da li bilo ko u tvojoj zgradi ima mts optiku ? tj bilo koji sprat ne samo tvojZdravo, u mojoj zgradi postoji mts optika a ja zelim da uvedem yettel optiku koja ide preko njih, problem je sto signal nije pusten, kome se obratiti da se propusti signal na moj sprat? Hvala
Kada proverim postoji dostupnost, koliko sam razumeo samo moj (poslednji) sprat nema pusten signal i mts treba da pusti signal da bih mogao da uvedem yettel, zvao sam yettel i otprilike su mi rekli da ne mogu da rese, jedino ako ja mogu da komuniciram sa mts-om oko signala sto sam i uradio pustio sam im email pa cemo videti..da li bilo ko u tvojoj zgradi ima mts optiku ? tj bilo koji sprat ne samo tvoj
ako proveris dostupnost na mts sajtu za optiku za tvoju adresu da li kaze da ima ili ne ?
Ja sam razumeo da cela zgrada, nema pusten signal, onda mozes bez problema. Optika ide od ormara, kanalima do tvog sprata, gde se racvaju kanalici u tvoj stanKada proverim postoji dostupnost, koliko sam razumeo samo moj (poslednji) sprat nema pusten signal i mts treba da pusti signal da bih mogao da uvedem yettel, zvao sam yettel i otprilike su mi rekli da ne mogu da rese, jedino ako ja mogu da komuniciram sa mts-om oko signala sto sam i uradio pustio sam im email pa cemo videti..
Dobio sam ponudu od Orion Telekoma, samo sto je kutija na sedmom spratu a ja sam na 11-om, da li to moze da pretstavlja problem?
Cija je optika. Na primer kod nas je mts uvodio u zgradu optiku, bez da ikoga pita.Da li imate vec uradjene kanalice i kutije u zgradi od strane podizvodjaca. Ako je optika stigla samo do zgrade,to znaci jos par meseci cekanja.Optika:
Pokusavam od decembra za potpise. Optika je ispred zgrade.
Upravnik (stariji covek) nije zainteresovan. Ima ljudi koji su zainteresovani (imam 1/4) ali ne mogu sve da ih pronadjem za potpise.
Akviziteri nemaju vremena ili ne zele da dodju u zgradu.
Centar BG, susedne zgrade imaju korisnike.
Sta bih mogao da uradim?
Cija je optika. Na primer kod nas je mts uvodio u zgradu optiku, bez da ikoga pita.
ja u stvari ne znam sta je tacno ispred zgrade ali mi je receno kad sam proveravao da neke od susednih zgrada imaju instalirane mts kablove.Cija je optika. Na primer kod nas je mts uvodio u zgradu optiku, bez da ikoga pita.Da li imate vec uradjene kanalice i kutije u zgradi od strane podizvodjaca. Ako je optika stigla samo do zgrade,to znaci jos par meseci cekanja.
Bas tako i meni lici, ne vidim debljinu kablova kod mene u selu kod roditelja, ovako optiku sprovode.Liči na supernovim koaksijalni ormarić.
Mislim da je to optički kabl koja dolazi samo za potrebe Coax mreže i dalje od tog ormana se šire Coax kablovi i Coax mreža (vide se i pojačivači za Coax), mislim da sam i u mom naselju 2018. video sličan ormarić dok je Kopernikus "modernizovao" svoju Coax mrežu...Ljudi, sta je ovo na banderi? Znaci nemojte da vam sugerisem jer sam kao okacio slike u ovoj temi (sto je babi milo...). U pitanju je gradic u kome, koliko mi je do sada poznato, nema siroko rasprostranjene optike - osim po skolama, institucijama, posti, itd. Po naseljima niko jos uvek nema optiku.
Khm, dakle, jel ovo struja, telefon...
Kod mene je slicno ovako, stim sto optika, ulazi u kucu, a kasnije se, koksioni kabal, razvlaci do risiver.Mislim da je to optički kabl koja dolazi samo za potrebe Coax mreže i dalje od tog ormana se šire Coax kablovi i Coax mreža (vide se i pojačivači za Coax), mislim da sam i u mom naselju 2018. video sličan ormarić dok je Kopernikus "modernizovao" svoju Coax mrežu...
Ali hvala bogu pa je pre dve godine uletela Supernova i razvukla skroz novu optičku mrežu i od tada nema problema na optici kao što je bilo na Coax-u!![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari