Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ako si mislio na ovo

Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 27248 / 1188
Bandwidth Down/Up(kbps) 14336 / 1020

Hahha, pa tebi je pusten 14/1 ;)
Mozda su ti vec pustili poluprobno ili probno Net20.

Hmm, moze da podnese zahtev za promenu u 20/1 ako ima IPTV?

da li je još neko ovih dana dobijao mail od mts u kojem nude neke pogodnosti starim korisnicima? ja pre par dana dobijem mail sa ponudom, da mi kao starom korisniku nude da PRE ISTEKA dvogodišnjeg ugovora produžim ugovor na dve godine pod posebnim uslovima ( brži paket, dve pretplate za 1 dinar...)...međutim, ode moja supruga u poslovnicu, pošto se na nju vodi telefon, i tamo se prave mutavi?! nisu oni odavde, vama ističe paket za neki mesec...pa nisam toliko glup, ali ipak umem da čitam, a tamo ONI pišu da mi kao starom korisniku nude da napravim novi ugovor pre isteka postojećeg...to oni pošalju korisnicima a onda nemaju pojma šta mi od njih tražimo??!! dakle, rasulo je blaga reč!

zna li iko o čemu je reč i zašto se u mts prave blesavi za ono što sami nude?

Ne prave se blesavi, vec memoi stizu kasno a cita ih svaki 100-ti radnik.
Tako da trebas naici na nekog radnika koji zna o cemu je rec.

Da je rasulo, i glupo sto ne znaju, jeste itekako. Ali da ocekujes da se to promeni bi bilo previse naivno :)

Dakle, najbolje sto mozes da uradis je da im poneses taj papir, da oni potraze sa sefom poslovnice sta je u pitanju, ili da odes do neke normalnije poslovnice (tipa Trg NP, Terazije ili TC Usce, mada nisu ni tamo uvek informisani, ali bolje nego bilo gde drugde se pokazalo) i tamo pitas.

Moze sken tog promoa, BTW? Ja sam dobio dva razlicita promoa kod mene i kod mojih. Najgluplje je sto ne mogu da iskoristim onaj promo za dodatne MB/GB na postpaid broju uz Net paket, jer sam samo 3 dana poranio :(

opravdanje je da meni ugovor istice u avgustu, i da mi je mail poslat greskom? navodno, to salju 3 meseca pre isteka ugovora...i sta sad raditi?

Prva opcija:
- gubi zivce, pa ko prvi popust
- druga opcija, mani se corava posla, jer ti prethodni ugovor nije onaj neisplativi 20/1 za 3700.

u tom imejlu od telekoma pise kako je moguce da stari korisnici i pre isteka roka potpisu novi ugovor,sa tim PROMO NET brzinama (tj vece brzine po manjoj ceni) i kako je moguce dobiti dva meseca internet za 1 din...

kada sam se raspitao u poslovnici da li je sve to tako,kazu jeste,onaj ko ima 3 i manje meseca do isteka postojeceg ugovora moze da potpise novi,ali taj net za jedan din mogugu dobiti samo neki RITEJSN(nemam pojma kako se pise) korisnici...(?!)...sama zena iz telekoma(koja nije obicna salterska radnica) nije znala da mi objasni sta to znaci,niti KO su i KAKO se postaje taj RITEJSN korisnik....ali oni koji to jesu,nesto im je naznaceno u racunu za telefon......(?!)

takodje,zena nema pojma da li ako npr danas(14 og) uzmem net 20,da li cu za ovaj mesec platiti 1899 din,ili 1550 (koliko sada placam) ili taj 1 dinar....

