Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Osim većih brzina, manje latencije i veće količine podataka nećemo mi korisnici ništa novo ni da dobijemo. Striming servisi su već dostupni, igrice su već dostupne... E sad za šta ćemo mi taj 5g da koristimo, to je do nas, i u tom grmu leži zec.

Istekla mi je UO za dve Kontrole troškova početkom ovog meseca. Sutradan sam zvao 064/733 i tražio im popust od 50% za Omoriku S na koju bi prebacio brojeve i 50% popusta za Box4 beli na koji bi prešao sa Box4 plavog paketa za koji UO trebala da istekne za 10dana. Sutradan su me zvali i ponudili mi 30% popusta Omoriku S ja sam tražio 60% on je rekao da ne moze da mi da vise od 30%. Ja sam rekao da cu da razmislim. Posle par sati me zovu ponovo, ovaj put druga služba koja radi Box pakete. Ponudili su 50% na Box4 Beli 24m, ja sam prihvatio i uveče otišao do poslovnice da potpišem novi ugovor sa 50% popusta za Box4 Beli paket iako mi stari Box4 Plavi jos nije istekao (trebalo je još 8-9 dana da prodje do isteka).
Kroz par dana sam otišao do A1 i zatražio prenos dva broja iz mts (Kont. troškova kojima je istekla UO) na pripaid (na dopunu).
Mislio sam ako me ne pozovu iz mts-a nisam vezan UO za A1 i moći ću da ih prebacim ponovo u mts za dva meseca kada se steknu zakonski uslovi (tada bi mi dali valjda neke pogodnosti jer prebacujem brojeve u mts).
Sutradan su me zvali iz mts-a i pitali su me sta su mi ponudili u A1 pa da vide da li oni mogu da kontra pariraju njihovoj ponudi. U tom trenutku sam morao da prećutim istinu i rekao sam im da su mi ponudili 6 meseci po dinar i 18 meseci 50% na NEO Surf paket. Prećutao sam istinu da je zahtev za prenos brojeva na prepaid. Ponudili su mi 60% popusta 6 meseci na nižu cenu i 18 meseci na višu (Omorika S). Samo ovaj put ne može da se ide u poslovnicu da se potpiše ugovor već mora da se čeka da poštar donese ugovor da se potpise pa ga posle poštar vraca u mts i tek kada oni prime potpisan ugovor kreće da važi nova ugovorna obaveza.
U pitanju je Novi Beograd, internet, tv i fiksni su preko optike.
Ovo je bilo detaljno objašnjenje, pa može nekom da pomogne.

Prilozi

• IMG_20251119_191744.jpg
    IMG_20251119_191744.jpg
    295.4 KB · Pregleda: 83
@XoXoXo hoćeš prihvatiti ili ipak preći u A1? Meni su u poslovnici rekli da ako ipak izaberem A1, mogu posle 3 meseca da se vratim u MTS i onda me posmatraju kao novog korisnika za koje daju pogodnosti u tom trenutku. Podnela sam zahtev za prenog broja u A1, zvao je sutradan MTS agent i rekla sam mu da prelazim na A1 Mega plan pripejd. Ipak sam ostala u MTS ali zato što su mi dali 70% na Omorika S tokom cele ugovorne obaveze (530 din prvih 6 ili 9 meseci ne sećam se više, i 710 dinara ostatak). Da mi nisu ponudili 70% prešla bih u A1 na pripejd Mega lplan koji je bio tad 6 meseci besplatan.

@XoXoXo hoćeš prihvatiti ili ipak preći u A1? Meni su u poslovnici rekli da ako ipak izaberem A1, mogu posle 3 meseca da se vratim u MTS i onda me posmatraju kao novog korisnika za koje daju pogodnosti u tom trenutku. Podnela sam zahtev za prenog broja u A1, zvao je sutradan MTS agent i rekla sam mu da prelazim na A1 Mega plan pripejd. Ipak sam ostala u MTS ali zato što su mi dali 70% na Omorika S tokom cele ugovorne obaveze (530 din prvih 6 ili 9 meseci ne sećam se više, i 710 dinara ostatak). Da mi nisu ponudili 70% prešla bih u A1 na pripejd Mega lplan koji je bio tad 6 meseci besplatan.
Ostao sam u mts.

Da li 15 meseci po dinar za prenos iz A1 moze da se kombinuje sa Porodični COPY/PASTE i šta nude ako se podnese zahtev za prenos pripejd broja iz mts u A1?

Poslednja izmena:
Meni je neobično da kada sam preneo u A1 broj preko Lidl koda iz mtsa me nisu zvali za kontra ponudu.

Jeste za prelazak, ali nije neobično što i dalje greše u poslovnici. Doduše, možda ima neka fora sa pomenutim pogodnostima za nove korisnike, tj. da njih iz nekog razloga daju opet tek nakon što prođu tri meseca, mada ne verujem. Da imaju takvu odredbu, verovatno bi zahtevala više vremena, kao što važi za fiksne usluge.

@Panos više puta su mi rekli 2 kod različitih operatera a u poslovnici mts kažu 3. Pitala sam da potvrdim - kažu ipak 3.
@XoXoXo odlično, velika je ušteda.

Upravo tako, za prelazak je dva meseca kod svih, a ako neko kaže tri, sigurno je neobaveštenost razlog. Verovatno su to neki stari radnici, prošli su obuku po starom, i niko im nije javio da je došlo do promena. Za popuste bi, eto, možda moglo biti tri, ali ne verujem. Još jedan uobičajeni tip dezinformacije jeste da pričaju (kod svih operatera) da nema prenosa ni dva-tri meseca nakon promene paketa (npr. prelazak sa postpejda na pripejd) ili podataka (npr. promena vlasništva broja), ali ni to nije tačno, a i u praksi je potvrđeno kod svih operatera. Ranije to, doduše, jeste bio razlog (možda čak i protiv pravilnika, nisam siguran), a sada svakako nije, ali ne čudi da stari radnici nisu obavešteni o novom stanju.

