Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Majka mi koristi Jotelovu kablovsku, bez interneta i kaže da će biti ukinuta pa su počeli da je smaraju akviziteri iz MTS ali pošto vide da imaju posla sa tehnički nepismenom ženom od 70+ godina ponude da se pređe kod njih su najblaže rečeno smešno.
S obzirom da je kod Yettela sa mobilnim još godinu dana a da optika pored nje neće proći čak ni ako dočeka 100 godina šta kao novi korisnik može da traži i da izvuče najpovoljnije (neki jeftiniji box 3 paket fiksni telefon, TV i internet)?
Najpovoljnije je 14 meseci po dinar, znam da to daju na 0800 100 150 za optiku i supernovu a neki akviziteri nude i za DSL.

Ne znam ni kakvi su uslovi za DSL pošto nije baš blizu centrale, niti koji su tehnički uslovi potrebni za DSL i koju brzinu može da izvuče ali ako ne može da izvuče 14 meseci kao krajnji slučaj onda bar ispod 12 meseci ne bi trebala da ide - jedino što u ovom slučaju oni imaju ubeđivački potencijal kroz monopol jer kad se Jotel ugasi ostaju jedini...

Ne znam ni kakvi su uslovi za DSL pošto nije baš blizu centrale, niti koji su tehnički uslovi potrebni za DSL i koju brzinu može da izvuče ali ako ne može da izvuče 14 meseci kao krajnji slučaj onda bar ispod 12 meseci ne bi trebala da ide - jedino što u ovom slučaju oni imaju ubeđivački potencijal kroz monopol jer kad se Jotel ugasi ostaju jedini...
Koliko je otprilike udaljena centrala i da li je dostupna Supernova

Majka mi koristi Jotelovu kablovsku, bez interneta i kaže da će biti ukinuta pa su počeli da je smaraju akviziteri iz MTS ali pošto vide da imaju posla sa tehnički nepismenom ženom od 70+ godina ponude da se pređe kod njih su najblaže rečeno smešno.
S obzirom da je kod Yettela sa mobilnim još godinu dana a da optika pored nje neće proći čak ni ako dočeka 100 godina šta kao novi korisnik može da traži i da izvuče najpovoljnije (neki jeftiniji box 3 paket fiksni telefon, TV i internet)?
Mozda je još aktuelno ako ima fixni telefon u Telekomu , da po ceni fixnog placa box3 , fix+net+tv 659 dinara mesečno. Ovima sto završavano to ranine imali mogućnost optike, nisam siguran jel optika uslov.

Koliko je otprilike udaljena centrala i da li je dostupna Supernova
Ne znam tačnoali sigurno je bar 1,2 - 1,5km a Supernova nije sigurno dostupna.
Mozda je još aktuelno ako ima fixni telefon u Telekomu , da po ceni fixnog placa box3 , fix+net+tv 659 dinara mesečno. Ovima sto završavano to ranine imali mogućnost optike, nisam siguran jel optika uslov.
Fiksni je kod Telekoma ali bez konkurencije i optike sve nekako teže ide.

Ne znam tačnoali sigurno je bar 1,2 - 1,5km a Supernova nije sigurno dostupna.

Fiksni je kod Telekoma ali bez konkurencije i optike sve nekako teže ide.
Ako je jotel bio dostupan verujem da je i sn, svakako proveri na 0800 100 150 da li je dostupna a na DSL bi trebalo da radi 20/4 (ako ima VDSL portova, u suprotnom bi bilo 10/1 ili 20/1) sad pitanje koliko STB uređaja bi moglo i u kojoj rezoluciji

Ma nije sigurno, majka živi u malom mestu od cca 1k stanovnika gde većinu čine stari ljudi koje generalno takve stvari poput tehnike ne interesuju (a vala i one mlađe koji su ostali više interesuje pivo ispred lokalne prodavnice nego tehnika).

Docekah i ja problem sa racunom u mts. Prigovor usvojen 7.5. i napisano da cu dobiti novi racun i evo nas i dalje nista. Sad cekam da mi ugase uslugu ako ne posalju racun… Kako da resim ovo?

meni je pomogla urgencija na call centar, rešili posle za manje od 24 sata.

I meni jutros stigao SMS da su mi usvojili prigovor kao osnovan i da ću naknadno dobiti korigovan račun za april.

S obzirom da sam ja platio račun onako kako je došao pitanje je hoće li mi se ta razlika koju su mi neosnovano obračunali za sledeći račun računati kao pretplata tako da sledeći račun bude umanjen za tu sumu ili ću morati da se i za tri preganjam sa njima (pod pretpostavkom da i u sledećem računu ne naprave grešku)?

Добих 24х50% за Бокс 4 плави.
Користим црвени, кад додам враћање, то му дође скоро исто.

Pa ne dodje mu skoro isto, vrati unazad je 120 rsd mesečno a Box4 plavi ti je skuplji od Crvenog 400rsd, tako da je dosta skuplje. Bolje da si ostao na Crveni i da aktiviras vrati unazad za 120rsd mesečno, ako je bilo moranje uzeti plavi zarad 50% pretplate onda ok.

Jeste u pravu si, ja sam miško na punu cenu pa je tu razlika 400rsd.

S obzirom da sam ja platio račun onako kako je došao pitanje je hoće li mi se ta razlika koju su mi neosnovano obračunali za sledeći račun računati kao pretplata tako da sledeći račun bude umanjen za tu sumu ili ću morati da se i za tri preganjam sa njima (pod pretpostavkom da i u sledećem računu ne naprave grešku)?

Ovo je odličano ako su napokon krenuli da automatski prebacuju višak iz prethodnog računa i umanjuju iznos na novom račun, kao što @Poolmaker piše 😃
Pre je trebalo da se zove ili šalje mail i traži da višak preknjiže na novi.

Ići će automatski, barem je tako bilo kod mene.

Zato sam i pitao jer znam da je ranije trebalo roditi mečku dok se ne ispravi njihova brzina u potpunosti pa rekoh da nisu možda nešto ispravili po tom pitanju...

Ja sam mislim za januarski racun platio vise, i te razlike nije bilo u sledecem racunu, pa sam morao da saljem prigovor koji su resili vrlo brzo i jos su i zvali da pitaju "dal je sad sve ok?"

Zato sam i pitao jer znam da je ranije trebalo roditi mečku dok se ne ispravi njihova brzina u potpunosti pa rekoh da nisu možda nešto ispravili po tom pitanju...
Ja sam u za martovski račun podneo prigovor jer su mi neosnovano naplatili jedan dodatni paket, a račun sam platio. Prihvatili mi prigovor i sledeći (aprliski) umanjili za taj iznos automatski

Nazad
Vrh Dno