Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

A mislite da je ping od 10ms los, uopsteno gledajuci?

Zna li neko kada kreću sa radom u N.S, da li će to biti uopšte ove godine?

izgleda da se pogoršao ping na optici.. bilo je drastično bolje skoro za 4 - 5 ms.. bili su neki radovi juzno od kg-a..
ping do googla je 10ms a bilo je 4-5.
Mislio sam da nesto se cimate, posto google nije merodavan, ali sad vidim da mi je speedtest ping ka MTS serveru 8, a bio je 1-3 od ~letos.

Pa optika u zemlji bi trebalo da bude max 4ms...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nultu vezu je imalo da li je optika do kuce, ja sam na VDSLu, ali je centrala izgleda optikom povezana vec koji mesec, i ping je bio 1-3ms do MTS, ExeNet i jos ponekog domaceg servera, tako nesto.
Sada je 10.

Google je nebitan u prici, moze rutiranje da bude skroz levo.

Bitan je ping. kada je bio 4 -5 ms sada je 12-15. Posebno za gaming.

Aha...sta ako vec imam fiksni :D cena se nesmanjuje jel? :D

Ako samo uzmes net, onda je tolika kolika je. Ono sto mozes da uradis je da uzmes BOX2 (fixni + net) i ukupno ce te za brzinu 100/10 ispasti 3000, sto i nije neka usteda na mesecnom nivou, ali ces sve placati po dinar prva 3 meseca, dok ces odvojeno samo net placati po dinar i to dva meseca. Ako bi kojim slucajem isao na 150/20, onda bi ti BOX mesecna pretplata bila nesto vise povoljnija u odnosu na odvojeno placanje.

Ja danas koacno idem da potpisem.
Idem box3 250/30 sa 6 meseci na 1din i dodajem postpaid odvojeno.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Odem ja u poslovnicu, dodjem na salter, sluzbenica pala s Marsa. Ne zna nista o optici, nema nikakve informacije, ma ne zna nista o kraju gde se nalazi poslovnica u kojoj radi. Klasicna drzavna firma sa zaposlenima preko veze sto na pitanja samo odmahuju glavom i preusmeravaju na drugog.

Naravno tu je sistem ruka ruku mije gde su nazovi takmaci na trzistu telekomunikacija U Srbiji ocigledno u dilu pa se ne diraju medjusobno niti otvoreno bore za korisnike. Svuda trzisne borbe ima samo u Srbiji nema, to je izgleda ruzna rec, ovde se sve tali i pogadja iza zatvorenih vrata.

A tek sto ne mogu nikakvu uslugu da pruze ako nemas nijednu uslugu kod njih. Oni su to insistiranje na fiksom sto je vec postala opsta sprdnja na internetu podigli na visi nivo. Sva sreca pa cuvaju podatke o svim svojim korisnicima i bivsim i sadasnjim a posto smo nekada svi mi bili njihovi korisnici eto prilike da se ipak odgovori na pitanje...

Imaju u ovo u ponudi, box4 ne znam da li si video? Moguće poručiti i online...

...link
Da ali je net 150 pa 1000 i garant su namerno tako stavili i prvo su mi to ponudili bukvalno isforsirali box4 [boja] i ja ih sasecem kazem hocu brzi net. Ne znam koja je fora kao da nemaju dovoljan kapacitet pa sada guraju 150mbit. Real o i to bi mi bilo puna kapa ali kada se vec zezam sa tim 10e preko me ne vadi pa sam odlucio na box3 i 250mbit nek ide zivot. Neka dignu jednom za dve godinr protok i bice vrh :).
Zakazali install za sledecu nedelju valjda je guzva sada pa cu postovati sve.

Jed o pita je za one koji imaju optiku ili znaju.
Gde se ukljuce 3 set top boxa kada kada predposta ljam steluju ont kao i pre 2 Lan 2 tv?

Ako imas 3 Tv-a dobijas od njih switch,samo ima naglasi prilikom podnosenja zahteva.

Ako imas 3 Tv-a dobijas od njih switch,samo ima naglasi prilikom podnosenja zahteva.
Znaci da idem ja da pozajmim tv od komsije i da im trazim sva tri kad vec placam uzimam i sta mi ne treba :)

Molim za pomoć (ako je negde već bilo molim dajte link).
Elem Huawei HG8245H - dva LAN porta su predviđena za IPTV što mi ne treba.
Trebaju mi sva 4 LAN porta za kućnu mrežu.
Iz difolt setup-a tu nije ništa moguće menjati.
Pretpostavljam da treba ući u nekakav admin setup (kao što je bilo u prethodnom ADSL modemu HG552).
Ima li neko parametre za admin setup ili neko drugu alternativno rešenje.

Sinoć na netu ne pronađoh nikakvo rešenje za amatere.

Fala na strpljenju cheers

Još uvek niko ne zna admin login podatke za taj ONT. Tako da ćeš za "otključavanje" tj remapiranje ta 2 LAN porta morati da moljakaš Telekom podršku.
Ili "samo" da juriš nekog poznanika koji radi u Telekomu da to dobavi informaciju o admin account-u.

Ko ima ovaj ZTE F660 ako moze da napise kolika je visina od stola gde stoji do vrha antena sa ovako uspravljenim antenama.Hvala

Nema pristupa za ont. Čim se nakaci na mrežu briše admina. I skida svoj conf fajl.

Obriše admina, ali ima svog superusera za pristup.

Ima preko TR069. Tako da korisnik nije u mogućnosti da pristupi.

[ Huawei HG8245H]

Znači ostaje jedina opcija moljakanje tehničke podrške?

Овде је у питању само пар портова што се лакше решава куповином свича или било којим 4-портним рутером који се лако нађу, ја имам бар 2-3 вишка. ;)

Znam Cale ali želim da se rešim gomilanja opreme kada imam neiskorištene portove.

p.s.
Veliki pozdrav Caletu od Vstan-a :)

Koji je trenutno najjeftiniji paket mts optike? Na raznim sajtovima nalazim neke repove od pre a opet u zvanicnoj ponudi stoji da je najmanji paket optike 150 mbs za nekih 3400din sto mi je skupo. Kako stoje sa cgnatom?

Koji je trenutno najjeftiniji paket mts optike? Na raznim sajtovima nalazim neke repove od pre a opet u zvanicnoj ponudi stoji da je najmanji paket optike 150 mbs za nekih 3400din sto mi je skupo. Kako stoje sa cgnatom?
Mnogo je opcija.
Po meni se jedino isplati box. Kada se uzme prosek za 2 godine izadje cca 4500 mesecno za 250/30

Vidim danas neko kopanje oko mog solitera (Kanarevo Brdo je u pitanju), relativno uzak kanal.
Otišao da bacim smeće i vidim na traci piše "Pažnja! Optički kabl!".
Da li neko zna da li su stigli dovde, znam da je nedavno optika počela da stiže u Rakovicu?

На Миљаковцу су већ развукли инсталације у свим зградама сад се чека оптика ДО зграда.

Vrh Dno