Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

U stanu od 30-ak kvadrata je po tebi izvodljivo da postoje 2 box 4 ugovora na optici na istoj adresi?
Kako je napisao član pre mene, to ne znači da nije izvodljivo nego da tebi ne treba dupla usluga, što su sasvim različite stvari. U potpunosti razumem situaciju, nisi prvi kome se desilo da se seli iz stana u kom ima jedan ugovor u stan u kom već postoji drugi ugovor (čak ne mora biti isti provajder, mogao si se seliti negde gde je npr. SBB, pa da ti opet tvoj stari ugovor ne treba), ali to se ipak ne može podvesti pod nepostojanje tehničkih mogućnosti. Naravno, druga je stvar ako su ti u poslovnici eksplicitno rekli da ne mogu da dovedu još jednu liniju u novi stan (može i to u teoriji da se desi, zavisi od lokacije), pa sam te zato i pitao što ne bi bilo izvodljivo. Po tvom odgovoru se ipak čini da to nije slučaj nego da stvarno samo tebi ne treba.

Ono, svako koristi svoj wifi i gleda svoju televiziju na jednom zajedničkom televizoru... Da da, u pravu si 😂
Ne znam čemu zajedljiva reakcija na odgovor koji ti se ne sviđa, to ti neće pomoći u rešavanju problema. A šta bi mogao da uradiš... Svakako možeš da im predočiš svoju situaciju, ali teško je da će ti izaći u susret. Kao što rekoh u prethodnoj poruci, čak i kada stvarno nema tehničkih mogućnosti, mutna je situacija. Neki su uspeli da raskinu bez posledica, dok su drugi bili izloženi ucenama i tvrdnjama da je njihova krivica što se sele i da moraju da im plate penale. Ove prve su čak i terali da dokazuju selidbu, što bi verovatno i tebi tražili ako bi odlučili da ti izađu u susret, npr. potvrda da si raskinuo ugovor o zakupu starog stana (ako si ga uopšte imao), kao i nov ugovor o zakupu (ako ga uopšte imaš).

Sve je, dakle, individualno, ali oni će najčešće uraditi sve što je u njihovoj moći da izvuku novac koji očekuju od tebe. I iz ličnog iskustva mi je poznato kako su vešti u tome, a čak sam i ja imao dva ugovora na istoj adresi (jedan je bio BOX 4, a drugi fiksni, ali nudili su mi sto puta i da i taj drugi pretvorim u BOX 3 po ceni fiksnog), tako da ne pričam u prazno. Dodatna zanimljivost, pride je na istoj adresi neko vreme paralelno postojao i ugovor sa Supernovom, što je priča za sebe. Na kraju sam sve te ugovore, srećom po mene, raskinuo.

Ističe mi za nekoliko dana BOX 3 L, problem je što bi trebalo da se selim za nekih 8-12 meseci na lokaciju gde postoji samo Supernova. Ako produžim BOX na dve godine sa 50% popusta, koliko će da me oderu prilikom preseljenja, da li je bolje da uzmem Yunet na godinu dana?

Pre 10ak dana me zvali da mi istice ugovor. Imao sam vdsl 50/8 za dinar sve ukupno, samo se placa fiksni, neka akcija bila pre dve godine, bio mi je failover internet bukvalno. VDSL jer nije tad bilo optike.

Elem, ponude oni meni opet taj vdsl medjutim ja kazem da imaju sad optiku. Posle 15aak minuta zove, kaze moze Box 3 M 400/400, 1400
dinara sa 70% popusta, sa eracunom.

I tako sad imam orion 1000/500 & mts 400/400 za 2400 din mesecno ukupno :)

A vidi, moraš biti malo i bezobrazan/ljubazan, zavisi kako proceniš :)

Setru daanima smaraju iz mts. Istice joj ugovor u Januaru. Ja je pitam pa sta ti nude. Kaze ona pa ne znam. Kako ne znas? Sta hoce? Kaze oni me pitaju da obnovim ugovor taj i taj paket...Pitaj ih kad budu zvali ponovo sta ti nude i otkaci ih bezobrazno :)
Ladno su joj nudili 1 mesec 50% popust :D

^ isto sestri mojoj, i to ne zovu iz mts-a nego sa privatnih brojeva, verovatno podele kontakte agentima pa koga zakače tako.

Setru daanima smaraju iz mts. Istice joj ugovor u Januaru. Ja je pitam pa sta ti nude. Kaze ona pa ne znam. Kako ne znas? Sta hoce? Kaze oni me pitaju da obnovim ugovor taj i taj paket...Pitaj ih kad budu zvali ponovo sta ti nude i otkaci ih bezobrazno :)
Ladno su joj nudili 1 mesec 50% popust :D
Ma neka kaze: suska se da ce biti nekakvih akcija... aha, sta ces sad?

Pre 10ak dana me zvali da mi istice ugovor. Imao sam vdsl 50/8 za dinar sve ukupno, samo se placa fiksni, neka akcija bila pre dve godine, bio mi je failover internet bukvalno. VDSL jer nije tad bilo optike.

Elem, ponude oni meni opet taj vdsl medjutim ja kazem da imaju sad optiku. Posle 15aak minuta zove, kaze moze Box 3 M 400/400, 1400
dinara sa 70% popusta, sa eracunom.

I tako sad imam orion 1000/500 & mts 400/400 za 2400 din mesecno ukupno :)
Šta su ti bili ponudili za VDSL? I ja sam u istoj situaciji… uzeo za dinar pre dve godine… ali ovde optike još nema pa bih verovatno ostao na VDSL

Ako produžim BOX na dve godine sa 50% popusta, koliko će da me oderu prilikom preseljenja
Uvek je princip da se plaća ili razlika do pune cene od već plaćenih računa (faktički dotad ostvareni popust), ili preostale rate do kraja ugovora (faktički ono što bi im platio do kraja ugovorne obaveze). To nisu mali iznosi kad si na pola ugovora, pa ti se ne isplati. Jedino da reskiraš i da očekuješ da će za godinu dana biti povećanja cena ili slično, na osnovu kog bi raskinuo ugovor bez penala. Alternativno, mogli bi oni prilom preseljenja da ti ponude prelazak na bakar, valjda makar toga ima na novoj adresi, što bi bilo bez penala, ali uz novi ugovor na dve godine i punu cenu (uz minimalnu mogućnost da ipak izmoliš neki popust), što opet nije isplativo, kad već znaš da može i drugačije.

Ваљда могу да га пребаце на супернову

Nisam čuo dosad da to nude bez penala, iako bi bilo smisleno. Super ako su počeli, ali ne ide mi ta darežljivost uz njih. 😅 Mada svakako bi to bila loša opcija, jer bi ta promena podrazumevala isto što i prelazak na MTS-ov bakar: novi ugovor na dve godine i bez ikakvih pogodnosti. Baš ne mogu da poverujem da bi dozvolili da novi ugovor sa Supernovom traje kraće i ima isti popust. Pošto je reč u drugom brendu, iako je sve to Telekom, ne bi aneks bio dovoljan, jer su BOX 3 L i Super PLAN 3 L sasvim druge stvari, uprkos sličnostima. Naravno, svašta u teoriji može da se ispregovara, ali analiziram neki opšti slučaj u praksi.

Šta su ti bili ponudili za VDSL? I ja sam u istoj situaciji… uzeo za dinar pre dve godine… ali ovde optike još nema pa bih verovatno ostao na VDSL
Da budem iskren, nisam ni cekao da mi ponude. Rekao sam da me optika samo zanima, ali pretpostavljam da je isto 70% popusta bilo za moj nalog, bez obzira na tehnologiju

Отишао сам и рекао да ми истиче 9 тог тј. данас и да хоћу исти пакет за 50% поново...Иначе сам већ потегао А1 оптику и ТВ...Па ако хоће хоће...На лицу места је девојка унела шта хоћу и да би пристао и на већи пакет (био сам оморика 300/150, основни пакет канала и слично, то је ваљда Блу лајт пакет), БУКВАЛНО после 20 минута су звали, питали који ћу пакет стари да остане или хоћу БЕЛИ? Пристанем на јачи пакет (са 3000 на 3800) и то је то..

Pozdrav svima,

i ja sam uradio isto kao @vladof - na dan isteka UO sam u poslovnici tražio isti paket i iste uslove kao do sada (BOX crveni, 24 meseca 50%) tražio sam da dopišu u zahtevu da sam u kontaktu sa A1 koji ima odličnu ponudu za mene.
Dan kasnije zovu iz Telekoma, dobio sam i prihvatio ponudu za BOX plavi uz benefit 24 meseca 50%

Uplaćivao sam uslugu premotavanja u crvenom paketu, a u plavom je usluga uračunata, tako da razlika u ceni je minimalna (+80 din mesečno)

Da li ti je box crveni ugovor bio na 24x50% ili si placao regularnu cenu? Da li je moguce da odbijaju 24x50 za one kojima istice uguvor 24x50?

ХБО никад нису ни откључавали са другим каналима, морао си да их зовеш да откључају па ако не зовеш да закључају они наплате.

Mislim da jesu ranije. ne smem baš da tvrdim, ali mi se čini da su TV kanali išli bez obzira da li si aktivirao neki od onih nekadašnjih HBO paketa. Znam da nisam uvek aktivirao HBO paket i bili su tu kanali.
Sada je opcija samo HBO plus ako se ne varam, a spomenuta su samo ona četiri TV paketa. Tu ne spadaju HBO kanali.
Bacio pogled :) akcija je uredno deblokirana a nije spomenutuo u promociji, mislim stvarno... :)

Mozda im sada pravi problem sto HBO MAX sada ima 2 vrste paketa... mozda planiraju nesto da menjaju... ko zna sta ce se sad sve promeniti zbog 5G usluge od decembra...

Дизер није бесплатан уз пакет соко лите иако на сајту МТС стоји да јесте.

Jeste, prvih mesec dana. Piše dole lepo...Move i Apollon idu tokom cele ugovorne obaveze.

Изгледа код МТС-а баш велика фрка :)

Зову они јуче око поднева, а ускоро истиче уговор, тачније месец дана пред истек двогодишње промотивне понуде 659,00 динара Бокс 3 пакет по цени фиксног и сами понудише 24х50%, 2450 динара са ПДВ-ом уз еРачун, Бокс 3 М пакет (оптика). Кажу послаће уговор на емаил и то је то. Нико их није контактирао, звао, цимао како год, сами позвали.

Ако неког занима тренутно стање и актуелности са понудама, ово је из прве руке.

ПС: Морам да тражим WiFi extender/PLA, прошли пут ми није требао, сад ми треба, а додатни СТБ после две године и даље у кутији.

Nazad
Vrh Dno