Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ne znam od kada (pretpostavljam oduvek) ali znam za dva slučaja iz moje okoline u drugoj polovini prošle godine da nisu hteli da im daju za prelazak na manji paket. Jedan je bio box3, a drugi box4

Ne znam od kada (pretpostavljam oduvek) ali znam za dva slučaja iz moje okoline u drugoj polovini prošle godine da nisu hteli da im daju za prelazak na manji paket. Jedan je bio box3, a drugi box4
Pocetkom prosle godine sam licno presao sa veceg paketa na manji. Jedino ako su kasnije nesto menjali.

Onda su to skorije počeli da primenjuju. Čak znam za slučaj u novembru prošle godine gde je žena bila na box4 crvenom, podnela zahtev za idp, zvali je i ponudili da pređe na box4 plavi za 24x50%. Ona pitala može li da ostane na crvenom, rekli joj tad vam je 18x50%. Uzela je naravno plavi, nije joj se dalo da se preganja s njima više. Pitanje je šta bi bilo da je insistirala da ostane na crvenom

Znači sledeći put idem sa belog na zlatni ali to tek iduće godine.🤣🤣🤣

Meni su sredinom oktobra prosle godine davali bukvalno na bilo koji, jer sam pitao lik rekao koji god odaberete, ja jesam zlatni(visi tj najvisi paket) odabrao, ali bez problema i na manji box sam mogao da dobijem, jer sam ga bas decidno pitao a sta ako zelim manji, rece nije problem, vi izaberite.
Pocetkom prosle godine sam licno presao sa veceg paketa na manji. Jedino ako su kasnije nesto menjali.
Nisu menjali bar ne do sredine oktobra prosle godine, ili to bukvalno zavisi na koga naletis od operatera.
Secam se ko juce da je bilo Srdjan neki bese kod njega je sve moglo.

^ Pa teško da ispadne jeftinije ako dobije 24x50% jer o tome pričamo. Naročito za box4 koji ima i mobilnu tarifu

Pa koliko vidim ovde uslovljavaju prelazak na veći paket . Meni svejedno za malo manje od 2 god ću lupati glavu gde i kako

E to je onda nešto novo.
Kao što sam i napisao u prethodnim postovima, znam nekoliko ljudi koji su u drugoj polovini prošle godine preko idp-a dobili 24x50%. Samo jednoj su rekli da treba da pređe na viši paket, a ostalima su ostali isti paketi. I ta jedna osoba nije htela previše da.se preganja s njima jer i tako razmišljala da pređe na plavi sa crvenog.
E sad,.možda zavisi i od agenta, oni sigurno imaju veću proviziju ako sklope ugovor za veći paket, pitanje je šta bi bilo da čovek insistira da ostane na istom i ako neće da daju 24x50% ostane na insistiranju da hoće idp.
Za prelazak na manji paket mi je logično da neće, to sam čak mislio da oduvek važi

Poslednja izmena:
Pre 2 godine su tek nakon IDP-a ponudili 50% 2 god. Sada je krenulo inicijalno 6,pa kao agent 8,pa beka duga sluzba 12 i neka treca sluzba 24.
Na osnovnom ugovoru pise 3 meseca i na posebnoj odluci jos 21 mesec.

Ако бих хтео да пређем са црвеног на плави да бих мога да добијем 24х50%?
За сада нуде само 18х50%.
Плашим са да ако тражим IDP да ме неће звати.

Ако бих хтео да пређем са црвеног на плави да бих мога да добијем 24х50%?
За сада нуде само 18х50%.
Плашим са да ако тражим IDP да ме неће звати.

Ništa ne gubiš sve i da te ne pozovu, a hoće, kao što je @Martin Mystere napisao.

Везано око тога, шта треба да урадим?
Уговор истиче за три дана.
А и немам где пређем,

Ja sada imam mogućnost da predjem u Yunet ili Yettel što se tiče optike. Yunet me zvali da potvrde da imam, a na sajtu Yettela mi isto izbacilo da mogu. Tako da pred istek tražim idp i da vidim šta će mi ponuditi.

Везано око тога, шта треба да урадим?
Уговор истиче за три дана.
А и немам где пређем,

Oni to ne znaju. Sačekaš da istekne ugovorna obaveza i naredni dan odeš u poslovnicu i tražiš IDP, potpišeš i vrlo brzo te zovu.

Да ли треба да кажем где бих прешао?

Ne pitaju.

Samo kažeš da želiš da podneseš zahtev za IDP - ako baš pitaju, a ne verujem da hoće, kaži im u Yettel...

Koliko ga razumem, trebalo bi da jeste, čIm pričamo o IDP 😃

Јесам, има могућност и СББ, раније је био и Беогрид, Јетел, можда и Орион.

Мени би најбоље било да станем на Бокс 4 црвени макар и 18х50%.
Већ сам звао 733, нуде 18 месеци за исти пакет. Нисам пита да ли је исто и ако бих прешао на Бокс 4 плави да ли би дали 24х.

Најгора опција је да ме не зову.
Да ли се после може одустати и остати на МТСу?
Уговор истиче у суботу, треба ићи у недељи или пак у понедељак јер ће тад пре видети тај захтев.
Или зову и недељом.
Да ли је неко у задњих месец два уопште добио 24х50%?
Прешао бих и на већи пакет ако прихвате 24х.

Ne moraš odmah dan posle, može da prođe i koji dan više - naplatiće ti tih par dana koju desetinu dinara više što nije strašno.
Nema pravila hoće li te zvati odmah sutradan ili za tri dana - mene su eto zvali odmah sutradan ujutru i to je bilo pre otprilike mesec dana.
Kada pozovu ponuda je 24x i nisam baš ubeđen da mora veći paket - u svakom slučaju ti imaš mogućnost pregovaranja jer kad tražiš IDP podrazumeva se da imaš alternativu - ne pokazuj da nemaš i da blefiraš jer bi svakako ostao, oni to ne znaju i ne treba da znaju.

Poslednja izmena:
Mislim da nema potrebe da razmišljaš o odustajanju pošto te zahtev za IDP ne obavezuje da raskineš ugovor sa njima. Posmatraj to isključivo kao poziciju za pregovaranje oko boljih uslova za novi ugovor.

A zna li neko kakva je situacija za nas koji nemamo optiku, može li se izvući neki popust?

Nazad
Vrh Dno