Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Pardon, nonsequitur.
Nonsequitur, n.: skroz nebitna i nepovezana stvar u celoj prici :)

Pardon, nonsequitur.
Nonsequitur, n.: skroz nebitna i nepovezana stvar u celoj prici :)

auuu bre brate ovo na latinskom :D

sta si ti neki doktor? :eyebrows:

p.s. a sta je nepovezano ja sam ti odgovorio da vise nije na box-u vec da mu odvojeno naplacuju IPTV i ADSL tj.VDSL

Што значи ... коме је бокс спор, решење је да не користи бокс. А шта да радим ја ако ми уговор траје још годину дана? Где је ту одговор за мене?

Што значи ... коме је бокс спор, решење је да не користи бокс. А шта да радим ја ако ми уговор траје још годину дана? Где је ту одговор за мене?

ko da neznas i sam plati penale za ostali deo ugovora i uzmi vecu brzinu ,)

auuu bre brate ovo na latinskom :D
sta si ti neki doktor? :eyebrows:
Hteo farmaciju/biohemiju, i tim smerom sam isao kroz skolovanje, ali nekako se u ovoj zemlji IT nametnuo kao jedini put za mene :(

p.s. a sta je nepovezano ja sam ti odgovorio da vise nije na box-u vec da mu odvojeno naplacuju IPTV i ADSL tj.VDSL
Nepovezano je da li njemu treba mobilni sa time kako Telekom da napravi bolji Box paket.
Mogu oni VDSL, IPTV, fixni i mobilni da ponude kroz VBOX :) Nix' problem, samo NECE :)

Добра идеја, мораћу да размислим. :p
Trazi telefon za dinar, ako ga vec nisi uzeo :)

Pa ovako, box koji sadrzi fiksnu, bazni iptv, adls od 6mbps i mobilni je 3.112,88 dinara na ugovor od 24 meseca. Ja placam 1899 za internet 20/1, 1000 za bazni iptv i mislim oko 300 za fiksni. Znaci izadje otprilike isto, samo sto umesto mobilne tarife dobijem brzi net. Sve zavisi kome sta treba. Naravno placam I doplatu za HD, ali to je zasebni paket koji bi se placao dodatno I u box-u.

Pa ovako, box koji sadrzi fiksnu, bazni iptv, adls od 6mbps i mobilni je 3.112,88 dinara na ugovor od 24 meseca. Ja placam 1899 za internet 20/1, 1000 za bazni iptv i mislim oko 300 za fiksni. Znaci izadje otprilike isto, samo sto umesto mobilne tarife dobijem brzi net. Sve zavisi kome sta treba. Naravno placam I doplatu za HD, ali to je zasebni paket koji bi se placao dodatno I u box-u.

Kako fiksni samo 300? Kad je pretplata 500 i plus kolko jos potrosis...

Није баш за поређење, 1.899+1.000+516=3.415 ... за више пара имаш бржи интернет али немаш 500 минута мобилне што би требало да је још неких до 1.000 динара. Бокс практично нема алтернативу па да се за сличне паре добије све и још и доста бржи интернет. Штета што не пораде на њему и понуде боље пакете.

Razumem da je jeftinije ako nekom treba mobilni, ali meni ne treba, u telenoru sam 7 godina, tako da mi je ok ova varijanta. Takav sam tip, da tesko menjam nesto ako mi funkcionise, a da nije neka ogromna razlika u ceni. Kod telenora imam Prenesi i surfuj XL (pola cene po tarifi - nisam uzeo telefon) koji je malo ispod 1000 dinara, Znaci za razliku od 1200 dinara imam 20 umesto 6mbps. A razlika je malo manja kada racunam 3 meseca internet i iptv po 1 dinar (trenutna akcija). 1000 + 1899 x 3= 8697 pa podelim sa 24 meseca ugovora da vidim prosecnu ustedu po mesecu za tu akciju = 362 dinara. Znaci realna razlika je 838 dinara koju placam za brzi internet, Ne kazem da je malo, ali nije dovoljno veliko da bih razmisljao o drugim provajderima interneta. Sto se tice prelaska iz telenora u mts, ja licno to ne bih radio.

Sutra idem da potpisem ugovor i uzmem opremu pa me zanima kad placam, jel im sutra dajem na ruke ili? I posto ce mi trebati jedno 20ak metara kabla da li to mogu oni da mi daju uz neku novcanu nadoknadu ili kako?

Sta da placas?? Kad uzimas opremu, ne placas nista sto se tice ADSL-a, racuni ti stizu (ako je i fixni na tvoje ime, dolaze na isti racun).

Kabl... pitaj, ali ne verujem. Ako ti treba 20m telefonskog kabla, uz neke modeme dolazi 2x10m - uz moj hg655b je doslo toliko (nemam pojma sta cu s' time...)

Aha znaci tako placanje ide, posto ovaj sad internet imam kada sam potpisivao platio sam unapred mesecnu pretplatu... A kabl mi treba 20m od splittera do kompa...

Obican LAN kabl? To nemaju, moraces sam da kupis.
Doduse, ako dobijes HG532e, mani se kablova, i koristi WLAN :) Sto ti preporucujem u svakom slucaju, ako mozes.

Od splitera može da ide samo telefonski kabal a ne lan,imaš u svakoj prodavnici elektro opreme na licu mesta odseku potrebnu dužinu i stave konektore.

Uzeo sam adsl pre oko mesec dana,poslednjih nedelju dana puca mi veza na svakih 5-10 minuta.Restartovao sam modem,ali ne pomaze.Modem je Huawei hg532.Je li zna neko do cega moze biti?

Losa linija, zovi podrsku i (stalozeno) se zali.

Zato uvek potpises ugovor sa brzinom vecom od one koja ti je potrebna u tom trenutku, ako imas teh. mogucnosti naravno. Jer za dve godine apetiti porastu.

Zato uvek potpises ugovor sa brzinom vecom od one koja ti je potrebna u tom trenutku, ako imas teh. mogucnosti naravno. Jer za dve godine apetiti porastu.

Ili manju, pošto navodno ne dozvoljavaju da se ide ispod brzine koja je u ugovoru.

Nisam razumeo sta si hteo da kazes.

Navodno, ako potpišeš ugovor npr 50mbps nećeš moći da se predomisliš i promeniš na npr 20.
Ali ako potpišeš ugovor na 20 moći ćeš da podigneš na 50.

Vrh Dno