Da li moze da se potpise ugovor za paket bez telefona pa naknadno uzme telefon? Znam da moze tako za dodatni telefon.

Mislim da ne. Ja sam trazio nesto da se doda na UO,koja traje 3,4 meseca,rekose da ne moze. Mozda mozes za mesec,dva. Pitaj njih,najbolje.

Mislio sam odmah, prvo prenos broja i ugovor s popustom pa cim se to zavrsi onda eko popust i telefon. Komplikovano je odjednom, nemaju online prenos, kodovi su u poslovnici, popust kod agenta, ne znam da li imaju ono kao A1 da ti aktiviraju promociju pa se vidi i u poslovnici i online, itd.

Sad sam ih zvao, kazu mora zahtev preko call centra ili poslovnice pa ce odgovoriti da li moze u roku od 48h jel prihvacen ili ne, ako se ide na ugovor sa popustom bez telefona onda naknadno moze da se uzme telefon ali se pravi novi ugovor i gubi popust.

Poslednja izmena:
To sto su rekli nema smisla, prvo ide zahtev za prenos pa odobren prenos pa se onda ide na potpisivanje dogovorenog ugovora gde je valjda moguce uzeti telefon. I taj deo bi trebalo da moze i online.

Da li moze da se potpise ugovor za paket bez telefona pa naknadno uzme telefon? Znam da moze tako za dodatni telefon.
Moze , samo se pise (na mail)molba da zelis telefon. I ide obavezno nova ugovorna obaveza.
Potvrdjeno u jednom slucaju , posle 6 meseci osoba uzela telefon uz novu UO.
Pitao ja i za sebe ali nisam koristio, skupi su im telefoni mnogo.

E ne znam vise nista, danas sam se svega naslusao
  • moze telefon uz prenos, istovremeno se podnosi zahtev
  • moze istovremeno ili pre ili posle, ali mora poseban zahtev za telefon, odgovaraju u roku od 48h ali verovatno treba neki avans i nekoliko poslednjih racuna bivseg operatera (valjda zavisi od vrednosti, ne znaju ni oni)
  • prvo prenos uz promociju pa onda kupovina telefona, promocija ostaje
  • prvo prenos pa kad se odobri onda potpisivanje ugovora sa promocijom i telefonom
  • prvo prenos pa onda posle 6 meseci telefon, promocija se gubi i potpisuje novi ugovor (ovo je najgluplje, ako potpisem sa 15 meseci po dinar sta im znaci tih 6 meseci, da uplatim 6din odmah da vide da sam ozbiljan)

Ne moze online osim po punoj ceni (nema opcije za prenos, nema dodavanja na ugovor ili odabira promocije), ne moze preko mail-a vec kurirskih sluzbi, promocije su iste u poslovnici, call centru i kod agenata, kazu da je EKO popust vezan za korisnika sto nema smisla, ko nekoliko meseci nema nikakvu uslugu kod njih tretiraju ga kao potpuno novog korisnika, itd.

Samo jedan (agent) delovao ozbiljno i iskusno, ali se covek ne bavi prodajom telefona i tim zahtevima pa i ne zna taj deo price.

Ma ja hocu odmah a oni ne mogu da se dogovore jel to moze i kako. Ovde na temi je nekoliko njih pisalo da moze da se uzme uz prenos broja i promociju ali ne i da li su imali neki drugi broj ili Box u mts i kako su to uspeli, u poslovnici ili preko agenta i da li prilikom podnosenja zahteva za prenos ili odmah nakon odobrenja.

Trenutno za prenos sa promocijom i novim telefonom je A1 tata.

Ja kada sam hteo da prenesem i uzmem mobilni rečeno mi je da ne može i telefon i promocija
To je bilo u septembru
To i pricam, tamo svako vodi svoju politiku pa na koga naletis. Evo trojica iz septembra
Nije istina, na cenu tarife absolutno ne utice to da li uzmas telefon ili ne, da li ga uzimas na rate ili po mp ceni, kao niti da li koristis eko popust....nekad bilo pre 20 godina, nisi mogao da koristis zajedno popust na uredjaj i popust na pretplatu, sada moze sve...
Večeras sam bio do poslovnice MTSa i za prelazak sa A1 u MTS dobijes 15 meseci po 1 dinar i 9 meseci po onoj visoj tarifi koja se plaća posle promocije . Mozes kupiti telefon i ne gubis promociju
15 meseci za din, ostatak puna cena, soko lite. Takodje, može i telefon da se uzme gde cena paketa ostaje ista.

To i pricam, tamo svako vodi svoju politiku pa na koga naletis. Evo trojica iz septembra
Da ali sam išao i za drugi broj i telefon i paket najskuplja varijanta je Yetel , MTS , A1
Telefon je najjeftiniji u A1
I Kada mi u Delti rekli gubiš promociju ako uzmeš telefon naknadno odusto sam i uzeo u A1 i drugi broj

Da li se moze izvuci neki popust za prelazak sa prepaida na postpaid, ili da podnesem zahtev za prenos broja u drugu mrezu, pa da cekam da me zovu?

Posnesi zahtev U A1 ako si mts/yettel. Ako si A1 podnesi u MTS. Čisto jer ne želiš da zavrsis u yettelu
Koliko dugo mora biti broj u prepaidu u mts, pre nego sto mogu podneti zahtev za prenos u drugu mrezu?

Nazad
Vrh Dno