Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ja sad vidim da me prebacili na plavi box i da imam 150gb mobilnog neta. Iznenađen sam što daju toliko gigabajta.

Pozdrav svima. Da prenesem skorasnje iskustvo. UO mi istice februara i gospoda zvali i nudili 50% 16m, na sta nisam pristao. Nakon zavrsenog tel. razgovora stize sms "postovani kako bismo realizovali vas zahtev za raskid ugovora, molimo da opremu predate kolegama u poslovnici". Odmah sam zvao nazad da prijavim kako u tom razgovoru uopste nisam nedvosmisleno izjavio da podnosim zahtev za raskid ugovora, vec da ne pristajem na ponudu koju su saopstili i ne mogu da vrse nikakve zamene teza i da tako prisiju nekome podnosenje zateva za prevremeni raskid ugovora. Evidentirali su prigovor, pa ce navodno sutra neko zvati.

@crveni baron , je l' se zahtev za izdavanje IDP broja podnosi u istom momentu kada i zahtev za raskid UO, odnosno dan nakon isteka UO? Moze savet sta i kako najbolje postupiti u ovoj situaciji? Hvala.

Pozdrav svima. Da prenesem skorasnje iskustvo. UO mi istice februara i gospoda zvali i nudili 50% 16m, na sta nisam pristao. Nakon zavrsenog tel. razgovora stize sms "postovani kako bismo realizovali vas zahtev za raskid ugovora, molimo da opremu predate kolegama u poslovnici". Odmah sam zvao nazad da prijavim kako u tom razgovoru uopste nisam nedvosmisleno izjavio da podnosim zahtev za raskid ugovora, vec da ne pristajem na ponudu koju su saopstili i ne mogu da vrse nikakve zamene teza i da tako prisiju nekome podnosenje zateva za prevremeni raskid ugovora. Evidentirali su prigovor, pa ce navodno sutra neko zvati.

@crveni baron , je l' se zahtev za izdavanje IDP broja podnosi u istom momentu kada i zahtev za raskid UO, odnosno dan nakon isteka UO? Moze savet sta i kako najbolje postupiti u ovoj situaciji? Hvala.
IDP podnosiš 1 dan po isteku UO
Ne treba da trazis raskid . Uglavnom te zovu u roku 2-3 dana i nude 24 x 50 ako ti odgovara prihvatis a ako ne promenis operatera . Ako ne prihvatis u roku par dana dobijes IDP i imas rok 8 dana da promenis provajdera
Naplaćuju ti uslugu koliko je budws koristio toliko dana , kazes da raskidas BOX paket
Ako ces Yetel pisi u DM daću ti broj akvizitera koji je meni zavrsio posao 22X M paket - 1650 din i zadnja dva meseca 4300 din i net 500 / 250

Izvinite što kasno pitam, slabo imam vremena za forum, tek sam sad saznao za ovo poskupljenje, imam BOX4 zlatni sa 50% popusta 24 meseca
Da li će meni poskupeti ili kako?

i 16m je lepa ponuda

Vezano za 4k katalog serija i filmova sto reklamiraju uz 4k paket na sajtu mts-a...
Kako to izgleda uopste? Jel' napravljeno kao zaseban folder pod nazivom 4k ili ?
Znacilo bi mi ako neko to zna ili moze da okaci Skrinshotove.. Meni je samo receno da kao probam da udjem na npr. seriju Tunel i da je ona 4k, ali kolko ja vidim nema tu nikakve oznake 4k za tu seriju u opisu i slicno ... (tu seriju pronasao u Superstar folderu), a isto tako ne vidim nigde ni da postoji zaseban folder u Video klubu pod nazivom - 4k .
Nista mi sad nije jasno... Hvala unapred svima :)

Poslednja izmena:
Kakva je ovo sad zaj.bancija?!Stigla mi poruka da će se HBO naplaćivati?Ko koga ovde više?Opet im moram pisati.Ili da ih zovem?Šta mi je najbolje?

