Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Imam samo sto pisu ljudi da im u istoj niko nikada nije odgovorio. Hvala u svakom slucaju 🙂

Ljudi ima li kakvih benefita za prenos broja iz Yettela u Mts?
ps. Ako ovo cita neki akviziter nek se javi 🙂

Ovo sto @LFShadow0 piše je najisplativije 😃 Taman sačekaš koliko moraš da budeš u mreži da bi mogao da tražiš prenos broja i dobićeš mnogo bolje ponude i od MTS i od A1 koji će hteti da te zadrži u njihovoj mreži. Jedino je nezgodno ako ti ne odgovara A1 zbog jačine njihovog signala mreže gde najčešće koristiš telefon.

Ovo sto @LFShadow0 piše je najisplativije 😃 Taman sačekaš koliko moraš da budeš u mreži da bi mogao da tražiš prenos broja i dobićeš mnogo bolje ponude i od MTS i od A1 koji će hteti da te zadrži u njihovoj mreži. Jedino je nezgodno ako ti ne odgovara A1 zbog jačine njihovog signala mreže gde najčešće koristiš telefon.
Posle yettela tesko da moze biti gori...prezivecu 2m kakav god da je 😊

Možeš pre toga da uzmeš neku novu prepaid karticu da proveriš jačinu signala kod tebe, ali ovako sigurno izvlačiš najbolju ponudu i cenu.

Pošto nije njihov korisnik, može da iskoristi akciju "Probaj A1 5G", gde na 15 dana dobija štošta besplatno po pitanju saobraćaja, ali je uslov da mu telefon podržava eSIM. Slično i MTS ima akciju "5ica na probu", ali kod njih izgleda da već ima neku uslugu, u kom slučaju nije kanditat za probni period. Naravno, ostaje i da će mu Yettel skoro sigurno ponuditi 12 meseci po dinar i još toliko upola cene za zadržavanje (a može i telefon umesto popusta), što svakako treba imati u vidu, a o čemu smo dosta detaljisali na odgovarajućoj temi.

Meni je iz A1 stigla kontraponuda 6 meseci besplatno, pa 18 meseci 50% popusta. Tako da sam s kevinim brojem ostao u A1. I draže mi je tako, iskreno mi ovo sa 15 meseci po dinar smrdi na previše prljavu igru.

I što se tiče pitanja šta stiže od MTS-a: i zahtev za prenos, i ugovor stigne unapred da ga potpišeš. Što ne bi smeli, ali može im se, džiberi (MTS).

Meni je iz A1 stigla kontraponuda 6 meseci besplatno, pa 18 meseci 50% popusta. Tako da sam s kevinim brojem ostao u A1. I draže mi je tako, iskreno mi ovo sa 15 meseci po dinar smrdi na previše prljavu igru.
Te su ponude zapravo konceptualno jednake. MTS-u bi se dalo 9 meseci po punoj ceni (uz 15 po dinar), što je isto kao što A1 traži 18 meseci upola cene (uz 6 po dinar). U konačnici oba operatera od tebe uzmu novac u iznosu od devet punih uobičajenih pretplata, samo je pitanje u kom trenutku traže koliki deo.

I što se tiče pitanja šta stiže od MTS-a: i zahtev za prenos, i ugovor stigne unapred da ga potpišeš. Što ne bi smeli, ali može im se, džiberi (MTS).
Ovo je zapravo uobičajeno. I u A1 možeš da uzmeš karticu s privremenim brojem i čak je normalno koristiš dok traje procedura prenosa. Naravno, to ne treba raditi ukoliko nisi siguran da prelaziš, jer bi se iskorišćeni saobraćaj morao platiti, tj. ispalo bi da plaćaš penale za to kratkotrajno korišćenje ako odustaješ od ugovora.

Da, ali ti ne poturaju ugovor unapred da potpišeš, već dolaziš da potpišeš ugovor nakon što se broj prenese.

