Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Evo sa sajta kada sam uplatio...

...a već stoji na sajtu :)

Prilozi

• screenshot_36.png
    screenshot_36.png
    5.5 KB · Pregleda: 68
Popravila se pošta. Ako uplatiš danas u toku platnog prometa, do 16h, 99 posto će sutra u toku dana biti proknjiženo.

Karticom ide odmah...

@stopke,

Uplatio sam sinoć par minuta pre 19h i jutros je bila evidentirana uplata, tako da su baš brzi samo me mrzi da čekam u redu par minuta (primer sinoć u Ustaničkoj sam čekao oko desetak minuta).

@maki22

Super ;)

Ja sve sem sbb plaćam ebanking om. Smorila me pošta :D

Sent from my D6603 using Tapatalk

Kad smo već kod Pošte za Telekom se evidentira sutradan, dok za EDB dva dana:

Prilozi

• screenshot_37.png
    screenshot_37.png
    4.5 KB · Pregleda: 53
Nisam cekao u redu, ne pamtim... kuci uz kaficu [emoji3]

To kada neko evidentira zavisi od njih, ali uplate sada MORAJU ici u toku sledeceg radnog dana, po zakonu o platnom prometu. Nema tu Posta mnogo izbora vise ;)

Inace, ima i laksi nacin za Telekom i VIP postpaid racune (ne i Telenor), a to je registrovanje kartice u banci za placanje tih racuna. Onda se SMSom samo plati racun kada zelite. Traje krace nego placanje online prilicno. Ja za 30 sek platim 3 Telekom racuna. (moze i za svoj mobilni, on je default racun koji se placa, a moze i za tudje racune)

Link Status Up
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate(Up/Down) 1023/10240 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 1139/24912 kbps
Noise Margin(Up/Down) 9.7/26.9 dB
Line Attenuation(Up/Down) 4.1/11.5 dB
Output Power(Up/Down) 11.3/11.9 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile N/A
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors(Up/Down) 19/1
FEC Errors(Up/Down) 0/0
HEC Errors(Up/Down) 0/8
Showtime Start 84 h 49 min 23 s

Evo novih podataka
jesu li pustili neku blizu centalu ili mi se cini da je sada moguca brzina 20mbs ?

Ponudili mi @ritenšn paket NET20 ... 2god za 1299 din mesečno.
potpisao ugovor

sad po parametrima vidim da može i 50mbs ?? ili grešim ?

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 2047/20478 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 22938/55976 kbps
Noise Margin(Up/Down) 28.4/24.4 dB
Line Attenuation(Up/Down) 1.2/10.3 dB
Output Power(Up/Down) 4.4/12.3 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/0
FEC Errors(Up/Down) 0/0
HEC Errors(Up/Down) 0/0
Showtime Start 0 h 8 min 42 s

Tesko bi radio, ili ne bi uopste radio. Jedino ako imaju nize profile, pa da ti daju 40 ili tako nesto, ali mislim da ih ne rade vise.

Drugar je dobio od Telekoma ponudu kao višegodišnjem korisniku paket NET 10 za 1.199 din. (ugovor 24 meseca) i 1.299 din. (ugovor 12 meseci) pošto zbog daljine centrale ne može više od 10mb!
U call centru su mu rekli da u okviru navedene kampanje korisnici ne ostvaruju dodatni benefit u vidu mesečnih naknada po 1,00 dinar a koliko mi se čini ovde je na forumu pisano da su segmentirani korisnici dobijali i mesečne naknade za 1 din. (2, 3, 5 meseci) u zavisnosti od izabranog paketa!

Pa otvori sajt mts-a i vidiš da ima ta ponuda tipa 2 meseca/dinar i 1549 din/mesečno na 24 meseci ugovora...
Digitron i izračunaj, uštedi oko 5000 dinara sa tom ponudom što je dobio na net10.

pa ja sam ti na na tome! 10/1 po 1750 i kusur

Kako najlakše restartovati ip adresu a da se konekcija vrati relativno brzo na ZTE zxhn h267n? Naravno, sem klasičnog uključivanja isključivanja rutera. Za stari ruter je bilo, samo promena authentication mode...

Poslednja izmena:
Screenshot_1.jpg
Klik na PPPoE Diagnosis > Diagnosis i dobićeš za 2-3 sekunde novu IP adresu

Poslednja izmena:
Nešto zeza, otvori i zatvori prozor u istoj sekundi... Koristio sam admin tzlkisnopk...

Neće nešto. Otvori i meni taj prozor, ali deseti deo sekunde i odmah ga zatvori. Ne odradi komandu uopšte. Probao login telekom telekom I admin, neće, restartovao ruter na fabrička podešavanja, opet neće... Probao preko wlan i lan, neće... Baš čudno.

Promeniš u WAN podešavanjima VLAN ID sa 300 na 301, klikneš Apply. Sačekaš 10-ak sekundi, prepraviš nazad na 300 i klikneš Apply. Na starom Huawei nije bilo pola kilometra JavaScript koda u page source-u pa je lakše bilo naći gde su tačno hidden polja za prekidanje i uspostavljanje PPPoE konekcije pa sam za njega koristio prostu 2-line cURL skipticu. A za ovaj ZTE je užas...

Pošto odavno ne koristim jDowloader i slične varijante pa mi i ne treba IP change tako često mrzelo me je da se ozbiljnije potrudim da iskopam tako nešto za ovaj ZTE. Kad mi treba koristim tu seljačku foru sa ručnom promenom VLAN ID-a.

@Topten, probao chrome i edge....

@shamanNS, još kada bih ja to iskopao gde se nalazi... :D

1) Internet>Wan>DSL tab
2)Tu imaš tih 8 WAN konekcija definisanih (4 za VDSL, 4 za ADSL)
3) nađeš koja je za internet (kod mene na 168N se zove "HSI" > klik na ime konekcije prikazuje podešavanja i poslenje polje je "VLAN ID" (tj pretposlednje ako klikneš na "Detail" link na desnoj strani koje prikazuje još dodatna polja za podešavanja).

Ako si na VDSL-u (brzine 20 i 50 Mbps) onda je konekcija koja te interesuje ta "High Speed Internet_VD" (za ADSL paket je varijanta koja se zavšava na "AD"). Klik na to ime expand-uje gomilu opcija podešavanja za tu konekciju (tu treba i da podešiš da ti je konekcija "Always On" ako nećeš da ti posle par sati nekorišćenja neta prekida PPPoE konekciju). Nađeš "VLAN ID" label, i pored input polje verovatno piše "300". To menjaš na par sekundi. Kad promeniš i klikneš Apply pogledaš u ruter i videćeš da se ugasila "Internet" lampica (prekinuo si PPPoE konekciju, i pokušava da se pokrije na virtual LAN koji ne postoji), vratiš nazad na 300 i za par sekundi se upali "Internet" lampica i net radi i imaš novu IP adresu (ako si sačekao dovoljno sekundi pre vraćanja te vrednosti na 300).

Da li je potreban adsl internet ukoliko zelim da uzmem box 2 fiksni+ televizija sto telekomov adsl ili od nekog drugog provajdera kako bi radila televizija ili je dovoljan samo telefonski prikljucak. Hvala.

Moraš i satelitsku antenu da imaš..

Sent from my SM-N900V using Tapatalk

#kovacue Potrebna ti je samo telefonska linija.Imaces internet rezervisan samo za iptv.

Nazad
Vrh Dno