Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

jeste izvinjavam se moja greska, uzeo sam prvu sa google image search-a, jedina razlika su externe antene G-2425G-B
nekako su uspeli da naprave jos ruzniji ruter od G-240W-C

Poslednja izmena:
Sad u ponoć se restartovao ruter sam od sebe i zakucala slika na TV-u, tj. na oba TV-a, i tako dva-tri puta, pa se stabilizivalo.. valjda to treba tako prvi put haha

mozes da pogledas u Maintenance/Log ako si logovan kao admin na http://192.168.1.1 mozda su restartovali oni preko TR069 (ta rec vidi na pocetku log linije posle datuma/vremena, ako hoces da vidis koje su komande poslali)

nisu sve TR069 komande restart, na primer evo kako izgleda ako prijavis nestabilan internet pa oni kao probaju da urade ping test preko tvog rutera (ovo se vidi u Maintenance/Log, svaka linija ima svoj datum/vreme pre teksta):
TR069: SetParameterValues(InternetGatewayDevice.IPPingDiagnostics.Host=8.8.8.8)
TR069: SetParameterValues(InternetGatewayDevice.IPPingDiagnostics.NumberOfRepetitions=3)
TR069: SetParameterValues(InternetGatewayDevice.IPPingDiagnostics.DataBlockSize=64)
TR069: SetParameterValues(InternetGatewayDevice.IPPingDiagnostics.Timeout=5000)
TR069: SetParameterValues(InternetGatewayDevice.IPPingDiagnostics.DSCP=0)
TR069: SetParameterValues(InternetGatewayDevice.IPPingDiagnostics.DiagnosticsState=Requested)
takodje mogu da menjaju vecinu parametra sto ti mozes preko http interfejsa preko TR069, ali sve sto rade se pojavi u Log-u tako da nista ne diraju sto ti ne trazis
naravno ne bi trebalo svaki put u ponoc da se restartuje, meni je up vec 22 dana bez prestanka, i to je moja krivica, inace bilo bi duze

Poslednja izmena:
zar ne mozes da ga otkacis od zida i pomeris i njega i ZOK negde drugde ? pa ih posle vratis kada zavrsis ? koja vrsta kabla ? spoljni debljine 4.5mm crni ili onaj unutrasnji sto je samo 1mm vlakno unutar gume koji koriste u zgradama?
spoljni crni nije toliko pipav koliko mozda mislis, vecina njegovog precnika je kevlar/aramid vlakna koja mu daju jacinu za vucenje, dokle god ga ne savijas vise od 90 stepeni ili precvikas trebao bi da prezivi...
Ovako izgleda spolja i iznutra. Jedino da poskidam ovu plastiku sto je spolja pa da vidim da li mozda ima viska kabla, ali mi deluje da ce u svakom slucaju biti zeznuto zastititi kabl pri cupanju i stavljanju novih vrata.

Prilozi

• A344C823-C6D1-4F96-95DB-085BFFC46527.jpeg
    A344C823-C6D1-4F96-95DB-085BFFC46527.jpeg
    109.6 KB · Pregleda: 225
  • 7BAF3A10-AA47-4145-B33B-0F8B979CDC87.jpeg
    7BAF3A10-AA47-4145-B33B-0F8B979CDC87.jpeg
    125.6 KB · Pregleda: 181
Jedino ako lupas zid. Kazi majstorima da polako skinu stara nema tu mnogo fizikalisanja, mozes preseci stokove ako ti ne trebaju ta vrata pa ces lakse skinuti. Ne bi trebalo biti problema. Osim toga pa sta i da preseces? Zovi, zamenice ti i staviti drugi, sve i da ti naplate nesto bice simbolicno. Jedino sto ces dan dva biti bez usluge al ako ne mozes bez toga za to vreme onda stvarno ne znam..

Jedino ako lupas zid. Kazi majstorima da polako skinu stara nema tu mnogo fizikalisanja, mozes preseci stokove ako ti ne trebaju ta vrata pa ces lakse skinuti. Ne bi trebalo biti problema. Osim toga pa sta i da preseces? Zovi, zamenice ti i staviti drugi, sve i da ti naplate nesto bice simbolicno. Jedino sto ces dan dva biti bez usluge al ako ne mozes bez toga za to vreme onda stvarno ne znam..
Mogu naravno, nije problem sačekati. Samo me je zanimalo da li je neko bio u sličnoj situaciji i da li je možda najavio mtsu kako bi oni dosli da prekinu kabl i posle da ga nastave. Hvala na odgovor!

