Šta je novo?

[MTS] Lopovska posla

Eto i ja da se javim kod kuma u temi. Meni dosao racun 5300. Bio sam u roamingu pa sam ocekivao da bude veci ali ne toliko.
E sad uzmem listing i eto iznenadjenja, roaming se poklapa sa log-om. Ali zato GPRS kuku majko.
Imam uplacen 12MB paket. I ja stalno proveravao preko *797# koliko mi ostalo. Stalno mi stize da imam jos preostalog gprs-a. Sad gledam u log-u imam oko 40MB ?! potroseno (da sam znao koliko trosim nikad ne bih presao 12MB) a na listingu oko 55MB. Pa nije im dosta sto su mi slali pogresne podatke pa sam se sam presao (i za to bi trebalo da ih tuzim, to je ko da ti banka kaze da si u plusu, a ti u minusu pa ti natovare kamatu), nego mi jos natovarili.
Kaze mi ova u mts-u, obelezite sta ne valja, ja gledam NIJEDNA gprs konekcija se ne poklapa (neke fale na listingu ali su zato druge nabudzene).
Strasno

proveri da li ti gprs pakete vaze kada si u roamingu? verovatno da ne :) to obicno pise negde dole, malim slovima

Ne znam za Telekom, ali Telenor u romingu naplacuje po sistemu, jedna konekcija - unapred odredjen broj utosenih KB. Dakle, jednom se nakacis, i on ti odmah racuna to lupam, kao 100 KB utrosenih. Potrosio 1 ili 13 kb, skida ti 100 KB, ako potrosis vise, onda naravno samo dodaje na tih 100. Ja nisam mogao da verujem pre par sezona u CG, proveravao neke gluposti na GPRS-u, znam da je smesan broj KB bio, a kad dodjem kuci imam sta da vidim...

... Ja nisam mogao da verujem pre par sezona u CG, proveravao neke gluposti na GPRS-u, znam da je smesan broj KB bio, a kad dodjem kuci imam sta da vidim...
Dobro dosao u klub :-devil-:

Inace i tad je stajalo u napomeni da je tarifiranje na 100KB, sem u jednoj mrezi.
Naravno ja sam izabrao bas tu (mislim da je bio promonte).
Za vreme letovanja sam pogledao vesti i vremensku prognozu nekoliko puta (15x20KB)

Pokusao sam cak i da se zalim zbog nepostojanja te napomene, zalba je naravno odbijena, ali su par dana nakon toga izmenili stranu.
Od tad sve njihove strane dokumentujem sa sve datumom kao mhtml :D

Ma tih sezonskih prevara je bilo kolko oces...

kada sam vido racun po kome su mi naplatili 10 poruka iz aprila meseca kooje sam slao iz usa, pa kada su mi to zaokruzili sa nekim romingom iz zagreba, slogirao sam se. ajde sto ne mogu da verujem da ne mogu da mi obracunaju poruke od 29.aprila u majskom nego to rade u junskom racunu (kao da su cekali da golub pismonosa prenese preko atlantika sve to) nego kada sma video ad je poruka iz hrvatske SKUPLJA za 7 dinara od poruke iz USA?!?!?!?! pa gde bre to ima?

listam sad forum na mondu i vidim da vishe ne postoji ni opcija za pregledanje listinga preko mts portala. lik koji tamo na forumu piskara u ime mts-a kaze da toga nece biti do daljnjeg ??

mene zanima od ljudi koji su ranije aktivirali opciju da im listing stize uz rachun da li su isti dobili uz rachun za ovaj i prethodni mesec ?

Zadnji racun nije jos stigao (julski) a uz predhodne listing mi je uvek dolazio.

Dakle postoji listing ako se ode u poslovnicu.

Online vise ne postoji?

Ako odeš u poslovnicu ili tražiš da ti stiže uz račun - što je po meni najbolji metod :)
Trenutno nema online, biće verovatno integrisano sa uslugom Moj Račun fiksne telefonije, samo će proći još dosta vremena do realizacije.

Dakle postoji listing ako se ode u poslovnicu.

Online vise ne postoji?

Ovo i mene interesuje posto mi je umesto standardnih 28xx din stigao 43xx din za ovaj mesec. I da li se do listinga trenutno moze doci jedino ako im se ode na vrata ili?!

I meni je umesto 2000-3000 din koliko stize svaki mesec stigao racun od 5500 din sto mi ne pada napamet da platim... niti sam zvao inostranstvo niti sam pricao ko nenormalan bas zato sto mi je prethodni racun bio preko 3000 din i sta sad koje su to fore i fazoni... vidim da cu ici po listing od nedelje...

Drugaru stigao racun od 3k umesto od 1k. Otisao, ispalo da su mu "slucajno" naplatili besplatne minute.

Najbolje u celoj prici je sto kanda treba biti spreman na stajanje u redu do sat dva vremena kako bih dosli do gospode koji rade na zalbama!!

Pa Srbija brate... da si u normalnoj zemlji ovo se ne bi ni desavalo... u stvari da smo na normalnom operateru ovo se ne bi desavalo al sta je tu je ja bas svima govorim koji nemaju ugovor da kad krene mpn beze sa telekoma odmasadaodma jel ovo vec postaje zabrinjavajuce...

Uzeo sam listing napokon i naravno da se nista zivo ne slaze... treba da ga skeniram i okacim da vidite koje su to prevare... sad da se naoruzam strpljenjem pa jedno 2 sata cekanja i isto toliko prepiranja sa zaposlenima u telekomu... toliko o tome ko moze da se prebaci na drugog operatera ja mu to toplo savetujem...

Sta je ovo...Lopovi su iskljucili mogucnost da se listing izvadi na sajtu? Nisam dugo isao tamo na sajt da to vidim..evo sad probah..kad ono nema opcije one da se posalje sms pa da stigne sifra i da se izvadi listing?

Jel to tacno il ja nesto ne radim dobro? I kako sada da se vidi listing? Da idem kod njih?

Pozdrav

Moras ici kod njih i podneti zahtev (ne placa se za divno cudo). Ja jutros bio oko pola 9 i nigde nikog...tako da porani!!!

Sto je najgore mene izgleda nisu ni pokrali...sms prekomerne mi dosle glave pa jos i gprs :( Mada treba i pregledati 26 strana, moram naci dosta vremena pa da se bacim na istrazivanje!!

Komedija. Izvadio sam listing za jun jos pre 20-tak dana podneo zalbu odma, i jos mi se nisu javili. A sad cu da podnosim zalbu za jul. Necu ni paru da im dam dok sve ne rese.

^ A, pa načekaćeš se ti...
Pazi kakvo je stanje kod mene:
Podneo reklamaciju za račun za april, evidentirana u njihovom sistemu 5 dana nakon slanja, još nije rešena.
Reklamacija za majski račun evidentirana 24 dana nakon slanja, naravno još nije rešena. I to evidentirana nakon ponovnog slanja.
Reklamacija za junski račun evidentirana nakon 25 dana od momenta slanja (prekjuče), takođe evidentirana nakon urgencije, i naravno još uvek nije rešena.
A ugovor sam raskinuo krajem jula...

Kakva su vasa iskustva?
Mnogi se zale a mene su ošajdarili tek za prošli mesec.

Zanimljivo je da kada sam uzeo listing. Na tarifi sam mix 1000 so znaci da imam skoro vise o 300 min placenih minuta prema svim mrezama tako da stavke u listingu treba da idu sa 0 do odredjennog datuma kada potrosim minute a onda za svaki poziv treba da pise koliko je din u odosu na potrosene minute. Ali sta se desava, od pola meseca ide malo 0,0,0,0 pa malo toliko dinara za ovaj poziv, pa toliko dinara za onaj poziv, pa open nule, pa opet neke cifre. I ko je tu lud?

S obzirom da Nokia loguje sve aktivnosti do 30 dana, mada sam video da postoji rom hack da se poveca na 365 dana skinuo sam LogExport v1.1 mozete ga naci na adresi:
http://tinyhack.com/freewarelist/s603rd/2007/03/02/logexport/

Sasvim lepo exportuje sve aktivnosti u csv fajl koji se može otvoriti i filtrirati prema vrsti poziva, poruka ... i kasnije uporediti sa listingom. Jedva cekam da uporedim sledeći listing.

Ima li jos zainteresovanih za checkup akciju?

Pozzzz

Zato je skype zakon - samo sto je jeftinije kada zoves npr beograd iz Atine (10 din minut) nego kada zoves iz srbije (20 din minut).

Sva sreca sto ja koristim gluvi telefon. ,)

Poslednja izmena:
meni su uvazili reklamaciju ali su sveli racun na prosecan jer ne mogu da srede to kako treba... :d

drugar mi pokazao racun, prvog su mu odmah poceli naplacivati i sms i pozive i tako 12-13 dana sve naplacivano pa onda 2 dana besplatan sms i pozivi pa opet naplata i tako... ima 700min i 700 poruka a 20-tog, kad je biilo moguce proveriti stanje, imao je sta i da vidi -sve potroseno i jos plus stanje na racunu preko 4000din.. mislio je sredice se dok se uradi obracun a kad su uradili obracun, ne pitajte koliki racun mu je stigao..

Pa to je ona prica da nemaju nikakav sistem za obracun nego nalupaju sta stignu pa ako prodje prodje... ne znam samo sta misle da postignu time i kakvo raspolozenje kod svojih korisnika stvaraju... nego kako ja mogu da raskinem ugovor sa njima ako sam npr uzeo telefon koliko treba da im kesiram i tako to...

Jel bi mogao naziv ovog topica da se promeni u nesto pismenije, telekom ne krade korisnike...
ili potkrada korisnike ili krade korisnicima...

Nazad
Vrh Dno