukucao adresu i rekao mi je da sam udaljen 500m,to je verovatno kablovima..
Još jednom hvala svima na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno