Odnos same tehnologije koja se koristi (GPON) jeste 2:1 (max 2500/1250), tako da brzine koje sada ima mts, supernova i yetel na optici su 100% korektne i srazmerne tehnološkim ograničenjima. Kada dodaju pakete veće od 1 ili 2 gbps koji indiciraju da se koristi XGS-PON (max 10000/10000) tehnologija, čiji je odnos 1:1, valjda će i tada biti korektni i namestiti ih da budu simetrični.Treba negde i nekako da se organizuje peticija ili da se na bilo koji način forsira da se dobija 1:1 ako je 250 da bude 250/250... Ne razumem zašto uvek mora da se skrnavi nešto. Prosto da MTS da 250/250 i 500/500 i da to bude ko svet. Mada meni još nije uvedeno u kuću,ispred je, ali recimo ja već godinama plaćam optički paket od 250, a pošto nije bilo uslova onda imam hybrid 50. Po toj istoj ceni naravno![]()
Beogradski ide preko SOX (serbian open exchange) pa bi video to u tracert, inace vidis ruter u Austriji ili slicno, na putanji (trenutno je vix.as13335.net Vienna Internet Exchange)tracert 1.1.1.1
da ali pre samo desetak dana bilo je normalnomeris preko LAN kabla, normalno ?
moze da se desi i da mu je zaglupeo ruter drugaru radio iptv a nije net ruter nije par meseci bio resetovan ja bio kod njega slucajno i iscupam ruter i vratim u struju i posle par minuta sve proradi.pingploter pustis da radi ka nekom IP-u ili sajtu i on pokazuje ili crveno (nema odziva) ili koliko ms je trebalo za odziv, i to sve lepo nacrta na vremenskom grafiku pa vidis kada i koliko ti je "nestajao" ili se "usporavao" internet.
ako IPTV radi u periodu "nestanka interneta" bez problema, onda nije signal problem (pa ne mora da gledas lampice), nego nesto u vezi sa internetom/rutiranjem.
ajde probaj da uradis ovo:
idi na http://192.168.1.1 i uloguj se kao admin/20HWont17. (ne zaboravi tacku na kraju)
onda klikni na zupcanik Advanced meni na levoj strani, pa WAN (prvo sa spiska)
klikni na 1_INTERNET_R_VID_100 tekst na vrhu toga, pa onda, na ono sto se pojavi dole u "IPv4 Information" sekciji promeni "Dialing method:" iz "Packet Trigger" u "Automatic", pa klikni na plavo Apply dugme.
mozda ti ovo reshi problem ali sumnjam da ce ishta promeniti, ipak je dobro da se stavi ova opcija bez obzira
Ma ne verujem,kazem normalno sve radi dve godine nikad problem nisam imao cudi me da mi se ovo desilo 15 dana pre isteka ugovora evo i danas sam merio 250/450Da li si probao sa drugim računarom preko LAN kabla? Da te ne zeza nešto lokalno na računaru?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari