Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Koja je maksimalna i uobicajena brzina za ove Net pakete 10 i 20?

nema uobicajne brzine sve zavisi koliko si udaljen od centrale i kakva ti je parica kao i kakave su tvoje instalacije po kuci

sto bolja infrastruktura to veca brzina

Dovoljno je da x ljudi navede kolika im je brzina, to se uporedi sa offline iskustvima i eto "uobicajene brzine". Ne radim doktorsku disertaciju brzine Net paketa i overhead-a ADSL-a Telekoma Srbija niti se bavim filozofijom...

Dovoljno je da x ljudi navede kolika im je brzina, to se uporedi sa offline iskustvima i eto "uobicajene brzine". Ne radim doktorsku disertaciju brzine Net paketa i overhead-a ADSL-a Telekoma Srbija niti se bavim filozofijom...

to nema veze sa zivotom a kamoli sa uobicajnom brzinom

ja placam paket od 20mb/s realno imam 14.5mb/s

razlog udaljen od centrale 1,5km

a velika vecina 90% ti se i krece u rasponu od 1km do 2km udaljenosti od centrale pa sad ti vidi kolike su njihove uobicajne brzine

Ima itekako veze ali necemo sad filozofirati. Hvala na informaciji, dakle tebi je download 1800 kB/s? To je skoro 30% manje

Poslednja izmena:
Ima itekako veze ali necemo sad filozofirati. Hvala na informaciji, dakle tebi je download 1800 kB/s? To je skoro 30% manje

neznam o kakvoj filozofiji govoris ovo su cinjenice

da download je 1,8MB/s kad je pod punim opterecenjem uglavnom je 1,6MB/s

Ako je 1.6 to je onda 35% manje a to je katastrofalno. Ja to ne bih placao... Ljudi pi*de kad predje 15-20% (ja sam npr. imao 10-15% gubitaka i bilo je jedva podnosljivo) a to je duplo vise. Pa *** na kablu 15Mb/s ima vece brzine...

Ako je 1.6 to je onda 35% manje a to je katastrofalno. Ja to ne bih placao... Ljudi pi*de kad predje 15-20% (ja sam npr. imao 10-15% gubitaka i bilo je jedva podnosljivo) a to je duplo vise. Pa *** na kablu 15Mb/s ima vece brzine...

gde sam ja nema kabla samo ADSL

Nista ne pokusavam, pitao sam sta me zanima, do sada ste vas dvojica odgovorili i to je to. Valjda ce se jos neko pojaviti - sto vise primera/podataka, to bolje

The total maximum capacity derived from summing the bits-per-bins is reported by DSL modems and is sometimes termed sync rate. This will always be rather misleading, as the true maximum link capacity for user data transfer rate will be significantly lower; because extra data are transmitted that are termed protocol overhead, reduced figures for PPPoA connections of around 84-87 percent, at most, being common.
http://en.wikipedia.org/wiki/Asymmetric_digital_subscriber_line

20/1
Radi detaljnosti,merio sam u kilobajtima

Upstream max rate (kbit/s) 1032
Downstream max rate (kbit/s) 19344
Upstream line rate (kbit/s) 1023
Downstream line rate (kbit/s) 18330
Line standard ADSL2+
Channel type Fast
Upstream SNR (dB) 14
Downstream SNR (dB) 6
Upstream line attenuation (dB) 10.6
Downstream line attenuation (dB) 20.5
Upstream output power (dBmV) 12.5
Downstream output power (dBmV) 18.3

A kako ti radi download sa nekog krstenog servera, brzina odgovara toj ili?

Pa da, izgleda da je tako vecini, i to bez obzira na udaljenost od centrale i starost infrastrukture. Izgleda da Telekom uvaljuje pakete koji veze nemaju sa deklarisanom brzinom - net10 je zapravo 9Mbps (-15%), net20 je zapravo 17Mbps(-15%) itd.
Sta ce ljudi, kraduckaju

Poslednja izmena:
To rade od kad su uveli adsl. Ako ti se nesvidja ti onda podpisi garantovai protok koji kosta oko 10e po Mb/s.

Ne rade, ljudi su imali 4 ili 5 Mbps (click ili net, kako ko) i do 15% manju realnu brzinu. Godinama. A sad kad su presli na ove nove, vece, imaju po 25-30% manju realnu brzinu.

Ja sam imao 98+% brzine kad sam bio na 6 kod ptt-a a telekom me spoio na port 10 te su mi softverski ogranicili brziju. Sad to rade hardverski na portu i onda sve gubitke protokola osetis kao korisnik.

Dobro tih 98% je izuzetak (posebno u ptt-u :D), ali vecina je imala 85-90% (posebno ranije, u vreme 1/1.5-4Mbps) ali ovo sad je totalno ped*rski

Poslednja izmena:
Kad sam imao 16/1 na staroj lokaciji, islo je >14Mbps, ali je limiting factor bio WiFi! Preko LAN interfejsa je stvarno radio skoro punom brzinom, znaci 1.9MB/s download.
Sada na 20/1, nova lokacija, port ima mogucnost mnogo vecih ADSL2+ brzina (vidim da je max. >24.000/1.400, podesen na ~20.400/1.023), opet preko WiFi-a, ali sada sa fenomenalnim HG532e ruterom, brzine idu 2.3-2.4MB/s za download.

Da li za firmu uzeti Internet Start paket? Kakva je ta antivirus zaštita?
I za koliko sada uzimate 20/1 paket? Nešto sam se istripovao da je neko spominjao 1900, a sad vidim da je to 10/1, a bas bi za firmu odgovaralo 20 ali da je jeftinije :d

Uzmi Net Promo 20/1 kao fizicko lice, napravi ugovor sa firmom za ustupanje istog, i isplativije je sigurno.
Sa knjigovodjom vidi da li imas tada nacin za povracaj PDV-a (ako firma direktno placa recimo), ali taj deo ne znam, posto mi nikada nije trebalo :)
U svakom slucaju, i da ne moze, isplativije je 1800 bez povracaja, nego 2800 sa povracajem PDVa :)

Zvao sam zenu koja je zaduzena za nasu firmu i rekla je da moze 20 za 1900 sto je super. Icemo sutra da potpisemo pa da provere koliko mogu da isporuče. Cenim da ce na jednoj moci 10, a na dve 20.

Jos jedno pitanje. Server je na jednoj adresi, sa dve adrese se vuku podaci preko Hammachija. Ako ne budem zadovoljan brzinom povlacenja podataka, onda znaci da je download na te dve adrese dobar pa da probam da doplatim upload na adresi servera?
Cini mi se da nije skup upload, jedino onda na toj adresi servera mora biti Net20 a on mi je bas sumnjiv.

Poslednja izmena:
Za upload booster moras imati VDSL sada (ako mislimo na 5/10/15 Mbps upload).

Kolko jede iptv,i da li se uopste isplati uzeti 20mb,ako on ostane ,ili bolje ici na 10mb.Ceo dan ih zovem ,i ceo dan ,,vreme cekanja na javljanje operatera je duze od dva minuta,,.

Poslednja izmena:
Da li i dalje važe one promocije za nabavku laptopa ili tableta uz potpisivanje ugovora? Govorim o ovome: http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1773
Negde sam nailazio na informacije da je ova akcija bila aktuelna do 31. decembra 2013, ili do isteka zaliha. Ali ako je završena akcija, zašto im je i dalje ova ponuda na sajtu, na linku koji sam postavio?

Vazi, ali su im zalihe na isteku, ostalo je presitigia koji je realno i ovako jeftin, pa je bolje uzeti popust (min 8400 RSD na 2 godine), ima valjda i Tansformer... btw ima li neko ideju hoce li biti novih zaliha?

Vrh Dno