Ma bice to ok, mozda ga i ne prekinu, ja eto da to radimm po slikama, taj kabal bi pokidao samo ako bas zelim. Malo pazljivije i skidas stok bez problema, jedino ako ne lupas zid da stavis veca vrata bi bilo frke.

a zasto bi ih zvao da ga prekinu ? to im je najgori slucaj onda moraju da imaju 2 izlazka do terena bez razloga, a da ga ti prekines ili oni nema veze, ako se polomi unutra vlakno mora splice novog pre preloma, on je u ovoj tubici deo koji je u zidu tako da i ako razlupas zid samo ce taj deo pasti dole, pa ga umalterisi opet u zid, ne vidim razlog da se samo vlakno osteti tokom radova...nemoj nista da ih zoves pre, samo radi pazljivo, pa ako se vec osteti tokom radova onda ih zovi da popravljaju

Jel još nekom izbacuje neke serverske greške povremeno?
Samo se pojavi to na ekranu, kad klinem na zatvori odma se skloni i to je sve, nema restarta ništa, sve vreme slika i ton piče normalno.
Znači sve radi lepo, i internet i tv, nema nikakvih pucanja i slično, jedino eto to što bode oči..
Ovo je ono što mi do sada izlazilo..

Prilozi

• 273231173_2200007216823568_8086498496748681168_n.jpg
    273231173_2200007216823568_8086498496748681168_n.jpg
    33.1 KB · Pregleda: 99
  • 273465599_641504570301227_535103278724859178_n.jpg
    273465599_641504570301227_535103278724859178_n.jpg
    49 KB · Pregleda: 78
  • 273542578_1348680295574850_3105772878430189216_n.jpg
    273542578_1348680295574850_3105772878430189216_n.jpg
    59 KB · Pregleda: 88
Zvao neki momak, kaze pratice stanje..

Danas izaslo ovo na oba televizora, i isto kliknem OK i nestane, ali opet smara to kad iskace..

Prilozi

• IMG_20220212_093116.jpg
    IMG_20220212_093116.jpg
    60.1 KB · Pregleda: 81
Meni ni ne traži pin, kažem samo kliknem na OK i to je to, skloni se slika i piči dalje..ali ajde probaću to :)

I ajde kad sam već raspisao ovde, jel može neko da mi kaže jel ovde podešeno sve kako treba?

Dakle lan 2 i 3 su tv (lan 2 je kabl sto vodi u drugu sobu tj. drugog tv-a, a lan 3 je ovaj u mojoj sobi) a lan 4 komp

Prilozi

• IMG_20220211_163214.jpg
    IMG_20220211_163214.jpg
    241.9 KB · Pregleda: 100
Da nije podešeno kako treba ne bi imao usluge, To što ti brljavi IPTV nema veze sa ONT nego sa krš Iris platformom :D

Zvao neki momak, kaze pratice stanje..

Danas izaslo ovo na oba televizora, i isto kliknem OK i nestane, ali opet smara to kad iskace..
Da li slucajno pokusavas da vratis u nazad neku emisiju pa to izadje? Primetio sam ako satima ne menjam program i pokusam da vratim u nazad izadje ova greska. A ako prvo promenim program, vratim zeljeni i odaberem unazad emisiju nece ovo da izadje.

Da nije podešeno kako treba ne bi imao usluge, To što ti brljavi IPTV nema veze sa ONT nego sa krš Iris platformom :D
Pa iskreno meni je baš legla njihova platforma, fino radi.. na EON skoro da više ni ne prebacujem :)
Sem ovih manjih bagova ostalo je sve ok..
Da li slucajno pokusavas da vratis u nazad neku emisiju pa to izadje? Primetio sam ako satima ne menjam program i pokusam da vratim u nazad izadje ova greska. A ako prvo promenim program, vratim zeljeni i odaberem unazad emisiju nece ovo da izadje.
Hm, nisam vraćao, ali može da bude do ovog ne menjanja kanala duže vremena.. jer sam sinoć ugasio tv, ostavio upaljen stb, ujutru kad se probudio uključio tv, prebacio kanal i izašlo mi to 'sesija je istekla'.
Danas u toku dana npr. nije ništa izlazilo..

Ako može pomoć.

Pokušavam da spojim ONT sa mojim ruterom i sve sam uspeo, no nemam bežični, odnosno Wi Fi signal. Gde grešim?

Znači: ONT>ruter>komp-sve funkcioniše

ONT>ruter>Wi Fi-nema signala.

Takođe nemam ni podatke za pristup ONT-u, nego je net preko kabla automatski pustio.