Istina, u A1 potpisivanje ugovora nije obavezno, ali svakako jeste opcija i nije ništa neregularno, to je bila suština. Ni sa MTS-om se zapravo ne treba plašiti ili osećati nesigurnost zbog tog potpisa, budući da za sve ugovore zaključene na daljinu (pa i taj) postoji mogućnost odustanka u roku od dve sedmice bez ikakvih troškova ili pravdanja.

Uskoro tetki istice mts postpaid ugovor. Pitala me sta da radi. Znam za a1 i globaltel, ali mts moram da pitam vas.
Najbolja ponuda/fora/kombinacija/blefiranje ?

Klasika, najbolje ponude idu uz zahtev za prenos. Blefiranje prolazi kod BOX paketa, a samo za mobilni broj teško. Što se tiče konkretnih ponuda, to je 50% na sve pakete, ali može i više. Konkretno, provereno nude 70% na 5icu S (isto što su nudili za Omoriku S ranije), pa onda ima smisla tražiti i 60% na 5icu M (jer je to ranije bilo za Omoriku M).

• Like
Reagovanja: s5p
Jel moze da se predje direktno iz biznis tarife u drugi provajder? Ili mora da se prenesi broj na fizicko lice prvo pa ceka 3 meseca pa tek onda selidba kod drugog provajdera?

Reaktivirao sam prepaid broj uz zahtev i sada sam na najjeftinijem postpaid paketu bez ugovorne obaveze 3 meseca pa ću opet vratiti na prepaid.

Kako tu karticu ne koristim za pozive na drugom broju (kontakt telefon iz "ugovora") poslednja dva dana dobijam pozive sa 0677... brojeva ali kad se javim ne čujem sagovornika.

Jel zna neko jel to možda mts call centar i kako da saznam čiji su to brojevi telefona (kada pozovem odmah mi odbije poziv) ?

Broj na koji dobijam pozive je A1

Pretpostavljam da si već pretražio (guglao i tako to) konkretne brojeve i da nisi našao rezultate. Svakako, 0677 su Globaltelovi brojevi (uveliko deo Telekoma), ali nije poznato da MTS direktno zove sa njih svoje korisnike. Nešto je definitivno posebno sa tim brojevima, čim ne primaju dolazni saobraćaj, a čudno je i što te više različitih zove... 🤔

Istina, u A1 potpisivanje ugovora nije obavezno, ali svakako jeste opcija i nije ništa neregularno, to je bila suština. Ni sa MTS-om se zapravo ne treba plašiti ili osećati nesigurnost zbog tog potpisa, budući da za sve ugovore zaključene na daljinu (pa i taj) postoji mogućnost odustanka u roku od dve sedmice bez ikakvih troškova ili pravdanja.
Slažem se. Osim toga, i ova s kojom sam pričao iz MTS-a, i ona iz A1 obe pričaju kao da svakako nema ništa od ugovora ako se broj ne prebaci kod drugog operatera. To je pričala i ova iz A1 - kao da ni nema potrebe da se ugovor poništava pošto broj nije prebačen, a iz MTS-a me je naknadno zvala nakon što je prihvaćena kontraponuda od A1, pa broj nije prebačen. Pitala da li znam zašto broj nije prebačen,😄 pa je pitala i kakvu je A1 dao kontraponudu.

Možda bi još voleo i da se raspitam i u MTS-u da je to to, iako ni oni ne mogu da vrše svoju uslugu na tom broju kad broj nije prebačen.

I ja pokusao danas sa dve licne karte, isto greska

U MTS-u izgleda ozbiljan deficit korisnika. Ugovor sa A1 mi ističe krajem februara. Danas zove agent MTS-a sa nekog 064 random broja da nudi 15 meseci besplatno i 9 meseci puna cena za ugovor na 24 meseci nakon isteka ugovora sa A1. Nudio 5ica S, pitao da li to važi za bilo koji drugi paket, rekao je da da. Rekao sam mu da ću razmotriti, mada realno mi Globaltel bolje radi posao trenutno za moje potrebe. Bio je čak vrlo korektan u fazonu "verovatno će vam A1 napraviti kontraponudu, pa Vi slobodno izaberite šta bude povoljnije za Vas".

