Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ovo su moji parametri iz rutera .Moze mi neko objasniti gde se gleda daljina od centrale ,i da li sa ovim parametrima ,mogu ici na 20mb,danas sam potpisao za 10.I da li ce sa tih 20 ,iptv raditi ok ,ili moram ici na gasenje istog.
http://192.168.1.1/

Aaaaahahahaha :d e, dobro si me nasmejao, bravo :p
nego, ovi tvoji parametri izgledaju jako jako slično mojima, pazi kad imamo i isti ruter :-devil-: ROFLOL

Nesto sam izgleda uprskao ,aj mi reci sta da gledam.

Poslednja izmena:
mislim da ne možeš da vidiš samo po podešavanjima rutera koliko si udaljen od centrale, to mogu samo oni tamo u telekomu pošto oni imaju mapu gde idu kablovi... Možda ima neka fora sa pingovanjem ali čisto sumnjam da ti to možeš u podešavanjima rutera da vidiš (99% da nemože)...

Ništa te ne košta da ih pitaš (svratiš kad si u prolazu) a ako ti je baš baš hitno onda probaj...
Ja sam u 7 mesecu 2013 prešao sa klik1 na čini mi se net5 i bila je kao fora ako sam dovoljno blizu dobiću net 10 za istu cenu a ako nisam onda ide net5 a pošto sam ja na nekih 1-1.5km od centrale dobih 10/1... Ali to opet nema veze sa IPTV tako da nisam siguran koliko pomaže...

A ove brojke koje sam napisao na prethodnoj stranici su slicne ili iste za svaki ruter ili ne

Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 27196 / 1188
Bandwidth Down/Up(kbps) 14336 / 1020

To mi je 0.o -0,3,ako je tako onda ispade maximalnih 217 m ,naravno ako dobar podatak racunam.Hvala.

da li kod ovih (promo) NET brzina (od npr 10 i 20) postoji mogucnost Speed Up brzine kako je to bilo kod onih starijih CLICK paketa?

tj,da li ce samo registrovanje kod tog Speed Up-a(ukoliko ga ima) doneti neko poboljsanje pri downladu (opet kao sto je bio slucaj kod tih starijih paketa)?

Ja ne vidim da ima igde ponuda za SpeedUp za moj Net paket.
Imas Upload Booster (ako imas VDSL), ali to nije speedup za DL :)

da li kod ovih (promo) NET brzina (od npr 10 i 20) postoji mogucnost Speed Up brzine kako je to bilo kod onih starijih CLICK paketa?

tj,da li ce samo registrovanje kod tog Speed Up-a(ukoliko ga ima) doneti neko poboljsanje pri downladu (opet kao sto je bio slucaj kod tih starijih paketa)?

Nema toga više.

Jedino na net20 možeš da doplatiš za 5Mpbs upload i to se plaća na mesečnom nivou.

hm,mozda je telekonj ukapirao da smo sa tim speed up-om (samo registracijom na isti) dobijali brzi internet nego sto su zvanicne brzine.....npr ja se secam da sam kad paketa od 4mbps,nakon registracije imao brzinu od skoro 5 ili tako nesto)

a sada,po recima drugih,zapravo imamo sporiji internet nego sto pise u nazivu paketa.....npr oni sa net 10,zapravo imaju 8-9mbps,a oni sa net 20 imaju 17-18mbps....

i da li ste i vi dobili obavestenje da u okviru promo NET paketa,prva dva meseca su za 1 din?......(ja se razmisljam da uzmem net20 na 24 meseca.....sa ta dva meseca gratis ispada da kosta oko 1750 din mesecno,sto mozda i nije tako lose kada se uzme u obzir da je neizvesno kada ce se omasoviti VDSL)

E j*** im ja 3000 j***nih kampanja u isto vreme, na po mesec dana, a ko je pre mesec dana potpisao ne moze da iskoristi novu.... ovo kao da Mr. Burnes (iz Simpsons) pravi ideje da bi smarao narod :D (ili South Park local Cable company :))

Kod mene je ovako otkako sam potpisao 10/1. U večernjim satima je oko 600kB/s.

Vredi li se žaliti?

Poslednja izmena:
Potpisao si ugovor DO 10/1, tako da mislim da se ne vredi žaliti. Možda pokušati ugovor prebaciti na brzinu do 5/1

pa i 1 mbps je DO 10 mbps.....:smash:

naravno da treba da se zali......pa ako utvrde da je nemoguca visa,tj deklarisana,brzina onda neka prebace u 5/1

Ако је узео 10/1 по цени 5/1, онда би то био баш кул потез. ;)

OK, pozvaću ih pa ćemo videti šta se može učiniti.

Inače sam hteo onaj paket 20/1, ali su mi iz kol-centra rekli da linija nije dovoljno kvalitetna, i da je do 10/1 najviše što mogu da dobijem. U početku je bilo oko 850 kB/s, što je OK, sada je opalo na 700-750 kB/s.

Ni 850kB/s nije ok, to je ni 7Mbps. Na 10 bi morao da imas ~1MB/s

Zali se ti na kvalitet veze (Grade C, ogroman ping), jer za samu brzinu mislim da ces udariti u gluvi zid :(
Za kvalitet veze vec mozda nesto i prodje, i onda dobijes i vecu brzinu pride (imaju oni sto/sta da mogu da nastimuju!)

Akcijski paket do 10/1 za 1.549,00 RSD. Od 20. sam na godišnjem, pa ću da se angažujem. Hvala vam svakako.

Ja sam juce potpisao ugovor i presao sa 4Mbps na paket 20/1 na njihovu preporuku sto je meni automatski znacilo da su oni proverili da li ja za tu brzinu imam mogucnosti. Ali na speedtest.net meni download ne prelazi preko 12Mbps?!?!?! Ja razumem da necu imati nikada tih 20Mbps, ali da imam 12, a da placam taj paket od 20 ne pada mi napamet. Odmah sam reklamirao i nakon sto je posle svih njihovih instrukcija test opet pokazivao 12Mbps operater mi je rekao da ce proveriti da li moja linija uopste podrzava tu brzinu i da ce mi se javiti. Znaci prvo su me navukli da potpisem, a onda kad sam potpisao ispostavilo se da moja linija mozda ne moze ni da podrzi takav protok. U svakom slucaju cekam sta ce mi odgovoriti. Je l zna neko kakve su mogucnosti da se onda ugovor ponisti u slucaju da se ispostavi da nema tehnickih mogucnosti za taj protok? Tacnije d kakva je mogucnost da trazim da predjem onda na 10/1 iako sam juce potpisao ovaj 20/1?

Trebali su prvo da izvrse proveru za 20 :eek: Cak i za 10 rade proveru mogucnosti. Verovatno ces moci potpisati za 10, bar ja mislim.

Mozes podneti zalbu i verovatno ce te prebaciti na 10/1.

Na nekim kampanjama moze da se trazi promena brzine i nanize i navise, znaci ne treba da imas ovakav razlog cak, tj. kako pozelis tako menjas. Verovatno si na Promo Net (koji se iz nekog glupog razloga zove "brzi i jeftiniji net" u njihovom sistemu :D), gde moze.

Akcijski paket do 10/1 za 1.549,00 RSD. Od 20. sam na godišnjem, pa ću da se angažujem.
Зашто? У најбољем случају можеш да добијеш 5/1 за 1.549,00 и ништа ниси добио. А можда су сада тренутно проблеми па сутра крене пуна брзина.

Ne znam na šta si mislio da sam mislio :)

Angažovaću se da dobijem ono što plaćam, pa čekam godišnji zbog slobodnog vremena.

Sta ti kaze u modemu max. speed?

Nazad
Vrh Dno