Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

Postoji mogucnost da se prvo trosi net iz 4uBox4, takva je bila stara KT koju sam ja imao. Mozda je za nove nesto promenjeno, ili je za taj moj broj bio neki bag u sistemu.

Ovako, na net ode brzo tih 2500, tako da ce onda morati dopuna kredita.
 
Davno sam koristio kontrolu, kada je najbolje da se predje na kontrolu,jel na kraju meseca i dobije se sav saobrećaj a plaća se pretplata za jedan dan?
 
Isto me zanima kao i DASEinformišem, ako ubacim kontrola troškova broj u "4 u box 4", kojim redosledom će se trošiti internet? Da li neko ima pouzdanu informaciju za novi kontrola troškova paket? Ako se posle potrošenih 2gb kredit troši pre 100gb deljenog interneta, onda nije baš isplativo (osim ako se kartica ne koristi samo za net).
 
Ja sam ubacio kontrolu troskova (broj od majke) na 100gb (bratov 4u4), i evo vec tri dana se ne pomera stanje interneta u paketu - 2gb
Udjem u listing i vidim da je telefon imao potrosnju interneta, znaci da prvo trosi internet iz bonusa 100gb
 
Jel hoće neko da ga ubacim u family preko box4
U tom paketu postoji mogućnost deljenja 100 gb neta sa 4 broja .
Dva broja koriste sestra i otac ,oni ,odnosno ona ne prebace mesečno 50 gb tako da ostaje još toliko i dva slobodna mesta,ali ustupam jedno za svaki slučaj
Pa ako ima neko zainteresovan uz simboličnu nadoknadu neka mi se javi
 
Ja sam ubacio kontrolu troskova (broj od majke) na 100gb (bratov 4u4), i evo vec tri dana se ne pomera stanje interneta u paketu - 2gb
Udjem u listing i vidim da je telefon imao potrosnju interneta, znaci da prvo trosi internet iz bonusa 100gb
Jel važi ovo za "nove" kontrole troškova?
Meni bi bilo idealno za klinca
 
Ovo je nova, potpisana pre 7 dana.

Primetio sam jos da joj skine za poziv samo 11,9din iako po cenovniku treba da skine 11,9 za uspostavu poziva plus 11,9 za prvi minut.
 
Нема наплате успоставе позива ни за припејд па тако ни за све друге не би било смисла.
 
Uskoro mi izlazi ugovor za box paket, mislio sam da dodam još jedan ugovor sa kontrolom troškova, ali iz chat službe kažu drugačije
 

Prilozi

  • Screenshot_20230208-103443_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230208-103443_Samsung Internet.jpg
    60.8 KB · Pregleda: 104
Pa to je bezobrazluk. Meni BOX 4 i Morava kec ističu krajem godine, Omorika kec izađe skoro dve 'iljade posle 6 meseci gde je pretplata 1600 a KT u tom slučaju ne dolazi u obzir. Pozdraviću se posle 4 godine sa 100 gb dodatkom, možda i nebitno u mom slučaju.
 
Pre par godina u isto ovo tvrdili (istu glupost uporno ponavljali) operateri Korisničkog servisa za staru Kontrolu troškova.

Obratili smo se imejlom i dobili odgovor da jedino za Kontrlu troškova ne važi da s prvo troši internet iz paketa, već iz 4 u Box 4 100 GB dodatka.

Dopdali smo dve KT 500 i trošile su samo interrnet iz Box dodatka.
 
E pa dobro ako je tako, ima još vremena do kraja godine pa ću videti...
 