stvarno je nekako tuzno i bedno kada odes u taj telekom i gledas toliki haos,konfuziju i apsurde....a eto,sada mi radnica telekoma koja ima neki visi polozaj otvoreno kaze "mi nemamo pojma zasto je to tako i tako"

sta reci...:(

kada sam se raspitao u poslovnici da li je sve to tako,kazu jeste,onaj ko ima 3 i manje meseca do isteka postojeceg ugovora moze da potpise novi,ali taj net za jedan din mogugu dobiti samo neki RITEJSN(nemam pojma kako se pise) korisnici...(?!)...sama zena iz telekoma(koja nije obicna salterska radnica) nije znala da mi objasni sta to znaci,niti KO su i KAKO se postaje taj RITEJSN korisnik....ali oni koji to jesu,nesto im je naznaceno u racunu za telefon......(?!)(

Retention. To znači da im kažeš da nećeš produžavati ugovor i da ćeš preći kod drugog provajdera i oni ti onda daju bolju ponudu. Pod uslovom da si bio OK pretplatnik i da si plaćao na vreme.

(!?)

pa cek,kako to u praksi treba da izgleda?....uvek sam bio OK korisnik,i sad da odem u telekom i kazem:

"necu da produzim ugovor i idem kod drugog provajdera"....a taj sa kim pricam odmah ispaljuje "cekajte gospodine,evo sada ste vi retention korisnik,i evo vam bolja ponuda,tj dva meseca za 1 din"

(?!)

maxx, ako imas izbora, idi kod drugog providera.
Ovo sto si opisao je tipican, cak i odlicno informisan dan u Telekomu. Naicices na mnogo gore ;)

Ako ne mozes da to podnese, mani se:)

@maxx79

sve ovo što si napisao naravno uopšte ne stoji u tom njihovom mailu, već da je ponuda takva i takva, vrlo jasno to stoji...nigde nema ni retention, ni detention, ni bilo šta drugo, nema tu nikakve zadrške...to što su oni navodno to slali greškom je njihov problem...to je najobičnije maltretiranje i prevara, jer oni tebi pošalju ponudu koja zapravo uopšte ne važi!? da ne pričam da je moja žena morala da sačeka ogromne redove da bi joj na kraju rekli da su se šalili...ali imaće vremena da razmišljaju o tome kad svi budu završili na birou rada a to je neminovno...

Znaci, vrlo brzo smo dosli do toga da komsiji crkne krava :)

Ako hoces, zali se. Ako ti ne uspe, zali se preko suda.

Ako neces, za*ebi da mlatis po forumu da je Telekom ovo/ono iz ko zna kojih razloga, svi to vec znamo, nista ne pomazes situaciji, samo dodajes ulje na vatru.

posto ovo nije sud a ni mts ostaje mi samo ono sto ovde moze da se uradi, a to je da kazem da neke svete krave ne zasluzuju nista bolje...i ovo sto pisemo je deo nekog javnog pritiska da stvari budu bolje...a istovremeno je info za sve sadasnje i buduce korisnike da mozda razmisle o alternativama...

Ljudi,sta konkretno trebam da uradim da bih postao RETENTION korisnik kod telekonja?

E ovako. Ja sam pre dva dana pisao kako sam sa paketa 4Mbps na predlog operatera presao na paket od 20Mbps, sto je za mene znacilo da su oni u startu proverili moje tehnicke mogucnosti za taj protok cim mi ga nude. Medjutim kako meni protok nije prelazio 12Mbps zvao sam i prijavio problem. Tada mi je receno da ce tehnicka sluzba videti u cemu je stvar. Danas su me zvali i rekli da moja linija ne podrzava toliki protok i da je tih 12Mbps maksimalna brzina koju ja mogu da izvucem?!? Na moje pitanje kako su uopste mogli da mi ponude taj paket od 20Mbps ako nemam tehnicke uslove, operater mi je drsko odgovorio da ne razume zasto se ja uopste bunim kad tih mojih 12Mbps spada u paket DO 20Mbps. Akcija se zove "DO 20Mbps" a ne "20Mbps", sto znaci da sve sto je preko 10Mbps zadovoljava jer samim tim sto je preko 10, ne spada u paket do 10Mbps. Prevara najgore vrste!! Niko ne ocekuje da imam ful protok koji placam, ali da placam 20Mbps a da imam samo 12Mbps ne dolazi u obzir. Pokusacu da se vratim na paket od 10Mbps, a ako mi to ne uspe, ne znam sta da radim.... Ovo samo kod nas moze!!! Zato ljudi pre nego sto vam bilo sta ponude insistirajte da vam provere prvo tehnicke mogucnosti same linije!!!

posto ovo nije sud a ni mts ostaje mi samo ono sto ovde moze da se uradi, a to je da kazem da neke svete krave ne zasluzuju nista bolje...i ovo sto pisemo je deo nekog javnog pritiska da stvari budu bolje...a istovremeno je info za sve sadasnje i buduce korisnike da mozda razmisle o alternativama...

Dzaba pises. Sve sto si napisao, i sve sto je na zadnje dve strane napisano/pitano je vec pitano/pisano/odgovoreno pre godinu dana, i pre 6 meseci i pre 3 meseca u ovoj temi.
Ali TO NIKO NE CITA!
Posto to ne pomaze situaciji, ja ti nudim realne opcije :( Ne kazem da su dobre, ne kazem da treba da prihvatis to i budes zahvalan svetim kravama :D
Ali ako ne zelis pritisak 300/200, to su ti realne opcije.

E ovako. Ja sam pre dva dana pisao kako sam sa paketa 4Mbps na predlog operatera presao na paket od 20Mbps, sto je za mene znacilo da su oni u startu proverili moje tehnicke mogucnosti za taj protok cim mi ga nude. Medjutim kako meni protok nije prelazio 12Mbps zvao sam i prijavio problem. Tada mi je receno da ce tehnicka sluzba videti u cemu je stvar. Danas su me zvali i rekli da moja linija ne podrzava toliki protok i da je tih 12Mbps maksimalna brzina koju ja mogu da izvucem?!? Na moje pitanje kako su uopste mogli da mi ponude taj paket od 20Mbps ako nemam tehnicke uslove, operater mi je drsko odgovorio da ne razume zasto se ja uopste bunim kad tih mojih 12Mbps spada u paket DO 20Mbps. Akcija se zove "DO 20Mbps" a ne "20Mbps", sto znaci da sve sto je preko 10Mbps zadovoljava jer samim tim sto je preko 10, ne spada u paket do 10Mbps. Prevara najgore vrste!! Niko ne ocekuje da imam ful protok koji placam, ali da placam 20Mbps a da imam samo 12Mbps ne dolazi u obzir. Pokusacu da se vratim na paket od 10Mbps, a ako mi to ne uspe, ne znam sta da radim.... Ovo samo kod nas moze!!! Zato ljudi pre nego sto vam bilo sta ponude insistirajte da vam provere prvo tehnicke mogucnosti same linije!!!

Zasto bi bila prevara ,ako ti kazu da je net do 20mb,znaci nemas nikakve garancije ,da ce tako i biti,kao i ja koji treba sutra da vidim sta cu dobiti,jer sam se i sam prijavio za 20mb.Tvoja najveca greska je sto nisi prvo potpisao ugovor do 10mb,a kasnije da probas na 20 ,jer bi mogao da se vratis na ugovorenih 10,ovako si se zakopao,isavsi direktno na 20,i sada nazad mislim da nema.

Ne zelim da ti brzina bude 12mb posle tog potpisivanja, ali voleo bih u toj situaciju da cujem taj isti komentar:
Zasto bi bila prevara ,ako ti kazu da je net do 20mb,znaci nemas nikakve garancije ,da ce tako i biti,kao i ja koji treba sutra da vidim sta cu dobiti,jer sam se i sam prijavio za 20mb.

Ne zelim da ti brzina bude 12mb posle tog potpisivanja, ali voleo bih u toj situaciju da cujem taj isti komentar:

Ne, ja se slazem sa kolegom ,da je brzina ,sramotna za ovaj paket,ali rizik postoji i za mene sutra,,i na to sam spreman ,ali kao sto sam gore rekao ,a nisi citirao je ,da je njegova greska sto nije isao prvo na 10 ,pa da proba 20,ovako na zalost tesko moze promeniti paket.

nije prevara već jako dobro smišljen maketinški trik, ono što svi žele da čuju/vide to piše velikim slovima sve u full koloru 16bit paleta, okićeno a ono što je downside to piše negde sitnim slovima na njihovom sajtu i tako je teško doći do tog objašnjenja da se treba pomučiti i tražiti...
Osnovno je otići kod njih pripremljen, pročešljati forume, videti šta kažu ljudi koji su već uzeli taj paket, ili sličan a onda otići sa pravim pitanjima... U suprotnom jedno "DO" može mnogo da promeni značenje stvari. Kada su telekomovi (mts-ovi, telenor-ovi, vip-ovi...) ugovori u pitanju ne treba gledati samo ono što piše već i ono što ne piše...

Zasto bi bila prevara ,ako ti kazu da je net do 20mb,znaci nemas nikakve garancije ,da ce tako i biti,kao i ja koji treba sutra da vidim sta cu dobiti,jer sam se i sam prijavio za 20mb.Tvoja najveca greska je sto nisi prvo potpisao ugovor do 10mb,a kasnije da probas na 20 ,jer bi mogao da se vratis na ugovorenih 10,ovako si se zakopao,isavsi direktno na 20,i sada nazad mislim da nema.

Pa prevara u smislu da su me oni nazvali i rekli "Za vas kao dugogodisnjeg korisnika imamo ekstra ponudu od 20Mbps po toj i toj ceni", sto je za mene znacilo da ja mogu da ostvarim toliki protok cim mi ga oni sami nude ili bar nesto priblizno (ocekivao sam nekih 17,18Mbps), a ne da imam jedva 12Mbps. Klasicna navlakusa i ja sam naseo, samo je pitanje kako se sada izboriti sa tim i to vise zbog principa nego zbog para. Ali nema veze vise sam to napisao zbog drugih ljudi, da se ne zalecu kao ja, nego da prvo traze proveru tehnickih mogucnosti. Mada ne verujem ni da bi to bila nekakva garancija.

Prevara se sastoji u tome sto oni TACNO znaju koliko mogu da ti isporuce DO tvoje zgrade. Ali NECE da ti kazu. Nadju tvoju granicu, recimo kao kolegi na 12, i kazu ZELITE li da potpisete ugovor DO 20. To je prevara, navlakusa, zavlacenje, iznudjivanje, pljackanje, kradja, bezobrazno laganje, mazanje ociju, koji god izraz ti se svidja. Svidjalo se to nekom ili ne.

Pa probaj , s obzirom da si dobio bednu brzinu,u odnosu na ono sto su ti nudili,da iskukas barem smanjenje paketa do 10mb,A sta ti u samom ruteru pise ,koja ti je max dozvoljena brzina ,ako je nesto manja ,ukljuci i to.

Prevara se sastoji u tome sto oni TACNO znaju koliko mogu da ti isporuce DO tvoje zgrade. Ali NECE da ti kazu. Nadju tvoju granicu, recimo kao kolegi na 12, i kazu ZELITE li da potpisete ugovor DO 20. To je prevara, navlakusa, zavlacenje, iznudjivanje, pljackanje, kradja, bezobrazno laganje, mazanje ociju, koji god izraz ti se svidja. Svidjalo se to nekom ili ne.

Prevara za mene i tebe ,kao korisnike ,naravno ,ali njih bas briga za to oni su zakonski pokriveni.

Tako sam i ja slao mail da mi provere tehnicke mogucnosti za VDSL a oni meni prebacite MIK kod nas pa ce mo vam reci. Svasta sam im odgovorio na tu njihovu foru navlakuse.

Vrh Dno