Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Recimo da možeš svesno da uključiš data roming da bi navigacija izbegla zastoj na autoputu od par sati i preusmerila te na neki alternativni pravac. Mislim da to vredi par sto dinara troška, ali svesno napravljenog. Ne da oni kradu iako ti je data roming isključen.

I nadas se da ce samo to povuci?
IT forum...

Povući će šta će povući, ali kada sam uključio data roming svesno sam to uradio i platiću koliko povuče, a ovo je pljačka i prevara.
Ti ne možeš da razumeš šta će nekome data roming
IT forum...

Poslednja izmena:
Na postpaidu, da. Imam prepaid ili lokalne za data u inostranstvu.

Nisam ocekivao ovakve probleme, ali nije samo kod MTSa, pa je jos jedan razlog da nemamo data roming kod operatera ukljucen.

Alfa, čak i ne moraš da budeš u "pravom romingu" dovoljno je da posetiš recimo Kladovo. Keva na telefonu drži isključen data roming, a MTS joj je uredno poslao uvećan račun i ne prihvataju reklamaciju. Nije baš tako kako ti ponavljaš...

• Like
Reagovanja: M J
Alfa, čak i ne moraš da budeš u "pravom romingu" dovoljno je da posetiš recimo Kladovo. Keva na telefonu drži isključen data roming, a MTS joj je uredno poslao uvećan račun i ne prihvataju reklamaciju. Nije baš tako kako ti ponavljaš...

Neka posalje mejl mts-u da joj iskljuce data u romingu,to se ne placa.

• Like
Pa u Kladovu mozes uci u roming, to bas pricam :) Neka joj MTS iskljuci skroz data roming, sistemski, kod njih.
Ja to ponavljam :) A ne da je dovoljno da na telefonu iskljucis data roming - cak sam i rekao suprotno ranije :)

• Like
Nije dovoljno zato što je mts nesposoban da reši problem. I sad ja iz tog razloga trba da isključim kod njih data roaming umesto da oni reše problem? Ako krenu da da mi obračunavaju u domaćem saobraćaju neke minute koje nisam potrošio da tražim da mi isključe voice?

Ako već savetuješ neko privremeno rešenje, zar nije bolje da savetuješ da u romingu prebace na 3G?

Poslednja izmena:
Najbolje da isključe sve što ljudima može da napravi neki trošak, od vode do fiksnog telefona, pa ćemo za sve da tražimo posebnu dozvolu...kreditne kartice isto, pa svaki put kad nešto hoćeš da kupiš tražiš da ti banka odobri kupovinu...pokušavam da razumem takvu logiku ali mi teško ide...

• Like
Nije dovoljno zato što je mts nesposoban da reši problem. I sad ja iz tog razloga trba da isključim kod njih data roaming umesto da oni reše problem? Ako krenu da da mi obračunavaju u domaćem saobraćaju neke minute koje nisam potrošio da tražim da mi isključe voice?

Ako već savetuješ neko privremeno rešenje, zar nije bolje da savetuješ da u romingu prebace na 3G?
Voice ne moze da napravi ozbiljan racun. Data roming moze da napravi veci racun nego sto bilo ko od nas ima mesecno primanja, olako.
To je ta ogromna razlika. Ne mozes porediti ni blizu ta dva.
Treba ti za kratku navigaciju??? Uzmi prepaid lokalni za takve stvari ili ponesi neki prepaid. Nemoj na postpaidu. I cak i da to prihvatimo, zbog tebe jednom u milion (bukvalno), koji to svesno hoces, treba ostali da mogu da naprave racun veci od prosecne plate?

Ocekivati da treba data roming da bude sredjen je jedno. Misliti da se to desava kod nas je potpuna zaludjenost.
Osim ko ide u CG, kod MTSa nema nikakve logike da ima data roming sistemski ukljucen. Cak i za CG, radije bi imao neki prepaid broj.
Za sve druge zemlje, drugi prepaid broj.
Ni kod VIPa, koji sada ima odlican roming paket na postpaidu, ne pada mi na pamet da ukljucim roming.

Moras rastaviti "ono sto operateri trebaju uraditi" od onoga sto je realno ocekivati kod nas. Da neces imati probleme u romingu - ni kod Telenora! Imas u onoj temi linkove gde su oni imali taj problem pre druga dva. Verovatno su ga zatvorili ove godine, ili ljudi ne primete (ipak su MTSovci glasniji za sve probleme).
A MTS je tek ove godine uvideo taj problem, pretpostavljam da jeste zbog 4Ga, a MTS verovatno nije imao 4G roming ranije.

Poslednja izmena:
Post u kojem je telenor objasnio u čemu je problem je iz 2016. godine, možda je mts mogao da predvidi taj problem i da ga reši pre nego je dozvolio 4G roming.

Moras rastaviti "ono sto operateri trebaju uraditi" od onoga sto je realno ocekivati kod nas.

Ha ha ha ja mislio da sa tobom mogu voditi ozbiljnu konverzaciju, sad vidim da ne. Ništa neću ti više kvariti zabavu.

Najbolji savet je bežte ljudi iz mtsa oni neće uradititi ono što treba da urade. Realno je očekivati da neće ništa uraditi a korisnici će plaćati njihovo neznanje i nerad.

Upravo. Zabole to državno gov... za svoje korisnike. Nabiju ti račun i onda ti treba da se cimaš, žališ i oni će ti priznati reklamaciju. Ne pada im na pamet da reše problem. Jebt...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Post u kojem je telenor objasnio u čemu je problem je iz 2016. godine, možda je mts mogao da predvidi taj problem i da ga reši pre nego je dozvolio 4G roming.
Ja vidim iz 2017. sa Tln foruma?

Najbolji savet je bežte ljudi iz mtsa oni neće uradititi ono što treba da urade. Realno je očekivati da neće ništa uraditi a korisnici će plaćati njihovo neznanje i nerad.
Pa pre tebe se neko zalio zasto su mu iskljucili roming... i zasto je po defaultu iskljucen, ako ne trazite explicitno da se ukljuci, sada.
Budimo realni, kod MTSa data roming nema realnu primenu na postpaidu sem u CG, ali ne bi rizikovao to.

Ja sam realan. Iskreno ni od nemackih operatera ne ocekujem da im sve radi kako treba u romingu i da mi ne naprave racun. Kamoli od nasih :(
Ne zanima me ni da mi sve prigovore prihvate (MTS jeste, a imao sam ih, nazalost), radije bih da ne mogu da dodjem do potrebe za prigovorom, pogotovu za nesto sto mi bulvalno NULA znaci.

@Boske, pogledaj temu... malo manje siri lazi. Joker je jedini, barem na forumu, kome nisu prihvatili zalbu za ovo. Vecini su cak slali poruke da ce racun biti storniran, bez da su se i zalili.

Poslednja izmena:
Alfa ne obraćam ti se i zaobiđi me ok? Totalno me zabole šta ti bulazniš ovde.

Ne znam čemu takvi postovi? Mora li u svakom nešto da te boli?
Ja sam dobio račun i nakon toga poruku da je storniran. Umanjen je za 120din koje bih platio i da nisu poslali a jesu. Prema tome ne vidim šta to kolega piše a da nije tačno

Sent from...

Istice mi ugovor za mobilni a u mts sam vec puno godina ,moze li da se dobije jos nesto osim ovih standard povoljnosti za sve.Sta moze da im se iscupa

2-3m po 1din, a ako podneses zahtev za prelazak u drugu mrezu mozda izboksujes jos 1-2GB neta vise. Recomo za "omoriku 1" pored 2-3m za 1din dobijes 3+1GB i jos 1-2GB.
Zavisi pomalo izgleda od dana do dana, zavisi dosta da li sa nizeg pakete ides na visi ikoliko visi, mozda zavisi i da li odlazis i sa koliko velikog paketa odlazis. Vise de bobiti oni kojima je ostalo do isteka ugovora 15-7 dana (ili koji dan da je vec istekao) nego oni sto imaju jos 3-2 meseca do isteka...
Bilo je extra pregovaraca koji su zaista dobijalo sve ovo, a bilo je ljudi kojima nisu hteli dati vise neta ili 3m po dinar...
Razgovor telefonom kad te pozovu moze biti presudan.
Pokusaj, podnesi zahtev emailom, pa u razgovoru insistiraj na vise ili reskiraj sa "prenosom" broja. ;)

