Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Sva sreća pa ima izbora. Ko ima optički internet može da bira između oko 4 provajdera.

Mi se cimamo, molimo i borimo za postotke na mesec, 3, 6,12 ili 24 (ko je uporan) za tarife koje su svuda osim kod nas realne a ne naduvane do besmisla.
I kada te prebace ugovorom i tehnicki na move sa irisa, ostave ti staru opremu, pa ti onda moras da trazis zamenu stb jer ti je potrebno za tu odgovarajuću platformu na kojoj si sada (fino i kulturno zamolis), oni te skinu s vrata objasnjenjem da dok radi i nema kvara- nema ni zamene! 🙂

Ko ima optički internet može da bira između oko 4 provajdera.
Imam 2 optička internet provajdera ( = 2 seta kablova po banderama na ulici) ali nije MTS infrastruktura nego Supernova tako da mogu da biram između "jeftinija kršina" ( = Orion) i "preskupa kršina" ( = Supernova).

A i "čak dva izbora" će verovatno da postane "biraj od jedan" kad Telekom izmeni cenovnik Oriona ili ne dao bog integriše i prebaci ex-Orion korisnike u raspalu Supernova mrežu.

Imam 2 optička internet provajdera ( = 2 seta kablova po banderama na ulici) ali nije MTS infrastruktura nego Supernova tako da mogu da biram između "jeftinija kršina" ( = Orion) i "preskupa kršina" ( = Supernova).

A i "čak dva izbora" će verovatno da postane "biraj od jedan" kad Telekom izmeni cenovnik Oriona ili ne dao bog integriše i prebaci ex-Orion korisnike u raspalu Supernova mrežu.
Nažalost, nije prijatno zalagati se najbolju cenu pogotovo ako su te kršine kako ti doživljavaš. Dovoljno mi je internet 60-100Mb/s brzina. Bio sam na supernovoj (ex kopernikus, kokasijalni kabal) u jednom periodu do 2022 na jednoj lokaciji, i ne primećujem neku razliku sa povećavanjem ovih brzina preko 100Mb/s. TV usluga mi nije bitna, ali su je dodali na kvarnjaka, kao i fiksni. Zato sam se informirao ovde, pa neće moći da me pelješe više.

Imaš mts multimsim,uzmeš neki android box i vozi za dzabaka na više uredjaja...
Ovo te nisam baš razumeo

Kakve veze ima multisim sa android box-om i džabe na više uređaja?

Ja koristim multisim na telefonu i tabletu

Imam za dva tv-a dva android box-a Xaomi Mi box S kao flešku

I?

Mislim da je bila priča o ceni adsl boxa.
I alternativi,ne sećam se posta.

Svako od nas ima nekog ko ima app iris ili move višak,yettel tv...Ono ,dzaba.Ili zamena slot za slot ovde na forumu.
Na box ide tv app.

Ako multi sim ( e sim) daje neograničen net na više uredjaja,onda u teoriji za nezahtevne korisnike prestaje potreba ka kućnim internetom.
Drugi uredjaj za kućni internet može biti stariji esim telefon ili običan telefon i ruter uz kombinaciju 9esim adaptera.
Samo razmišljam,naglas...
U teoriji zvuči ok,verovatno je malo drugačije u praksi.

Ti imaš multisim,jel možeš taj tablet da pretvoriš u ruter,hotspotom?
Jel funkcioniše?

@sasha015

U praksi kod mene radi savrseno. Aktivirana usluga multi sim da sacuvam bateriju na novom telefonu. Deli net po malo uvece, te 5G, baterija se pojede. Manje su brzine mnogo na starijem telefonu na kom radi multi sim. Ali meni sljaka sve ok
Dosao novi tv pre nove godine, ima Whale Os, bio plan da se zameni stari Mi stick sa novim Mi boxom. Ali nema potrebe , sve ima na tv i radi perfektno.
Samo sto kazes nije za zahtevne korisnike. I dok je besplatan multisim i dok nije ogranicem intenert da se koristi lagano.

Sestri mojoj istekao ugovor, zvala 064733 i na prvu joj ponudili 8 meseci 50%.

"Pisali zahtev" za bolju ponudu kad je čisto usput najavila prenos usluga pa pratimo situaciju. Cilj je najmanje 24x50%.

Update: stigla ponuda od 12 meseci na 50%. Ide danas u A1, pa će vidimo.

Mislim da je bila priča o ceni adsl boxa.
I alternativi,ne sećam se posta.

Svako od nas ima nekog ko ima app iris ili move višak,yettel tv...Ono ,dzaba.Ili zamena slot za slot ovde na forumu.
Na box ide tv app.

Ako multi sim ( e sim) daje neograničen net na više uredjaja,onda u teoriji za nezahtevne korisnike prestaje potreba ka kućnim internetom.
Drugi uredjaj za kućni internet može biti stariji esim telefon ili običan telefon i ruter uz kombinaciju 9esim adaptera.
Samo razmišljam,naglas...
U teoriji zvuči ok,verovatno je malo drugačije u praksi.

Ti imaš multisim,jel možeš taj tablet da pretvoriš u ruter,hotspotom?
Jel funkcioniše?
Naravno da može
Ali ovo meni ne pije vodu ne zbog TV-a
Nisam neki pasionirani gledalac, a ima sada dosta i listi tako da lako ćemo za to.
Najviše me interesuje naravno dobar stabilan i brz internet, a to bez optike uopšte ne postoji
Pogotovu ako pričamo o brzini interneta ni 5G nije još na 10% teritorije kao neka vrsta tehničke konkurencije
Tako da ostaje da se čeka pa kada tada mora se svuda unaprediti infrastruktura do svakog korisnika

Za cetiri dana mi istice ugovorna obaveza za Box 3 paket? Jel ima i sad neka "fora" da se izvuce 50% popusta tokom trajanja ugovorne obaveze (prosli put sam trazio IDP broj)?

Ima, ali dobijes losiji paket, za vise para, nego sto si placao do sad.
Nesto bolje iskreno nisam ni ocekivao. Trenutno imam Box 3 (600/600, sad se taj paket zove Box 3 M) i placam 2.799 mesecno (pola od 5.600 koliko je kostao taj paket). RAzmisljam da predjem u A1 i uzmem Duo Plus paket. I koja je aktuelna "fora" u mts-u da se dobije neka pogodnost, cisto da znam?

Nesto bolje iskreno nisam ni ocekivao. Trenutno imam Box 3 (600/600, sad se taj paket zove Box 3 M) i placam 2.799 mesecno (pola od 5.600 koliko je kostao taj paket). RAzmisljam da predjem u A1 i uzmem Duo Plus paket. I koja je aktuelna "fora" u mts-u da se dobije neka pogodnost, cisto da znam?
Mislim da mozes da dobijes maksimum 24 x 50% i to bude onda 3150 din mesecno, a nemas vise HBO, Apolon i jos po nesto. Manje usluga za vise para, nego do sad. Ista situacija i kod mene. Imam bolju ponudu od A1 za Duo plus i 99% prelazim kod njih. Cekam da istekne UO i cao MTS!

Mislim da mozes da dobijes maksimum 24 x 50% i to bude onda 3150 din mesecno, a nemas vise HBO, Apolon i jos po nesto. Manje usluga za vise para, nego do sad. Ista situacija i kod mene. Imam bolju ponudu od A1 za Duo plus i 99% prelazim kod njih. Cekam da istekne UO i cao MTS!
U Box 3m ima ukljucen hbo+

RAzmisljam da predjem u A1 i uzmem Duo Plus paket. I koja je aktuelna "fora" u mts-u da se dobije neka pogodnost, cisto da znam?

Onda ti je svakako najbolje da nakon isteka ugovorne obaveze odeš odmah u A1 poslovnicu i tražiš da pređeš kod njih. Tim rešavaš i da dobiješ anjbolju kontraponudu od MTS-a, a ako ti ne odgovara, oređeš u A1 mrežu 😃

@iOS Tako ću i da uradim. Videću šta će mts da ponudi posle zahteva za prelazak kod drugog operatera. Ako nude nešto što mi ne odgovara ili ne ponude ništa, odoh u A1.

• Like
Reagovanja: iOS
Au, pitao sam MTS dali bi vredelo da kad mi izađe BOX4 da uzmem BOX2 telefon i televizija. A da mi onda pošto nema interneta 20/4 dakle samo usluga televizije da mi puste HD na dva TV-a. Odgovor, ne može ni tada, samo jedan TV može na HD. Ovo zaista nisam očekivao.... Hteo ili ne moram da odem od MTS.

Au, pitao sam MTS dali bi vredelo da kad mi izađe BOX4 da uzmem BOX2 telefon i televizija. A da mi onda pošto nema interneta 20/4 dakle samo usluga televizije da mi puste HD na dva TV-a. Odgovor, ne može ni tada, samo jedan TV može na HD. Ovo zaista nisam očekivao.... Hteo ili ne moram da odem od MTS.
Jesi na bakru?
Koliko si udaljen od centrale?
Sve preko nekih 500-800m udalenosti od centrale ako si na bakru ili ti je toliko udaljen VDSL istureni stepen teško da ide dovoljan protok za HD
Do tih nekih mera udaljenosti moralo bi da ti radi bez problema i da ti puste HD sliku na tv-u

Šta reći ko je na prastarom ADSL-u dođe ko neko zamorče za MTS, daje pare a usluga praktično ne postoji
VDSL malkice bolja situacija ali suštinski isto
Tek priključak na optiku pruža pun servis za današnje stadarde

Bakar vdsl, udaljen skoro kilometar po mojoj proceni. Ja sam hteo HD na oba TV-a.
Optika nema šanse, gde postoji koaksijalac Supernove koja je njihova firma to je jedini izlaz. Optiku sigurno neće uvoditi u mom mestu jer postoji koaksijalac Supernove. Optika je za njih prošlost, sad se bacaju na 5G da uvedu u svim gradskim sredinama i to je to za narednih 10-25 godina što se tiče modernizacije. Ko vam drugačije kaže....laže vas.

Da podelim iskustvo, roditeljima ističe ugovor za Box 4 sledeće nedelje, imali su 24x50% popusta prethodne dve godine jer smo tražili IDP broj tada.
Sada je mama pozvala call centar da se informiše koja bi bila cena nakon isteka i spomenula da su im ubacili A1 flajere u sanduče sa nižim cenama paketa i da razmišlja da pređe. Ponudili su joj 6x50% odmah što je odbila, pa 8x50% što je opet odbila pa su joj rekli da će je neko kontaktirati ovih dana iz druge službe. Pozvali su je sa skrivenog broja i ponudili 24x50% na šta je pristala.

Bakar vdsl, udaljen skoro kilometar po mojoj proceni. Ja sam hteo HD na oba TV-a.
Optika nema šanse, gde postoji koaksijalac Supernove koja je njihova firma to je jedini izlaz. Optiku sigurno neće uvoditi u mom mestu jer postoji koaksijalac Supernove. Optika je za njih prošlost, sad se bacaju na 5G da uvedu u svim gradskim sredinama i to je to za narednih 10-25 godina što se tiče modernizacije. Ko vam drugačije kaže....laže vas.
I taj 5G ne radi bez optike, tako da...
Nemoj da se sekiraš ima nas 2,2km udaljenosti preko bakra 😊
Eto da ti "olakšam" muke. Isusove 😆

Šta reći ko je na prastarom ADSL-u dođe ko neko zamorče za MTS, daje pare a usluga praktično ne postoji
Ja sam na nekih 1200 metara kabela od centrale (a i da nisam opet bi bio 20/4 jer više od toga ne daju). Tako da kad istekne Box 4 ugovor u junu po svoj prilici prelazim na A1 kućni net. Optika kod mene neće doći po svoj prilici nikad tako da je to od dostupnih opcija.

Optika ne može biti prošlost. Jedan najmoderniji 5G sektor ima kapacitet kao jedno vlakno kada se koristi uz XGSPON tehnologiju.
Moj zaključak nije tehnološki nego njihov menadžerski. Oni misle samo na skupljanje novca a ne na širenje usluge. Širiće ini optiku ali u tim mestima u kojima već imaju optiku, nove ulice i tako taj nivo. Neće ići na nova naseljena mesta, na žalost.

Moj zaključak nije tehnološki nego njihov menadžerski. Oni misle samo na skupljanje novca a ne na širenje usluge. Širiće ini optiku ali u tim mestima u kojima već imaju optiku, nove ulice i tako taj nivo. Neće ići na nova naseljena mesta, na žalost.

Previše gledaš crno

Ja sam na nekih 1200 metara kabela od centrale (a i da nisam opet bi bio 20/4 jer više od toga ne daju). Tako da kad istekne Box 4 ugovor u junu po svoj prilici prelazim na A1 kućni net. Optika kod mene neće doći po svoj prilici nikad tako da je to od dostupnih opcija.

Daju oni i 50/4 tamo gde nema optike, ali se u praksi ispostavilo da je to nazanemarljivo mali broj mesta, a za optiku ako ne odradi MTS možda odradi neka mala nova firma koja će imati interes da tu polože optiku

Nazad
Vrh Dno