Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Još malo iskustva sa Lelekomom:

Imam ISDN telefon i podnesem zahtev za ADSL. Posle 6 dana stiže SMS da idem u poslovnicu da potpišem ugovor.
Kad tamo (poslovnica Bulevar umetnosti) - ne radi im Internet ?! Kako bi meni tek radio?
Dalje me obradovaše da za ISDN priključke ne daju ADSL (nemaju i ne mogu da nabave modeme - u najmanju ruku smešno, da ne kažem žalosno).
A poziv za potpisivanje ugovora sam dobio pošto njihove službe - tehnička i prodaja ne komuniciraju međusobno.
Ne zna čovek da li da plače ili da se smeje.

За ISDN су давали Huawei HG520i рутере, не знам да ли су касније набављали новије ... чудно ми је да их немају, можда је то тренутно јер је ипак мало ISDN корисника. Ја сам имао среће да су их имали мада су тада већ почели да деле Пирели опрему. Можда да будеш упоран а ако си близу централе, распитај се да ли може vdsl па можда прођеш преко реда. ;)

Sta kazete na ovu ponudu Telekoma?
Meni se cini isplativo ako se uzima net usput uzeti neki uredjaj... Da ne vazi samo za nove korisnike?

Još malo iskustva sa Lelekomom:

Imam ISDN telefon i podnesem zahtev za ADSL. Posle 6 dana stiže SMS da idem u poslovnicu da potpišem ugovor.
Kad tamo (poslovnica Bulevar umetnosti) - ne radi im Internet ?! Kako bi meni tek radio?
Dalje me obradovaše da za ISDN priključke ne daju ADSL (nemaju i ne mogu da nabave modeme - u najmanju ruku smešno, da ne kažem žalosno).
A poziv za potpisivanje ugovora sam dobio pošto njihove službe - tehnička i prodaja ne komuniciraju međusobno.
Ne zna čovek da li da plače ili da se smeje.

Hoće da se reše ISDN priključaka zato ne daju ni VDSL.
Idi ti tamo kod njih reci da ti puste internet, a da ćeš ti nabaviti ruter. Imaš ih na oglasima za 10-15€.

Hoće da se reše ISDN priključaka zato ne daju ni VDSL.
Idi ti tamo kod njih reci da ti puste internet, a da ćeš ti nabaviti ruter. Imaš ih na oglasima za 10-15€.

Imam ja svoj ruter, ali kažu da ne mogu da potpišu ugovor bez izdate opreme !? Jedino ako neko vrati stari ruter.
A inače znam da hoće da se reše ISDN-a. Ja bi čak odustao od njega zbog VDSL-a, ali ne može.

u kom trenutku je najbolje preći sa migracionim kodom tj. ako bi prešao 31,12 da li bi plaćao 12 mesec??

Obračunava se po danu, tako kad ti odgovara.

Tri godine me je dobro služio ruter Huawei HG520c. Pre par dana je otkazao u potpunosti, samo je svetlelo Power svetlo, sve ostalo je bilo mrtvo.
Zvao sam Telekom i već sutradan je došao čovek i dobili smo zamenski ruter Huawei HG530, po svemu sudeći korišćeni primerak.

Za nešto više od jednog dana korišćenja, sa njim imam više problema nego sa prethodnim za tri godine. Konkretno je problem Wireless. Sam od sebe je se restartovao i izgubio podešavanja za bežičnu mrežu koja sam postavio. Vratio je ime na HG530 i skinuo je šifru, tj. postavio otvorenu mrežu.
Isto se dešava i kad god restartujem ruter. Probao sam 5-6 puta, uvek isto.

Ovo je svakako neprihvatljivo i naravno da ću zvati Telekom da opet promene ruter. Da li trenutno imaju neki iole pristojan ruter u ponudi? Ili sam osuđen da kupim svoj? Ako će da mi uvaljuju neispravne primerke koje je neko drugi vratio i koje ću ja da menjam na po dan-dva, onda bolje da odmah prežalim pare i da kupim ispravan ruter.

Tri godine me je dobro služio ruter Huawei HG520c. Pre par dana je otkazao u potpunosti, samo je svetlelo Power svetlo, sve ostalo je bilo mrtvo.
Zvao sam Telekom i već sutradan je došao čovek i dobili smo zamenski ruter Huawei HG530, po svemu sudeći korišćeni primerak.
.

Jesi li probao da nadjes nov firmware? Bas cudno sto su ti dali HG530. Kada sam u aprilu uzeo BOX3 dali su mi glanc nov HG532e. Trazi im nov uredjaj,nema druge.

zar nije normalno da ruter posle restarta restartuje wi fi podesavanja? :s

pod uslovom da nisu snimljena prilikom zadnjeg podešavanja, da !!!

Ma, nije to. Naravno da jesu snimljena podešavanja. Koristim ADSL 6 godina, znam da konfigurišem bežučnu mrežu u ruteru.
Resetuje podešavanja čak i ako uradim reboot rutera preko brauzera. Dešava se ovako - ruter se inicijalizuje, lampica za wireless svetli. Preko nekog wi-fi uređaja (tablet ili telefon) proverim bežičnu mrežu i tamo piše da ima mreže koju sam podesio, sa mojim imenom i zaključana je šifrom. Ali čim pokušam da joj pristupim, ruter se opet resetuje. Nakon te druge inicijalizacije, ne svetli lampica za wireless, a nakon što wireless uključim dugmetom na ruteru, zateknem otvorenu mrežu bez šifre i sa nazivom HG530.
Ovo je jednostavno neispravan ruter. Sutra zovem Telekom i tražim drugi.