Najbolje da isključe sve što ljudima može da napravi neki trošak, od vode do fiksnog telefona, pa ćemo za sve da tražimo posebnu dozvolu...kreditne kartice isto, pa svaki put kad nešto hoćeš da kupiš tražiš da ti banka odobri kupovinu...pokušavam da razumem takvu logiku ali mi teško ide...
:DДобар,само што они раде за себе а не за универзално добро.:)Нас гледају као мачиће,то је њихова логика.

Jel moze neko da mi kaze da li ovi besplatni mb za facebook vaze za sve sto je u okviru facebook-a? Npr. pustim video klip sto je neko postavio. Da li mi u tom slucaju skida moje megabajte ili ne?

Zavisi gde je hosted. Treba ako je sa Facebook-a.

Prica sad sa ovima iz mtsa i pitam ih sta ako ja gledam klip sto je drug snimio i postavio na svoj profil. Kazu da se to smatra eksternim sadrzajem i kao skida se od normalnih mb a ne u okviru neogranicenog fb. Pa kakav je to onda neograniceni fb? Onda su i slike eksterni sadrzaj. To ispada samo chat imas. Kakvi *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i.

Ako ide sa fb servera trebalo bi da ide preko neogranicenog fb saobracaja.

Pa ja koristim aplikaciju i nije mi jasno sta je tu onda besplatno a sta ne. Da li moram preko browsera na mobilnom da koristim pa da mi bude besplatno i sta sve spada u to besplatno posto meni nista nije jasno. Oni mi kazu da je pristup aplikaciji besplatan. Sta im znaci to pristup? Samo se logujem i to je to. :)

Da se dopunim: Ako saobracaj ide sa fb servera trebalo bi da ide preko neogranicenog fb saobracaja.

Ako npr. drugar snimi klip i stavi na face, znaci uradi upload na njegov nalog i ja gledam taj klip sa njegovog naloga, da li je taj klip sa fb servera? Ovo pitanje kad sam postavio mts-u oni su mi rekli da to spada u eksterni saobracaj i da se naplacuje iz mesecnih megabajta na sta sam ih ja posle pitao u vezi slika, sta kad gledam slike sto je neko stavio. Na to sam dobio kratak odgovor da je pristup aplikaciji besplatan. Posle sam ih opsovao.

Ako npr. drugar snimi klip i stavi na face, znaci uradi upload na njegov nalog i ja gledam taj klip sa njegovog naloga, da li je taj klip sa fb servera? Ovo pitanje kad sam postavio mts-u oni su mi rekli da to spada u eksterni saobracaj i da se naplacuje iz mesecnih megabajta na sta sam ih ja posle pitao u vezi slika, sta kad gledam slike sto je neko stavio. Na to sam dobio kratak odgovor da je pristup aplikaciji besplatan. Posle sam ih opsovao.

Precenio si ih, pitas ono sto nemaju u skriptama a svakako nemaju toliko vijuga da sami shvate. Znaci ako je FB video onda ne smeju da naplate. Ako naplate - prigovor njima, ako te odjebu onda prigovor RATELu a ako te i oni odjebu onda raskid ugovora.

ako je video na fb serovan sa yt i sl onda se to racuna kao obican saobracaj a ako neko okaci video bas na fb, trebalo bi da se tarifira od fb interneta. e sad, najbolje testirati..

Sent from Galaxy S8

Sva ta anti net-neutrality priča sa našim mobilnim operaterima mi je loša (jer volim da svaki saobraćaj ima isti prioritet - a ne da ima povlašćenih).

Sad sve zavisi kako je koji operater podesio svoje tarifiranje, i šta konkretno ne naplaćuje.

Mene interesuje sta znace silne kamate koje dobijam od njih uz racun, 20,50,168,267,300 din, kako kad. Nigde nema da pise zbog cega je.

Nazad
Vrh Dno