Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Vazi, ali su im zalihe na isteku, ostalo je presitigia koji je realno i ovako jeftin, pa je bolje uzeti popust (min 8400 RSD na 2 godine), ima valjda i Tansformer... btw ima li neko ideju hoce li biti novih zaliha?
Hvala na odgovoru. Dakle, nemaju više Asus MemoPad HD7? Ništa onda.
A o kakvom popustu govoriš? Nisam razumeo na šta se odnosi ono "min 8400 RSD na 2 godine"? Tolika ušteda se ostvaruje? Da li imaju još neki aktuelni popust osim onog da za 5mbps dobijamo 10mbps?

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru. Dakle, nemaju više Asus MemoPad HD7? Ništa onda.
A o kakvom popustu govoriš? Nisam razumeo na šta se odnosi ono "min 8400 RSD na 2 godine"? Tolika ušteda se ostvaruje? Da li imaju još neki aktuelni popust osim onog da za 5mbps dobijamo 10mbps?

Ako uzmes recimo koliko bi platio paket sa UO (i aktuelnom kampanjom), a da ne uzmes uredjaj, tako napr. Net10 je 1900 sa uredjajem, a 1550 bez, razlika je 350*24=8400 RSD.

E sad imas mogucnost da uzmes za 1550 net 5 i uredjaj, tada sustinski ne gubis popust (nema ga na net5), ali dobijas upola sporiji net, sto nije za potcenjivanje i dobijas doplatu za uredjaj, pa se dosta gubi... i tako kombinatorike su razne... zavisi sta kome odgovara.

Inade nema HD7, momak mi je danas gledao na lageru... da li ce doci ne znaju...

Da li net pustaju odmah ,kada ustanove tehnicke mogucnosti ,ili tek po potpisivanju ugovora.

A sta ti mislis sta je realno?

Pa kako mogu da mu puste net paket pre nego sto dobije opremu, a opremu dobija tek kad potpise ugovor??
Sem ako mislis na povcanje brzine.

evo i mojih 20/1 koji sam potpisao dok je bila ona akcija (ne znam da li jos uvek traje) u decembru
placam nekih 1899din

ja sam zadovoljan iako "to nije to" sto placam

Imam velikih problema sa ADSLom.
Naime, pre net paketa sam imao clik16 koji je uvek radio kao sat. Bukvalno nikad problema.
Kada sam potpisao za Net20 paket, nakon par meseci pocinju gubljenja signala, SNR pada na 0 svakih minuta-dva, link nekad pukne tada, nekad ne.
Pa su mi zamenili i ruter, pa onda je super radilo 2 mesec, pa opet isti problemi, signal konstantno varira.
I onda jutros me zovu da mi kazu da su mi smanjili brzinu na 16mbps, i da pratim i da im javim za koji dan.
Ali avaj, evo ista stvar.
Meni lici ili opet na ruter (3. po redu za godinu dana) ili port kod njih.
Ne vidim sta bi realno drugo moglo da bude, jer cenim da je infrastruktura do stana, kao i po stanu ista unazad godinama.

P.S.
Da li je moguce da su ovi huawei ruteri toliko losi (promenio sam sve moguce od tog proizvodjaca) da nakon par meseci pocinju da baguju?

Poslednja izmena:
evo i mojih 20/1 koji sam potpisao dok je bila ona akcija (ne znam da li jos uvek traje) u decembru
placam nekih 1899din

ja sam zadovoljan iako "to nije to" sto placam

Probaj direktno preko LAN prikljucka koliko daje.

Da li je moguce da su ovi huawei ruteri toliko losi (promenio sam sve moguce od tog proizvodjaca) da nakon par meseci pocinju da baguju?

Ja sam imao HG520 godinu dana tokom 50% akcije, i sada oko godinu dana HG532e - onaj prvi je bio OK - ovaj drugi razbija koliko je dobar (sem bug-a sto mora da se resetuje NAT forwarding, ali me to ne pogadja nesto). To nije.

Problem doduse sigurno moze (ne mora biti) to sto oni recikliraju stare modeme. I bace ih tek ako se 500 ljudi zali. Tako da si vrlo lako mogao sva tri puta dobiti stari modem koji je neko koristio, i da on ne radi prosto kako treba.

Imam velikih problema sa ADSLom.

Nisu huawei ruteri toliko loši sem ako nisi baš neki baksuz. Meni je prvi Mt882 radio 4 i po godine i onda je polovično brljavio.
Kod tebe možda port na centrali ne valja, možda kabel negde dobija vodu ili možda negde prolazi blizu struje pa vremenom tvoj ruter crkne zbog toga.
Zovi ih pa nek menjaju ruter dok ne otklone kvar trajno, nije da imaš drugog izbora...

Kabl po stanu mi je oko 40m, sto sam ja provodio kroz kanalice na zidu, zajedno sa strujnim i lan kablovima, ali jos pre 5 godina i nisam imao problema.
Mada, citajuci tvoj post, pokusacu da ruter danas prikljucim direktno na "izvor" (tj. uticnicu) da preskocim ovaj produzetak od 40m, pa cu pratiti sta se desava.

Nadam se da "direktno na izvor" mislis direktno u spliter, koji je 10cm direktno u zid?
Inace, sad se setih da spliter moze da pukne :)

Spliter i ne koristim, linija je dedicated samo za ADSL prikljucak.

Hmm, kako? Ja nisam uspeo direktno u zid da povezem ruter.

Kada nemas tel. uredjaje na liniji (fax, telefon) spliter je nepotreban.

kod mene mora spliter jer cim neko digne slusalicu meni pukne net na 10ak sekundi :)

Ja nisam imao telefon ni tokom instalacije, pa mi je trebao spliter :D
Moracu da probam kad mi ne treba net, samo se vuce kablic nepotrebno onda.

@ alfaunits
ako si mislio na to da li modem ide direktno u zid(a ne preko spiltera) i ide posto je on sam na tom telefonskom izlazu.

Burazer uzima Telekomov ADSL (5/1 za 1.999,00 dinara bez ugovorne obaveze dok ne dođe u zgradu fiber sa opasnim donwloadom/uploadom :p).

Da li može da traži onaj modem/ruter što se dobija za VDSL ili mora "običan"?

On ne voli da čeka u redu (koristi internet bankarstvo - tako plaća račune za telefon, struju, ne znam ni ja šta, čak mene ovlasti ako treba nešto da se podigne/dostavi), tako da mu je smor svaka pomisao na čekanje u redu, menjanje rutera, potpisivanje ugovora, vraćanje opreme, uzimanje nove opreme... da ubije dve muve jednim udarcem...

P.S. Koji se trenutno ruter dobija uz ADSL a koji uz VDSL (koja oznaka)?

Edit: Pošto će možda uzimati i IPTV da li ima neke razlike ako dobije opremu za VDSL?

Poslednja izmena od urednika:
Na tom paketu ne moze da dobije VDSL router. Jedino da uzme 30 mbps paket.

I sa IPTV-om tekekom najvise daje 6 mbps net tako da ni na taj nacin ne moze da dobije VDSL router.

Poslednja izmena:
Uzima bez ugovorne obaveze tako da je 30 mega preskupo.

Hvala na informaciji!

Neka juri onu promociju 50/2 za 1900. To mu dodje kao da placa 5/1 ~15 meseci a ima 24 meseca 50/2.
Ne mora odmah da uzme tu promociju, tj. ugovor, neka jedan mesec isproba naravno. Ali bez ugovora je suludo koristiti net danas :( Tj. neisplativo.

Neka juri onu promociju 50/2 za 1900. To mu dodje kao da placa 5/1 ~15 meseci a ima 24 meseca 50/2.
Ne mora odmah da uzme tu promociju, tj. ugovor, neka jedan mesec isproba naravno. Ali bez ugovora je suludo koristiti net danas :( Tj. neisplativo.
Nemoj tako 5/1 je 2k RSD :)

Da li će mu dozvoliti da potpiše 50/2 ako zgrada još nema uveden VDSL?

Da, bre, zaboravio sam da je bez ugovora veca cena od 10/1 sa ugovorom :D

.Moze mi neko objasniti kako se ulazi u sam ruter ,gde se gleda daljina od centrale u samom ruteru,jer bih isao na 20mb,danas sam potpisao za 10,jer imam iptv,pa neznam kako bi to izgledalo ,ako ne moze 20 isao bih na gasenje televizije.

Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 27196 / 1188
Bandwidth Down/Up(kbps) 14336 / 1020

Uspeo sam nekako da udjem da li ovi podaci govore ,koju max . brzinu mogu imati.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno