Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Pregovarajući ili tražeći prebacivanje na drugu mrežu?

Stigao S21 Ultra u mts.
Sta mislite sta je bolje za uzimanje telefona, tzv. "Top ponuda" ili "Osnovna ponuda" ?
Meni kako god da racunam povoljnija "osnovna ponuda".

Sta mislite koliko se meseci po 1 rsd moze dobiti za ovaj telefon uz Omorika 3 tarifu?

Da li sacekati eventualn izmenu tarifa u mts-u, negde u julu, zbog ukidanja naplate rominga sa zapadnobalkanskim zemljama ili ipak ici odma na telefon i O3?

Poslednja izmena:
jel sad negde i mts menja tarife?

@Zeha "Top ponuda" ti izadje 8674 , Osnovna ponuda" 7849 uz O3..... ocigledno osnovna u ovom slucaju povoljnija,zar ne?

Ubacili su novu tarifu SENIOR za starije 65+, na prvu pomislih da sam mogao kevi da promenim staru Moravu, medjutim deluje mi ponuda nista posebno.

Na moja dodatna pitanja sam dobio sledece odgovore, posto na sajtu naravno nie najjasnije sta nude i koliko.

Senior tarifa ima neograničen internet za aplikaciju Viber pored neograničenih minuta i SMS poruka u domaćem saobraćaju. Cena tairfe bez ugovorne obaveze iznosi 1349 dinara, dok je sa ugovornom obavezom i uključenim eRačunom iznosi 949 dinara mesečno.
Tairfa ne sadrži internet saobraćaj pored neograničenog za aplikaciju Viber.

Poslednja izmena:
"Tu je i TOP ponuda - povoljnija mesečna naknada za tarifu i mogućnost kupovine telefona na rate, uz ugovornu obavezu na 12/24 meseca."

Nije loše ko hoće telefon na rate. Deluje mi na prvi pogled da su cene telefona Ok.

Međutim, pitanje je kako se naplaćuje internet koji se potroši mimo tog Vibera! Tako bi mogao da se napravi veliki račun, a mislim da na telefonu ne može da se ostavi uključen samo internet saobraćaj za Viber.

Ma glupost, kome sada trebaju paketi bez interneta,pa cak i starijama, 65+, bar u mom okruzenju svi aktivno koriste,cak sta vise za svoje godine i preteruju:)

Kuma nam se našla u neprijatnoj situaciji:

Zbog požara u zgradi u kojoj živi našla u vanrednoj situaciji (nemogućnost korišćenja fiksnog telefona i neophodnost komunikacije sa stambenom zajednicom i nadležnim organima putem društvene mreže Viber) maja 2021. godine, otišla u poslovnicu MTS-a u TC Promenada Novi Sad. Radniku koji je tada radio u navedenoj poslovnici rekla je da joj je privremeno potrebna veća količina internet prenosa podataka, obzirom da joj se mi aspoloživa količina ubrzano trošila.

Radnik u poslovnici rekao da će joj privremeno promeniti MTS tarifni profil sa Morava 1, koji koristim od maja 2020. , a da će joj nakon prestanka vanredne situacije vratiti tarifni profil Morava 1 - i dalje pod uslovima iz navedenog ugovora (sadržina tarifnog profila i cena po tzv novogodišnjoj promocij). Tom prilikom nije nikakav zahtev ili molbu ili neki sličan dokument potpisivala. Poverovala je radniku MTS u poslovnici na reč.

Kako se stanje u zgradi normalizovalo, juče je ponovo sam otišla do poslovnice MTS u TC Promenada Novi Sad, kako bi se realizovalo obećanje njihovog radnika od 17. maja, odnosno da nastavi da koristi tarifni paket Morava 1 - do isteka tog ugovora.

Neprijatno se iznenadila, kada joj je radnik koji je tada radio u poslovnici MTS rekao da joj je u maju promenjen tarifni profil na Omorika 1 i da nije moguće da mi se vrati tarifni profil Morava 1 po ugovoru. dalje je rekao da je eventualno može prebaciti na tarifni paket Morava 2 po punoj ceni, obzirom da tarifni paket Morava 1 više ne postoji (!?), ali tek po isteku od 30 dana, računajući od dana u maju kada joj je praktično promenjena tarifa. Kada sam ga pitala da li to znači joj ugovor iz maja .2020. godine više ne važi, odgovorio je da taj ugovor važi do maja 2022. godine, ali da se ne primenjuje tarifni paket iz tog ugovora, već tarifni paket Morava 2 po aktuelnoj ceni, obzirom da tarifni paket Morava 1 više ne postoji.

Za sada je napisan mejl korisničkoj službi MTS-a. Šta i kako dalje?

Možda glupo pitanje, al ajde... Kako podnese te zahtev za prenos broja zbog dobijanja bolje ponude? Hteo sam da podnesem u Globaltelu zahtev(online) ali tamo na kraju mora da se plati ovaj Freepaid pa stižu papiri kuci ma potpis pa se to valjda šalje mts-u.. Postoji li bolja opcija?

Ne mora da se plati freepaid, otkud ti to? :unsure:

Uvek je opcija ili da ti šalju papire poštom ili da odeš u poslovnicu. Jedino što Globaltel ima samo jednu poslovnicu, u Mekenzijevoj, pa ako ne živiš u Beogradu... šipak.

Možda nisam lepo prošao kroz proces. Ali kad sam popunio podatke koji hoću Freepaid paket, podatke za prenos broja itd. Imao sam opciju plati karticom i plati pouzećem, i piše ako hoću pouzećem oni će poslati privremenu SIM karticu, i papire za prenos koji treba da se potpišu i da se plati aktivacija Freepaida. Kada prodje prenos broja privremeni broj će postati moj stari broj. Ugovor u MTS mi je istekao danas, imao sam Omoriku 1 sa besplatnim mrežama za 1500, ne znam da li daju nešto bolje ili isto za manje od toga.

mora prvo da istekne ugovor pa da se podnese online zahtev za transfer sa mts na globaltel?
za koliko zovu iz mts od podnošenja online zahteva da ponude bolje uslove,jer treba zeni da istekne a ubice me ako je ne zovnu da ostane u mts-u :)

@Sku11e. Najbolje pozovi njihov korisnički centar (0677 1234) i ako nećeš freepaid, tako im i reci - da hoćeš samo da preneseš broj. Svakako možeš i kasnije sebi da uplatiš freepaid ako budeš želeo. Jedino ih pitaj da li i u tom slučaju dobijaš 100GB na poklon.

Ne mora da se plati fre

@Sku11e. Najbolje pozovi njihov korisnički centar (0677 1234) i ako nećeš freepaid, tako im i reci - da hoćeš samo da preneseš broj. Svakako možeš i kasnije sebi da uplatiš freepaid ako budeš želeo. Jedino ih pitaj da li i u tom slučaju dobijaš 100GB na poklon.
Samo uz freepaid dobijas 100 gb, a posle 29 dana uzimas bilo koji paket sam da ostanu tih 100 gb

Jel se ovih 15 gb koliko daju za Omoriku 2 zasebno troše od dodatka društvene mreže ili prvo potroše tih 15 pa onda DM?

Ne znam kako, ali mi je opcija za moje račune totalno nestala iz app i sajta.

Od juče na telefonu stoji ikonica volte, nisam znao šta je to pa ukucao, glas preko lte. Jel to neka promocija ili šta, omorika u boxu.
Aha evo ga

Prilozi

• Screenshot_20210608_080821_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_20210608_080821_com.opera.browser.jpg
    77.1 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
pozdrav...da li je neko imao iskustva prilikom kupovine telefona na rate da traze proveru kreditnog biroa,
istice mi ugovor 20.8 i hocu da uzmem tel na rate uz omoriku 2,ali posto mi je broj ustupljen na mene u septembru prosle godine traze tu proveru.
e sada problem je sto sam u evidenciji kreditnog biroa pa ne zanima ima li neko iskustva da su im odobrili i koji su uslovi za to( radnica mi je rekla da ce mozda traziti neku ratu unapred)
pa me zanima ako je neko prosao kroz slicnu situaciju kako je na kraju ispalo
hvala unapred.

Od juče na telefonu stoji ikonica volte, nisam znao šta je to pa ukucao, glas preko lte. Jel to neka promocija ili šta, omorika u boxu.
Aha evo ga
Imaš temu ovde na forumu zove se mts VoLTE

Da li je moguće, koristiti običnu Sim kartu Razgovori/net, za mobilni net ,preko usb modema, ili mora da se uzme isključivo net kartica?

Da li je moguće, koristiti običnu Sim kartu Razgovori/net, za mobilni net ,preko usb modema, ili mora da se uzme isključivo net kartica?

za mts ne znam...ali na A1/vip moze. obican pripaid sim na usb modemu/ruteru

verujem da onda moze i na mts? iako postoji mogucnost da na mts nije isto kao na vip

Nakon zahteva za prenos broja u A1, zvali brata, davaju mu omorika 1 sa 50 GB neta za 1400 rsd.

Nakon zahteva za prenos broja u A1, zvali brata, davaju mu omorika 1 sa 50 GB neta za 1400 rsd.
*** to mi zvuči kao nerealno dobra ponuda.
Na koji paket je podneo zahtev da hoće da pređe?

Nerealno, da se nisam lično uverio ne bih verovao.
Na intarifu je podneo zahtev, sa telefonom note 10 pro

Planiram nesto da izboksujem za kevu tipa O1 za 999, hocu da podnesem zahtev za prenos broja,medjutim ako pozovu iz Mts-a nesto da ponude,oni ce zvati nju na taj broj,bez obzira sto nije broj na njenom imenu,a ona nema pojma nista o tome i sigurno se nece cenkati, jel postoji mogucnost da se stavi neki drugi kontakt?

Moze i nekad je funkcionisalo ali od skoro, mozes da se kladis da ce iskljucivo zvati na broj za koji se trazi prelazak :)

Planiram nesto da izboksujem za kevu tipa O1 za 999, hocu da podnesem zahtev za prenos broja,medjutim ako pozovu iz Mts-a nesto da ponude,oni ce zvati nju na taj broj,bez obzira sto nije broj na njenom imenu,a ona nema pojma nista o tome i sigurno se nece cenkati, jel postoji mogucnost da se stavi neki drugi kontakt?
Ali može majka da kaže da pozovu tebe. U mojoj porodici svi uvek preusmeravaju te pozive ka meni - "pozovite mog supruga/tatu, on je vlasnik broja i on odlučuje o tome".

Nazad
Vrh Dno