Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Imao si priliku u decembru i početkom januara da raskineš bez penala, sada nema načina.
sta to znaci, da je naprimer penzioner bio u duznosti da udje na sajt i nekako pronadje obavestenje o premenii cena na njegovom paketu?

U SMS poruci ne stoji nikakva promena cena, vec kaze:

"Od 9.1.2025. vazice aktuleni paketi iz komercijalne ponude koji donose: Vece brzine kucnog interneta, [...] razgovorima ka MTEL Zni, i jos mnogo toga. O primeni komercijalne ponude se mozete dodatno informisati na linku: [link]"

jel ovo uopste legalno sto rade? nama, "mladjim" ljudima nije palo na pamet da su hteli tom porukom da kazu da se povecava cena, a kamoli neko ko je manje strucan u tehnologiji :)

sta to znaci, da je naprimer penzioner bio u duznosti da udje na sajt i nekako pronadje obavestenje o premenii cena na njegovom paketu?

U SMS poruci ne stoji nikakva promena cena, vec kaze:

"Od 9.1.2025. vazice aktuleni paketi iz komercijalne ponude koji donose: Vece brzine kucnog interneta, [...] razgovorima ka MTEL Zni, i jos mnogo toga. O primeni komercijalne ponude se mozete dodatno informisati na linku: [link]"

jel ovo uopste legalno sto rade? nama, "mladjim" ljudima nije palo na pamet da su hteli tom porukom da kazu da se povecava cena, a kamoli neko ko je manje strucan u tehnologiji :)
Država brate država

Država brate država
Juce sam bio da cekam red, svakog momenta je po 50 ljudi bilo... ono je neverovatno da cak i penzioneri vide da je ovo uzelo maha

ovo ustvari znaci da su mogli da stave i povecanje cene za 50.000din i ako nismo otvorili SMS koji kaze da oni daju internet sa vecom brzinom - mi bismo morali da placamo...dal im veruje neko :)

… u redu ispred poslovnice drugog operatera, danas penzionere i starije slušao kako ne baš lepo nazivaju MTS i Supernovu… zbog poskupljenja… jedan kaže 1000 više, drugi 400 i sve to bez obaveštenja… mrzelo me je da se upuštam…

Ako iz nekog razloga odbiju prigovor koji je poslat danas, sta je sledece sto moze da se uradi, Ratel ?

… pritiskaj ih mailom svakih dan-dva, u CC stavi i Ratel… ako si po njihovom zakasnio, reci da nisi obavešten na pravi način i da zahtevaš raskid zbog toga… sve što i ako izvučeš, u ovom trenutku može biti uspeh…

bese ne mogu da vide da li sam i koga sam stavio u CC? mozda to utice na njihov odgovor

Zar nije na ovoj temi relativno skoro bilo reči o tome da pri zahtevu za prelazak u drugu mrežu nude sve postpejd tarife sa 24x50% popusta?
Sad vidim raspravlja se o 30% ili 40% i to samo na sokomax, a siguran sam da su ljudi standadno dobijali 50% na bilo koje omorika ili soko tarife? Doduše prvo ponude 40%, pa ko baš neće onda 50%

Uglavnom su se Sokolovi nudili na 50%, Omorike redko kada su hteli u zadnje vreme preko 30%...ali realno ako izvuces Soko lite na 50% o drugoj opciji ne treba ni razmisljati.

Zar i jedna i druga, Neo Surf i Omorika S nemaju isto interneta 50gb,po punoj brzini?

Mada ne znam kako majka ima na Omorila S 299gb.

Dva Soko lite paketa su od februara krenula sa ~ 1 TB (jedan nešto manje, drugi nešto više). Odakle nam to - nemamo pojma ni mi ni operateri Kol centra.

I aplikacija i mts portal ne prikazuju pravo stanje interneta, "lažu" da je neograničeno ( samo *797# prikazuje tačno stanje).

1739308871891.png

Poslednja izmena:
Meni za dva Soko lite pokazuje isto... Isto mi je i preko *797#

Prilozi

• Screenshot_20250211_231133_Moj mts.jpg
    Screenshot_20250211_231133_Moj mts.jpg
    64 KB · Pregleda: 55
  • Screenshot_20250211_231105_Moj mts.jpg
    Screenshot_20250211_231105_Moj mts.jpg
    63.5 KB · Pregleda: 86
Drugari, poenta je da krenete sa komunikacijom pred sam istek UO, oni ponude vi jednom, dva puta odbijete, ali ostavite otvorenu mogućnost za dalju komunikaciju. Kad istekne UO opet kominikacija i 50%.

Ovo je pretpostavljam 50% popust na celu uo? Kad si to uspeo da izboksuješ?
Od septembra bilo 30%, u decembru pripretio raskidom svih 5 ugovora koji se vode na mene i ponudili za svih 5 brojeva 50% do kraja UO, medjutim ispalo i bolje nego sto sam mislio, odobrili su 50% na onu cenu koju sam u tom momentu placao,a ne na osnovnu, tako da sam ovu Omoriku S dobio sa 30%+50%.

Od septembra bilo 30%, u decembru pripretio raskidom svih 5 ugovora koji se vode na mene i ponudili za svih 5 brojeva 50% do kraja UO, medjutim ispalo i bolje nego sto sam mislio, odobrili su 50% na onu cenu koju sam u tom momentu placao,a ne na osnovnu, tako da sam ovu Omoriku S dobio sa 30%+50%.

Pa ovo je ja mislim rekord svih rekorda onda😆Svaka cast👏🏻 Ja ću danas da vidim gde ću da potezem prenos, imao sam u planu Mega plan ali zeznuli su me pa su ukinuli godinu dana… Sad ću morati blef da pravim, pa da se nacenkam da ostanem na nekoj Omorici S ili M, al teško da dobijem 50%… Biće dobro ako uspem i 40%

Ovo su bas ozbiljni lopovi. Krajem decembra sam raskinuo ugovor i podneo zahtev za prenos broja u A1. Prenos realizovan pocetkom januara a frajeri mi poslali racun od 1600 dinara (kontrola troskova) a plus sam imao dogovoren mesec za dinar. Broj je trenutno (od januara) u A1 na onoj promociji od 12 meseci besplatno. Ladno su poslali racun za broj koji uopste i nije u mrezi kod njih, neverovatno. Sta raditi ovde?

Prilozi

• Screenshot_20250212_112842_Gallery.jpg
    Screenshot_20250212_112842_Gallery.jpg
    131.3 KB · Pregleda: 62
Pa ovo je ja mislim rekord svih rekorda onda😆Svaka cast👏🏻 Ja ću danas da vidim gde ću da potezem prenos, imao sam u planu Mega plan ali zeznuli su me pa su ukinuli godinu dana… Sad ću morati blef da pravim, pa da se nacenkam da ostanem na nekoj Omorici S ili M, al teško da dobijem 50%… Biće dobro ako uspem i 40%
Ne znam da li je to njihov zayeb ili su stvarno mislili tako, razgovor smo zavrsili da prihvatam 50% do kraja UO za sve brojeve,ali kao sto rekoh misleci da ide 50% na redovnu punu cenu i o tome nismo diskutovali, poslali sve to u sms,ali nigde na koju cenu ide 50%...Nije da nije bilo takvih popusta,ali ne na Omoriku i na Kontorlu troskova (njih sam dobio po 399 din), pre su davali nesto slicno na Soko lite, pre jedno nepune 2 godine, kada je tipa bila redovna promocija prvih godinu 20-30% popusta,a moglo se izvuci dodatnih 50% tokom cele UO,pa su prvu godinu racunali taj redovan popust od 20-30% dodatni 50%,a drugu godinu samo 50%...Tako sam tada uzeo dva Soko lite, jedan u aprilu 2023, drugi u junu 2023 i na njih bi trbeao da imam po istom principu do kraja UO jos 50%, samo to nisu obracunali na januarskom racunu, i kako sam vec pisao i kacio ovde u temi sami su poslali sms da ce za ta dva broja biti ispravljeni racuni, bez da sam ista prigovara na iznos racuna.....

Sto se mene tice ovo poskupljenje nije moglo bolje proci,samo steta sto mi Sokolovi ne traju jos duze...

🤔
ovo je dobar clanak, posebno za sve nas koji "ispastamo" od povecanja cena.

„Ako je potrošač obavešten samo putem sajta, to se ne tretira kao obaveštenje. Mora biti obavešten lično, a to podrazumeva poleđinu računa, SMS poruku ili i-mejl“, pojašnjava ona.

Konkretno, Mts je potrošačima koje su obaveštavali putem SMS poruka poslao obaveštenje na način da ih odobrovolje: „Poštovani korisnici, u cilju unapređenja naših korisničkih paketa, poboljšali smo uslugu… Za više informacija idite na link.“

„I kada odete na taj link onda dođete do detaljnijih informacija da taj novi paket podrazumeva i novu cenu i obaveštenje da možete da raskinete ugovor u roku od 30 dana bez plaćanja penala“, navodi Perinčić i potvrđuje da u poruci nije bilo eksplicitno navedeno da se radi o povećanju cena usluga.

Bas me zanima sta im je na umu bilo, jer sumnjam da ce Ratel na njihovoj strani da bude, cak iako se pozale samo 10 coveka, a ne milion :D

Zdravo svima,
27.02.2023. sam putem maila obnovila ugovor i dobila propratno pismo da će mi mesečna naknada biti 1599 dinara 24 meseca. Posto mama placa te račune u decembru sticajem okolnosti vidim na računu da je naknada 2299 dinara. Uložim prigovor i danas mi pošalju SMS da je odbijen kao neosnovan jer je promo period istekao. Sutra ću se zaliti dalje, ali me zanima da li je neko imao sličnu situaciju?
RATEL mi je tražio izjavu da nisam pokrenula postupak vansudskog resavanja spora pred drugim nadležnim telom, zna li neko da li ta izjava treba da bude u slobodnoj formi ili ima neki obrazac? Ne uspevam da je pronađem na netu.

Evo da se javim sa epilogom. Bio do Yettela, tražio prelazak na prepaid. Nakon 2h me zove 064/733, pitaju šta bi me zadovoljilo, rekoh da skratimo pricu, znam da ste davali 50% popusta na sve pakete, zeleo bih Omorika M sa 50% ako može. Kaže može, 9 meseci 960 din i ostatak 1600 din uz e račun. Rekoh dogovoreno. Tako da znate, može i dalje 50% :)

Evo da se javim sa epilogom. Bio do Yettela, tražio prelazak na prepaid. Nakon 2h me zove 064/733, pitaju šta bi me zadovoljilo, rekoh da skratimo pricu, znam da ste davali 50% popusta na sve pakete, zeleo bih Omorika M sa 50% ako može. Kaže može, 9 meseci 960 din i ostatak 1600 din uz e račun. Rekoh dogovoreno. Tako da znate, može i dalje 50% :)
1360din mesečno 100gb. Dobro za nekog ko nema wifi ili cepa 60 70gb mesecno gba

Zar nije bilo bolje soko lajt 12m po 965 a ostalih oko 1800 din. 😁

Sad vidim da mi se pojavio korigovani račun u aplikaciji (Net Boost kao jedini razlog prigovora), mada još ne može da se preuzme PDF: Došlo je do greške, račun nije preuzet. Molimo Vas pokušajte ponovo.

zna li neko da li ta izjava treba da bude u slobodnoj formi
Trebalo bi da je tako. Obično je slobodna forma kad je neka izjava.

Svaka im cast za NETBOOST koji ne moze da se iskljuci ako imas 4boxu4!

… odlična opcija za sve koji imaju puno i neograničeno interneta… trebali bi da patentiraju proizvod, dok se neko drugi ne seti…

Ja išao da tražim da mi isključe, a sami su mi ga aktivirali. NIkad tražio, niti aktivirao. Potrošim mesečno oko 2gb, a imam u paketu 50gb. Baš mi je neophodan Netboost...

Nazad
Vrh Dno