Kako su novosadjani zadovoljni sa uslugama ADSL-a u NS-u? Da li ima neko da je menjao provajdera pa da uporedi kvalitet usluge izmedju prethodnog i Telekoma?

Ja sam u prigradskom naselju NS i telekomov ADSL koristim oko 3 god. i za sada nemam zamerke,dva puta sam imao prekid, jednom je crko modem drugi put adapter modema,kvar prijavljen navecer, ujutro dosli i promenili.

http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

jel ovde unesem Attenuation (0.1 dB): downstream 120 upstream 54

znaci meni je 12db? to je onda 870m, znaci do mene nece skoro vdsl :D

puno mi tih 870m, znaci da je centrala otpr u centru ns-a -.-

sad gledam parametre, od jednom su 135 i 65 umesto dosadasnjih 120 i 54, jel to znaci da su me maknuli jos dalje od centrale? bio mi je pukao net pre 3, 4 dana, vrv su tada to uradili :s i sad vidim da mi je setovano na 6/0.5, i sta sad da radim posto bih trebao da imam 1.5/256 jer nemam potpisan ugovor, al mi je ostao zaglavljen speed up pa sam imao 6/1

edit: posle restarta sve se vratilo u normalu :)))

Poslednja izmena:
Da li se jos nekom desava pucanje konekcije malo posle ponoci? Nekoliko dana uzastopno se desava, u 00.05 otprilike - prosto zakuca. Win dijagnostika kaze da je u pitanju DNS - ali na desktopu su google DNS, a na telefonu je default - dakle koristi Telekomove. Resetovanje rutera ne pomaze, situacija se sredi "sama od sebe" nakon nekoliko minuta. Da li u tom periodu mozda automatski menjaju IP?

Desio se i kod mene veceras prekid u to vreme ...

kod mene nije ali pre jedno nedelju dana sam imao isto tako prekide na minut, dva, ali oko 1h posle ponoci

U vezi sa onim problemom koji sam javio pre par dana - ponovo mi je zamenjen ruter, ovog puta za HG552a1 i on radi zaista odlično.
Pohvaljujem Telekom jer su prilikom obe moje prijave dolazili veoma brzo i bez pogovora mi isporučivali drugi ruter.
Inače, rekli su mi da će mi linija raditi dobro samo ako ostane na 4mbps. Kažu daleko sam od centrale (ako se gledaju kablovi) i neće dobro izdržati veće brzine.

Zadnjih 4-5 dana imam problem sa prekidima interneta.
Lampica za net na HG530 ruteru se jednostavno ugasi i posle 2-3 minuta se vrati net, i tako maltene u svakih pola sata. Kako su mi u tehnickoj podrsci rekli SNR treba da bude >6dB, sto je kod mene OK (18.2/12.4dB). FEC je isto 0, tako da stvarno ne znam sta bi mogao biti problem. :(
Neki savet? Da li je neko imao slican problem?

Zadnjih 4-5 dana imam problem sa prekidima interneta.
Lampica za net na HG530 ruteru se jednostavno ugasi i posle 2-3 minuta se vrati net, i tako maltene u svakih pola sata. Kako su mi u tehnickoj podrsci rekli SNR treba da bude >6dB, sto je kod mene OK (18.2/12.4dB). FEC je isto 0, tako da stvarno ne znam sta bi mogao biti problem. :(
Neki savet? Da li je neko imao slican problem?

Probaj drugi telefonski kabal... meni je znao da radi normalno i onda od 18h do 20h da se diskonektuje svakih 5min... ali meni su crc errors skakali u nedogled :)

Ljudi, juce uzmem na promociji paket 20/1 za 1900din. Uvece sam dosao kuci i od tada mi internet prekida na svakih par minuta. Radi nekih desetak minuta pa prekine na minut, i sve tako. U tih par minuta sto radi na speedtest prikazuje neke bezveze brzine.

Sta tu moze da bude problem? Imam onaj stari beli modem.

Ista prica kao i kod mene i isti paket.Prvo mi je brzina bila manja za 40% od paketa (nekih 12-13Mbps),pa je pocelo da prekida.
Danima zvao tehnicku podrsku,isao u poslovnicu na poziv nekog iz tehnicke sluzbe radi smanjivanja ugovora na 10Mbps (jer mreza ne moze da podrzi 20Mbps),kad tamo niko pojma nema o tome niti znaju za pomenuti problem.
Sad su mi spustili brzinu na 7Mbps i kazu da je otklanjanje kvarova u toku.
Klasicna kriminalna organizacija!

Pre 3 nedelje mi je istekao ugovor za Click 4 paket po ceni Click 1 koji je pre 2god potpisan za 1500 i nesto dinara kao i za IPTV. Ako dobro vidim ukoliko do sutra potpisem novi ugovor dobijam 10mb paket ponovo po istoj ceni u odnosu na ovih 4mb koje sada imam? Da li to zahteva i potpisivanje novog ugovora i za IPTV u isto vreme jer ako moze odvojeno njega bih ostavio bez ugovora dok se ne pojavi neka akcija jer sad ne nude nista za nove korisnike niti za one koji potpisu novi ugovor,sto se tice promocija

Nazad
Vrh Dno