Poslao mail. Trebalo im je 4 dana da odgovore. Valjda niko ne zna ni kod njih. 😁


Poštovani,

Povodom upita koji ste nam prosledili, kod brojeva sa tarifom Kontrola troškova, a koji su pridruženi usluzi 4 u Box 4, redosled trošenja je sledeći:

- prvo se troši interent saobraćaj iz promocije 4 u Box 4

- internet saobraćaj iz paketa

- mesečni bonus kredit
 
Kolege, evo i meni je chat agent danas precizirao ovakav redosled trošenja:

1678723047922.png
 
Iz ličnog iskustva, box obnovljen pre manje od mesec dana.
Istog dana potpisan ugovor za KT i broj ubačen u box 4u4
Za sada, prvo se troši internet iz paketa tih 2gb
Prvog u mesecu su došla još 2gb tako da do 100 gb iz box-a još nismo stigli...
 
Ništa, javni onda kada načneš tih 100 gb, valjda se prvo to troši nakon 2 gb a ne da skida od onih 2500 dinara jer bi to brzo skinulo.

Znači ona prepiska sa operaterima koju su postavili prethodni sagovornici nije tačna u tom slučaju, onde piše da se prvo troši net iz boksa, ko će mu ga znati. U principu, bitno je samo da se ne troši net sa stanja kredita, a da li će se trošiti prvo iz ovih 2 gb ili iz ovih od boksa 100 gb možda i nije toliko važno.
 
Moguće je da postoji razlika između nove KT i KT500
 
Davno sam koristio kontrolu, kada je najbolje da se predje na kontrolu,jel na kraju meseca i dobije se sav saobrećaj a plaća se pretplata za jedan dan?
Ne plaća se pretplata za jedan dan već za ceo mesec jer dobiješ kompletan saobraćaj za ceo mesec. Zato je bolje početkom meseca zaključiti ugovor.

Pretplata srazmerna broju dana korišćenja (uz kompletan saobraćaj) dobija se samo u pravim postpaid paketima.
 
Nažalost, za vikend, nakon potrošenog interneta iz paketa, potrošen je bonus kredit na internet.
Sutra ide prigovor, videćemo šta će reći...
 
Pa to je bezobrazluk, znači sa njima nikad načisto, piši šta se dešava dalje...
 
Nažalost, za vikend, nakon potrošenog interneta iz paketa, potrošen je bonus kredit na internet.
Sutra ide prigovor, videćemo šta će reći...

Јеси ли можда деактивирао нет-лимит услугу? Ако јеси онда се троши бонус кредит .
 

Prilozi

  • 2995C0AB-110E-4117-8130-824A324A83D1.jpeg
    2995C0AB-110E-4117-8130-824A324A83D1.jpeg
    207.7 KB · Pregleda: 47
  • 07451882-7A5F-49D4-85E8-C67A072F0CE0.jpeg
    07451882-7A5F-49D4-85E8-C67A072F0CE0.jpeg
    147.5 KB · Pregleda: 57
Broj je pridodat paketu box 4u4, mislim da nema nikakve veze sa aktiviranjem i deaktiviranjem net limita
 
Broj je pridodat paketu box 4u4, mislim da nema nikakve veze sa aktiviranjem i deaktiviranjem net limita

Ако је додат у пакету бокс 4у4 онда се прво троши заједничка квота из тог пакета(100гб), затим иде квота из твоје КТ тарифе (2гб) и након тога иде потрошња из бонус кредита.

Нет-лимит услуга служи да ако се потроши интернет из обе квоте у овом случају, заустави наплата из бонус кредита, коју си ти изгледа деактивирао. Оно што можеш да учиниш за сл.месец, уколико ти дозвољава телефон, је да сетујеш мобилни план за потрошњу нета, или да вратиш нет-лимит услугу(+149дин).🙂
 
Ma čemu bi vodilo to aktiviranje net limita i plaćanje te usluge kada se imaju 102 gb u startu za koristiti...jednostavno jedini i isključivi krivac je MTS i niko više drugi, više puta je stavljana prepiska sa različitim odgovorima operatera.

Na kraju krajeva i na njihovom sajtu je nemušto objašnjeno ovo kako se troši net...kažu prvo 2 gb pa iz bonus kredita a nigde ne spominju konkretno ovih 100 gb, jedino što u onom kao detaljnijem opisu pišu da može da se koristi u 4 u box4, ovde mora da ima redosled a ne da se plaća net limit ili setuje potrošnja.
 
Нет лимит услуга је аутоматски активирана при склапању уговора, не браним ја овде МТС него покушавам да укажем како код њих ствари функционишу. Дакле ако неко не жели ту услугу мора да је накнадно угаси.
 
Ako se razumemo...
 

Prilozi

  • 20230321_043549.jpg
    20230321_043549.jpg
    76 KB · Pregleda: 62
Јел ти стигла смс порука на КТ броју кад си га додао у боксу за заједнички нет? На слици коју си поставио ни постпејд број из бокса није користио овај саобраћај?
Ја сам користио стару КТ500 више година и нову КТ пар месеци. Ствари су тад функционисале као што сам навео у ранијим постовима.
Могуће да је да МТС нешто променио испод радара корисника, свакако си уложио приговор па јави кад стигне њихов одговор.
 
Davno sam koristio kontrolu, kada je najbolje da se predje na kontrolu,jel na kraju meseca i dobije se sav saobrećaj a plaća se pretplata za jedan dan?
Po mom misljenju, najbolje je krajem meseca zaključiti ugovor. Neko pomenu da je najbolje početkom meseca, ali nije, tako ćete na kraju, kad budete raskidali ugovor, recimo 3. aprila 2025 god., imati samo 3 dana da potrošite najmanje 2.500 din. i plus ako vam je nešto ostalo iz prethodnog meseca. Ako sklopite ugovor, recimo 27-28. u mesecu, dobićete odmah 2.500, nešto malo ćete potrošiti do prvog, recimo 500, i odmah ćete u naredni mesec preneti 2.000 i sa ukupno 4.500 imate koliko-toliko funkcionalan paket. Na kraju, kad dođe 27. april 2025., znaćete unapred da treba sve da svučete do 27., polako i bez žurbe, a ne kao kad za 3 dana treba da potrošite 2.500 din.

Pored svih problema sa KT, ovakvom kakvom su je sad napravili (mada je ovo bilo i pre,) problem je što se praktično plaća 25 meseci. jer sklopili vi ugovor na početku ili na kraju meseca - svakako ćete morati platiti jedan pun račun za svega nekoliko dana korišćenja. Ako sklopite ugovor krajem meseca, platićete 800 din za period do početka novog meseca, ako sklipite početkom meseca, platićete 800 din. za tih nekoliko dana novog meseca u koji ste ušli kad raskidate.

Kakva god da je, ova mts-ova KT je praktično jedina postpaid tarifa kod koje dobijate kredit, a ne minute. Pre je bila KT i u Vipu, bolja i od stare mts KT, ali su je od skoro ukinuli. Ne računajući klasični prepaid, ovo je jedini paket kod svih operatera, a da je kredit. Mada je ovo funkcionalno klasični prepaid, a vodi se kao postpaid jer SE potpisuje UO24 sa mesečnim računom.

Ja konkretno KT gledam zbog oca, njemu treba mesečno jedno 15-20 minuta razgovora sa CG. Ne može na Viber, u pitanju su starije osobe koje zove, imaju stare telefone i igra samo klasični poziv. 20-ak minuta razgovora sa CG u KT je oko 1.000 din. i ostaje mu još 1.500 din., odnosno oko 120 minuta za domaći saobraćaj, što je njemu dovoljno. Bilo koji drugi postapid paket da uzme, kod bilo kog operatera, pozivi ka inostranstvu se dodatno tarifiraju i onda ispadne dosta skuplje, ovako je opet ovo najpovoljnije za 800+ din. Mali off topic: ima li neki povoljniji način za razgovore sa CG? Teoretski, otkad su ukinuli roming, najjeftinije bi bilo da uzme CG prepaid karticu i da njom iz Srbije zove brojeve u CG po ceni CG nacionalnog saobraćaja, ali ne znam da li je to izvodljivo za neregistrovane prepaid kartice?
 
Nazad
Vrh Dno