Rade to još otkad postoji ta ponuda. Neke zovu, nekima šalju poruke (primer u prilogu, mislim da dosad niko nije kačio, mada je verovatno ovaj konkretni agent osmislio tekst), a desi se i da omaše. Jednoj drugarici koja je u Yettelu (odatle je originalno broj, pa je prešla u MTS, pa se vratila u Yettel, dakle nikad nije bila u A1) prvo je jedan agent pisao, a onda ju je nakon određenog vremena skroz drugi zvao. Ne znam zašto su mislili da je u A1 (mada daju i 6 meseci Yettelovim korisnicima), ali to je što je.

Osim toga, u istom periodu, a to je bilo sve do uvođenja 5G mreže (nakon čega su prestali, verovatno jer sam u području gde MTS nema 5G), pojedinci su išli i po kućama da nude usluge. Meni je jedan konkretno svraćao, istovremeno nudeći i mobilne i fiksne usluge, ali je bio neki čudan razgovor (kontam da je tek krenuo sa tim poslom, pa je bio malo nesiguran, kao da mu je neprijatno što radi to), pa ga nisam pitao koja je ponuda za fiksne (to bi bila korisna informacija za BOX temu, jer se tamo pominju samo popusti za zadržavanje), a za mobilne je, jelte, ova poznata, sa mesecima po dinar.

I još nešto, u istom periodu se pojavio i veći broj plakata po gradu (a i okolnim gradovima) sa više agenata. Pritom je sve ove aktivnosti direktne prodaje sprovodio samo MTS.

Prilozi

• mts_za_a1.jpg
    mts_za_a1.jpg
    63.9 KB · Pregleda: 101
Mene zvali sa 0800100150, da pređem sa Soko Lite na peticu, vrlo nepovoljna ponuda. Nudili 6m po dinar, ostatak full cena. Oduvao sam ih. Kaže gospođa, ukinućemo vam paket, ja rekao odoh onda u A1, ćao zdravo. Oboje smo bili bezobrazni, rekao sam joj da uzme digitron u ruke. Imam soko lite 50 %.
Još je pokušala da me navuče za novi paket za ovaj socijalni Supernovin s paket koji plaćam 3k, za novi ugovor 6m po dinar ostatak puna cena 5 i nešto hiljada, rekao sam da idem na kućni net A1.

Kad bolje razmislim, pošto imam net sa mtel cg, odgovarala bi mi Senior tarifa sa neograničenim min/sms, koja bi sa 15 meseci besplatno ispala 450 din mesečno u proseku. E sad, ne znam da li uopšte nude Senior tarifu za mlađe od 65 godina i da li daju 15 meseci besplatno i za Senior tarifu. Svakako ću ga nazvati kad mi bude isticao ugovor i pitati

@scouser
To su ti nudili da predjes u toku UO na 5Icu ili pred kraj UO pa za novu UO?

@Tilek
Senior tarifu moze da uzme ko hoce. A 15 meseci po dinar i 9 puna cena nude samo za prelazak iz A1 u Mts.
Mozes da prebacis broj u A1 , 6 meseci beplatam Mega plan, a kad pozovu da se cenkas za senior tarifu. Mozda dobijes povoljno senior tarifu i ostanes u Mts.

U toku UO, imam još 18 meseci na jednom broju a na drugom jos 12 meseci.

I mene zvali iz mtsa, ponudili mi produžetak ugovora i prelazak sa Omorike M na 5icu M. Ponuda je 3 meseca po 1 dinar pa zatim 3700 dinara. Kulturno sam ih od***ao.

Nazad
Vrh Dno