Ovo je malo tendeciono mešanje baba i žaba, pošto porediš punu cenu BOX4 paketa sa benfitima na A1. Budu oba tu negde ako podjemo od mts-ovih 50% na celu UO, jedino što postoje razlike u brzinama, GB, kanalima, fiksnom (koji može i u A1 za 200 dinara sa 50%), romingu, itd.
Nema tu tendeciono , sad ćemo u brojkama koje ne govore bas budu tu negde oba.
Svaka pojedinačna stvaka sa UO na 24 meseca:
MTS NET 2400 TV 2000 FIX 660 MOB 2600
A1. NET 2000 TV 2150 FIX 400 MOB 1900
Zbir svih 4 usluga posebno
MTS = 7660
A1. = 6450
Cena Box 4 (najmanji i cena Box4 ako ga sam sklopio uA1, bez benefita)
MTS 6600 ( nikako ne može bez fixnog)
A1. 4800( Ko nece fixni = 4400)
U prvom slučaju kad su sve usluge posebno i razlika je 1200x24 meseca.
Kod drugog slučaja sa UO razlika je 1800 dinara ili ko nece fixni 2200 mesecno. To nikako ne može da bude tu negde.
Sad sta ko ima uslova za Optiku i koliko može da dobije benefit. Starih korisnika u A1 nema tek počeli da rade, Mts tek sada kako je A1 počeo da uzima deo kolača, je primoran da konačno malo vise poštuje stare korisnike. I ako to je extra. Za nove korisnike su ovde pisali da nema baš velikih pogodnosti.
Eto primer letos je meni A1 agent nudio tv-net za 1250din prisek (15 meseci po dinar) da sam prihvatio ponudu A1 za mob 770 i fixni koji mi ne treba, mene bi box koštao 2400 mesecno. Kod Mts-a na bakru ne znam , sa par meseci box 4 bi debelo preko 5000 koštao.
Dosta varijacija ima kad koji benefit ima , jel za stare ili nove korisnike. Evo A1 je startovao od 0 videćemo koliko ce brzo da se penje sa brojem korisnika.
Nije bitna cifra deo tržišta koji ce uzeti , svako ko predje u A1 da koristi net tv mob neko i fixni, prešao je logično jer su povoljnijini jeftiniji od svih, a nema sad niko sem Mts i Yettela. 😀
Malo oduzih, najbitnije da ljudi (mi članovi foruma) imamo najsvežije informacije sta je gde povoljnije. Neko je to jako bitno da ustedi neki dinar.
Pre neki dan vraćena oprema (box3 istekao) optika u pitanju. Radnica možete da dobijete 50% ja moze i 70% ona može. Izašao bi Box3 1310 meseco. Ali ne treba kevi ona gleda N1 , Nova, KTV belamie sve što nema telekom.
Javila se skoro zena ne u ovoj temi nego za postpejd Mts, zena za box i pospejd pakete placa 18000 mesecno. Sta misliš jer nemilosrdan Mts pogledao situaciju njenu pred istek UO, daj bre izgubićemo svih 18000x24= 432000 za dve godine.
Daj da joj damo popust neki , bolje i 200000 nego nista. Tako da ce otići zena u A1 i sigurno ispod 9000 sve to plaćati, možda i manje.
Za sad imamo 70% svih 24 meseca za stare korisnike koji podnesu zahtev za drugu mrezu ili vrate opremu. Idemo da to bude 75-80% popusta , samo jako. 😁