Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Koji je trenutno najjeftiniji paket mts optike? Na raznim sajtovima nalazim neke repove od pre a opet u zvanicnoj ponudi stoji da je najmanji paket optike 150 mbs za nekih 3400din sto mi je skupo. Kako stoje sa cgnatom?

Sve brzine mogu preko optike. Razlika je samo što od 10-100 ide ili/ili (bakar/optika), a od 150 pa nadalje samo optika. Može se sa paketom koji trenutno neko ima, ako mu isti odgovara, preći na optiku. I to može u toku trajanja UO. To su meni rekli u poslovnici na slično pitanje.

Sve brzine mogu preko optike. Razlika je samo što od 10-100 ide ili/ili (bakar/optika), a od 150 pa nadalje samo optika. Može se sa paketom koji trenutno neko ima, ako mu isti odgovara, preći na optiku. I to može u toku trajanja UO. To su meni rekli u poslovnici na slično pitanje.
Ja sma na pola UO. Sa 50/8 prelazim na 250/30 sa 6 meseci gratisa Box3

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Znam Cale ali želim da se rešim gomilanja opreme kada imam neiskorištene portove.

p.s.
Veliki pozdrav Caletu od Vstan-a :)
Па ти си од оних који не беже од хардвера.

П.С. Отпоздрав, има нас свуда.

Ja sma na pola UO. Sa 50/8 prelazim na 250/30 sa 6 meseci gratisa Box3

Da to su konkretni paketi i trenutna akcija. Moj post je odgovor kolegi Kukiju66 na pitanje ima li optika jeftinija od net150, kao i info drugim kolegama šta su mi rekli u poslovnici. Između ostalog. Tako da...

Znas li mozda kako proveravaju ovo? Kod matorih u zgradi vec uveli nekog korisnika, a pise nije dostupna optika...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam namon prijave naleteo na ovo na sajtu i proverio sma i pise da moze. Cenim d ai korisnicki centar koristi isto/slicno nesto. Ja evo cekam vec 8 dana da se najave iz ro***** da dodju.

Podneo zahtev prosle nedelje eto danas dosli da skupljaju potpise. Jos samo taj deo da odradim i eto meni optike.

^kako si podeno zahtev ako tek treba potpise da skupite?
Znas li mozda kako proveravaju ovo? Kod matorih u zgradi vec uveli nekog korisnika, a pise nije dostupna optika...
Ovo verovatno samo moze za skroz prikljucene zgrade u sistemu, a ne gde se neko nezvanicno prikacio preko veza.

Kolko ja znam može od 50/8 pa naviše.

To bi verovatno oni voleli. Konkretno sam pitao za brzine 10 i 20, jer za preko je jasno. Kaže može. Sledeće sam pitao da li može box3 (tf+net 10+tv) preko optike. Može. Ako neko trenutno ima taj paket preko bakra kakve su opcije kad stigne optika? Može na svaki veći ali može i na isti tj. zamena tehnologije i to ako si pod UO. Jedino ne znam da li se u tom slučaju nastavlja stara ili se može (mora) potpisati nova. Ako su me slagali u poslovnici onda...

9500din najskuplji Box paket, ove cene ni u Nemackoj nema.

To bi verovatno oni voleli. Konkretno sam pitao za brzine 10 i 20, jer za preko je jasno. Kaže može. Sledeće sam pitao da li može box3 (tf+net 10+tv) preko optike. Može. Ako neko trenutno ima taj paket preko bakra kakve su opcije kad stigne optika? Može na svaki veći ali može i na isti tj. zamena tehnologije i to ako si pod UO. Jedino ne znam da li se u tom slučaju nastavlja stara ili se može (mora) potpisati nova. Ako su me slagali u poslovnici onda...
Kad ides na jaci paket resetuje se UO na 24 meseca uzmes trenutnu akciju i to je to. Mislim to sada funkcionise bakar na optiku ne verujem da bilo koja druga kombinacija moze pre isteka UO.

Ovi sve raskopaše!
Kad je svojevremeno Dulićeva Nuba kopala, to su bili 10x manji kanali.

Brzo zakopaju, ne ostaje rupa danima kao sto sam naviknut od drugih. Ja jedva cekam da ovo krene, dosta mi je SBB monopola na lokalu i njihove raspale infrastrukture, verovatno najgore u citavom gradu. Meni je i 50 Mbit dosta, samo da bude ko stena bez prekida i oscilacija.

Баш то сам видео пре неколико месеци. Ормарић је био постављен на раскрсници али мало у споредној улици где једва да има тротоара па су га преместили иза угла на проширењу тротоара. Рано ујутру сам видео раднике како разбијају тротоар, мало касније су пребацивали ормарић и провлачили каблове, поподне сам видео да су већ насули земљу а предвече је ишао ваљак и ваљао нови асфалт. Није нека дужина, можда ~20м али су ме ипак изненадили, на тренутак сам помислио да сам телепортован негде у Швабију па сам се и уплашио. ;)
За оне из овог краја, преко пута плавог солитера.

^^^ Trebao si da se uplašiš kad si ukapirao da ipak nisi u švabiji :D Kod nas u Subotici postavili ormare, mislim i da su vodovi gotovi, ali po zgradama ne znam da li su negde radili nešto.

Da, poceli su udarnicki da rade. Lik koji radi u Telekomu mi je rekao da ce brzo da pocnu i manje gradove.

Nisam mogao da cekam vise, kontaktirao sam izvodjaca premo maila. Posle pola sata usledio poziv i zakazivanje instalacije za petak. So far so good. Videcemo kako ce sve proci.

Molim drugare da neko slika razvod optičke instalacije po hodnicima zgrade. U velikoj smo dilemi da li da im aminujemo početak radova ili ne budući da su nam hodnici prilično sređeni i nismo ljubitelji skarabudzevina.

Hvala unapred !

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Evo kod mene
6363856efa3fe0da34a4ddcdef403163.jpg
dccc2a9876ac43b4939b11bd23ce9b1e.jpg
018021f3cbc4e248544d639ec3c83272.jpg

Nemojte ih pustiti, cekajte vi da se doooobro navezbaju, samo ce te se onda nacekati jos duuuuuugo da opet navrate... cim odu u drugi kraj grada ili u drugo mesto racunajte da ste izvisili na mnogo meseci sa uvodjenjem.

Meni se samo ne svidja kako su veliki ormani uradjeni. Mnogo su izlozeni kablovi ali videcemo kako ce sve odvijati.

738f061e4fe27a6ec250e453ee0ff6e8.jpg
71d3e9a0c27e0e0cdcd00d4250cb5996.jpg

Poslednja izmena:
Da, ovo liči i na specifikaciju koju sam dobio od Kodeksa (podizvodjac za Huawei ako sam dobro ispratio ko je sa kim povezan), što je fenomenalno u odnosu na ono što su uradili SBB i Orion - plastične kanalice po vertikali, odatle odvajaju kratko crevo kroz zid prema hodniku ispred stana, a odatle opet kanalica.

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

Hvala na fotkama! Razmislicemo još oko ugradnje ali mogu reći da smo bliži odustajanju nakon sagledavanja priloženih fotografija.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Vrh Dno