@pajser.china
Izvini, ne znam kako mi je promakla tvoja poruka da je ne pročitam iako mi je ova tema u favorites.
Eto detaljnog odgovora.
"Kakao funkcioniše ova nova KT?"
Sve kao što piše. Dobijaš bonus 2.500din i 2GB svakog meseca. Dinari se troše po pripejd cenovniku. Znači, nema uspostave veze, 1min = 12din, imaš preko 200min mesečno ako ne šalješ SMS.
"Na broju koji ređe koristim imam staru KT500 još godinu dana u ugovoru"
Važno što nisam znao dok nije bilo prekasno i nigde ne piše: dok ti je broj u ugovoru MOŽEŠ da menjaš KT stare tarife (500, 1000, 2000). Od dana kada ugovor istekne (imaš datum u app/portalu), od tada OSTAJEŠ FISKNO na poslednjoj tarifi na kojoj si se zadesio.
Razmisli dobro šta ti više odgovara:
a) stara KT bez UO na tarifi koju ćeš da postaviš (bez popusta)
b) nova KT sa UO24 koja je sasvim drugačija i gde je popust 2 pretplate za dinar (kada tražiš), tj. max 3 pretplate za dinar ako podneseš zahtev za prelaz u drugu mrežu (dobio sam i jedno i drugo).
Ako ostaneš na staroj KT:
- važe ti stare, skoro duplo NIŽE cene za sve za trošenje REDOVNOG i bonus kredita, ali postoji uspostava veze. Ove cene mogu da iskopam, nema ih nigde na sajtu, ili pozovi CC da ti kažu.
- radi Friendly dopuna sa mesečnog kredita
- rade svi VAS servisi (parking, humanitarni...)
- imaš PARALELNO minute u MTS (tu se zove bonus) i van mreže
Meni lično bi bilo bolje da sam ostao na staroj KT kad istene UO, ali sam odmah prešao na novu KT jer mi je istekao datum ugovora i nisam hteo da ostanem na KT2000 bez popusta.
Ako pređeš na novu KT:
- imaš samo bonus kredit
- iako 2.500din deluje puno, cene poziva i poruka su dvostruko veće!
- nemaš paralelne minute unutar MTS i van MTS (neograničeni minuti u mreži tek kada potrošiš bonus, što je truba)
- dobijaš više DATA mesečno (veliki plus ako ti treba)
- ne radi VAS, tj. imaš samo bonus, njime se može samo zvati i SMS, moraš da uplatiš kredit da bi imao VAS (recimo, za parking).
- rade pozivi ka inostranstvu po pripejd cenama
- proveriti da li radi roming, imao sam info, ne sećam se, tada ni oni nisu znali, mislim da radi roming ali samo sa dopunjenim kreditom.
Ostalo je isto da možeš skupiti max 2x mesečnog sledovanja svega, znači na KT500 možeš imati max 1.000 din mesečnog kredita, a na novoj KT max 5.000din bonus kredita i max 4GB.
"Ja pitam: može li sa ove 2500 din da se plaća parking, dopunjava prepaid, sms za lečenje...?"
Ne.
"Kada su minuti u MTS neograničeni? Kada potrošim ovih 2500 ili paralelno".
Kada potrošiš 2.500din
"ja sam sam sebi uplatio prepaid dopunu od 300din i tako mi stoji već godinu dana kao "Trenutno stanje" što ne bi trebalo da važi toliko dugo, već samo 3 meseca..."
To što kažeš bilo bi tačno za pripejd, ne i za KT, tu nema ograničenja od 3 meseca. Tih 300din možeš da potrošiš kad poželiš, to je tzv. "dopunjeni kredit".
Mislim da sam ti sve rekao, ako imaš još neko pitanje slobodno pitaj, tu sam.

Rekao da bih da je ključno da izvagaš svoje potrebe sada kada znaš uslove i da procenis da li ti je bolje da ostaneš na staroj KT bez UO ili novoj KT sa UO.