Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

ok trip evo kako je kod mene
sss.jpg

samo ne kapiram zasto ti upstream line rate nije 1024

HG531 V1

jel može na ovom ruteru da se promeni kanal za wifi?

Crkao mi je nazalost HG520 modem, i dali su mi HG532e. speedtest.net pokazuje 0,5mbita upload, placam 1mbit. Ping oko 35ms. Net mi sada radi ocajno, ali ocajno! Kada pustim youtube klip, ocita jedno 2 sekunde, pa zakoci, pa jos 2 sekunde pa opet zakoci i tako u nedogled. Ne znam sta da radim, dali da ih zovem opet da trazim da mi zamene modem, ili uopste nije do njega? Kako se kod vas ponasa, vi koji imate ovaj model?

Ako ti je sa prethodnim sve radilo normalno (dok nije otkazao) onda zovi i prijavi kvar. I budi uporan.

Imam ADSL ruter HG530 i ruter TL-R402M, šta treba da podesim da bi mi radio net preko TL-R402M. Lan kabal mi ide od HG530 u WLAN od TL-R402M, onda drugi lan kabal mi ide iz prvog lan porta iz TL-R402M u komp i nemam net. Znam pre nego što sam imao adsl nisam morao ništa da podešavam i odmah sam imao net sad neće, ja uđem na 168.192.1.1 u ruter ali nikako ne mogu podesim net, može pomoć?

Jel problem što je i hg530 ruter pa u njemu moram nešto da čačkam?

Iskljuci DHCP u tom drugom i ubodi u LAN. Podesi wifi (ime mreze, stavi sifru) i to je to. ;)

Iskljucio sam i nista se ne menja, evo kako mi izgleda kad udjem u tl-r402m.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    62.2 KB · Pregleda: 150
  • 2.JPG
    2.JPG
    59.2 KB · Pregleda: 117
  • 3.JPG
    3.JPG
    66 KB · Pregleda: 127
Ако су и HG530 и TL-R402M на 192.168.1.1 то сигурно неће да ради. Помери овај други на неку суседну тј било коју од 192.168.1.2 до 192.168.1.254 па пробај. Искључи му DHCP па ће сви компови да узимају шта им је потребно од HG530.

Zeznu sam nešto i promenio subnet mask i nije više 255.255.255.0 već 255.255.0.0 i sad više ne mogu da pristupim tl-r402m ruteru preko 192.168.1.1, ne pomaže ni factory reset na ono dugme iza.
Kako da resetujem ovaj subnet mask da bude kao pre 255.255.255.0? Ne piše mi ni default gateway.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    64.6 KB · Pregleda: 361
Poslednja izmena:
Unesi rucno ip adresu u podesavanjima lan kartice. Ubodi samo 402m i promeni mu pristupnu adresu na 192.168.3.1 npr.

jel postoji neki nacin da se proveri realan protok sa moje strane da neki virus ne krade protok ili trojanac primetio sam kada pogasim sve procese pise ponekad u task menadgeru 5% manje vise zauzece network konekcije i onda net radi bas lose u fazonu na speed testu bude oko 1-3 a uzeo sam paket na 6 (sto je oko 5 uglavnom) a zvao sam telekom oni kazu da kao ne mogu da vide na sta se trosi konekcija i da kada restartujem modem sve bude normalno

jel postoji neki nacin da se proveri realan protok sa moje strane da neki virus ne krade protok ili trojanac primetio sam kada pogasim sve procese pise ponekad u task menadgeru 5% manje vise zauzece network konekcije i onda net radi bas lose u fazonu na speed testu bude oko 1-3 a uzeo sam paket na 6 (sto je oko 5 uglavnom) a zvao sam telekom oni kazu da kao ne mogu da vide na sta se trosi konekcija i da kada restartujem modem sve bude normalno

Uzemes pa stavis neki antivirus i neke za malvere pa pregledaj racunar ako i posle toga nesto zeza onda lepo uzmes pa reinstaliras win i resen problem.

Ovaj HG531 sam menja kanale za WiFi, da li bira najmanje opterećen, sumnjam.

