Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ljudi,čitate li šta je napisano. MAKSIMALNA brzina 20MBPS, što znači da može da bude i 13mbps. Vrlo prosto. Zavisi više od ukupnog protoka kojim je trenutno opterecen provajder nego od mogućnosti vaše linije.

kako saznati na kojoj ste telefonskoj centrali ? u telekomu nemaju tu informaciju :D

tehnicari na terenu to znaju, imaju neki papir na kojem imaju taj info ili provere telefonom kod njih... ne verujem da korisnicki servis to moze da ti kaze

ja sam poslao zahtev da mi se smanji brzina na 5 mbit, tj zvali su me iz korisnickog servisa i to mi predlozili dok se ne stvore uslovi za brzu konekciju

ja sam iznenadjen u sapcu koliko su ispali korektni i angazovani svi iz telekoma

Moze li neko da kaze kakva je situacija kod mene

1.jpg

Poslednja izmena:
Mozes 15 - 16mbit-a..

Chekaj malo, sto ti nisu pustili punu brzinu koju parica omogucava ?

Uh, pa evo sada ide konstantno 1.8 Mb/sec download sa premium naloga... ( merim sa DUMetrom)
Na sta mislis zasto mi nisu pustili punu brzinu koju parica omogucava?
Sta da gledam/pitam? :)

svi imate SNR MARGIN preko 20 ,a ja jedva uspeo da izvucem 17/9 ... zovem telekom i kazu da je to sve kako treba.. a na sajtu pise da mora bude 25+ da ne bi bilo gresaka ... ruter je huawei 530c

I jeste kako treba. Kod mene je jos manji SNR pa radi savrseno.

Bandwidth Down/Up(kbps) 6144/864
SNR Margin Down/Up(dB) 14.5/6.0
Attenuation Down/Up(dB) 3.0/3.0
CRC Down/Up 2/0
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 0/0

Clik korisnici Telekoma prevareni sto neznaci da za 2-3 meseca nece i novi

Nisam još pitao u telekomu, ali ako sam dobro shvatio iz prethodnih postova, malo su me za...ali. U maju mi je istekao stari ugovor 4Mb/512 koji je bio nekih 1700 din, pa su me ubedili da uzmem 6/1 paket za 2122 din, što se u tom trenutku činilo prilično povoljno, i to čini mi se na 2 god (moram da pogledam ugovor kad stignem kući s posla). Naravno od ovih novih meni se najprivlačnijim čini 10/1 za 1899 din, i ako se ne mogu prebaciti na tako nešto i moram još godinu i po dana drljati na 6/1 za skupe pare, zasigurno više nikada neću uzeti u telekomu (iako u Subotici baš i nije neki izbor provajdera), ili bar neću uzeti na ugovornu obavezu 12/24 i sl. meseci, ovo je čista pljačka. Nedavno je moj burazer pričao s nekim iz BG ko ima za oko 2500 din 50Mb/4Mb, mislim gde sam tu onda ja ...

... Jedina uteha mi je što na poslu imam dobar link, ako trebam nešto veće uploadovati (optika).

2222107493.png

Promocije sluze da bi se privukli novi korisnici a ne da bi se stari ostetili jer tako u Telekomu i za 2 - 3 meseca mogu da namagarce i nove korisnike sa dvojnim cenama na mala vrata a vezu ih na 24 meseca.Tako da si dobro shvatio prethodne postove.

Poslednja izmena:
Uzeo sam danas kod lelekoma 10/1 na 24 meseca

I tu je nastao problem. Do sada sam imao 4mbit/0,5mbit

ovo je rezultat sa dasnjeg testa

adsl.png

Znaci kao da i dalje imam 4/0,5
koliko ja na ovoj liniji mogu da dobijem?

Mozes vise od 10 sigurno. Zovi tehnicku podrsku, i kod mene je bilo takvih problema kad sam prelazio sa 1.5 na 4mbps

Mozes vise od 10 sigurno. Zovi tehnicku podrsku, i kod mene je bilo takvih problema kad sam prelazio sa 1.5 na 4mbps

Zvao sam ih, rekli su da ce nalog proslediti tehnicarima...
iako mi je modem setovan na 10/1 kao da u centrali i dalje ima ogranicenje 4/0.5
mozda zato sto sam nedavno aktivirao speed-up?

Zvao sam ih, rekli su da ce nalog proslediti tehnicarima...
iako mi je modem setovan na 10/1 kao da u centrali i dalje ima ogranicenje 4/0.5
mozda zato sto sam nedavno aktivirao speed-up?

Nebitno jesi ti aktivirao speedup ili ne oni sada kada uzmu da konfigurisu tvoj port sve sto je nekada bilo vise nece biti jer ga sada konfigurisu na novu brzinu. Sto se tice toga da kada podpisete novu promociju ne ocekujte bukvalno da cete istog momenta dobiti zeljenu brzinu, mozda ce proci dana dva dok ne nameste a nekima ako je bolja centrala pa urade odmah. *** sve zavisi kako su oni orni da rade i koliko u tom trenutku tehnicari imaju posla.

Promocije sluze da bi se privukli novi korisnici a ne da bi se stari ostetili jer tako u Telekomu i za 2 - 3 meseca mogu da namagarce i nove korisnike sa dvojnim cenama na mala vrata a vezu ih na 24 meseca.Tako da si dobro shvatio prethodne postove.

A jeli evgenije kako su to stari korisnici osteceni? Jel moguce da si toliko ogorcen na Telekom i da ti je krivo sto ce neko da uzme ovo a ti ne mozes? Uostalom jel mozes da uzmes ovu promociju? Ako mozes onda uzmi i zacepi vise gubicu sa tim stavom kako Telekom nesto radi sto tebi neodgovara, kako ne shvatas da im se moze i da ih boli patka za korisnike i ko uzme uzo je a ko nece taj ce ko ti da ide i da vice ko kalimero ovo je nepravda, ima masa ljudi kojim ovo odgovara i to ce uzeti a svi ostali sto se pravi uvredjeni kao ovo nije ok i ovo je prevara ajde svi lepo glavu pod ladnu vodu i jedan bromezapema popite i sve ce vam posle biti ok.

Poslednja izmena:
da li je moguce preko setovanja modema prebaciti data pach iz interleaved u fast ?

da li je moguce preko setovanja modema prebaciti data pach iz interleaved u fast ?

Ne, samo oni u Telekomu mogu da te prebace.

Ne mozda nego bas zbog toga. I prilikom prethodnih ubrzanja je bilo problema kod nekih koji su imali aktiviran speedup.

On bi sada trebao da nazove i da kaze da mu je speedup opcija aktivirana pa da mu je deaktiviraju a to mogu da mu urade u roku od desetak minuta. Sada kada si to pomenuo se secam da ih je bilo par koji su prijavljivali prosli put slican problem a mislim da sam i ja imao isti problem kada sam pre dve godine uzeo 16/1 pa nije sljakalo kako treba dok nisu speedup deaktivirali i onda je sve proradilo kako treba.

E bre Angelos, Telekom je to. ''Majku rođenu'' bi pokrali da mogu.

Ako nisu ranije setovali portove zbog overhead-a, teško da će sad to uraditi.

ali do danas je bio fast mode,i kad sam prijavio da ispitaju sad prebacise na interleaved a snr margin nista bolji sa 18 porastao na 20

Potpisao sam ugovor na 10Mbita, ali vidim da radi samo 5. Odem ja da se zalim, kada ono izgleda ne moze da se ukljuci vise od 5 ako imas IPTV. Jos se tip cudi, kaze kada pokusa da mi ukljuci 10Mbita da dobije gresku da korisnici IPTVa mogu da izaberu samo brzine od 5, 10 ili 20Mbita!

Kada je sada ovako pitam se kako li će tek raditi "do 10" i "do 20" paketi za nekoliko meseci kada ih bude potpisao veći broj ljudi ...

Kada je sada ovako pitam se kako li će tek raditi "do 10" i "do 20" paketi za nekoliko meseci kada ih bude potpisao veći broj ljudi ...

Veruj mi radice to ok, najveci problem je sada sto su se uhvatili dva posla: 1/ sto menjaju pdv, 2/ sto sada su u guzvi da svima koji sada podpisu ugovre da sto pre ispostuju i puste im zeljenu brzinu. Ali kako promocija bude odmicala i na kraju bude povucena sve ce se to izregulisati i bice ok. Svi znamo kada su neka povecanja ili neke promocije da problema ima naredne dve nedelje a posle toga sve se dovede u red. A sto se tice same brzine moze Telekom da izgura i mnogo vece brzine trenutno ali *** kada nemaju konkurenciju pa nam povecavaju brzine na kasicicu kada im se hoce ili daju vece brzine kroz kojekave promocije.

Evo ovo su sada dali i vecina ljudi ce podpisati koji nisu pod ugovorom a tamo oko nove godine ce sigurno da daju nesto slicno ali i tada ce se naci neki da kukaju kako ta promocija nije ok i kako su stari korisnici osteceni a samo se gledaju novi. *** ne mogu ni oni svima da izadju u susret, jer neko je vec prvog kada je ova promocija pustena otisao i podpisao ugovor a neko ce pred kraj meseca pa mozda i produze ovu promociju za mesec dana pa onaj koji podpise sledeceg meseca je u zaostatku na onog sto je na pocetku promocije podpisao ugovor 30 i vise dana i kada ovome prvome istekne ugovor ovome drugome ce jos mesec dana da klapa stari ugovor i onda ce taj isti da se buni jer ko zna kakva ce promocija da bude za dve godine i ovom prvome ce taman da uleti da podpise novi ugovor do ovaj drugi ce da gleda u prste stace i kako ce, tako je verujem i sada.

Ma koji veci broj ljudi, 90% ljudi nikad ne promeni provajdera. Plus sto su jos redji ljudi koji izvlace maksimum iz svoje konekcije.

Promocija Telekoma bez promocije na sopstvenom sajtu zbog dvojnih cena 5 dan

.To se zove zloupotreba monopola i bahato poslovamje.Na Telekomovom sajtu vec 5 dana nisu ni stavili nove pakete,brzine i cene nego stoje samo Clik cene koje su vise i do 200% da bi prikrili dvojne cene od sire javnosti.Odnosno da bi Clik korisnici bili sto manje informisani o novim cenama koje su drasticno nize.Treba im vremena da smisle pricu zasto Clik korisnik placa 150% do 200% vecu cenu za istu uslugu.

Treba te nove pakete da nazovu akcija kao sto je verat uradio

Jel uopste moguce deaktivirati SpeedUp?

Naravno da moze, odes na sajt i ponovo popunis ono na sajtu i imaces opciju da otkacis da zelis da deaktiviras speedup. Ali to moze da prodje u roku sat vremena ako to uradis ujutru ili kasno uvece ali ako ih direktno nazoves onda moze da prodje u roku desetak minuta ako se cujes sa nekim od tehnicara.

.To se zove zloupotreba monopola i bahato poslovamje.Na Telekomovom sajtu vec 5 dana nisu ni stavili nove pakete,brzine i cene nego stoje samo Clik cene koje su vise i do 200% da bi prikrili dvojne cene od sire javnosti.Odnosno da bi Clik korisnici bili sto manje informisani o novim cenama koje su drasticno nize.Treba im vremena da smisle pricu zasto Clik korisnik placa 150% do 200% vecu cenu za istu uslugu.

Pa bas zato sto nema jos jedan Telekom u Srbiji to i rade zato sto im se moze a da ima jos jedan Telekom koji bi pruzao fiksnu telefoniju i ADSL uslugu video bi da li bi jos pre 3 godine imali 1.5 mb pakete ili bi imali 8-10 mb pakete po jako smesnoj ceni, a ovako ka da nema ko da im smeta i da ih uslovljava sa drugom ponudom onda se ovo desava sto se desava i ti a ni ja ni svi ostali tu ne mozemo nista dogod se Telekom ne proda ali ako se i proda samo da nam onda ne bude jos gore nego sto je sada pa nam uvedu FUP - Fair Use Policy pa ce onda da proklinjemo dana kada se Telekom prodao i privatizovao i da kukamo za kojekavim promocijama i onda dzaba nam i 50 mb paketi po smesnoj ceni ako cemo za mesec dana smeti da skinemo 100 gb podataka sa neta.

A to sto nisu stavili jos na sajt nema objasnjenja ali opet znas kako se kaze dobar izgovor para vredi pa tako i oni ce da nadju vec neki da obrazloze sto to nije uradjeno ali ako i nije na sajtu objavljeno nadam se da su bar poslovnice obavestene i da operatori i salteruse duzni da kogod dodje u poslovnicu da ih obaveste o novoj promociji.

Vrh Dno