Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Nesto sam istrazivao po netu u vezi fiksnih IP adresa ali nisam nasao ono sto me zanima. Ono sto sam nasao je da se Telekomov modem prebaci u Bridge mode, i onda se na racunaru pravi pppoe konekcija i unosi se username i pass koji je bio u modemu dok je bio podesen na routed pppoe mod. Mene zanima da li ako bih uzeo vise fiksnih adresa, mogao recimo na 2-3 racunara da napravim te pppoe konekcije i da na istim budu dodeljene fiksne IP adrese. Ima li neko ovde da koristi vise fiksnih adresa?! Citav net pretrazih, svi koriste 1 fiksnu, nigde nisam video da neko koristi vise :) U Telekomu mogu max 4 fiksne ip adrese da se kupe.

Poslednja izmena:
moze mali hint oko AIMPa ?

Bez obzira na brzinu 20m desava mi se cesto da npr torrent ili mega zauzmu sav dw kapacitet i muzika\net radio koju slusam preko AIMPa prekida
Sta da podesim ?

Download preko Mega-e nece zauzeti sav DL, ali torrenti hoce preko ULa, tj. problem je sto zaguse UL kapacitet. Moras limitirati torrente na nesto tipa 80% max. UL kapaciteta. Ako imas pravih 2Mbps UL na VDSLu recimo, onda na nekih 180KBps limitiraj (u praksi retko predje 200KBps upload)

Kad se prelazi na veci paket, sa 10,na 20,jel se potpisuje novi ugovor, ili samo povecaju brzinu. Naravno ako dozvole zbog iptv a.

Samo povecaju. Mozes preko call centra.

Telekom mi je odobrio zahtev za 50Mbps. Danas sam preuzeo opremu i potpisao ugovor.

Naravno, kao sto to uvek i biva sa telekomom, sacekalo me je neugodno iznenadjenje. Brzina ne prelazi 8Mbps.

Da stvar bude jos ludja ne znam ni kako su mi odobrili ovaj paket obzirom na info koji vidim na ruteru:

Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate(Up/Down) 1023/10240 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 1176/27388 kbps

Kapiram da je najbolje da odem i raskinem ovaj ugovor. Deluje mi da necu moci da ostvarim brzine vece od 20Mbps.

Pozovi korisnički servis i prijavi. Još nisu pustili paket verovatno, čim su odobrili i potpisao si , imaćeš 50/2

Nisu te jos prebacili na VDSL uopste. Ako ne bude sutra, zovi call centar i prijavi.

Linija ti je dobra, ako imas VDSL centralu (a ako su ti tek tako odobrili Net50 imas), moci ces 50.

Pozovi korisnički servis i prijavi. Još nisu pustili paket verovatno, čim su odobrili i potpisao si , imaćeš 50/2

Pozvao sam ih. Navodno nisu jos uvek konfigurisali nesto na njihovoj strani. Ono sto mene buni je Attainable Rate(Up/Down) 1176/27388 kbps.

• Like
Reagovanja: M J
To je na ADSL, ne na VDSL.

• Like
Reagovanja: M J
Pozvao sam ih. Navodno nisu jos uvek konfigurisali nesto na njihovoj strani. Ono sto mene buni je Attainable Rate(Up/Down) 1176/27388 kbps.

Biće to sve u redu, oni kad odobre 50, i ti kad potpišeš :)

@svlada Koji su ti ruter dali?
Evo rutera
ad53ac999038171558bc4c92e3efaa64.jpg

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Druže opusti se malo, setovace ti ujutru port i to je to.
Bez sikiracije samo.

Sent from my SM-N900V using Tapatalk

Dobar je modem... biće sve u redu.

Drakenzen dobih ideju za avatar :)

Nisu te jos prebacili na VDSL uopste. Ako ne bude sutra, zovi call centar i prijavi.

Linija ti je dobra, ako imas VDSL centralu (a ako su ti tek tako odobrili Net50 imas), moci ces 50.

Bio si u pravu. Juče sam ih zvao i evo danas je sve proradilo.

Evo i speed test rezultata: http://www.speedtest.net/result/a/2822723354

Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 2047/51199 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 35661/126920 kbps
Noise Margin(Up/Down) 31/24.6 dB
Line Attenuation(Up/Down) 1.1/8.6 dB
Output Power(Up/Down) -9.4/13.8 dBm

Eto, lepo reče Drakenzen bez sikiranja :)

zvao sam telekom i pisao sam im mailom dal mogu da koristim njihovu opremu dok ne dobijem novu od drugog provajdera oba puta su mi rekli moze,danas keva otisla da potpise za mik u pancevo i kazu joj tamo nemoze dok se ne vrati oprema,sad mora ponovo da ide naravno opet o svom trosku,danas sam opet zvao kor centar i kazem sta je bilo i kospodja mi kaze sad cu vas prebaciti kod neke sluzbe i prekinula mi vezu..totalni bezobrazluk

Je l' moguće da su mi ponudili 20/2 sa ovakvim parametrima?
f4a69a13b8d779657d3f1697c26cfdbb.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ne bi trebalo da je moguće :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja ne znam da l' su ludi, nude na slepo tako?
Ističe mi ugovor sad, kaže ćale zvali ga 5 puta, nudili duplo brži net.
Sačuvaj Bože.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mada se Vdsl razlikuje od ADSL-a i moguće je da ipak možeš tu brzinu da ostvaris

Meni je dok sam imao ADSL u ruteru davalo negde oko 25mbit maksimalni downstream,a sada sa Vdsl daje oko 40Mbit.Ja imam 20/2 Vdsl inace

Capture.JPG koju mogu brzinu izvuci s ovim podacima?odjavio sam iptv i noise margin se popeo na 8.6db citao sam negde da moze da se povecava brzina dok ne opadne na 6db,zanimljivo je sto mi je sad opao attainable rate sa 17600kbps na nekih 14600.pre oko 2 god sam imao 10mb net i dva iptv uredjaja malo je stucalo ali nije pucala veza ni jednom,kolko sam razmisljao za dva iptv treba oko 8mb i imao sam net10 tako da bih trebalo linija da izdrzi oko 18mb..neznam kako da iscimam ove iz telekoma da mi puste tu brzinu pa ako bude pucala veza da mi smanje

Telekom mi je odobrio zahtev za 50Mbps. Danas sam preuzeo opremu i potpisao ugovor.

Naravno, kao sto to uvek i biva sa telekomom, sacekalo me je neugodno iznenadjenje. Brzina ne prelazi 8Mbps.

Da stvar bude jos ludja ne znam ni kako su mi odobrili ovaj paket obzirom na info koji vidim na ruteru:

Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate(Up/Down) 1023/10240 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 1176/27388 kbps

Kapiram da je najbolje da odem i raskinem ovaj ugovor. Deluje mi da necu moci da ostvarim brzine vece od 20Mbps.
To ti je Adsl2+ brzina, vecu nikad neces imati na toj tehnologiji.
Parica ti je odlicna, tebe muci sto ti tu ne pisu vece brzine od tih sto vidis, pa kad budes imao vdsl2 ruter videces i vece brziane.
Prosto, opusti se bice to sve ok.
Videces kad dobijes vdsl ruter da sam u pravu, a ti javi ako nisam :)

Ako sam ja dobro upoznat pustili su mu već 50 mb...

Sent from my SM-N900V using Tapatalk

Da, sad videh da su mu pustili, to je bilo pre 3 dana a meni na TT jutros izbaci njegov post kao zadnji(izgleda poludeo TT) kao da niko posle nije odgovorio, pa ja reko coveku da odgovorim, kad sad posle tvog posta vidim da je bilo odgovora ali sad ne mogu da editujem post pa sad bas bezveze izgleda kao da se ponavljam posle ostalih.
Izem ti TT, a inace ne znam ni sto mi je izbacio ovu temu kad nisam ni pretplacen na nju?
Izgleda debelo poludeo TT.

Meni od kako sam presao sa PTTa na MTS mozak mi se ohladio. Dok sam bio na PTT-u sam internet je bio ok ali podrska(njihov kol centar)najgori ikada, kao deca kada preko telefona zezaju komsije, arogancija i spustanje slusalice. Nije bilo prijatno za cencugu koju su trazili...na MTS-u samo sam jednom pogledao podesavanje rutera i zaboravi na njega, a kacim komp i preko wi-fi vise telefona, laptop, stampac i tv, sto je ranije bilo nemoguce za samo dva uredjaja. Moje iskustvo posle duzeg vremena na MTS-u vrlo pozitivno, samo da nastave ;)

Odnedavno sam postao korisnik pa me interesuju iskustva torentovanja, da li je iko imao problema prilikom preuzimanja sa npr piratebay-a, znaci klasicni javni torenti, nista privatno?

Nazad
Vrh Dno