Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Zelim da probam IPTV televiziju. Operatorka mi je rekla da imam pravo na 30 dana probnog perioda u kom mogu da raskinem ugovor. Da li je neko imao iskustva sa ovim probnim periodom i koliko je komplikovano raskinuti ugovor, da li ima nekih zavrlzlama, skrivenih troskova i sl.?
Ako neko ima iskustva u ovome neka napise.

Nema sta, uzmes opremu probas 30 dana i posle 30 dana im javis da li nastavljas da koristis uslugu ili im vracas opremu.

Ajde, sad ću da probam, pa ćemo da vidimo.

Edit: Podneo zahtev za deaktivaciju.

Samo da znas nekim ljudima se dogadjalo da im se speed up zaglavi bas tada kada su podneli zahtev za deaktivaciju usluge i tako im ostane. No ako ti se to ne dogodi opet odes podneses zahtev za speed up i nista vise ne radis pa ce vidis hoce ga zabosti ili nece.

Zelim da probam IPTV televiziju. Operatorka mi je rekla da imam pravo na 30 dana probnog perioda u kom mogu da raskinem ugovor. Da li je neko imao iskustva sa ovim probnim periodom i koliko je komplikovano raskinuti ugovor, da li ima nekih zavrlzlama, skrivenih troskova i sl.?
Ako neko ima iskustva u ovome neka napise.

Drug je pre par nedelja uzeo i ništa te ne košta ako se odlučiš da vratiš. Ako ne vratiš ugovor stupa na snagu i počinje da stiže pretplata uz račun.

Iskren da budem ocekivao sam mnogo zivahniju diskusiju o ovoj ponudi pa sam zato i pitao. Izgleda da samo meni ova ponuda deluje ok i iskren da budem ja ovako nesto nisam vidjao u Telekomu. Ranije su ljudi potpisivali ugovor od 2 godine da bi dobili 3 meseca adsl za 1 rsd a sad ,,daju'' tablet za 1 rsd koji verovatno moze da se proda za 100e.

Hmm, ja sam pogledao kad je bila diskusija na prosloj strani dva modela i videh da nisu isplativi... rekoh aj opet da vidim kad kazes "za dinar", a ono, tacno sam gledao samo dva modela za koja ne vazi ova ponuda! (ili nisu updated uslovi)
Ono stvarno, em promo cene (Net10 je najjeftiniji za 1550) i dobija se skoro dzaba uredjaj (a za Net20 za 1899 se 4 uredjaja dobijaju dzabe)

Kakav ..... .....

Iskren da budem ocekivao sam mnogo zivahniju diskusiju o ovoj ponudi pa sam zato i pitao. Izgleda da samo meni ova ponuda deluje ok i iskren da budem ja ovako nesto nisam vidjao u Telekomu. Ranije su ljudi potpisivali ugovor od 2 godine da bi dobili 3 meseca adsl za 1 rsd a sad ,,daju'' tablet za 1 rsd koji verovatno moze da se proda za 100e.

Iskren da budem i mene je ova akcija iznenadila, jos uvek ne verujem da se moze dobiti tablet za 1RSD... Da li neko ima primer ugovora mozda?

Iako sam dobio ponudu 50/2 za 1900RSD, pre bih presao na 20/1 za 1900 i tablet za 1RSD. Da moze 50/2 za 1900 sa tabletom, ne bih razmisljao sekundu...

Za mene mi nije toliko zao sto sam ranije uzeo sa promo popustom (20/1 za 1900), ali zasto ne moze da se napravi novi ugovor na 24 meseca je stvarno... na primeru ADSL-a postalo previse bezobrazno.
Cena za ugovor (one primarne, 3900 bez, 2900 sa ugovorom za Net20)
Promo cena za ugovor (po ceni nize, Net20 za 1900)
Promo kampanja (Net20 za 1900, prva tri meseca besplatno)
I sad ovo... sve na manje od po 3 meseca....

Iskren da budem i mene je ova akcija iznenadila, jos uvek ne verujem da se moze dobiti tablet za 1RSD... Da li neko ima primer ugovora mozda?

Iako sam dobio ponudu 50/2 za 1900RSD, pre bih presao na 20/1 za 1900 i tablet za 1RSD. Da moze 50/2 za 1900 sa tabletom, ne bih razmisljao sekundu...

Video sam ja akciju tih tableta koja je pocela 15.4 i otisao u poslovnicu iako imam 50/2 da pitam da li mogu da potpisem novi ugovor sa ovim tabletom, naravno ne moze ustvari moze ako su vam ostala 3 i manje meseci do isteka ugovorne obaveze(sto meni nije slucaj). Znao sam ja to ali reko ajde da se napravim lud moza se neka seka u poslovnici zezne pa mi da :D

Kad se uzima net npr. 20/1 , da li se dobija i novi ruter ili ostaje ,, stari", ja uz box set imam HG520c ??

Trebalo bi stari jer radi na adsl2+ a ne na vdsl2, od 30/2 dobija se vdsl2 ruter.

Znao sam ja to ali reko ajde da se napravim lud moza se neka seka u poslovnici zezne pa mi da :D
Ma Telekom je poceo da sredjuje seke, ne mogu ni da se zeznu sada :) Sistemski uredjene :D

Inace, znam da moze da se menja akcija tokom ugovorne obaveze, ali samo uz saglasnost glavonja nekih :) (bila je neka greska kod mojih i aktivirali su im onu obicnu cenu sa UO24, zalili smo se, i promenili su na prave Promo Net cene, ono NetX po ceni nizeg)
Zasto ne dozvole da ljudi menjaju kampanje u nove... i to ajde da je jedna, ali za ADSL/VDSL je eto vec 5 kampanja sve boljih i boljih!

Poslednja izmena:
Dugogodisnji sam korisnik ADSL-a i Ugovor sam potpisao samo prvi put,nakon toga su automatski produzavali postojeci Ugovor.
Trenutno sam na brzini 4/512 sa modemom Huawei EcoLife HG520c koji je kod mene od sredine februara posto mi je onaj prethoni
"penzionisan". Podneo sam online zahtev 18.04. za promenu paketa na NET 10/1, (prva tri meseca 1 din.) pa me interesuje kakva je dalja procedura.
Da li je potrebno ici kod njih u poslovnicu po drugi modem i potpisivanje Ugovora,ili ce oni samo da promene brzinu na paket 10/1
i koliko se ceka vremenski na tu proceduru.

Poslednja izmena:
Čeka se par dana, a ugovor ćeš morati da odeš da potpišeš i tad će ti pustiti novi paket. Modem ostaje isti.

Dugogodisnji sam korisnik ADSL-a i Ugovor sam potpisao samo prvi put,nakon toga su automatski produzavali postojeci Ugovor.
Trenutno sam na brzini 4/512 sa modemom Huawei EcoLife HG520c koji je kod mene od sredine februara posto mi je onaj prethoni
"penzionisan". Podneo sam online zahtev 18.04. za promenu paketa na NET 10/1, (prva tri meseca 1 din.) pa me interesuje kakva je dalja procedura.
Da li je potrebno ici kod njih u poslovnicu po drugi modem i potpisivanje Ugovora,ili ce oni samo da promene brzinu na paket 10/1

Za tu brzinu za koju si zainteresovan ostaje taj ruter koji koristis, ako bi uzimao vdsl2 pakete onda bi ti dali drugi ruter pod uslovom da postoje tehnicke mogucnosti na tvojoj liniji za velike brzine od 30/2 pa nagore. U svakom drugom slucaju ti ostaje taj sto imas ruter.

Kako si podneo zahtev? Podneo si obican zahtev za promenu brzine, ili za novi ugovor? Ako nisi za novi ugovor, placaces 10/1 po punoj ceni, od 2800, i neces imati ona tri besplatna meseca.
Ako si trazio novi ugovor, obavezno proveri kada ga potpisujes (moraces da potpises, verovatno ce ici preko MTS Expressa) da nije greska u promociji, inace mozes da izvisis za dobru cenu i promo mesece.

U onim padajucim menijima sam izabrao stavku gde je pisalo prva tri meseca za 1,00 dinar.U svakom slucaju cu proveriti ako me budu zvali ili kod potpisivanja Ugovora

Ne izbacuje mi više, gore navedenu poruku. Da li da podnesem zahtev za aktivaciju? Pitam iz razloga, jer "cimam" nekog tamo verovatno, možda će misliti da sam u fazonu "uključi-isključi, isključi-uključi". :D

Ono što mi zanimljivo nakon deaktivacije, je to, da mi je ADSL priključak ostao setovan na 6 Mbit-a. (lepo se vidi u ruteru) Mislio sam da će biti vraćeno na 1536 kb/s, ali nije, što je pretpostavljam, dobro.

@ sam633
resetuj ruter pa probaj speedtest

postoji li mogucnost da se raskine ugovor sa lelekomom bez placanja preostalih pretplata?
zato sto hocu da predjem na kablosvki net,jer ovo radi uzasno...

postoji li mogucnost da se raskine ugovor sa lelekomom bez placanja preostalih pretplata?
zato sto hocu da predjem na kablosvki net,jer ovo radi uzasno...
ne.

jedini nacin je da usluga koju si potpisao telekom ne moze da isporuci kao sto stoji u ugovoru. to obicno znaci da imas neke prekide i slicno, koje traju isuvise dugo ili su isuvise cesti, a koji su nastali kao proizvod telekomove greske i koji kao proizvod svega, ne mogu da se otklone iz nekog razloga. to znaci da treba nedeljama i mesecima da prijavljujes kvarove, da ti kvarovi imaju osnovu i da ih telekom zaista mora resavati (dakle nemas net i slicno), i ukoliko se nakon X nedelja ili meseci ustanovi da je nemoguce ili neisplativo da se saniraju problemi od strane telekoma, moguce je da zatrazis raskid ugovora bez nadoknade. Oni ce to imati u sistemu jedino ako ima gomila realnih tehnickih smetnji koje nedvosmisleno ometaju korisnika da koristi uslugu po potpisanom ugovoru. Jedino tako.

Ne pretpostavljaj već testiraj. ;)

http://www.speedtest.net/

Testirao onda i sada:

3459701145.png

Potom, poslušah ovaj savet, ugasio i upalio ruter:

@ sam633
resetuj ruter pa probaj speedtest

3459712415.png

Da budem siguran:

2rr5it2.png

Mojoj sreći nema kraja! :banana::banana::banana:

Hvala Vam! :wave: