Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

Pa kredit nestaje ako se ne dopuni 2 meseca.

Kako moze da nestane kredit,znaci imas 2000 din,ne uplatis 2 meseca 200 i gubis 2000?

Screenshot_26.png

Nisam obracao paznju,ok promenili su ali i dalje pise nepotrosene minute i sms poruke mozete preneti u naredni mesec,posto KT ima kredit zaci da se kredit prenosi valjda.

Poslednja izmena:
Tako ti je kod vipa nema prenosa nicega sve trosis u tekucem mesecu.. Tako da ne moras da brines za tu dopunu ako to pdrade na taj nacin

Bas sad gledam i .... Imam niz godina postpaid u MTS-u i proslog meseca sam prebacio klincu prepaid na KT 500 (sa 50% popusta). I stize meni racun za moj broj ali nema za taj njegov... A on ovog meseca ima 0 kredita... Gledam malopre pazljivije kad oni stavili i moj i njegov KT br. na isti racun? U cemu je fora, posto imam jod jedan mts postpaid broj na moje ima i za njega racun naravno dolazi zasebno.

Poslednja izmena:
Ova izmena vazi od 2.marta i uplata 200din kredita na 2 meseca odnosi se samo na FD uslugu. Rekli su mi da sve drugo ostaje po starom. To je zvanican odgovor na moju reklamaciju.

Ova izmena vazi od 2.marta i uplata 200din kredita na 2 meseca odnosi se samo na FD uslugu. Rekli su mi da sve drugo ostaje po starom. To je zvanican odgovor na moju reklamaciju.

Samo KT broj moras da dopunis jednom u 2 meseca,ili i pripejd broj koji dopunjujes i na njega u 2 meseca mora 200 din da se uplati?

Pricali smo o KT, valjda samo KT broj. A verovatno isto vazi za pripejd broj ako njegov kredit zeli da se koristi, mora na 2 meseca (ili vec na koliko) da se uplati dopuna.

Da li je neko probao postpejd dopunom da dopuuni KT i time aktivira FD na KT? To bi mi bilo ok.

Potvrdite mi da se mesecna dopuna ne prenosi u naredni mesec ni u jednom iznosu/slucaju.

Moze li zbog ovoga da se raskine ugovor bez penala?

Od nekadasnjeg KT (imam ga od samog pocetka!) gledam kako je iz godine u godinu sve gori.

Ako se nepotroseni minuti i SMS vode kao bonus, onda se prenose u naredni mesec.

Evo po drugi put ovog meseca prebačeno 200din sa jednog na drugi KT, isto i na pripaid.
U svakom slučaju, ug se bliže kraju, neće biti produžavanja, a kad ode avans, odo i ja.
Ako sam dobro razumeo,
od 1.4.
na pripaid broj moći će FD ukoliko je svakog drugog meseca uplaćeno 200din, da li ostaje beskonačno FD nakon tih 200din sa kioska?
izmena na KT, mesečni kredit se uopšte ne prenosi, da li ima ozmena/ograničenja za FD na i sa?

Poslednja izmena:
Bas sad gledam i .... Imam niz godina postpaid u MTS-u i proslog meseca sam prebacio klincu prepaid na KT 500 (sa 50% popusta). I stize meni racun za moj broj ali nema za taj njegov... A on ovog meseca ima 0 kredita... Gledam malopre pazljivije kad oni stavili i moj i njegov KT br. na isti racun? U cemu je fora, posto imam jod jedan mts postpaid broj na moje ima i za njega racun naravno dolazi zasebno.
Mozes da biras da li ce racuni dolaziti zajedno ili odvojeno. Zgodno je da budu zajedno jer samo jednom placas (ako imas trajni nalog, imas jedan umesto 3 u tvom slucaju). Zgodna stvar da su odvojeni je sto onaj sumarni listing na pozadini ima smisla samo tako ;) Kada je vise na istom racunu, onda taj sumarni listing nema smisla :D

Kako ima 0 din kredita ovog meseca??? Od pocetka nije imao ili je vec istrosio?

Samo KT broj moras da dopunis jednom u 2 meseca,ili i pripejd broj koji dopunjujes i na njega u 2 meseca mora 200 din da se uplati?
Meni su rekli da se oba moraju dopunjavati, ali je moguce da je ideja da se i prepaid broj mora dopunjavati, da ne bi kredit nestao, a ne da bi se mogao dopunjavati preko FD :D
Doduse, i dalje mislim da lupetaju oko ovoga!

Da li je neko probao postpejd dopunom da dopuuni KT i time aktivira FD na KT? To bi mi bilo ok.
Ne radi. Ne radi ni ED, mora nesto u sistemu da im se dodatno uradi :(

Potvrdite mi da se mesecna dopuna ne prenosi u naredni mesec ni u jednom iznosu/slucaju.
?

Moze li zbog ovoga da se raskine ugovor bez penala?
Ako se menja kako vazi bilo koji kredit na KT, ima osnova naravno.

Od nekadasnjeg KT (imam ga od samog pocetka!) gledam kako je iz godine u godinu sve gori.
Da, oni gledaju da ga ukinu iz nekog razloga, ali nece odjednom :D

Ako sam dobro razumeo, od 1.4.
Mene su zvali i rekli mi od 2.3. ne 1.4.
na pripaid broj moći će FD ukoliko je svakog drugog meseca uplaćeno 200din
Tako je!
da li ostaje beskonačno FD nakon tih 200din sa kioska?
Trebalo bi da ostane koliko i do sada, onoliko koliki je bio mesečni maksimum, 1k, 2k? Toliko ostaje.
izmena na KT, mesečni kredit se uopšte ne prenosi
Da, to je def. izmena. Kada sam pitao da li je još nešto menjano -- rekli su mi ništa sem FD, a kad sam pitao za mesečni kredit rekli da se uopšte ne prenosi. Do sada se prenosio jedan mesec, kao bonus i MB, ako ne grešim.
da li ima ozmena/ograničenja za FD na i sa?
Ne a da su mi rekli.

Naravno, sve što sam napisao uzmi sa rezervom iz jasnih razloga. ;)

Mozes da biras da li ce racuni dolaziti zajedno ili odvojeno. Zgodno je da budu zajedno jer samo jednom placas (ako imas trajni nalog, imas jedan umesto 3 u tvom slucaju). Zgodna stvar da su odvojeni je sto onaj sumarni listing na pozadini ima smisla samo tako ;) Kada je vise na istom racunu, onda taj sumarni listing nema smisla :D

Kako ima 0 din kredita ovog meseca??? Od pocetka nije imao ili je vec istrosio?

Pa bilo mi je cudno posto me nista nisu pitali niti sam ja pri sklapanju ugovora trazio da mi budu na istom racunu. Ja rekoh nisu mi poslali za taj njegov KT broj, kad tek posle toga uocih :) da je sve djuture. Nije potrosio nista, vec je od pocetka meseca 0... E sad, KT nisam nikada koristio (uzeh njemu posto je jos mali za klasican postpaid pa da ne nabije racun nepotrebno :D ) pa sad ne znam kako to funcionise tj dal se svakog prvog u mesecu obnavlja kredit+onaj bouns ili kako vec?

Da, svakog meseca se obnavlja. Mozda nece prvog u mesecu dobiti, ja sam nekada tek 2./3. dobijao nove iznose koji sleduju. Ali mora da ih ima nove svakog meseca (i za sada se prenose do jednog meseca iznosi, ako se ne potrose).
Imaj na umu da sa KT500 sem onih 150MB za net, klinac nece moci nesto da koristi tarifu.. preslaba je ;)

Zovi i zali se :) Ili proveri listing da mozda nije vec potrosio sve - ako je potrosio 150MB neta, vrlo lako je mogao i bonus i osnovni kredit da istrosi za tili cas!

Da li se tarifni dodaci za KT skidaju od glavnog kredita ili se posebno naplaćuje? Primer: uplatim 4 x mesečno 100 MB od po 80 dinara i ne potrošim ni dinar za razgovore ili bilo šta drugo, da li će račun za KT 1000 da bude 500 dinara za taj mesec ili 500 + 320?

Racun ce ti uvek biti 500 din.A za tarifne dodatke ti skida sa osnovnog kredita,njega trosis do 0.Ali ti skup taj dodatak za internet,bolje nesto drugo da nadjes.

Poslednja izmena:
^ Račun će biti 500din, dodaci se naplaćuju iz mesecnog, pa dopunjenog kredita.

* * *

Ova izmena da se mesecni kredit vise ne prenosi (sustinska odlika paketa) navodno je doneta pre osam dana (2.3.) i vrlo je čudno da nigde nije objavljena, vec samo promenjen tekst tarife. Ne bismo ni znali da pojedini nisu imali problem sa FD. Obično stoji vest tipa "Promene u tarifi KT", koja je vazna i zbog datuma objave, jer se zbog ovoga moze raskinuti ugovor bez penala. Nadam se.

Znaci to je sigurno tacno,da znamo da se uklapamo.Mada meni na zadnjem broju zbog njih nije radila FD,i prenesena je u mart a ubuduce ili ce se potrositi ili propasti onda.Mada treba to negde zvanicno da jave.

Имам још два КТ броја, један завршава каријеру 2. априла и прелази на припејд а од 4-5 маја на неки постпејд. Други траје до децембра али ћу да проверим да ли су ове новине практичне или лоше па ћу да решим да ли остаје или прелази на нешто треће.
Требало би да је допуна са постпејда ОК јер су то реалне паре али опет, ако неко има аванс од кога се скида, онда би и та допуна била пресипање са рачуна на исти рачун.

Ако обавезна допуна важи само за КТ, онда ме уопште не погађа јер ја ионако цео месечни кредит потрошим за 2-3 дана па ми није битно да допуњујем да би се нешто преносило.

Racun ce ti uvek biti 500 din.A za tarifne dodatke ti skida sa osnovnog kredita,njega trosis do 0.Ali ti skup taj dodatak za internet,bolje nesto drugo da nadjes.

Ma razmišljam već mesec dana i nisam našao ništa bolje/jeftinije za ono šta meni treba. Minuti mi ne trebaju, bukvalno ni jedan, sms takođe. Treba mi čisto da broj ostane aktivan za dolazne pozive i minimum interneta, tek da budem online za mail, wa, viber i da pročitam ponekad nešto sa Tapatalka kad sam bez wifi, a to su obično šugave kafane, pljugare:). S tim što bih uzeo KT 500 sa 50%, ja njima 250 dindži, oni meni 500 i imam 750 MB mesečno, mnogo više nego što mi treba na tom broju. Uz manje neta, ima prostora i za plaćanje parkinga.
Da ima nešto slično kod druga dva provajdera, odleteo bih kao `tić. Pa ako neko ima ideju, slobodno.

Ako je to 2.3. izmenjeno, uklapa se u datum kada smo imali probleme prvi put :(

Ако обавезна допуна важи само за КТ, онда ме уопште не погађа јер ја ионако цео месечни кредит потрошим за 2-3 дана па ми није битно да допуњујем да би се нешто преносило.
Potrošiš na šta? Na FD više ne možeš bez doplate.

Tražio sam da me pismeno obaveste o promenama na KT.

Не знам колико је то тачно, ја сам првих неколико дана марта пребацивао пријатељима и није било проблема. То исто сам радио и са две КТ картице и није било проблема а не знам да сам их икада допунио. Ионако ми за једну остаје само априлски кредит.

Где више не пише да се месечни кредит не преноси? Где год сам погледао, све исто пише.

Опис КТ пакета:
mogućnost da nepotrošene minute i SMS poruke prenesete u naredni mesec.

Део са информацијама:
Ukoliko u toku meseca kredit, bonus ili MB iz naknade ne potrošite u celini, sve što vam preostane možete da iskoristite u toku narednog meseca.

Da, svakog meseca se obnavlja. Mozda nece prvog u mesecu dobiti, ja sam nekada tek 2./3. dobijao nove iznose koji sleduju. Ali mora da ih ima nove svakog meseca (i za sada se prenose do jednog meseca iznosi, ako se ne potrose).
Imaj na umu da sa KT500 sem onih 150MB za net, klinac nece moci nesto da koristi tarifu.. preslaba je ;)

Zovi i zali se :) Ili proveri listing da mozda nije vec potrosio sve - ako je potrosio 150MB neta, vrlo lako je mogao i bonus i osnovni kredit da istrosi za tili cas!
E hvala puno za info. Inace sigurno nije potrosio nista, posto je bio bolestan cele nedelje pa je sedeo kuci i koristio wifi. Ja bas juce pogledao stanje, kad ono prazno.... zato mi je bilo cudno. Moracu sutra da ih iscimam da vidim u cemu je stvar.

Zbog ovakvih polovičnih informacijama ipak čekamo -- zvanično saopštenje, ili bar odgovor na moj pismeni zahtev. :) Vidiš i sam da se nešto dešava, polovina nas ima problem sa FD, a meni su zvanično odgovorili da će mi FD ponovo biti u funkciji kada uplatim 200din i naveli datum 2.3. kao datum promene uslova. Ništa mi tada nisu rekli za mesečni kredit.

Ako ovo i dalje stoji:
Ukoliko u toku meseca kredit, bonus ili MB iz naknade ne potrošite u celini, sve što vam preostane možete da iskoristite u toku narednog meseca.
Ovo "kredit" može da se odnosi samo na dopunjeni kredit? Nisam pametan. :-/

Devojka iz CC je danas 2x proveravala info o izmenama i rekla mi je da je još jedna od izmena od 2.3. da se mesečni kredit više ne prenosi. No, svi znamo da oni brljaju sa informacijama. Znaćemo uskoro. :smoke:

Ако пише kredit, bonus ili MB iz naknade онда се то из накнаде вероватно односи на оно што се добија месечно. Допуњени кредит не следује и реално не мора да га буде па не верујем да су мислили на њега.

Ne znam, meni fd radi, a i tako prebacim svih 500din, pa se ništa ni ne prenosi. Svakako neću produžavati istekle ugovore, osim na postpaid sa avansom.

@calexx
Citirao si:

Taj deo ne mogu nigde na nađem na MTS KT strani. Samo ovo:
mogućnost da nepotrošene minute i SMS poruke prenesete u naredni mesec.
Odakle se vidi da je reč o tome da se samo bonus prenosi u naredni mesec. Kredit i MB se ne spominju. Pogledaj KT stranicu na sajtu. Čitao sam čak: Izmena opštih uslova za pružanje usluga u javnoj mobilnoj mreži Telekoma Srbija (PDF), spominje se samo pripejd i skraćivanje perioda trajanja kartica.

* * *

Možda malo i paničimo zbog nepotpunih info? Sada sam pogledao keširanu istu KT stranicu od 14. sept 2015. i ona je potpuno ista kao i ova danas, ni jedno slovo nije promenjeno! :) Evo linka.

Poslednja izmena:
Zvali me iz CC:
- danas su dobili info da je 2.3. izvrsena promena ("biće na sajtu")
- promena se odnosi samo na FD (mora jednom u 2 meseca dopuna i striktno elektronski)
- sve drugo ostaje isto, mesečni kredit se prenosi, itd...

Za one kojima je FD primarna očigledno je da se tek KT1000 isplati. Usput, koji je bese mesecni FD limit? 1000din?

Poslednja izmena:
Jesu ti sredili da radi FD?

Nazad
Vrh Dno