Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Da li vam je račun uvećan za 0,01 dinar tj. jednu paru u odnosu a ono što je oglašeno na sajtu?
Baš nekoliko poruka pre tvoje, pomenuo sam da se kamata obračunava svega dvaput godišnje, i to kao odvojena stavka na računu. Nije, dakle, to. Ono što najverovatnije jeste jeste korekcija zaokruživanja, ali i ona je transparentno navedena u specifikaciji. Da li imaš bilo koju dodatnu stavku na računu ili je pretplata jedina? Ako je jedina, onda liči na neki problem koji bi trebao dodatno ispitati. Ako nije, onda potraži na računu (štampanom ili PDF-u) da li je korekcija zaduživanja.

O čemu se uopšte radi, pa ako imaš neke dodatne stavke koje imaju decimalni deo iza druge decimale, može se desiti da one nakon zaokruživanja ispadnu neku paru veće ili manje. Mrzi me sad da tražim konkretan realan primer, ali npr. ako plaćaš dve stavke po 100,004, one su u zbiru 200,008, što treba da se zaokruži na 200,01. Međutim, do zaokruživanja dolazi još pre sabiranja, pa ispada da ti te stavke iznose 100,00, a u zbiru 200,00. Da bi izvukli i tu jednu paru od tebe, uvodi se korekcija. Ide to u suprotnom smeru, može zbog toga nekad i da ti bude umanjen račun. Opet imaginaran primer, ako imaš dve stavke po 100,006, one su u zbiru 200,012, što treba da se zaokruži na 200,01. Zbog zaokruživanja unapred ispada da su te stavke po 100,01, a u zbiru 200,02, pa ti u tom slučaju korekcijom vraćaju jednu paru.

Baš nekoliko poruka pre tvoje, pomenuo sam da se kamata obračunava svega dvaput godišnje, i to kao odvojena stavka na računu. Nije, dakle, to. Ono što najverovatnije jeste jeste korekcija zaokruživanja, ali i ona je transparentno navedena u specifikaciji. Da li imaš bilo koju dodatnu stavku na računu ili je pretplata jedina? Ako je jedina, onda liči na neki problem koji bi trebao dodatno ispitati. Ako nije, onda potraži na računu (štampanom ili PDF-u) da li je korekcija zaduživanja.

O čemu se uopšte radi, pa ako imaš neke dodatne stavke koje imaju decimalni deo iza druge decimale, može se desiti da one nakon zaokruživanja ispadnu neku paru veće ili manje. Mrzi me sad da tražim konkretan realan primer, ali npr. ako plaćaš dve stavke po 100,004, one su u zbiru 200,008, što treba da se zaokruži na 200,01. Međutim, do zaokruživanja dolazi još pre sabiranja, pa ispada da ti te stavke iznose 100,00, a u zbiru 200,00. Da bi izvukli i tu jednu paru od tebe, uvodi se korekcija. Ide to u suprotnom smeru, može zbog toga nekad i da ti bude umanjen račun. Opet imaginaran primer, ako imaš dve stavke po 100,006, one su u zbiru 200,012, što treba da se zaokruži na 200,01. Zbog zaokruživanja unapred ispada da su te stavke po 100,01, a u zbiru 200,02, pa ti u tom slučaju korekcijom vraćaju jednu paru.

Pretplata tj. Naknada je jedina stavka na računu s tim što ima obračunat i neki popust. S druge strane, nema ništa navedeno na treću decimalu pa ne vidim da li je negde nešto zaokruženo.

1762536758930.png

E sad par ispravki. Paket je Box 3 M, ne L, ali OK to je manje bitno. Kopajući po računima unazad, ova jedna para se u stari pojavila nakon poskupljenja kog su imali ili možda isteka nekog promotivnog perioda, nisam više siguran. Računi pre pojave ove jedne pare su bili 4199,00 a posle poskupljenja su 4999,01. Meni je u glavi nekako ostalo da sam u nekom periodu plaćao 4999,00 jer sam na online bankingu imao sačuvan šablon za online plaćanje sa ovim iznosom.

U svakom slučaju, ako neko ima isti paket, bio bih zahvalan da javi da li ima ovu fantomsku jednu paru ili ne.

