A šta se dešava u slučaju da neko potpiše ugovor za 20 Mbit/s a živi tamo gde VDSL-a nema i neće ga biti još 100 godina?
U sredu (18.09.) sam bio u poslovnici i potpisao ugovor za Net 20 paket, a još uvek mi nisu promenili brzinu (iako su me u četvrtak zvali sa 19818 i automat mi izrecitovao da je zahtev za promenu brzine realizovan), i dalje stoji da je konfigurisan na 6 Mbit (još iz doba Speed Up-a). Danas zvao direkt tehničku podršku pošto 19813 ne radi, posle par minuta zvali me iz Sremske Mitrovice, ponovio im priču... lik kaže ne može da me evidentira pod tehničke smetnje, i uzeo da tupi kako te promene oko port konfiguracije radi privatna firma, kako je gužva zvog aktuelne promocije Telekoma, i još na kraju tvrdi kako na mojoj liniji neće ni moći da izvuče 20 Mbit/s, kao i taj paket puštaju preko VDSL samo.
A ruter očigledno prijavljuje max bandwith preko 20 Mbit/s:
Ako kod mene neće moći ta brzina sa ADSL2+ opremom onda ne znam kod koga to može da radi, s obzirom da nisam ni 500m žično (vazušnom linijom je možda 150m udaljena centrala) od centrale...