Ovi nisu normalni ,
Nisam još dobio ADSL 20/1 + tablet. Ali sam dobio račun gde mi je naplaćena prva mesečna rata za tablet ?!?

Koji si tablet uzeo ?

Naplaćena rata za ASUS Memo Pad HD10 16 gb -WIFI
Baš je ,,neviđen" tablet

Pa hd10 nema u ponudi na sajtu. ??!

Bio je na početku akcije kad sam se ja prijavio za 20 /1 i tad je rezervisan za mene i još je tamo.

Stigao mi je racun za adsl 200din veci nego inace,a pod ugovorom sam. Da li se nekom jos to desilo,znate li o cemu se radi?

Dvesta dinara naplaćuju izradu nove SIM kartice, što potom obračunavaju kroz mesečni račun.

Ako si pravio novu karticu i na Box si paketu, možda je u tome problem.

Samo adsl i nisam pravio novu sim karticu.

Danas sam našao u poštanskom ovo pa ne pratim da li je nešto novo/staro...

(izbrisao sam samo moje podatke)

desktop.jpg

Setili se tebe, sad kad su skoro sve već rasprodali.

Ubacili su nov Tesla tablet i vratili Asus HD7... Dobio sam i ja ovo jos pre 10ak dana. Danas sam se prijavio za ADSL sa ovim Tesla tabletom preko onog njihovog servisa moj racun. Pa javljam utiske kojom brzinom ce da sve to zavrse. Koristio sam Telekom ADSL godinu dana do pre 2 godine kad sam presao na SBB. Tad sam bio prezadovoljan... Placao sam 50% najmanji paket negde oko 760din (bio neki studentski popust) + sam uspeo da zaglavim onaj speedUp tako da sam skoro svih 12 meseci imao 6mps internet po minimalnoj mogucoj ceni :)

Nov je i ovaj paljevinski kompjutor sa čak 500W čiste snage! Budući da procesor troši max 10W, ostaje sasvim dovoljno za jedan Titan Z. ;)

http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1893

:D
ja nemam reci, ko radi u strateskom planiranju ovog telekoma, da oni ovako jadan racunar nude, koji se sklapa bukvalno sa otpada elektricnih komponenti... pa sta ako je za babe i dede, sramota je nekome ko ima toliko godina ponuditi ovako slab racunar za DVOGODISNJI ugovor, ma zgrozen sam. Sve ovo do sad nekako i razumem, i ovo i ono, i da covek precuti, ali ovo je stvarno da se neko polomi od batina. SRAMOTA. Pa taj racunar kosta kao jedan mesecni racun za internet, ma sram ih bilo! Pa nek ponude za penzionere nesto krsteno, da makar u ovim teskim vremenima bar ne moraju da budu id!oti bez ociju, vec da veruju jeb3noj kompaniji i drzavi, pa nosite se majmuni iz telekoma, oci vam ispale...

Sto to ne poklone penzionerima bez racunara ili penzionerima koji imaju neki pentium 3 ili sta vec, ko je kod njih 10 godina od osnivanja, ma mislio sam da ne mogu nize da padnu u mojim ocima, ali zivot me izgleda uci da ni u cemu nema granica, pa ni u tome koliko neko moze da bude ljiga. Neka, tako ce i vama da bude, posto mladi ne rade i nemaju posao, onima koji rade ne uplacuje se socijalno i zdravstveno, videcemo vas pametne od po 40-50 godina, koji ste sad po upravnim odborima, kad vi dodjete u 60-e, 70-e i kad vam kazu - vas fond je PRAZAN bato, nema lecenja za tvoju kataraktu, osteoporozu, i druga jos gora oboljenja koja dolaze u tim godinama. Pa kad ti naprave ponudu da te ne samo osisaju kao ovcu, nego ti i ogule kozu, nadam se da ce isti poskakati sa brankovog ili bilo kog drugog adekvatnog istorijsko-kulturnog mesta pogodnog za "penzionerski bandzi".

Nazad
Vrh Dno