Au, prvi put vidim ovo. Ovaj fiktivni "popust" je izgleda oduzimanje PDV-a od pune cene 5.099 kako bi mogao da ti bude obračunat pravi popust za eRačun. To je, međutim, baš konfuzno prikazano i ta računica je očigledno razlog dodatne pare. Osnovica za PDV je zbog toga ispala 4.165,84 umesto 4.165,83. Jasno je, naravno, da to nije okej, jer oni na sajtu reklamiraju da je umanjenje za eRačun fiksno sto dinara, pa čak i prikazuju cenu sa njim uračunatim, tako da tebe ne treba da zanima način računanja. Očekuješ račun tačno 5.099 - 100 = 4.999 i to je to. Zapravo je i ovo slučaj za primenu korekcije zaokruživanja. U krajnjoj liniji je okej da zbog računice naknada bude 4.999,01, ali onda mora da postoji i stavka korekcija u iznosu -0,01.

Jel daju nešto povoljnije od ponude sa sajta za Box 2, fiksna + TV za nove korisnike?

Kako vidim , samo MTS daje TV bez interneta.

Au, prvi put vidim ovo. Ovaj fiktivni "popust" je izgleda oduzimanje PDV-a od pune cene 5.099 kako bi mogao da ti bude obračunat pravi popust za eRačun. To je, međutim, baš konfuzno prikazano i ta računica je očigledno razlog dodatne pare. Osnovica za PDV je zbog toga ispala 4.165,84 umesto 4.165,83. Jasno je, naravno, da to nije okej, jer oni na sajtu reklamiraju da je umanjenje za eRačun fiksno sto dinara, pa čak i prikazuju cenu sa njim uračunatim, tako da tebe ne treba da zanima način računanja. Očekuješ račun tačno 5.099 - 100 = 4.999 i to je to. Zapravo je i ovo slučaj za primenu korekcije zaokruživanja. U krajnjoj liniji je okej da zbog računice naknada bude 4.999,01, ali onda mora da postoji i stavka korekcija u iznosu -0,01.
Hmmmmm, zanimljivo. Hvala na objašnjenju. Ima logike.

Sad treba odlučiti ima li smisla trljati im ovako nešto na nos 😄. Skuplje me izađe gubitak vremena nego ova njihova "krađa".

Ko ima taj Move,je l ima neke razlike u odnosu na Iris?Ne svidja mi se sto daju samo dva slota,jedan za TV i drugi za ostalo.
Пробао мове основни пакет и технички лепо ради али је слика нешто слабија од ИПТВ стрима, док је са Ирис Смарт ту негде, ред боља од го верзије. Цене су криминалне, 2200 дин основни пакет. Ок, бесплатно уз моб пакет али сваки бољи пакет се докупљује и испадне цена већа него колико плаћам бокс 4 златни. Видећемо са миграцијом пакета да ли ће остати ИПТВ стрим или ће уназадити услугу. То што сада могу само по један слог за ТВ и моб/таблет/комп је.... надам се да је ово верзија попут еон ван мреже а да ће касније ситуација бити нормалнија.

Poslednja izmena:
Da, pre 2 godine sa trazenjem IDP broja odmah sledeci dan je cimao MTS i nekako mi se vise svidela ta varijanta nego kad treba da idem kod drugog operatera da trazim prelazak.
Dal je ovo i dalje akutelno da se moze traziti IDP ili kako sad ide? Da dodjes do ponude 50% 24 meseca...

IDP ne važi više, sada je procedura kao i za prelazak iz mobilnih operatera. Odeš kod drugog kablovskog operatera i zatražis prelazak iz mts kod njega, oni sve završavaju i o da čekaš da li će te pozvati iz mts ili ne, ili da sam tražiš 50% na pretplatu pa ako daju - daju, ako ne onda tek pokreneš prelazak.

Znaci,iduce godine idem u A1,pa ako me iz MTSa ne budu zvali,odoh kod ovih.😉

Ја сам данас продужио уговор.
Био сам на 50% 24 месеца био сам неки пакет на 3000 дин...Тражио сам поново 50% али на већи пакет...пристали су. Ово је онај пакет БЕЛИ за 3800 дин...600/600; Соко лите, два СТБ, ХБО+, Аполон, Дизер и три додатна пакета (филмски, дечији и документатни)....

Био сам на 50% 24 месеца био сам неки пакет на 3000 дин...Тражио сам поново 50% али на већи пакет...пристали су. Ово је онај пакет БЕЛИ за 3800 дин...600/600; Соко лите, два СТБ, ХБО+, Аполон, Дизер и три додатна пакета (филмски, дечији и документатни)....
Dal su oni tebe zvali kad je istekao ugovor? Ili kako si dosao do kontakta i dogovora ?

Koliko si dobio Deezer? Besplatno u toku cele ugovorne obaveze?

Vrh Dno