kako saznati na kojoj ste telefonskoj centrali ? u telekomu nemaju tu informaciju![]()
Chekaj malo, sto ti nisu pustili punu brzinu koju parica omogucava ?
svi imate SNR MARGIN preko 20 ,a ja jedva uspeo da izvucem 17/9 ... zovem telekom i kazu da je to sve kako treba.. a na sajtu pise da mora bude 25+ da ne bi bilo gresaka ... ruter je huawei 530c
Nisam još pitao u telekomu, ali ako sam dobro shvatio iz prethodnih postova, malo su me za...ali. U maju mi je istekao stari ugovor 4Mb/512 koji je bio nekih 1700 din, pa su me ubedili da uzmem 6/1 paket za 2122 din, što se u tom trenutku činilo prilično povoljno, i to čini mi se na 2 god (moram da pogledam ugovor kad stignem kući s posla). Naravno od ovih novih meni se najprivlačnijim čini 10/1 za 1899 din, i ako se ne mogu prebaciti na tako nešto i moram još godinu i po dana drljati na 6/1 za skupe pare, zasigurno više nikada neću uzeti u telekomu (iako u Subotici baš i nije neki izbor provajdera), ili bar neću uzeti na ugovornu obavezu 12/24 i sl. meseci, ovo je čista pljačka. Nedavno je moj burazer pričao s nekim iz BG ko ima za oko 2500 din 50Mb/4Mb, mislim gde sam tu onda ja ...
... Jedina uteha mi je što na poslu imam dobar link, ako trebam nešto veće uploadovati (optika).
![]()
Mozes vise od 10 sigurno. Zovi tehnicku podrsku, i kod mene je bilo takvih problema kad sam prelazio sa 1.5 na 4mbps
Zvao sam ih, rekli su da ce nalog proslediti tehnicarima...
iako mi je modem setovan na 10/1 kao da u centrali i dalje ima ogranicenje 4/0.5
mozda zato sto sam nedavno aktivirao speed-up?
Promocije sluze da bi se privukli novi korisnici a ne da bi se stari ostetili jer tako u Telekomu i za 2 - 3 meseca mogu da namagarce i nove korisnike sa dvojnim cenama na mala vrata a vezu ih na 24 meseca.Tako da si dobro shvatio prethodne postove.
mozda zato sto sam nedavno aktivirao speed-up?
da li je moguce preko setovanja modema prebaciti data pach iz interleaved u fast ?
Ne mozda nego bas zbog toga. I prilikom prethodnih ubrzanja je bilo problema kod nekih koji su imali aktiviran speedup.
ali do danas je bio fast mode,i kad sam prijavio da ispitaju sad prebacise na interleaved a snr margin nista bolji sa 18 porastao na 20
Ne mozda nego bas zbog toga. I prilikom prethodnih ubrzanja je bilo problema kod nekih koji su imali aktiviran speedup.
Kada je sada ovako pitam se kako li će tek raditi "do 10" i "do 20" paketi za nekoliko meseci kada ih bude potpisao veći broj ljudi ...
Je l' to znači da je preporučljivo deaktivirati speedup pre prijave za nove pakete?
Kada je sada ovako pitam se kako li će tek raditi "do 10" i "do 20" paketi za nekoliko meseci kada ih bude potpisao veći broj ljudi ...
Jel uopste moguce deaktivirati SpeedUp?
.To se zove zloupotreba monopola i bahato poslovamje.Na Telekomovom sajtu vec 5 dana nisu ni stavili nove pakete,brzine i cene nego stoje samo Clik cene koje su vise i do 200% da bi prikrili dvojne cene od sire javnosti.Odnosno da bi Clik korisnici bili sto manje informisani o novim cenama koje su drasticno nize.Treba im vremena da smisle pricu zasto Clik korisnik placa 150% do 200% vecu cenu za istu uslugu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari