Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Omah čini mi se. Moj Otac je otišao do Telekoma i posle 15 minuta sam dobio novu brzinu.

Extra. Sutra cu da potpisem pa cemo da vidimo kako radi :)

5/1 paket danas potpisao imao 4mb i iptv koji nikad nisam gledao pa ono nema 5mb ali 1000din manji račun preživeću :)

To ti je to - overhead ;) I meni je na 4/512 bila takva brzina za download ;)

za dulsrules-a:

probaj sa drugim ruterom jer ja sam sa jednim max bandwidth imao 8300kbps,a sada sa drugim imam 12000kpbs
ps jedan ruter je hg520s,a drugi je hg520c

Poslednja izmena:
svi imate SNR MARGIN preko 20 ,a ja jedva uspeo da izvucem 17/9 ... zovem telekom i kazu da je to sve kako treba.. a na sajtu pise da mora bude 25+ da ne bi bilo gresaka ... ruter je huawei 530c

Evo kako je trenutno stanje kod mene.

Podesavanja rutera pre podpisivanja novog ugovora..jpg

Verujem da sa ovim statistikama mogu bez problema 20/1 jer sam vec koristio 16/1 i radilo je besprekorno.

Poslednja izmena:
Posto sam iz unutrasnjosti gde bas i nemam druge mogucnosti, produzih ugovor danas na 5/1 i dok sam dosao kuci vidim na modemu
Bandwidth Down/Up(kbps) 5120 / 1023

obradujem se ja.

Pokrenem Speed Test i

2221520983.png

Hahahaha...
Evo i kako mi izgledaju parametri modema

ADSL 04.10.2012..jpg

Ko je ovde lud???

Poslednja izmena:
hoce li mi neko reci kako se moze popraviti SNR ?

hoce li mi neko reci kako se moze popraviti SNR ?

Pa ja bih probao ovako, prvo bih kompretnu instalaciju izmenjao u kuci koja vodi do spoljnog dela gde ti zice ulaze u kucu (ako si u zgradi onda *** moro bi sa njima da vidis sta i kako) a posle bih nasao nekoga ko radi u telekomu da izmenja instalaciju od kuce do bandere a posle ako ni to nebi bilo dovoljno onda bih video da ako je moguce da me prebace na drugu centralu ili vec nesto tako slicno. To bih ja pokusao da imam nekih problema u vezi ADSL-a.

Danas odem u telekom da potpisem za do 10mbita,i prc navodno nece da moze. Iako sam imao 8 mbita do skoro,i radilo je sasvim normalno. Tako da moram otkazati HD paket :/

Ne mozes da utices na te parametre - jedino da trazis da te prebace na neku drugu slobodnu paricu ;)
SNR je samo odnos signala i suma u decibelima - sto je veci to je bolji, Attenuation je slabljenje linije - posto su parice ulgavnom bakarne otprilike je oko 12.8dB po kilometru slabljenje.

Posto sam iz unutrasnjosti gde bas i nemam druge mogucnosti, produzih ugovor danas na 5/1 i dok sam dosao kuci vidim na modemu
Bandwidth Down/Up(kbps)5120 / 1023

obradujem se ja.

Pokrenem Speed Test i

Hahahaha...
Evo i kako mi izgledaju parametri modema

Ko je ovde lud???
Znaci isti problem imam i ja od kad mi se SpeedUp zaglavio na 6Mbps. Pokazuje da je link 6 al izvuce samo 1.5 Mbps i kod mene je problem modem, nesto se zabagovao i nece preko 1.5 a kad donesem drugarov opusteno izvuce ~5,6Mbps...poenta price, probaj neki drugi modem.

Hmmm... moracu da probam to.
Kao sto rekoh, unutrasnjost, manje mesto, tako da se licno znam sa likovima koji odrzavaju ADSL kod nas. Trazicu da mi daju drugi modem da probam :D

Hvala na savetu ;)

PS. Sada imam onaj beli HG520c. El ima neki bolji Huawei koji bih mogao da imam trazim ili mi preporucujete da se "isprsim" sam za neki drugi brend (D-Link, TP-Link...)???

Prati malo parametre. Meni su vecinu vremena odlicni(Attainable rate bude od 20k-24k Kbps, snr preko 25dB), ali se desi da neko vreme budu bijedni kao tvoji, sto dovodi do cestog pucanja veze.

praticu, samo sto meni nije jasno imao sam jedno vreme zabagovan speedup (mozda cak i skoro dve godine ne secam se dobro) na 6/1 mbit pa se posle odbagovao i vratio, i to sa onim prasterim prvim tomsonom...

ali centrala sigurno nije na 2.5km !

Inace imam ADSL+IPTV sad mi istice ugovor u novembru pa cu da otkazem i da uzmem neki od novih paketa ako ih izbace upnudu.a evo i mojih parametara modema pa sta mislite :)
ADSL State Show Time
Data Path Interleaved
Operation Mode G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 24724 / 755
Bandwidth Down/Up(kbps) 9999 / 755
SNR Margin Down/Up(dB) 16.6 / 10.5
Attenuation Down/Up(dB) 1.9 / 5.2
Power Down/Up(dBm) 1.4 / 11.3
CRC Down/Up 1 / 0
FEC Down/Up 318 / 4
HEC Down/Up 51 / 0
System Up Time 8:07:57
DSL Up Time 8:07:14
PVC Select
PPP Up Time 6:01:33

Замолићу некога да ми анализира линију. Ево параметара:

Capture.JPG

Lose :p Ateunacija treba da bude sto manja,a snr margina sto veca. Prosto jednostavno :)

..jedno pitanje, ne mogu da nadjem gde pisu ti parametri kad se logujem na hg552a1?

Nisam još pitao u telekomu, ali ako sam dobro shvatio iz prethodnih postova, malo su me za...ali. U maju mi je istekao stari ugovor 4Mb/512 koji je bio nekih 1700 din, pa su me ubedili da uzmem 6/1 paket za 2122 din, što se u tom trenutku činilo prilično povoljno, i to čini mi se na 2 god (moram da pogledam ugovor kad stignem kući s posla). Naravno od ovih novih meni se najprivlačnijim čini 10/1 za 1899 din, i ako se ne mogu prebaciti na tako nešto i moram još godinu i po dana drljati na 6/1 za skupe pare, zasigurno više nikada neću uzeti u telekomu (iako u Subotici baš i nije neki izbor provajdera), ili bar neću uzeti na ugovornu obavezu 12/24 i sl. meseci, ovo je čista pljačka. Nedavno je moj burazer pričao s nekim iz BG ko ima za oko 2500 din 50Mb/4Mb, mislim gde sam tu onda ja ...

... Jedina uteha mi je što na poslu imam dobar link, ako trebam nešto veće uploadovati (optika).

2222107493.png

Poslednja izmena:
update mog slucaja

juce prijavio tehnickoj sluzbi danas bio covek pogledao parametre zvao telefonom sefa i situacija je sledeca

- daleko sam od centrale
- u poluindutrijskoj zoni sam gde je svako ko je halu pravio ostecivao instalacije po nekoliko puta
- ceka se prebacivanje na novu centralu (trebalo je vec da se obavi ali nije i nije izvesno kad ce)
- cudio mi se kako radi stabilno veza i na ovoj brzini (oko 4mbit)
- izvinio se covek sto je takva situacija, kaze da je u telekomu haos posle formiranja nove vlade pa ce trebati neko vreme da profunncionisu kako treba
- predlozio mi alternative ako mi odmah treba brz internet

Sve mi je bilo jasno, jer zaista oko mene se rade hale i naravno niko ne gleda u papire, sigurno smo 6-7 puta ostajali bez telefona (pa i struje) po 7 dana zbog takvih ******a

zemljo srbijo

Malopre...
Ukljuceno 20 mb...
2222267046.png
20mb.png

Izgleda da nije bilo do modema, nego do njih.
Evo od jutros mi je "proradilo" :)

2222297993.png

Nije 5Mb ali ja sam zadovoljan i ovim.

kako saznati na kojoj ste telefonskoj centrali ? u telekomu nemaju tu informaciju :D

Ako sam dobro izracunao max mu je 17Mb a dali su mu 15 :(

DieH@rd
znam, meni je to ok... za sada :)

Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 24696 / 1100
Bandwidth Down/Up(kbps) 12000 / 1020
SNR Margin Down/Up(dB) 22.9 / 11.0
Attenuation Down/Up(dB) 6.0 / 3.5
Power Down/Up(dBm) 19.3 / 4.3
CRC Down/Up 18 / 7267
FEC Down/Up 1387 / 10709

Ja sam do same centrale.
Mene sada zanima da li pustaju max na portu koliko moze ili kako se nekom operateru svidi?
Da li je u ugovoru negde navedeno da ce pustiti maksimalnu brzinu?

Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 24696 / 1100
Bandwidth Down/Up(kbps) 12000 / 1020
SNR Margin Down/Up(dB) 22.9 / 11.0
Attenuation Down/Up(dB) 6.0 / 3.5
Power Down/Up(dBm) 19.3 / 4.3
CRC Down/Up 18 / 7267
FEC Down/Up 1387 / 10709

Ja sam do same centrale.
Mene sada zanima da li pustaju max na portu koliko moze ili kako se nekom operateru svidi?
Da li je u ugovoru negde navedeno da ce pustiti maksimalnu brzinu?

Trebalo bi maksimalnu, koja linija podržava u okviru paketa...ako misliš na nove pakete.

Poslednja izmena:
Vrh Dno