Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Interesantno, na telekomovom sajtu piše:
" Stare Click brzine

Stare Click brzine nisu više u ponudi za nove korisnike. Svi postojeći korisnici Click brzina i dalje mogu da ih koriste, s tim što u svakom trenutku mogu da odaberu neku od novih Net brzina..."

http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1450 što bi trebalo da znači da je promena moguća, ali niko ovde nije naveo ugovorne obveznike, pa svako može da tumači kako mu se ćefne, ko naši Zakoni.

znaci da mozemo da se prebacimo bez ugovora na 2 god. na net 5? (konkretno kod mene sa klik4>net5)

ne moze lepo pise sa ili bez ugovora ja mogu sa klik 4 da se prebacim na net5 i to mi je povoljnije :D hahah ovako placam 4/0.5 2160 + taksa u banci ili posti 25din a ako bi se prebacio bez ugovora bilo bi 5/1 za 1999 din + 25 taksa haha ipak je manje :D

Na sajtu Telekoma vise nema stranice 'ADSL' vec je promenjena u 'Internet'.
Vrlo pametan potez jer ovako ne zbunjuje korisnike sa tehnologijama pristupa.

Kome infrastruktura dozvoljava moci ce preci na brze (VDSL) pakete, a kome ne ostaje na sporijim (ADSL).

Jos samo da ponude SpeedUP za upload u VDSL paketima...

Poslednja izmena:
Pa po ovim paketima max upload je 2mb i to za sve vdsl pakete. U neko duze vreme sigurno nece dati da budes na adslu i uzmes 2mb upload. Jer moraju da ti obezbede uslove za vdsl a ti uzmes tipa 10mb paket.

Evo sad sam opet bio, oni su totalno neobavešteni k'o neki naši političari.
Od 1. februara, svako ko želi, može se prebaciti sa click na net pakete, bez obzira da li su pod ugovorom ili ne. U petak (1. feb) kad sam bio, rekli su da ne može, (ni juče nisu znali), a danas (može, hehe). Prebacio sam sa click 6 na net 10/1, ugovor na 24 meseca.

2487834504.png
Ja zadovoljan!!! skoro 300 din manje, 4 Mb više (efektivno 400KB više protoka, umesto 620~1020)

Poslednja izmena:
skupo je to za 24 meseca valjda bi trebalo da bude oko 1500 upravo zbog dugog obavezivanja

Meni je stigao odgovor od Telekoma, kazu da uz IPTV moze i dalje maksimalno NET 5 paket. :(

skupo je to za 24 meseca valjda bi trebalo da bude oko 1500 upravo zbog dugog obavezivanja

Dobro bre ljudi kome je skupo ne mora da uzme a ko hoce taj ce uzeti. Telekom je dao svoju ponudu i nikome nije poslao dve celave budale da vas biju da podpisete ugovor na dve godine. Svi koji su uzeli su lepo razmotrili u svojoj glavi da trenutno od ovoga ne moze bolje a da jos nece biti takvih ponuda da ce se na svakoj trafici moci birati hocete 10 mb paket ili 30 mb da uzmete uz paklo cigara.

Ponude su trenutno jako ogranicene i ono sto se moze uzeti opet isada da ima neku caku gde vas na prvu loptu izadje jeftinije ali kada se kasnije sve sabere ispada skuplje. Ne mogu svi da uzmu Targo net ili SBB a i oni koji mogu ti ce sigurno uzeti Targo a SBB koliko sam primetio ljudi sve vise i vise se na isti zale i prelaze sa SBB-a na neki od adsl provajdera. SBB je samo bleda proslost onoga sto je nekada bioa ima i onih koji namerno nece da uzmu SBB iz nekog principa.

Tako da kada se sve sabere i pogleda ovo i nije tako losa ponuda na kraju.

ma mene samo plasi da taj ptt ne bude nesto *****avao i nista vise.

Ja sam na telekomu otkad je došao u Suboticu (bar 5-6 god), koji mi je došao kao šlag na tortu zbog preopterećenog wifija koji mi je radio normalno samo ujutro radnim danom. Sa adsl-om, sim što je bilo par puta tehničkih problema, sitnih, kratkotrajnih, jedan jednodnevni (ako se dobro sećam očerupani kablovi sa jednog NS mosta), sve ostalo vreme net je uvek bio što sam platio (od 512/128 pa prvo bustovanje na 1Mb, pa posle 2Mb, 2 god imao sam 4, malo više od pola 6 i sad 10). Uvek sam uzimao za oko 2000 din ( i svi ovi paketi kroz godine su toliko koštali), tako da što ne bih bio zadovoljan, imam samo dobra iskustva, ipak ovo su mogli da odrade i pre 3 meseca, al' ajde, došli su pameti. Za ono što meni treba net, meni je i ovo super.

Poslednja izmena:
Imas u PTT-u za 1600 din. 10 a za 1900 20mb

Znao sam da će reći PTT samo sam hteo da proverim, to je ok ponuda ali sam ja čuo da imaju problema sa podrškom. Znači kad ti krene po zlu nema nikoga. Inače ponuda kao ponuda je sasvim primamljiva.
Mene zanima nešto drugo u vezi NET paketa. Već imam Clik 4 i nemam ugovornu obavezu ali imam i IPTV bez ugovorne obaveze pa me zanima: može li se umesto Klik 4 uzeti NET 10? ili se moram zadovoljiti sa NET 5?
Video sam šta je napisao Air Jordan ali neznam dali to važi za sve ili od slučaja do slučaja :wall:

Poslednja izmena:
Ovde se komentarise o Telekomu a ne o PTT-u, znamo koju ponudu ima PTT ali polako jos nisu podpuno preopteretili linkove ali i to ce se dogodi pa ce onda da pocenete da kukate kako nemate ono sto placate.

Isto ovo su govorili i za onu 16/1 za 1500 din akciju. :) Nešto ne vidim da su im linkovi preopterećeni.

Ja mislim da ni jedan od provajdera nema problema sa linkovima. Čak i šugavi Orion ima viška od nekoliko gigabita, a kamoli drugi.

Znao sam da će reći PTT samo sam hteo da proverim, to je ok ponuda ali sam ja čuo da imaju problema sa podrškom. Znači kad ti krene po zlu nema nikoga. Inače ponuda kao ponuda je sasvim primamljiva.
Mene zanima nešto drugo u vezi NET paketa. Već imam Clik 4 i nemam ugovornu obavezu ali imam i IPTV bez ugovorne obaveze pa me zanima: može li se umesto Klik 4 uzeti NET 10? ili se moram zadovoljiti sa NET 5?
Video sam šta je napisao Air Jordan ali neznam dali to važi za sve ili od slučaja do slučaja :wall:

Ako hoces IPTV da zadrzis najvecu brzinu koju mozes da uzmes je 6 Mb preko toga nista ili da odjavis IPTV pa da uzmes neki od NET paketa.

Ovde se komentarise o Telekomu a ne o PTT-u, znamo koju ponudu ima PTT ali polako jos nisu podpuno preopteretili linkove ali i to ce se dogodi pa ce onda da pocenete da kukate kako nemate ono sto placate.

Ma kakvo preopterećenje. Pa to što mi ovde po ceo dan razglabamo o internetu, provajderima, brzinama, ubrzanjima ne znači da i drugi ljudi imaju pojma o tome.
Gomila ljudi ne zna ni kakav internet ima ni kakvu brzinu, važno da otvara fejsbuk i you tube i dovoljno.
Ja recimo do one prethodne akcije PTT-a 16/1 nisam ni znao da kod njih postoji ADSL a interesuje me IT i pratim šta se dešava.

Znao sam da će reći PTT samo sam hteo da proverim, to je ok ponuda ali sam ja čuo da imaju problema sa podrškom.

Vidim da se dosta ljudi žalilo na tehničku podršku PTT-a. Ja recimo nisam imao tih iskustava dok sam bio kod njih, nisam ih doduše često zvao jer mi je radilo ok ali kad sam trebao nešto da se informišem javljali su se uvek.
Mada sad odoh na raspravu o PTT-u a tema je Telekom, izvinjavam se

Poslednja izmena:
Jeste, slažem se. Pustiću ih još malo da vidim dali će biti poboljšanja ako ne reklamiraću.

Mozda njegova parica nemoze da izvuce vise u uploadu.

Promenili mi centralu ,posle bezmalo 2 godine i 6mb zabagovanog speedup-a vratih se na 1.5mb -katastrofa, jer normalno da pri tome ping sa 12ms koliko je bio ranije skoci na 30ms?

Vecom brzinom dobijas i bolji ping, ali ne toliko koliko se razlikuje kod tebe. Predji na 5/1.

Videcu ovih dana šta dalje dali ovaj net 5/1 paket ili da uzmem kablovski 10/1 za iste novce.

Kablovski je bolji jer nema Overhead, dobijas koliko si platio.

Vise nego duplo brzi internet za isti novac, stvarno ne razumem sta tu ima da se vidi...

A dzaba mu dupla brzina ako ce da ga **** ping i lag u igrama ako igra igre a vidim da je covek iz novog sada tako da verovatno konta da uzme SBB internet tako da mu ja odmah kazem da bolje uzme adsl nego da se pati sa glupim sbb provajderom a jos pored toga ima obavezu da placa i tv predplatu.

Jer SBB na nekim lokacijama radi super a na nekim je blagi uzas, moj kolega koji je kod merkatora je donedavno vikao a sbb jedini internet koji cu imati a to je vikao do nekih pre par meseci a sada ne moze stranicu nekog sajta da otvori kako treba a o dwonloadu da ni ne govorim koliko mu je los protok. A ako hoce da gleda youtube e to vam je visa matematika da se uradi. A koliko su mu puta samo dolazili da kao rese problem to vise ne moze ni da se izbroji.

A nista me nebi cudilo da kerovi iz SBB prih par meseci to nameste da radi ok a posle sjebu a podpisao si ugovor pa moras da cutis i da trpis a kada se zalis oni posalju ekipu koja namesti i sve radi dan dva ok i posle toga se opet nastavlja agonija.

Uostalom neka se covek javi i neka se izjasni za cega bi internet konkretno koristio? Jer nekada nije ni brzina interneta presudna ako ista ne moze da se iskoristi, jer koji ce mu djavo 10 mb ako od tih 10 mb ne bude video ni 256 kb paket a ne download 256 kb a ovako kada bude uzeo 5 mb adsl bar bi znao da ima zagarantivanih 500 kb downloada.

Poslednja izmena:
@Dragan.P
Upravo tako, zato i imam dilemu 5vs10mb za iste novce jer sam citao da SBB (mada ja imam KDS,ali trebalo bi da je to jedno te isto sada) u praksi ne radi baš kako bi trebao odnosno postoje korisnici koji su extra zadovoljni i oni koji imaju glavobolje zbog neta bar je tako u NS-u. Da naponem da sam sa telekomom bio jako zadovoljan i zabagovanom speedUP uslugom od 6Mb tako da nisam ni pomilsljao da predjem na kablovski net iako vec placam kablovsku.
Što se tiče interneta koristim ga za sve po malo, malo igrice (mechwarrior online i fudbal najvise) ,malo torrent ponajvise surf.

Mozda nebi lose bilo uzeti sad neki box ili mix paket u zavisnosti za koji se internet odlucim.

Jer jos uvek radi ova speed up usluga da probam ponovo da zabagujem, sinoc sam pokusao ali nesto baguje nisam mogao nikako da povecam internet makar ni na 3 sata samo?

Vrh Dno