Model je HG8245Q2

moras da ih spojis sa lan kablom port 1 ili 4 na huaweiu na bilo koji LAN (ne wan) port na tvom ruteru, i da ugasis DHCP server na svom ruteru, takodje promeni IP na svom ruteru ako je 192.168.1.1 na nesto drugo (moze 192.168.1.2 ako znas da ga nista ne koristi)
prebacivanje u bridge mode je mnogo komplikovanije nego ovako
koji bezicni signal nemas ? sa huaweia ili sa svoga ?

Najzad mi uveli optiku. Brzo odradili, pušteno istog momenta i radi bez problema.
Dali su mi Nokia G-2425G-B.
Podesio sam šifru za wifi i preleteo po opcijama na brzinu. Ima neki firewall kao na slici. Mislim da je neko već pitao ali ne mogu da nađem, ima li neka preporuka oko ovoga kako da postavim.
1.jpg
U principu je OK, prelaz sa 50/8 se baš oseti. Wifi radi bez problema a prilično veliki prostor i broj korisnika,

Ima takođe i dva USB slota. Nisam stigao da isprobam sa nekim eksternim HDD-om (nije mi trenutno ni bitno), pa ne znam da limaju neku funkciju ili su zaključani.
2.jpg

Mene zvali od obnovim ugovor i pitali da uvedu optiku, po istoj ceni paketa i ja pitam je l' moguca neka pogodnost za postojece korisnike posto mi je drugi provajder nudio 6 meseci za dinar ako predjem i kao moze 3 meseca za 50%...

Je l' to ok ili je moglo i vise da se izboksuje?

moze mnogo bolje, to cak nije ni opcija na objasnjenju za box pakete, nego nesto smislili u trenutku
Ima neki firewall kao na slici. Mislim da je neko već pitao ali ne mogu da nađem, ima li neka preporuka oko ovoga kako da postavim.
drzi ga iskljucenim, nista on posebno ne radi a CPU na nokijama je dovoljno spor i bez njega

moras da ih spojis sa lan kablom port 1 ili 4 na huaweiu na bilo koji LAN (ne wan) port na tvom ruteru, i da ugasis DHCP server na svom ruteru, takodje promeni IP na svom ruteru ako je 192.168.1.1 na nesto drugo (moze 192.168.1.2 ako znas da ga nista ne koristi)
prebacivanje u bridge mode je mnogo komplikovanije nego ovako
koji bezicni signal nemas ? sa huaweia ili sa svoga ?
Šljaka sada sve. Morao sam da vratim originalni program na ruter, jer je bio instaliran onaj dd-wrt. Odrađeno po uputstvu i radi. Hvala.

ovako namesteno mozes da koristis bezicnu mrezu ili sa huaweija ili sa tvog rutera, na istu mrezu se kaci svejedno, tako da mozes cak i da ih preimenujes da imaju ista imena, i istu sifru, i onda imas automatsko prebacivanje na wifi uredjajima sa jedne na drugu u zavisnosti od signala

Dobih Huawei HG8245W5-6T, solidan 2.4 signal na dva nivoa. Pregledah sve opcije i izgleda ima sve sto je meni potrebno tako da ga necu trenutno prebacivati u bridge mode.
1645093928399.png
1645093988722.png
Koje dns-ove koristite? Vidim da su namesteni neki telekomovi pa razmisljam da stavim cloudfare ili google, pretpostavljam da je to u Settings > Application > Static DNS

Dobih Huawei HG8245W5-6T, solidan 2.4 signal na dva nivoa. Pregledah sve opcije i izgleda ima sve sto je meni potrebno tako da ga necu trenutno prebacivati u bridge mode.
Јеси ли га добио тек тако или си тражио? Прекјуче су ми повезали опрему за други уговор (у међувремену одрадио 2.5-мјесечну паузу са тестирањем Теленор Хипернета). Kада су ме позвали да закажу инсталацију експлицитно сам питао за HG8245W5-6T, међутим човјек са којим сам разговарао се мало копрцнуо у фазону "ма није још атестиран, има неких проблема" итд, и рекао ми да ћу добити HG8245Q2, међутим капирам да га вјероватно нису имали код себе па је измислио нешто у тренутку :) Тако је и било, донијели су ми HG8245Q2 и HP4024 STB.

Mi smo neki dan za kuću u Zemunu dobili 6T, bez da smo tražili

Da dobio sam ga onako, uzgred :) Ima neki arhaični web interfejs ali za sada je ok, verujem da će to biti u redu za razliku od načina kako kače i vode žice po banderama 🤦

Nazad
Vrh Dno