Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ista prica kod mene u Oktobru istice UO BOX4 zlatni, ko zna sta ce biti.

Te priče "može veći popust ako se pređe na skuplji paket" je samo blef agenta sa kojim u tom trenutku razgovarate.
On u svakom trenutku može da dodeli 24x50 ali njemu lično ne ide u prilog da vam obnovi ugovor sa istim paketom, jer prelaskom na viši dobija proviziju :)
Ovo se, naravno, odnosi samo na optiku i traženje IDP broja. U ostalim situacijama, tipa da opipate teren mesec-dva pred istek ugovora, da se cenjkate na bakru a nemate alternativu (što i znaju) ne prolazi.

Znaci,ja bih sad morao preci sa Belog na Zlatni da bih opet dobio 24X50%?

Jel ovaj Roming net bonus važi za sve zemlje EU (konkretno me interesuje može li se koristiti na Malti - za mobilnu mrežu stoji epic|mt:s)?

Znaci,ja bih sad morao preci sa Belog na Zlatni da bih opet dobio 24X50%?
Pa na to će pokušati da te navuku, na tebi je da li ćeš preći :D
Jel ovaj Roming net bonus važi za sve zemlje EU (konkretno me interesuje može li se koristiti na Malti - za mobilnu mrežu stoji epic|mt:s)?
Konkretno za Maltu stoji ovako:
MaltaEPIC Malta (ex Vodafone Malta)DA4G
MaltaMelita LimitedDA4G

Jel imao neko situaciju da prelazi sa starog Box 3 Fiksni+Net+Mobilni na nove pakete? Ja ne bih tv, nego da mi ostane ovo što imam. Jel bi dali 50% na mobilni odvojeno od Box 2 fiksni+net sa isto 50%?

Istekao mi je ugovor za Box 2 paket i otišao sam da popunim zahtev za izdavanje IDP broja u poslovnici, međutim radnik mi je rekao da više ne izdaju IDP brojeve, već da promena operatera ide preko broja ugovora po novom pravilniku, ispisao mi je broj ugovora na papiriću i uputio da izdiktiram taj broj ugovora Jetelu, gde je pretpostavio da prelazim.
Ne znam šta da radim, moja ideja je bila da zatražim IDP i ostanem ako ponude 24x50% ili pređem u Yunet koji je bukvalno ovih dana podigao cene pa više nije isplativa opcija.
Da podelim moje iskustvo do kraja, sad kad se sve završilo. Niko me nije zvao pa sam u utorak pozvao ja MTS i rekao otvoreno da mi je istekla ugovorna obaveza i da planiram da promenim operatera jer novim ugvorom dobijam samo poskupljenje a brzina interneta ostaje ista, i ponudili su mi 4x50% jer redovno plaćam račune:) Odbio i istog dana pozvao Yunet. Oni su proverili tehničke mogučnosti na adresi i ostavio sam podatke da pređem kod njih. To je bilo u utorak, stigao je petak, nije zvao ni MTS da ponudi ništa bolje, ni Yunet da donese opremu pa sam ih opet pozvao da vidim šta se dešava i rekli su mi da je sve ok, ne treba im IDP broj samo čekaju da MTS odradi svoj deo posla i doneće mi opremu. Prošao je vikend, ponedeljak, utorak, niko iz MTSa nije zvao da nudi ništa, pozvali juče iz Yuneta, danas došli i zamenili opremu, tako da sam od danas Yunet korisnik, prešao bez IDP broja, samo sa brojem ugovora, bez prekida usluge.

Što se tiče finansijske isplativosti, sa ovim poslednjim poskupljenjem koje me je uhvatilo, Yunet paket 400/200 izađe neznatno jefitniji od pune cene 400/400 Box 2 paketa, gde bih iskreno i platio tu razliku u ceni za veću upload brzinu, ali ipak iz principa biću okej i sa sporijim uploadom naredne 2 godine.

Mora da bude na papiru, meni piše za tih 21 mesec na trećem prilogu u mailu.
Opet ti kažem, ne mora. Čemu imperativ kada nisi u pravu. Ja kada sam potpisivao nisam dobio taj dodatani papir pa evo već 15 meseci plaćam po dogovorenoj ceni od 50%.

Naravno da ne mora, ali ako bi sada slučajno počeli da ti naplaćuju po punoj ceni ti bi imao problem da bez papira dokazuješ šta si se dogovorio sa njima i pitanje je da li bi uspeo u tome jer bi bila samo njihova dobra volja ali ne i obaveza da prihvate to što kažeš.
@SickMF govori kako to treba da funkcioniše da bi se izbegle bilo kakve potencijalne nesuglasice u vezi neusaglašenih računa kojih ovih dana (meseci) ima posvuda.

Jutros sam bio u A1 i podneo zahtev za prenos iz Mts-a pripaid broja, zvali iz mrs-a posle sat vremena i pita zena da li mozda želite neku tarifu sa 50% popusta na celu UO, ja rekoh želim Soko Lite i žena kaže prvih 12x1050 a drugih 12x1924 bez e računa, sa e racunom manje još 100rsd,tako da ispada prosečno manje od 1500 mesečno što je korektno sa njihove strane. Yettel sam vratio na pripaid i oni idu u večna lovišta.

Jel imao neko situaciju da prelazi sa starog Box 3 Fiksni+Net+Mobilni na nove pakete? Ja ne bih tv, nego da mi ostane ovo što imam. Jel bi dali 50% na mobilni odvojeno od Box 2 fiksni+net sa isto 50%?
pretpostavljam da ne može tako, jer onda ne bi ukinuli taj box 3 paket, ali nazovi pa pitaj.

ja sam prešao sa takvog box 3 50% na box 4 plavi 50%, iako mi tv ne treba. to mi je i dalje najbolja opcija, jer mts nema cgnat (osim u pojedinačnim slučajevima, što brzo reše), a i neophodan mi je fiksni.

Naravno da ne mora, ali ako bi sada slučajno počeli da ti naplaćuju po punoj ceni ti bi imao problem da bez papira dokazuješ šta si se dogovorio sa njima i pitanje je da li bi uspeo u tome jer bi bila samo njihova dobra volja ali ne i obaveza da prihvate to što kažeš.
@SickMF govori kako to treba da funkcioniše da bi se izbegle bilo kakve potencijalne nesuglasice u vezi neusaglašenih računa kojih ovih dana (meseci) ima posvuda.
Razgovori se snimaju svi, tako da ne bi trebao da bude problem. A druge strane, mozemo i mi da snimimo razgovor i mirna glava.
@whatgives ,znači mora varijanta sa tv-om. Mada ako daju 50% na 2god, isplativije mi nego da predjem u Yunet i u A1 za telefon recimo.

Samo ukoliko se upozori da se razgovori snimaju u protivnom nemaju ništa obavezujuće prema bilo kojoj strani. A u svakom slučaju poenta je bila na lakoći dokazivanja da je to baš tako...

Svakako usmeno javljeno svim mojim ukućanima i nikada nije bilo problema. Ne branim mts i ne mislim ništa dobro o njima :D

Ne kažem ja da će obavezno biti problema, govorim o potencijalnom slučaju ako nekad i kod nekog bude problema. Lično na osnovu mnogobrojnih iskustava sa mnogobrojnim subjektima naučio sam da je uvek bolje imati sve na papiru jer u današnje vreme bilo kome, a naročito u Srbiji čak ni taj papir ne znači da će sve ići glatko i kako treba a verovati nekome samo na reč... neka hvala.

Za produženje ugovora Box2 (optika+fiksni) nude samo jedan mesec 50% umanjen. Zvao sam akvizitera, on me je poslao u poslovnicu.
Tako da prelazim na Yettel.

mislim da ti je YuNet solo optički net bolja opcija, dobiješ besplatno statičku IP adresu a i ugovor može na 6, 12 ili 24 meseci.
Yettel ti je natovan, plus kod njih može samo na 24 meseci.

Ne kažem ja da će obavezno biti problema, govorim o potencijalnom slučaju ako nekad i kod nekog bude problema. Lično na osnovu mnogobrojnih iskustava sa mnogobrojnim subjektima naučio sam da je uvek bolje imati sve na papiru jer u današnje vreme bilo kome, a naročito u Srbiji čak ni taj papir ne znači da će sve ići glatko i kako treba a verovati nekome samo na reč... neka hvala.
Da li ti je poznat neki slučaj ili pričaš čisto hipotetički ? Meni nije poznat slučaj da su nekoga prevarili na taj način, nikome na forumu nije poznat slučaj pa onda ne znam čemu tolika pravna dramatizacija. Pri tom ti oni naglase da ne mogu da ti na ugovoru provuku taj popust. Što bi rekao Meša Selimović "Boj se ovna, boj se *****, a kada ću živjeti".

Kod njih mi nije poznat nijedan niti sam iskreno jurio da saznam da li je bilo ali mi je poznato više slučajeva u nekim drugim sferama gde padne reč a posle toga se pojedinci prave ludi - pitanje je samo kada će i ovde neko "slučajno" pogrešiti pa će neko da razbije glavu dok to ne ispravi. A i lično bi mi se to desilo u par slučajeva samo da nisam imao sve na papiru. Ali dobro, svako zna najbolje za sebe šta mu je činiti, ja svakako nikog ne ubeđujem ni u šta

Evo i mog slučaja od danas,imam box 4plavi optika,ističe za par dana,prijavio se da me zovu ...i juče me zvali za ponudu kažu 7mes x 50%...kažem ne odgovara mi ..pa onda danas zovu 2 put..prvi put 12mes x 50% ..i onda 2 put danas zovu kaže možemo 24x50% ali da pređete na box4 beli ..prihvatio bez razmišljanja već bio u poslovnici i uzeo ugovor gde piše 3mes pa 21 x50%,ipak sam dobio više neta za malo više od 300din razlike.

Da li ti je poznat neki slučaj ili pričaš čisto hipotetički ? Meni nije poznat slučaj da su nekoga prevarili na taj način, nikome na forumu nije poznat slučaj pa onda ne znam čemu tolika pravna dramatizacija. Pri tom ti oni naglase da ne mogu da ti na ugovoru provuku taj popust. Što bi rekao Meša Selimović "Boj se ovna, boj se *****, a kada ću živjeti".
Mene su prevarili. Pre 2,5 presao sa SBB u akciji 18 meseci po 1 din, posle 12 meseci stigao pun račun i morao sam da plaćam punu cenu.

Koliko im treba da koriguju račun? Još 7.jula sam dobio odgovor da će mi korigovati račun posle prigovora i dalje stoji sve isto..

Osim BeotelNet i MTS, je l još neko nudi net preko telefonske linije? Svakako ću da krenem da kontaktiram ove druge firme da vidim koje su opcije, ali čisto da pitam za ove koji su upućeniji.

Trenutno sam na Box 4 Plavi koji mi ističe krajem avgusta, pa gledam koje su mi opcije ako želim da se ocepim skroz od MTS-a. Najrađe ne bih, jer sve što imamo od njih radi bez ikakvih problema od kada su stavili nove stanice po celom gradu, ali mi se ne plaća 7000 dinara za 50/8 brzinu, pogotovo kad komšija 200m niže ima 1000/500 jer su do njih uveli optiku, a do mene ne može.

Zvaću i MTS da probam da ubodem taj 24x50%, ali u suprotno gledam da odradim neku kombinaciju Beotel za net i Yettel za TV (Ako nude TV box). Ako bi to uopšte radilo kako treba.

Osim BeotelNet i MTS, je l još neko nudi net preko telefonske linije? Svakako ću da krenem da kontaktiram ove druge firme da vidim koje su opcije, ali čisto da pitam za ove koji su upućeniji.

Trenutno sam na Box 4 Plavi koji mi ističe krajem avgusta, pa gledam koje su mi opcije ako želim da se ocepim skroz od MTS-a. Najrađe ne bih, jer sve što imamo od njih radi bez ikakvih problema od kada su stavili nove stanice po celom gradu, ali mi se ne plaća 7000 dinara za 50/8 brzinu, pogotovo kad komšija 200m niže ima 1000/500 jer su do njih uveli optiku, a do mene ne može.

Zvaću i MTS da probam da ubodem taj 24x50%, ali u suprotno gledam da odradim neku kombinaciju Beotel za net i Yettel za TV (Ako nude TV box). Ako bi to uopšte radilo kako treba.
Probaj da izvuces sto veci popust, a dsl ima i yunet

Zašto? Da li si imao ugovor u kome je pisalo 18x1din?
Da je tako pisalo (kao npr. kod mene gde piše "Usluga/Kampanja: (fiksni, IrisTV, Internet) - 18meseci po 1 dinar - GF (veća cena)") ne bi mogao niko nikad da ga prevari.
Ako od MTS-a dobiješ papir a na kome tako ne stoji, NE POTPISUJEŠ ni pod razno pa makar ti momci već sve postavili i montirali, kažeš im samo nema nikakvih problema donesite mi drugi put kad budete u prolazu pa ću vam onda naknadno potpisati.

Vrh Dno