Mare
Čuven
- Učlanjen(a)
- 01.02.2002
- Poena
- 815
Kad se setim ovakvih promocija, shvatim koliko sam srecan sto sa telekomom vise nemam nistaD
i dalje http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1742
Kad se setim ovakvih promocija, shvatim koliko sam srecan sto sa telekomom vise nemam nistaD
Još malo iskustva sa Lelekomom:
Imam ISDN telefon i podnesem zahtev za ADSL. Posle 6 dana stiže SMS da idem u poslovnicu da potpišem ugovor.
Kad tamo (poslovnica Bulevar umetnosti) - ne radi im Internet ?! Kako bi meni tek radio?
Dalje me obradovaše da za ISDN priključke ne daju ADSL (nemaju i ne mogu da nabave modeme - u najmanju ruku smešno, da ne kažem žalosno).
A poziv za potpisivanje ugovora sam dobio pošto njihove službe - tehnička i prodaja ne komuniciraju međusobno.
Ne zna čovek da li da plače ili da se smeje.
Hoće da se reše ISDN priključaka zato ne daju ni VDSL.
Idi ti tamo kod njih reci da ti puste internet, a da ćeš ti nabaviti ruter. Imaš ih na oglasima za 10-15€.
Kakave veze imaju tableti sa Adsl ponudom telekoma ?
Tri godine me je dobro služio ruter Huawei HG520c. Pre par dana je otkazao u potpunosti, samo je svetlelo Power svetlo, sve ostalo je bilo mrtvo.
Zvao sam Telekom i već sutradan je došao čovek i dobili smo zamenski ruter Huawei HG530, po svemu sudeći korišćeni primerak.
.
I nije toliko čudno. Neko je vratio opremu zato što mu je istekao ugovor, ili zato što je feleričan ruter itd, pa ga oni uvalili meni. Tako će ovaj primerak, kad ga vratim, da uvale nekom sledećem jadniku - pardon, korisniku.Bas cudno sto su ti dali HG530.
Ma, nije to. Naravno da jesu snimljena podešavanja. Koristim ADSL 6 godina, znam da konfigurišem bežučnu mrežu u ruteru.
http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php
jel ovde unesem Attenuation (0.1 dB): downstream 120 upstream 54
znaci meni je 12db? to je onda 870m, znaci do mene nece skoro vdsl
puno mi tih 870m, znaci da je centrala otpr u centru ns-a -.-
Ja sam u prigradskom naselju NS i telekomov ADSL koristim oko 3 god. i za sada nemam zamerke,dva puta sam imao prekid, jednom je crko modem drugi put adapter modema,kvar prijavljen navecer, ujutro dosli i promenili.
Zadnjih 4-5 dana imam problem sa prekidima interneta.
Lampica za net na HG530 ruteru se jednostavno ugasi i posle 2-3 minuta se vrati net, i tako maltene u svakih pola sata. Kako su mi u tehnickoj podrsci rekli SNR treba da bude >6dB, sto je kod mene OK (18.2/12.4dB). FEC je isto 0, tako da stvarno ne znam sta bi mogao biti problem.
Neki savet? Da li je neko imao slican problem?
Ljudi, juce uzmem na promociji paket 20/1 za 1900din. Uvece sam dosao kuci i od tada mi internet prekida na svakih par minuta. Radi nekih desetak minuta pa prekine na minut, i sve tako. U tih par minuta sto radi na speedtest prikazuje neke bezveze brzine.
Sta tu moze da bude problem? Imam onaj stari beli modem.
Da li to zahteva i potpisivanje novog ugovora i za IPTV u isto vreme...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari