Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Zdravo, u mojoj zgradi postoji mts optika a ja zelim da uvedem yettel optiku koja ide preko njih, problem je sto signal nije pusten, kome se obratiti da se propusti signal na moj sprat? Hvala

Zdravo, u mojoj zgradi postoji mts optika a ja zelim da uvedem yettel optiku koja ide preko njih, problem je sto signal nije pusten, kome se obratiti da se propusti signal na moj sprat? Hvala
da li bilo ko u tvojoj zgradi ima mts optiku ? tj bilo koji sprat ne samo tvoj
ako proveris dostupnost na mts sajtu za optiku za tvoju adresu da li kaze da ima ili ne ?

Stigla je optika do ispred kuće, za sada u obliku samo kao na slici, stiglo je nema ni 24h... Zanima me iz iskustva drugih tipa u 2022, koliko su najduže čekali a koliko najkraće dana da im bude sprovedena u kuću, iz ovog stanja kao na slici :)IMG_20230201_195910.jpg

Kakve su šanse da se predje sa Supernove na MTS optiku iako sam kod supernove još 7 meseci pod ugovornom obavezom? Uzeo bih Box4

Od ove faze do postavljanja kutije sa spliterom - nedelju dana, do puštanja usluge još nedelju ipo, doduše nisam nešto relevantan slučaj. Nisu radili celu ulicu, nisu radili sve stubove itd...

Kod tebe će biti za mesec dva verovatno (ako ne produži neka jača zima).

da li bilo ko u tvojoj zgradi ima mts optiku ? tj bilo koji sprat ne samo tvoj
ako proveris dostupnost na mts sajtu za optiku za tvoju adresu da li kaze da ima ili ne ?
Kada proverim postoji dostupnost, koliko sam razumeo samo moj (poslednji) sprat nema pusten signal i mts treba da pusti signal da bih mogao da uvedem yettel, zvao sam yettel i otprilike su mi rekli da ne mogu da rese, jedino ako ja mogu da komuniciram sa mts-om oko signala sto sam i uradio pustio sam im email pa cemo videti..

Dobio sam ponudu od Orion Telekoma, samo sto je kutija na sedmom spratu a ja sam na 11-om, da li to moze da pretstavlja problem?

Kada proverim postoji dostupnost, koliko sam razumeo samo moj (poslednji) sprat nema pusten signal i mts treba da pusti signal da bih mogao da uvedem yettel, zvao sam yettel i otprilike su mi rekli da ne mogu da rese, jedino ako ja mogu da komuniciram sa mts-om oko signala sto sam i uradio pustio sam im email pa cemo videti..

Dobio sam ponudu od Orion Telekoma, samo sto je kutija na sedmom spratu a ja sam na 11-om, da li to moze da pretstavlja problem?
Ja sam razumeo da cela zgrada, nema pusten signal, onda mozes bez problema. Optika ide od ormara, kanalima do tvog sprata, gde se racvaju kanalici u tvoj stan

Obično, uvek, uvedu u celu zgradu. Tako da imaš optiku. Pušteno je sigurno do ormarića na tvom spratu.
Jedino da tvoj sprat nije neka autonomna regija u zgradi 🙂
Kod mene je Yettel došao tek nekoliko meseci nakon MTS. To su neki njihovi dogovori.

Optika:

Pokusavam od decembra za potpise. Optika je ispred zgrade.

Upravnik (stariji covek) nije zainteresovan. Ima ljudi koji su zainteresovani (imam 1/4) ali ne mogu sve da ih pronadjem za potpise.

Akviziteri nemaju vremena ili ne zele da dodju u zgradu.

Centar BG, susedne zgrade imaju korisnike.

Sta bih mogao da uradim?

Koja je najbolja opcija ako me zanima samo internet. Deluje kao da je konsensus da Yettel nije idealan.

Optika:

Pokusavam od decembra za potpise. Optika je ispred zgrade.

Upravnik (stariji covek) nije zainteresovan. Ima ljudi koji su zainteresovani (imam 1/4) ali ne mogu sve da ih pronadjem za potpise.

Akviziteri nemaju vremena ili ne zele da dodju u zgradu.

Centar BG, susedne zgrade imaju korisnike.

Sta bih mogao da uradim?
Cija je optika. Na primer kod nas je mts uvodio u zgradu optiku, bez da ikoga pita.Da li imate vec uradjene kanalice i kutije u zgradi od strane podizvodjaca. Ako je optika stigla samo do zgrade,to znaci jos par meseci cekanja.

Poslednja izmena:
Samo SBB je u zgradi. Nema optike. Optika je bila ispred zgrade odavno, najmanje godinu (ja nisam znao za ponude, itd), mozda dve ali niko nije trazio a upravniku se ne svidja ideja.
Cija je optika. Na primer kod nas je mts uvodio u zgradu optiku, bez da ikoga pita.

