Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uporedo već neko vreme koristim na istom Tv Q11 i HP4024. Kad bi morao da biram, izabrao bih Q11. Jednostavno bolje mi radi. Nekako tečnije. Čak mi je i slika za nijansu lepša (štelovao HP4024). I da, ne bih se vraćao na Iris1 😀

Da li na Iris2.0. moze da se premotava 30 dana unazad? tj da li mogu kao pre da nadjem epizode serija razvrstane po sezonama, a emitovane do 30 dana unazad? ja za sada ne nadjoh, a tek sinoc dobio Iris2.0.

Na Iris 1.0 kad sam pustao da ide ubrzano x2 ili x4 brzinom citao sam prevod normalno ,tako sam gledao brdo serija ubrzano.

A na iris 2.0 kad pustim ubrzano x2 ili x4 , jedva se nazire prevod od bara dole na kom su strelice i komande ?

Jel ima neka komanda da se taj dole bar ukloni da mogu da citam prevod.
Kliknes levo dole strelicu kod OK dugmeta, nekada sluzilo kao back dugme, dakle stisnes ga jednom i uklonice se bar, motanje nastavlja.

EPG je ranije mogao da se skroluje sa CH+/-, to je preskakalo celu stranu kao pgup/pgdn na kompu, sad ne može više.

Da li na Iris2.0. moze da se premotava 30 dana unazad? tj da li mogu kao pre da nadjem epizode serija razvrstane po sezonama, a emitovane do 30 dana unazad? ja za sada ne nadjoh, a tek sinoc dobio Iris2.0.
Iris 2.0 nema EPG informaciju sezona/epizoda. Pretpostavljam da je to uzrok problema, i možda najkritičniji bug nove verzije.

Premotavanje unazad 7 ili 30 dana zavisi od kanala. Bio je ranije link sa detaljnijim informacijama za svaki kanal...

sada kada si IRIS 2 dobili svi i BEOGRAD raste sansa da se jednim udateom resi numeracija hd video gol klub i nastavak gledanja programa kao sto je bilo ranije ..):

Nije zvezdica, nego dve tarabe - #1397#

Box HPH07 iinteresantno zapazanje, mozda je to vec receno neznam.
Imao sam prekid servisa optika na jedno 17h i za to vreme kad sam proveravao da li se vratila slika iskace mi proverite vasu WIFI vezu.
Ja kliknem OK otvori mi listu svih mreza koje hvata u oklini, nisam izabrao ni jednu jel servis ne radi ali eto.
Znam da su ljudi ranije nesto muku mucili da aktiviraju wifi.

Vrlo prosto udjes u podesavanja boxa pa u "ekran" i onda ides u "podesavanja velicine ekrana " i mozes da podesavas kao i prvi put

Vrati se neku stranicu unazad,pisali smo o tome milion puta.imas i kod koji ukucas i udjes u podesavanja box-a.

Box HPH07 iinteresantno zapazanje, mozda je to vec receno neznam.
Imao sam prekid servisa optika na jedno 17h i za to vreme kad sam proveravao da li se vratila slika iskace mi proverite vasu WIFI vezu.
Ja kliknem OK otvori mi listu svih mreza koje hvata u oklini, nisam izabrao ni jednu jel servis ne radi ali eto.
Znam da su ljudi ranije nesto muku mucili da aktiviraju wifi.
zna se vec da oba skyworth STB-a imaju wifi, ali nikada nemoj da ih povezes na wifi mrezu ako nemas svoj launcher, jer preko wifi-a iris aplikacija (koja se po defaultu koristi kao launcher) ne radi, samo preko Ethernet kabla povezanog u IPTV port(ove) rutera/huawei extendera/PLA adaptera

nisam ni imao nameru, samo zapazanje sa moje strane.

zna se vec da oba skyworth STB-a imaju wifi, ali nikada nemoj da ih povezes na wifi mrezu ako nemas svoj launcher, jer preko wifi-a iris aplikacija (koja se po defaultu koristi kao launcher) ne radi, samo preko Ethernet kabla povezanog u IPTV port(ove) rutera/huawei extendera/PLA adaptera
To je još jedan dokaz činjenice da Telekom uglavnom ume da osakati onu opremu koja je u suštini kvalitetna. Baš tako, kao što sam pomenuo ovde.

IPTV preko wifi na iris boxu bi verovatno radio sa ova 2 koraka:
1. na ONT-u napravi novi wifi ssid koji se specificno bridguje na IPTV WAN (ovo je moguce i na nokia i na huawei ONT-ovima koji mts koristi)
2. iris stb se onda poveze na taj IPTV-specifican wifi ssid

ali 2. korak NE RADI zato sto mts zahteva da MAC adrese na IPTV mrezi budu whitelistovane i svaka povezana sa iris korisnikom, a posto je WIFI MAC adresa STB-a razlicita od Ethernet MAC adrese (i samo Ethernet MAC adresa pise na nalepnici na dnu), WIFI MAC adrese STB-a im nisu u bazi korisnika, tako da ne mogu ici na IPTV mrezu

zato huawei extender ili PLA je potreban za iris STB... oba mu omogucavaju pristup IPTV mrezi preko ethernet kabla, iako se stvarni prenos podataka vrsi preko powerline (mreza samo za IPTV) ili wifi (koristeci Huawei specifican transport vise mreza preko jednog wifi-a, za ovu opciju mora biti Huawei i ONT i Extender)

Napokon i ja po uputstvu za hph07 ubacio launcher i sve sto je vec pisano ovde. Imam problem da se button mapper sam iskljuci (ne znam od cega zavisi, stb nikada ne iskljucujem) i onda da bi prebacio na launcher moram prvo u podesavanja, da dam dozvolu za BM i onda mogu sve normalno da koristim. Da li ima neko resenje da BM ostane uvek aktivan?

Ubacio smarttube i hbo max i sve je ok. Skinem i neku youtube apk, ali ne mogu da instaliram. Moze i u PP neki link koji youtube radi normalno.
Takodje da li postoji mogućnost da se povežem sa telefonom na stb i na isti prebacim neku apk koju skinem sa neta (valjda razumete šta pitam :) )

Jedno pitanje vezano za sve forumase, da li negde postoji tema gde mogu da iskalim sav bes koji gajim prema mobilnoj android iris aplikaciji. Ja stvarno ne kapiram kako je moguce da svaki put kada mi treba ta aplikacija, aa to je samo u slucaju nekih utakmica, u tom trenutku, dobijem "playback failed" error. Ni slucajno ne smem da pomislim da promenim tab na neku drugu aplikaciju ili bilo sta da uradim da slucajno ne bih dobio opet ovaj error.
Sudeci po ocenama na play storeu sigurno nisam jedini koji ima ovaj isti error a verujem da sam promasio temu pa me zanima ako ima negde vec postojeca tema gde mogu da se isplacem?

Koji su genijalci ovi programeri mts-a. Pa ne mogu da verujem da su postavili back dugme da na bilo kojoj strani otvara meni. Pa *** jel ovo njima programiraju deca na casovima programiranja. O ostalim "unapredjenjima" necu ni da pricam, ispricano je vec. I onda citam na forumu pojedine komentare, meni je bas super iris 2.0. Izvinjavam se svima koji se prepoznaju u ovoj mojoj recenici, ali po meni jedino mts bot moze ovo da napise jer ja ne znam sta je ovde super. Ok, malo je moderniji izgled, jer ono je bilo bruka i sramota, ali i dalje to izgleda dosta losije od prvog konkurenta. Ali sto se tice funkcionalnost ja ne znam sta je unaprdjeno. Ajde jeste delimicno vracanje programa ali samo u delu da sad mogu da prebacim kanal dok ide vraceni program i sto se ne prekida ako predje u drugi termin. Sve ostalo je isto ili gore nego sto je bilo. Ali nije ovde mesto da pisemo, nego da ne budemo lenji i svi da posaljemo mail mts-u pa valjda ce bar jedan zavrsiti na pravom mestu. Ako porave bar jednu stvar bice super.

Jedno pitanje vezano za sve forumase, da li negde postoji tema gde mogu da iskalim sav bes koji gajim prema mobilnoj android iris aplikaciji. Ja stvarno ne kapiram kako je moguce da svaki put kada mi treba ta aplikacija, aa to je samo u slucaju nekih utakmica, u tom trenutku, dobijem "playback failed" error. Ni slucajno ne smem da pomislim da promenim tab na neku drugu aplikaciju ili bilo sta da uradim da slucajno ne bih dobio opet ovaj error.
Sudeci po ocenama na play storeu sigurno nisam jedini koji ima ovaj isti error a verujem da sam promasio temu pa me zanima ako ima negde vec postojeca tema gde mogu da se isplacem?
Uputiš reklamaciju. Ja sam na nekolko telefona instalirao Iris i jedino na Xiaomi Poco nije hteo da radi, tj nikad ne znas dal ce da izbaci error ili ne. Žalio se i usvojena reklamacija. Umesto 1 din placam 0,5 para mesecno :) a uz racun ti lepo stigne i njihovo izvinjenje zbog problema. Tolko

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno