Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Nijedan problem sa STB radi savrseno i brz je.
Ti imas neki problem dal do neta ili ti je stb pri kraju, kad je sve u redu radi savrseno i brzo.
Prijavi TS problem @wvladimir

Neznam sta ti znaci "stb pri kraju". STB je star 10-tak dana.
Imam 2 i oba rade isto (mislim na kocenje).
Zvacu ih, samo da se psihicki pripremim na razgovor sa "super kvalifikovanim operaterima" :(

Edit:
Moguce da je do ovog novog rutera koji su mi postavili NOKIA G-240W-C

Poslednja izmena:
Nijedan problem sa STB radi savrseno i brz je.
Ti imas neki problem dal do neta ili ti je stb pri kraju, kad je sve u redu radi savrseno i brzo.
Prijavi TS problem @wvladimir

isto
radi bez prekida i restarta od maja meseca, komada tri

Neznam sta ti znaci "stb pri kraju". STB je star 10-tak dana.
Imam 2 i oba rade isto (mislim na kocenje).
Zvacu ih, samo da se psihicki pripremim na razgovor sa "super kvalifikovanim operaterima" :(

Edit:
Moguce da je do ovog novog rutera koji su mi postavili NOKIA G-240W-C
Onda ako su ti zaista novi(sto ne mora da znaci al ajde) onda definitivno imas neki problem sa netom ako je bas isto na oba stb.
Ja imam 3 i od decembra prosle godine sljakaju savrseno na optici.

Upravo sam se cuo sa operaterima preko njihovog famoznog chata na mts.rs, i izgleda da kod mene u zgradi 'ladno ne zele da uvedu Optiku. U susedne zgrade vecinski uveli, samo kod nas ne zele. U pitanju je Koste Racina, Detelinara, Novi Sad. Uveli do broja 30, a nas posle ko sisa. Uvedena Supernova pre jedno 2 meseca, mislim da niko nije presao i sustinski nas primoravaju na to, ne vidim drugi njihov endgame. Sacuvaj me boze, a ja hteo da uzmem box 4 :D

Uf sad da ne zele, mislim da je to prejako receno.
Mozda ne jos, mozda kasnije(iz nekih njihovih razloga) ako je kako ti kazes doslo bas do tebe i nema dalje.
Zasto to ne bi radili nema poente, imperativ im je 100% da uzmu trziste(teorijski svakoj firmi) a ne sto manje.
Nesto tu ne stima.
Mozda ti suvise to zelis, a oni kad stignu uradice pa ti deluje da nikad nece, a u stvari hoce ali imaju neki plan pa rade po njemu a tvoja zgrada trenutno nije na spisku planova.
Ako su ti bas decidirano rekli necemo da vam radimo optiku, ne uzbudjuj se zbog toga, ti na chatu ili u CC ne znaju planove razvoja optike to zna jako mali broj ljudi u TS koji se ne javljaju u CC, budi bez brige verovatno ce stici optika do tebe samo je pitanje kad.

Uf sad da ne zele, mislim da je to prejako receno.
Mozda ne jos, mozda kasnije(iz nekih njihovih razloga) ako je kako ti kazes doslo bas do tebe i nema dalje.
Zasto to ne bi radili nema poente, imperativ im je 100% da uzmu trziste(teorijski svakoj firmi) a ne sto manje.
Nesto tu ne stima.
Mozda ti suvise to zelis, a oni kad stignu uradice pa ti deluje da nikad nece, a u stvari hoce ali imaju neki plan pa rade po njemu a tvoja zgrada trenutno nije na spisku planova.
Ako su ti bas decidirano rekli necemo da vam radimo optiku, ne uzbudjuj se zbog toga, ti na chatu ili u CC ne znaju planove razvoja optike to zna jako mali broj ljudi u TS koji se ne javljaju u CC, budi bez brige verovatno ce stici optika do tebe samo je pitanje kad.

Ma fora je sto sam se ja iscimao da obezbedim im ulaz u zgradu (skupio potpise za ulaz, potvrdu predsednika skupstine) i oni bukvalno nezainteresovani. Niti da kazu - hej, hajde uzecemo makar u razmatranje, dostavite nam to, bas nista.

Džabe si se cimao. Kad tvoja zgrada, po nekom njihovom planu stigne na red, oni će sami doći kod upravnika zgrade i pokrenuti to pitanje. CC, kao i mnogi drugi, pojma nema o tom planu, niti može da ti išta kaže o njemu, niti može da utiče na njega.
Pozdrav

Ma fora je sto sam se ja iscimao da obezbedim im ulaz u zgradu (skupio potpise za ulaz, potvrdu predsednika skupstine) i oni bukvalno nezainteresovani. Niti da kazu - hej, hajde uzecemo makar u razmatranje, dostavite nam to, bas nista.
Kao sto ti rekoh, imaju svoj plan kad ce i sta da rade, a to kad ce i dal ce ne znanu ni ovi sa ceta ni ovi iz CC.

Kod mene u zgradi na nbg trebali podizvodjaci danas da udju i pocnu postavljati instalaciju u ulazu... ostalili papira dva na ulazu i oglasnoj tabli da ce doci raditi i sta... dogovorili se sve i sa upravnikom (stanarom u ulazu), naravno da ih nema...
Verovatno da traze jos uvek odgovarajuce kanalice jer im upravnik rekao da ne dolaze sa nekakvim "crevom", dal metalnim il kakvo je vec...:d

Na tom papiru verovatno pise da ce doci 3 dana da rade u periodu od na primer 17. okt - 17. nov, bar je tako pisalo na tom obavestenju kod mene...

Cekao 45 dana na ugradnju fixnog na optici (vratio ga iz sbb). A sada cekam dalju instalaciju boxa. A tel mi 5 dana nije radio i u nedelju popodne vaskrsao. Sta ce tek biti sa box-om kad ni tel ne moze preko optike normalno da radi...

Meni je taj fiksni telefon totalna glupost. Bar da su iz mtsa naprsvili voip app za android i ios koji koristi fiksni broj da mozes da okrenes preko neta. Ovako niko me i ne zove sem iz telemarketinga.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Meni je top, dajem svima živima broj fiksnog (ko mi traži - banke, radnje i sl.) a zaboravio sam gde sam stavio aparat pre 2 godine kad sam se selio. Ne koristim, ne palim, niko me na njega ne zove... Svima lepo. (nisam na MTS btw)

ti bar znas broj, ja ni to ne znam :)

Imam zapisan :D

Koliko ste čekali uvođenje optike u stan? Ja sam 25.10 potpisao i rekoše mi za 2-3 dana da će zvati međutim nigde nikoga

Strpljen spasen. Sad im hladno, cekaju da otopli malo. Od nedelje [emoji16]
I mene ceka cimanje sa instalaterima od ponedeljka.

Imam problem:

Živim u delu gde Supernova ima instaliranu optiku. Ali imam mogućnost za BOX 4 Plavi paket za specijalnu ponudu od MTS-a za svoje zaposlene. Usput, negde tokom leta su bili ovi iz supernove i menjali stare bežične CDMA fiksne telefone u zameni za fiksne brojeve realizovane preko optike. Ugovor je potpisan još tada i ja već sada imam sproveden optički kabl unutar kuće, ali nažalost samo za fiksni telefon, ne i za internet. E da, takođe me Supernovin internet uopšte ne zanima pre svega zbog očajnih ponuda i cena...

Već oko 10 godina koristim onaj Net10 (najslabiji mogući adsl paket od mtsa) i imam tih jadnih 10/1 mbps koji su mi se već odavno smučili.

Da li je ikako moguće dobiti MTS-ov optički internet servis koristeći optiku koja je instalirana na 'teritoriji' Supernove (nekadašnjeg GroNeta) ?

BOX 4 Plavi nudi savršenih 200/80 za samo 2000rsd mesečno. (Ponavljam, ovo je specijalna ponuda od strane telekoma za svoje zaposlene koja ne može biti propuštena!)

Čak je u ugovoru pisalo da preko bakra možete dobiti 50/8 ili tako nešto, ukoliko još uvek nemate sprovedenu optiku kroz vašu ulicu ili stan.

Ja, za divno čudo, imam, ali nažalost ne od samog Telekoma, već od GroNet-a, ili ti današnje Supernove.

Ugovor je potpisan i ja zvanično plaćam taj BOX 4 Plavi paket 2000rsd mesečno, sve je tu, sve je ispunjeno , SAMO tih obećanih 200/80 još uvek ne.

Ukoliko ne, da li će ikada postojati šanse dobiti ovo? Možda se nekog lepog dana desi neko svetsko čudo pa naizad ćeš moći ispuniti stvari koje danas izgledaju gotovo nemoguće za realizovati :trust:
Jer ipak, neko me je do skoro konstantno ubeđivao da je Supernova isto što i MTS i da će "kad-tad" ta moja želja biti ispunjena... Ja vrlo vrlo sumnjam u to... Šta vi mislite?

Poslednja izmena:
Imam problem:

Živim u delu gde Supernova ima instaliranu optiku. Ali imam mogućnost za BOX 4 Plavi paket za specijalnu ponudu od MTS-a za svoje zaposlene. Usput, negde tokom leta su bili ovi iz supernove i menjali stare bežične CDMA fiksne telefone u zameni za fiksne brojeve realizovane preko optike. Ugovor je potpisan još tada i ja već sada imam sproveden optički kabl unutar kuće, ali nažalost samo za fiksni telefon, ne i za internet. E da, takođe me Supernovin internet uopšte ne zanima pre svega zbog očajnih ponuda i cena...

Već oko 10 godina koristim onaj Net10 (najslabiji mogući adsl paket od mtsa) i imam tih jadnih 10/1 mbps koji su mi se već odavno smučili.

Da li je ikako moguće dobiti MTS-ov optički internet servis koristeći optiku koja je instalirana na 'teritoriji' Supernove (nekadašnjeg GroNeta) ?

BOX 4 Plavi nudi savršenih 200/80 za samo 2000rsd mesečno. (Ponavljam, ovo je specijalna ponuda od strane telekoma za svoje zaposlene koja ne može biti propuštena!)

Čak je u ugovoru pisalo da preko bakra možete dobiti 50/8 ili tako nešto, ukoliko još uvek nemate sprovedenu optiku kroz vašu ulicu ili stan.

Ja, za divno čudo, imam, ali nažalost ne od samog Telekoma, već od GroNet-a, ili ti današnje Supernove.

Ugovor je potpisan i ja zvanično plaćam taj BOX 4 Plavi paket 2000rsd mesečno, sve je tu, sve je ispunjeno , SAMO tih obećanih 200/80 još uvek ne.

Ukoliko ne, da li će ikada postojati šanse dobiti ovo? Možda se nekog lepog dana desi neko svetsko čudo pa naizad ćeš moći ispuniti stvari koje danas izgledaju gotovo nemoguće za realizovati :trust:
Jer ipak, neko me je do skoro konstantno ubeđivao da je Supernova isto što i MTS i da će "kad-tad" ta moja želja biti ispunjena... Ja vrlo vrlo sumnjam u to... Šta vi mislite?
Jesu vlasnici SN ali nisu ista firma i nema nista od boxova, nazalost.

Koliko ste čekali uvođenje optike u stan? Ja sam 25.10 potpisao i rekoše mi za 2-3 dana da će zvati međutim nigde nikoga
Mene su tako zavlačili skoro 2 meseca, pa sam krenuo da zovem, uz čuvenu poruku čekanje od 2 minuta koja potraje više od 10, kad su se konačno javili, insistirao sam da dođu sutradan u najranijem terminu.

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Tako blizu, a tako daleko od 200/80 brzina....................

Užas. Tuga. Razočarenje.
*mjau**mjau**mjau*, ako ti je za utehu ja imam tu brzinu na optici sam evo sad vec god. dana, nije to najbitnije u zivotu nista sad nisam ni bolji ni pametniji od do pre godinu dana.
Tako da ne ocajavaj mnogo i zapamti ukoliko u nesto dovoljno jako verujes, moze ti se i ostvariti, hahaha.
Pozz

*mjau**mjau**mjau*, ako ti je za utehu ja imam tu brzinu na optici sam evo sad vec god. dana, nije to najbitnije u zivotu nista sad nisam ni bolji ni pametniji od do pre godinu dana.
Tako da ne ocajavaj mnogo i zapamti ukoliko u nesto dovoljno jako verujes, moze ti se i ostvariti, hahaha.
Pozz

Znam... Slažem se

Ali koristiti ADSL 10/1 već skoro 10 godina i preći konačno sa tih brzina na 200/80 bi bio ogroman preporod.. Dugotrajno rešenje bez problema

Usput ja sam optiku već godinama čekao i napokon čim je stigla, bio je ogromni hype oko toga i jedva čekao da pređem na to.

Jedino rešenje preseliti se tamo gde je MTS dostupan, a ne prokleta Supernova. :mad:

Dali ima veze udanjenost rutera do kompa sa brzinom recimo 6 metara

Nema. Samo prekontroliši da je sve lepo povezano normalnim kablovima i da nisu negde priklješteni.

Ako je bez prepreka ne znači ništa 6 metara (pod uslovom da je sve u redu sa ruterom i na korisnikovoj strani).

Pa optika je uvedena odmah do ulaznih vrata ,koristim samo wifi nemam kablove po kuci .Net mi je pored rutera 50 mb kako se odmaknem signal je pun a brzina varira svakog casa 4 mb po 8 ,pa 12 ,pa 30 pa 2 itd .sobzirom da nisam potpisao a nije radio net pitanje glasi dali stvarno njima treba tehnicki da srede mrezu ili je u pitanju sam ruter

Ping mi je 500 katastrofa moracu cekati da se oni jave

Pa o

ptika je uvedena odmah do ulaznih vrata ,koristim samo wifi nemam kablove po kuci .Net mi je pored rutera 50 mb kako se odmaknem signal je pun a brzina varira svakog casa 4 mb po 8 ,pa 12 ,pa 30 pa 2 itd .sobzirom da nisam potpisao a nije radio net pitanje glasi dali stvarno njima treba tehnicki da srede mrezu ili je u pitanju sam ruter

Znam... Slažem se

Ali koristiti ADSL 10/1 već skoro 10 godina i preći konačno sa tih brzina na 200/80 bi bio ogroman preporod.. Dugotrajno rešenje bez problema

Usput ja sam optiku već godinama čekao i napokon čim je stigla, bio je ogromni hype oko toga i jedva čekao da pređem na to.

Jedino rešenje preseliti se tamo gde je MTS dostupan, a ne prokleta Supernova. :mad:

Ako sada koristiš 10/1 ADSL, a već imaš Supernova optiku u zgradi, zašto ne bi prešao na njihov 100/10 paket + TV koji je 2600din? Verovatno možeš i da dobiješ onih 6 meseci za dinar kao novi korisnik.

Slažem se da su mts paketi bolji, ali ni ovo ne zvuči toliko katastrofalno.

Vrh Dno