Kako se to postize bez saglasnosti upravnika ili stanara. Meni su rekli cini mi se i akviziteri i u call centru da mora upravnik da ih zove.

A u poslovnici su mi cini mi se rekli da mogu da pisem na info@ i da oni mogu da instaliraju samo za jednog stanara. Da li je to tacno?
Cija je optika. Na primer kod nas je mts uvodio u zgradu optiku, bez da ikoga pita.Da li imate vec uradjene kanalice i kutije u zgradi od strane podizvodjaca. Ako je optika stigla samo do zgrade,to znaci jos par meseci cekanja.
ja u stvari ne znam sta je tacno ispred zgrade ali mi je receno kad sam proveravao da neke od susednih zgrada imaju instalirane mts kablove.

Poslednja izmena:
Ljudi, sta je ovo na banderi? Znaci nemojte da vam sugerisem jer sam kao okacio slike u ovoj temi (sto je babi milo...). U pitanju je gradic u kome, koliko mi je do sada poznato, nema siroko rasprostranjene optike - osim po skolama, institucijama, posti, itd. Po naseljima niko jos uvek nema optiku.
Khm, dakle, jel ovo struja, telefon...

Prilozi

• 20221203_202046.jpg
    20221203_202046.jpg
    54 KB · Pregleda: 131
  • 20221203_202054.jpg
    20221203_202054.jpg
    63 KB · Pregleda: 131
@dzonihsv, @Sima. Dj znate sta je cudno? Sto nas grad nema ni jednog kablovskog provajdera (verovali vi ili ne). Dakle, niti imamo SBB, niti smo imali Supernovu (i njene derivate). Sta mislis, da li ima poslovne logike da ista firma po prvi put uvodi kablovsku tamo gde vec postoji njihov adsl? (pitanje za upućene)

Da li ovo moze da ima ikakve veze sa ADSL-om, telefonom? Jel moze optika u te ormarice?

Sutra/prekosutra mi uvode optiku u stan. Jel ima nešto na šta treba da obratim pažnju kod uvodjenja? Da nešto ne urade kako je njima lakše a u stvari bi trebo drugačije :)

Ljudi, sta je ovo na banderi? Znaci nemojte da vam sugerisem jer sam kao okacio slike u ovoj temi (sto je babi milo...). U pitanju je gradic u kome, koliko mi je do sada poznato, nema siroko rasprostranjene optike - osim po skolama, institucijama, posti, itd. Po naseljima niko jos uvek nema optiku.
Khm, dakle, jel ovo struja, telefon...
Mislim da je to optički kabl koja dolazi samo za potrebe Coax mreže i dalje od tog ormana se šire Coax kablovi i Coax mreža (vide se i pojačivači za Coax), mislim da sam i u mom naselju 2018. video sličan ormarić dok je Kopernikus "modernizovao" svoju Coax mrežu...
Ali hvala bogu pa je pre dve godine uletela Supernova i razvukla skroz novu optičku mrežu i od tada nema problema na optici kao što je bilo na Coax-u! ;)

Da li sme da se promeni NTP Primary Time Server na NOKIA ruteru? Mnogo me nervira što piše da je 1970, ne mogu lepo da vidim logove...
Ako sme, koju odabrati, time.nist.gov ili onu IP adresu koja je ponuđena (210.72.145.44)?

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    45 KB · Pregleda: 76
trebalo bi da taj IP radi jer je ruter povezan na TR069 mrezu koja ima te IP-ove...
sta god da upises, vratice se taj IP kada se restartuje ruter (i uradi AUTH ponovo)
ali moze time.nist.gov ili pool.ntp.org radice tokom te sesije

Mislim da je to optički kabl koja dolazi samo za potrebe Coax mreže i dalje od tog ormana se šire Coax kablovi i Coax mreža (vide se i pojačivači za Coax), mislim da sam i u mom naselju 2018. video sličan ormarić dok je Kopernikus "modernizovao" svoju Coax mrežu...
Ali hvala bogu pa je pre dve godine uletela Supernova i razvukla skroz novu optičku mrežu i od tada nema problema na optici kao što je bilo na Coax-u! ;)
Kod mene je slicno ovako, stim sto optika, ulazi u kucu, a kasnije se, koksioni kabal, razvlaci do risiver.

@Sima. Dj Ne kapiram sta ih je kostalo jos 10 metra optickog kabla kada ga vec dovukli do kuce, nego srafili koaksijalac na optiku.

Kod mene od bandere iz ormarica ide optika u kucu, pa tek onda se razvlace koksioni do risivera, rekao sam samo da je i meni ormaric ovako na banderi, ili se nismo razumeli.

Nazad
Vrh Dno