Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Mora da ih jašeš, tako to ide s njima.

Зна ли неко колико дају попуста ако затражиш МИК? (Вдсл је у питању).

MIK dobijas uglavnom odmah u poslovnici, tako da znas ako nameravas da ides na foru da te zovu i nude bolje uslove :D

Nisam tražio MIK, ali najviše što su mi nudili za paket za VDSL-om je 12 meseci 50% i rekli kako je to navodno najviše što mogu dobiti.

Мене занима Бокс 2 s (фиксна+нет) . Тренутно је 6м 50% на њиховом сајту, видећемо уз МИК да ли ће понудити више…

Čini mi se da je to dobra ponuda s obzirom da je VDSL, za nove korisnike daju max 11 meseci 50%
S obzirom da taj paket košta nakon poskupljenja od zimus 7100 dinara, nije mi to bila dovoljno primamljiva ponuda.
Prešao sam u SBB i to na optiku, naravno 12 meseci za 1 dinar.

A zašto je bitno da li jedan dan pre ili kasnije podneseš zahtev?
Zbog licnih planova i usklađivanja obaveza
A šta mislite da li je bolje ići na 12 meseci po dinar umesto 24 po 50% jer će sigurno biti poskupljenja u tih 12 meseci i tada će se moći raskinuti ugovor pa preći u yettel/sbb opet pod pogodnostima

Poslednja izmena:
Мене занима Бокс 2 s (фиксна+нет) . Тренутно је 6м 50% на њиховом сајту, видећемо уз МИК да ли ће понудити више…
Кад сам обнављао у марту, прешао са Бокса 3 на Бокс 2 (50/8+фиксни), одмах су дали 8x50% а за останак на Боксу 3 12x50%.

Zbog licnih planova i usklađivanja obaveza
A šta mislite da li je bolje ići na 12 meseci po dinar umesto 24 po 50% jer će sigurno biti poskupljenja u tih 12 meseci i tada će se moći raskinuti ugovor pa preći u yettel/sbb opet pod pogodnostima
Pa sa te tačke glesišta, bolje 12x1din ali nisam čuo da su ikome to dali za idp, nego standardno 24x50%

Pa sa te tačke glesišta, bolje 12x1din ali nisam čuo da su ikome to dali za idp, nego standardno 24x50%
12x1 ili 24x50 ti je finansijski isto, a ako se poveca cena a ne bi trebalo(bar je tako Lučić rekao) opet dovoljno je samo uloziti zalbu na povecanje i odmah ti se odobrava ista cena koju si potpisao do kraja UO. Tako ja vec 2 puta kad su dizali cene meni ista i za to imas citavih 30 dana.
Ko je na forumu i interesuje ga mts(dal box dal mob) ovde uvek izadje info o poskupljenju 30 dana pre istog, a ako te nesto interesuje to i pratis eventualno se na tu temu pretplatis i nema ama bas nikakve brige. Tvoje je da napises mail za 1 da se ne slazes sa povecanjem cene i pritisnes "send" to traje i manje od minute, ili zoves ili odes do poslovnice, sta je kome lakse/lepse.
Ja bih licno (kao sto i jesam) uzeo uvek 12x50 cak i da mi nude da biram 12x1 ili 24x50.

dovoljno je samo uloziti zalbu na povecanje i odmah ti se odobrava ista cena koju si potpisao do kraja UO
Istina, ali Nenad kalkuliše sa promenom provajdera. Cilja na raskid ugovora u slučaju povećanja cena, tj. na produžek perioda u kom (kod različitih provajdera) usluge dobija faktički besplatno. Tada je jedan dinar ubedljivo bolji od pola pune cene, pa pre ima smisla potpisati 12 meseci dinar i 12 punu cenu nego 24 meseca upola cene.

I nije isto 12x1 i 24x50%, 1000din sada kao 1100din za godinu dana, tako da uzimajući inflaciju u obzir, manje plaćaš u varijanti 12x1. Uz to, kao što rekoše iznad, u slučaju poskupljenja raskidaš ugovor i prelaziš kod drugog, opet na mesece po dinar.

Istina, ali Nenad kalkuliše sa promenom provajdera. Cilja na raskid ugovora u slučaju povećanja cena, tj. na produžek perioda u kom (kod različitih provajdera) usluge dobija faktički besplatno. Tada je jedan dinar ubedljivo bolji od pola pune cene, pa pre ima smisla potpisati 12 meseci dinar i 12 punu cenu nego 24 meseca upola cene.
E ok ako je tako da juris provajdere za 1 din, meni je to nekako klinacki, neozbiljno a pritom 99,9% nece ni biti u narednih god dana povecanja i sta onda?
Onda ce umesto lupam 3000 mes placati 6000 nakon god dana.
Ok, ja mislio pricamo o normalnom koriscenju i placanju usluga ne jurcanja provajdera za 1 din.
Vidi, to mi je ok ako si klinac nemas nesto k7nte pa ti je svaki dinar bitan, ali zamisli mene sa 45+ dvoje dece ozbiljnim poslom i platom da jurim da placam net, mob, tv za 1 din, ja jesam za to i ja sam uzeo 24x50% al da jurcam da stalno placam 1 din, na sta bih licio tad.
Opet kazem ako je gospodin mladji lik apsolutno ga podrzavam, moguce je da bih isto radio samo da sam 25+ godina mladji, al nazalost tad kad sam ja bio tih god net nije postojao osim dial up-a a mob tek krenula masovnije u Jugoslaviji.
Al ok zelim svaku srecu u trazenju za 1 dinar, licno sam ubedjen da nece biti povecanja u narednih god dana i sad su cene previsoke i prenaduvane jos i onaj Lučić isto rece, jes da mu nije za verovati ali mislim da ovaj put prica iskreno.

E ok ako je tako da juris provajdere za 1 din, meni je to nekako klinacki, neozbiljno a pritom 99,9% nece ni biti u narednih god dana povecanja i sta onda?
Onda ce umesto lupam 3000 mes placati 6000 nakon god dana.
Ok, ja mislio pricamo o normalnom koriscenju i placanju usluga ne jurcanja provajdera za 1 din.
Vidi, to mi je ok ako si klinac nemas nesto k7nte pa ti je svaki dinar bitan, ali zamisli mene sa 45+ dvoje dece ozbiljnim poslom i platom da jurim da placam net, mob, tv za 1 din, ja jesam za to i ja sam uzeo 24x50% al da jurcam da stalno placam 1 din, na sta bih licio tad.
Opet kazem ako je gospodin mladji lik apsolutno ga podrzavam, moguce je da bih isto radio samo da sam 25+ godina mladji, al nazalost tad kad sam ja bio tih god net nije postojao osim dial up-a a mob tek krenula masovnije u Jugoslaviji.
Al ok zelim svaku srecu u trazenju za 1 dinar, licno sam ubedjen da nece biti povecanja u narednih god dana i sad su cene previsoke i prenaduvane jos i onaj Lučić isto rece, jes da mu nije za verovati ali mislim da ovaj put prica iskreno.
Pa pazi i meni je klinački podizati cene tokom ugovorne obaveze pa ću i ja da vrdam koliko mogu kad oni meni ispostavljaju skuplju cenu iako sam se žalio na poskupljenje (pa moram da se cimam mesec ipo sa prigovorom). Ne rade posao kako treba te stoga hoću i da im plaćam što je manje moguće, uostalom sve to ide iz budžeta svakako. Ako oni ne dignu cenu ja neću ni moći da raskidam ugovor jelte. Sve je ok nisam se uvredio nego da predočim malo 😀

Za mene nije nikakvo cimanje, ako nekome drugome jeste, poštujem. Zbog ovakvog ponašanja svih provajdera apsoultno sam za to da se izmuze svaki dinar kad oni nas muzu. Naročito ko je na MTS optici, on nema ama baš nikakvog cimanja barem za prelazak na yettel. U slučaju poskupljenja podneseš zahtev za raskid box ugovora, kad jave da je raskinut, tražiš IDP i potpišeš sa Yettel-om, nema nikakvog prekida u usluzi. Meni yettel recimo ne odgovara, ali imam u stanu i orion optiku, paralelno sa MTS (mts je samo aktivan), kada bude poskupljenje, prvo uvodim orion, kad proradi, raskidam ugovor sa MTS i opet nemam ni minuta prekida. Zahvaljujući forumu, drugar je uspeo da iskoristi 16 meseci za dinar kod SBB-a (u ugovoru pisalo 18), najave poskupljenje i on raskine, pređe u MTS sa 16 meseci za dinar, još mu teku ti meseci a evo nadamo se sledećem poskupljenju.

O zagledanju u tuđi džep i godinama ne bih, ko želi nek gori pare, nemam ništa protiv. Živeo sam i sa 30k platom, živim i sada sa nešto više, pa znam da stvarno može da znači nekome da uštedi makar i tih par hiljada ako je moguće.

Pa pazi i meni je klinački podizati cene tokom ugovorne obaveze pa ću i ja da vrdam koliko mogu kad oni meni ispostavljaju skuplju cenu iako sam se žalio na poskupljenje (pa moram da se cimam mesec ipo sa prigovorom). Ne rade posao kako treba te stoga hoću i da im plaćam što je manje moguće, uostalom sve to ide iz budžeta svakako. Ako oni ne dignu cenu ja neću ni moći da raskidam ugovor jelte. Sve je ok nisam se uvredio nego da predočim malo 😀
Nije klinacki, vec dzukacki podizati cene tokom UO, ali opet ulozis zalbu i nema podizanja cena.
Naravno ako ti zelis to i radi, ja samo kazem sad ne bih sa ovim brojem godina, jer realno 3000 mesecno mi ne znaci mnogo ako daju dobro je ako ne daju ne umirem niti jurim savakih god dana ugovor za 1 din, da sam mladji verovatno bih. Zato kazem na tvojoj sam strani ako imas volje i zelje da to radis 👍

Zove agent neki danas da nudi 4 meseca 50% da produzim ugovor. 3 minuta cekam da mi isprica koj paket imam i sta imam od usluga 😂 ko da ne znam sta koristim poslednjih 4 godina, da bi mi na kraju rekla popust koj daje ako se odlucim na produzetak… Svakako sigurno ako ostanu pri ovome mislim da mi yettel povoljniji.

Iz šestog pokušaja su uspeli da obračunaju popust koji je dogovoren.
Sve mi čudno što ne moram da pišem reklamaciju. 🙃
IMG_5896.jpeg

Pozdrav ljudi!
Potreban mi je vaš brzi savet šta se na osnovu ovoga ispod može maksimalno dobiti u MTS-u i na koji način...

Malo sam se preračunao, jer sam zaboravio da mi ugovor za Box4 ističe 05.07.
Ja nisam ništa preduzeo po tom pitanju jer sam zaboravio, a ni oni nisu zvali u vezi produženja.

Koristio sam Box4 (mislim crveni).
1. m-sat televizija
2. mobilni - sa tarifom Omorika S,
3. fiksni - neograničeno
4. ADSL internet do 20 Mbps (zbog tehničkih uslova i udaljenosti od centrale)

Ove Box4 koristimo oko 6 godina, a otac na koga se sve trenutno vodi ima dva broja u MTS-u više od 20 godina.

Da li sada podneti zahtev za prelazak kod drugog ili drugih operatera, pa će oni da nude svašta da se ostane ili da im se traže neki meseci po 1 din ili po 50% bez obzira?

Hvala unapred na odgovorima, a ja ću pokušati što više stranica da pričitam

Da li uopšte imaš alternativu po pitanju interneta? Čini se da ne, tj. da ti potpuni prelazak (makar i kao blef) otpada kao opcija. Ukoliko bi raskinuo BOX i zatražio prelazak mobilnog broja u drugu mrežu, dobio bi popust (može 50% i sva 24 meseca) na to, ali bi ti ostale usluge ostale odvojene i neisplative. Ako nešto ne propuštam, preostaje ti da se sa njima direktno dogovoriš za popust, što može da se zatraži u suštini kako god: poslovnica, kontakt centar, mejl. Sigurno će nešto ponuditi (nekoliko meseci 50%), a tvoje je (tj. do tvog oca) da pokušaš da uzmeš nešto pristojno, jer umeju da ponude i samo jedan mesec.

Da li uopšte imaš alternativu po pitanju interneta? Čini se da ne, tj. da ti potpuni prelazak (makar i kao blef) otpada kao opcija. Ukoliko bi raskinuo BOX i zatražio prelazak mobilnog broja u drugu mrežu, dobio bi popust (može 50% i sva 24 meseca) na to, ali bi ti ostale usluge ostale odvojene i neisplative. Ako nešto ne propuštam, preostaje ti da se sa njima direktno dogovoriš za popust, što može da se zatraži u suštini kako god: poslovnica, kontakt centar, mejl. Sigurno će nešto ponuditi (nekoliko meseci 50%), a tvoje je (tj. do tvog oca) da pokušaš da uzmeš nešto pristojno, jer umeju da ponude i samo jedan mesec.

Zaboravio sam da napišem da su pre dve godine sami zvali na oko mesec dana pred istek ugovora i ponudili 8 meseci 50%, što sam na kraju prihvatio. Trebalo je da bude 2299 tih prvih 8, a posle 4599 ostalih 16. Međutim, podigli su cenu bez ikakvog obaveštenja, pa je posle bilo 4999, a bilo bi još jedno povećanje, da nismo na vreme otišli u poslovnicu da pratimo raskidom ako povećaju (imali smo neku informaciju od prijatelja).

Hvala svakako na odgovoru. Pa ako još nešto znate, bio bih zahvalan. Moraću već od sutra da se pozabavim ovim pitanjem. Verovatno ću ih pitati i pozvati se na dugogodišnje korišćenje usluga i ne verujem da ću pristati na manje od bar 8-12 po 50%. Ako mislite da može više, dajte savet.

Edit:
Imam alternativu u vidu više operatera, što sam koristio pre 6-10 godina. Mada je to razdvojeno skoro sigurno skuplja varijanta. Problem je i taj što je u tom mestu (banji/selu) u zapadnoj Srbiji, MTS praktično jedini prihvatljiv što se tiče signala...

Istekao mi je ugovor za Box 2 paket i otišao sam da popunim zahtev za izdavanje IDP broja u poslovnici, međutim radnik mi je rekao da više ne izdaju IDP brojeve, već da promena operatera ide preko broja ugovora po novom pravilniku, ispisao mi je broj ugovora na papiriću i uputio da izdiktiram taj broj ugovora Jetelu, gde je pretpostavio da prelazim.
Ne znam šta da radim, moja ideja je bila da zatražim IDP i ostanem ako ponude 24x50% ili pređem u Yunet koji je bukvalno ovih dana podigao cene pa više nije isplativa opcija.

Nazad
Vrh Dno