Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Ima li mozda neki program koji registruje kada mi se prekine veza sa netom?Desava mi se cesto da mi puca net pa da bas vidim koliko puta dnevno?

Ovako mi trenutno prikazuje

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    320.5 KB · Pregleda: 144
Po ovome ispada da je problem veza izmedju tvog pc i rutera(klikni 2x pored ovog hop 1 u zelenom krugu) cisto da potvrdimo..

Ugasio sam ga bio.Evo sada nesto

Moguce je,jer mi se cesto desava kada komp radi po 2-3 dana da mi se izgubi net skroz i da moram da restartujem komp da bi se vratio.Sta to moze da bude?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    296.8 KB · Pregleda: 121
Ne moze edit,proso je vreme.
Sada je recimo nestao internet skroz pa sam morao u restart.Inace kod oca i na mob mi je normalno radilo.Nesto je do kompa ocigledno.

Kod mene već tri dana ne radi optika kako treba. Down umesto 400mbps ne prelazi 25-40mbps, UP ne ide preko 42mbps. Problemi sa svim sajtovima, ne učitava ih do kraja, Netflix, HBO sve baferuje u beskonačnost nasumično. Prijavio im i još uvek se ne javljaju.

Danas bili monteri da mi montiraju optiku, i 'ladno stručnjaci koji su prekopavali ulicu pre par meseci i sprovodili kablove do svake kuće nisu ostavili kutijicu kod mene u zidu, a ni crevo, sve zakopali i zabetonirali. Majstori :)
Tako da je dečko koji je bio poslao novi zahtev drugoj ekipi i sad ponovo čekam njih da dođu..

271911818-442745480865074-5061206986227294545-n.jpg
Samo da javim da su juče bili monteri, razbili asfalt, našli kabl, razvukli ga do moje kuće u dvorištu, montirali kutiju u zidu kuće i sad u utorak čekam tehničku podršku da dođe i odradi splajsovanje i instalaciju :)
Inačem, moram i ovako javno da pohvalim montere, ljudima svaka čast, jedno 4 sata (!) su se cimali jer mi je kuća duboko u dvorištu, pritom vodili računa o svakom detalju, kapa dole stvarno.

Samo da javim da su juče bili monteri, razbili asfalt, našli kabl, razvukli ga do moje kuće u dvorištu, montirali kutiju u zidu kuće i sad u utorak čekam tehničku podršku da dođe i odradi splajsovanje i instalaciju :)
Inačem, moram i ovako javno da pohvalim montere, ljudima svaka čast, jedno 4 sata (!) su se cimali jer mi je kuća duboko u dvorištu, pritom vodili računa o svakom detalju, kapa dole stvarno.
Vrh. Moju zgradu su priključili preko bandere i odbijaju da urade kako treba. Sad stanari traže da se kabl skine, tako da vrv nema optike za mene 🙃
J*beni MTS

Ja da javim da su bili danas ljudi iz tehničke podrške i uradili splajsovanje i instalaciju. Sve završeno za nekih dva sata.
Dobio sam ruter G-2425G-B i dva risivera HP4024.
Javim utiske kad dođem sa posla.. svakako mi je rekao čovek da ne gasim ništa bar sat vremena dok ne povuče mreža sve.

Evo ovako, za sad sve (pu pu pu) radi kako treba. Na tv-u nema lagovanja, premotavanje radi ok.. internet ne štuca, torent cepa 22mb/s :D
Jedina zamerka za raspored kanala.. mislim meni nije problem, ja ću se navići, ali roditeljima je sve to malo konfuzno.
I ne svidja mi se što su tipa Pink, Prva, B92 na 100 i nešto u SD-u, a tek tamo od 720 pa na dalje su u HD-u.

Inače malo sam čačkao oko slike, videh na drugoj temi onu foru za podešavanja preko one šifre *1397#.
E sad, šta je tu najbolje postaviti?
Ja sam stavio:

1080p50
Adaptive HDR
Dolphy vision
Color Depth ON
Color Space YCbCr444

Televizor je LG 55UM7050PLC

pa i meni ali neki javljaju da imaju CGNAT prvih nekoliko dana, a neki da im ostane dokle god ne zovu da im promene na dinamicki javni IP, pa pitam da vidim gde se i kako se to desava

Što , ti ne znaš da copy/paste model iz forum stranice u google search i vidiš sve što te zanima? U pitanju je već poznat Nokia ONT...

ne, ne, ovo je novija/jeftinija verzija sa MTK7528 chipom, ranije su davali G-240W-C sa BCM6838, webgui ima isti skin ali malo drugacije opcije ali odziva se puno sporije nego stariji G-240W-C tako da je izgleda downgrade

Nokia G-240W-C: slika
Nokia G-2425G-A: slika

Не сјећам се да сам питао његовог адвоката, него члана који је поставио цитирану поруку. Кад будем тражио информације од тебе @shamanNS таговаћу те, видиш да знам...за Гугл већ иде мало теже.

@biancorosso касно сам видио да си из Панчева па ми је јасно откуд Nokia рутер...нисам имао кад да гуглам преко телефона, помислих да нису убацили неки трећи Huawei, поред HG8245W5-6T и HG8245Q2 које доносе у последње вријеме...

@rajkosto откуд ти те информације о новијој/јефтинијој верзији кад је у питању већ познат Nokia ONT...?!:LOL:

zato sto imam oba, G-240W-C dobio prosle godine a G-2425G-A ove na 2 razlicite lokacije... na G-2425G-A webgui je uzasno spor odziv, i izgleda vise se gusi ako maxujes dl/ul na konekciji u route modu (isto se desava i na G-240W-C ali ne toliko da ti ne da da udjes na webgui uopste). ali ne marim jer prevacivanjem na bridge mode njegov CPU se vise uopste ne koristi tako da mi ne utice na ping dok koristim internet maximalno kao u default route modu

Da li je neko bio u situaciji da mora da se prekine opticki kabl zbog nekih radova u kuci/stanu? Treba da menjam ulazna vrata a kabl ide jako blizu štoka i sigurno ce se oštetiti. Da li zvati mts pre izvođenja radova i objasniti situaciju kako bi mozda oni dosli i prekinuli kabl pa ga nakon radova opet nastavili?

zar ne mozes da ga otkacis od zida i pomeris i njega i ZOK negde drugde ? pa ih posle vratis kada zavrsis ? koja vrsta kabla ? spoljni debljine 4.5mm crni ili onaj unutrasnji sto je samo 1mm vlakno unutar gume koji koriste u zgradama?
spoljni crni nije toliko pipav koliko mozda mislis, vecina njegovog precnika je kevlar/aramid vlakna koja mu daju jacinu za vucenje, dokle god ga ne savijas vise od 90 stepeni ili precvikas trebao bi da prezivi...

Poslednja izmena:
Meni cerkica pregrizla to 1mm vlakno. Ja ih zvao, rekao da je samo puklo. Dosli sutradan, odradili splajsovanje i nikakav problem. Kaze monter, sigurno je puklo zbog onog plasticnog lepka. Ne paze kad lepe, pa zakace vlakno pistoljem i ono vremenom oslabi 😁😁😁😁😁.
Nisu nista naplatili

to moze biti i opasno jer ima slucajeva gde ljudi koji su sekli ona unutrasnja vlakna od 0.125mm, i ispadne im negde, pa posle pokusaju da pokupe i zabode se u prst i ostane u njemu... ko zna sta bi to radilo u ustima... fiber u prstu x-ray slika

:D Kako je to uspela?
Vlakno koje se spustalo sa plafona, u cosku. Rukom ga povukla, stavila u usta i pregrizla. Kaze da je bilo mekano o_O:rolleyes::eek:
Naravno, to nisam ni video, jer je bilo u hodniku. Samo vidim zamrzla slika na tvu i crko net. Restartuj, prijavi smetnje, oni sve zivo isprobavase, dok slucajno ne videh da visi vlakno u hodniku i njen zbunjen pogled. Sta si radila? Kaze, ja sam pregrizla. Kako bre? Kaze ona, pa zubima. Uhh kako sam poludeo. Sat vremena zovi korisnicki servis, probaj ovo, ono... I posle je pitam u sali, je l bilo tesko da se pregrize, je l tvrdo, mekano? Kaze ona, nije, lako sam pregrizla, mekano je. :oops:

Dve godine stoji na istom mestu i samo jednom ga je povukla rukom, igrala se. Nista nije bilo. Sve funkcionisalo... dok nije resila da ga gricne. To je bilo pre 20ak dana

ne, ne, ovo je novija/jeftinija verzija sa MTK7528 chipom, ranije su davali G-240W-C sa BCM6838, webgui ima isti skin ali malo drugacije opcije ali odziva se puno sporije nego stariji G-240W-C tako da je izgleda downgrade

Nokia G-240W-C: slika
Nokia G-2425G-A: slika
Ovo je G-2425G-B, a ne A :)
Ovako izgleda:

Prilozi

• IMG_20220208_234849.jpg
    IMG_20220208_234849.jpg
    90.4 KB · Pregleda: 75
  • received_486151906414409.jpeg
    received_486151906414409.jpeg
    40.4 KB · Pregleda: 84
Vrh Dno