Prilozi

• IMG_20250122_144738.jpg
    IMG_20250122_144738.jpg
    98.3 KB · Pregleda: 133
Trebas da ih zoves i otkazes tako je najbolje ne znam dal kroz aplikaciju. Prosao ti je properiod. Ja zato nisam ni hteo da mi to aktviraju da se ne smaram sa deaktiviranje a pri temo i ne koristim to. Neki matori sto me zvao da mi nudi taj HBO bas je bio izervolatiran sto mi tesko da nazovem MTS posle 3 meseca i oktazem to.

Ok hvala na odgovoru. Slazem sa tobom da je bezveze sto nisu izjedancili 1000/1000.
Немају уређаје за 1000/1000

mts koristi sada već više od deceniju star GPON standard.

GPON podržava do maksimalnih 128 korisnika po vlaknu (portu OLT uređaja). mts uglavnom koristi 1:64 split.

GPON ima ukupan kapacitet 2488Mbps za download od nosno 1244Mbps za upload.

Praktično svih 64 korisnika na vlaknu deli ovaj kapacitet. Kad bi svi non stop koristili do maksimuma uslugu, dobili bi 38.8Mbps download odnosno 19.4Mbps upload.

Još gore je po pitanju uplinka sa OLT šasije ka ostatku mreže. Često do 100 OLT portova sa ukupno maksimalno 6400 korisnika bude na ukupnom uplinku od 80Gbps što bi reklo ako svi istovremeno koriste uslugu do maksimuma dolazimo na nekih 12.5Mbps po korisniku za DL i UL.

Sve ovo je tako napravljeno jer se nikad ne desi da svi koriste uslugu do maksimuma, već je korišćenje interneta uglavnom u tzv "burst"-ovima, pa se generalno protok "pegla" na većem broju korisnika.

Sa download kapacitetom od 2488Mbps i upload kapacitetom od 1244Mbps oni mogu komotno da isporuče 1000/1000Mbps jednom korisniku, to nije problem, mogu da isporuče i po 1000Mbps downloada za 2 korisnika istovremeno, ali će se već upload "uguši" i dobiju manje od 1Gbps. Limit za upload da se ne zaguše dva korisnika na GPON-u je oko 622Mbps.

Po njihovoj statistici su prilično sigurni da je u 99% vremena za upload ukupno slobodno bar 600Mbps na konkretnom OLT portu, pa korisnik može da dobije tih 600Mbps kad uploaduje nešto ili meri brzinu. Onih 1000Mbps je već dosta teže "garantovati" i desilo bi se da se vidi pad upload brzine u periodima "vršne" portošnje.

Kada budu migrirali na nove standarde (XGSPON 9953Mbps download i upload po vlaknu) ili (25GS-PON 24883Mbps download i upload po vlaknu) onda ćemo dobiti brzine downloada >1Gbps i uploada >600Mbps.

U Srbiji od novijih standarda SBB na svojoj optičkoj mreži koristi XGS-PON (projekat 10G Srbija) dok Orion Telekom koristi XG-PON koji u downloadu podržava 9953Mbps dok je upload limitiran na 2488Mbps).

Orion Telekom ima filozofiju daj korisnicima maksimum koji tehnologija može da podrži, pa ako dođe do zagušenja došlo je, ***, šta sad. SBB i Telekom ipak idu dosta konzervativnije sa ponudama.

Dakle, teoretski je moguće da uz GPON dobijete 1/1Gbps simetrični link, ali bi padovi brzine (naročito uploada) bili prilično vidljivi.

Pitate se, pa kako daju simetrične brzine kroz tehnologiju čija je priroda 2:1 odnos DL i UL, pa vrlo jednostavno, količina protoka u uploadu je mnogo manja nego u downloadu (sigurno i 10x ako ne i 20x) pa je verovatnoća da dođe do zagušenja uploada praktično nikakva čak i kad korisnici imaju simetrične maksimalno dostupne brzine.

Poslednja izmena:
Sad se pisao ponovo sa agentom,podneli su prigovor pa ce me obavestiti preko poruke.Prvo mi je rekla da su HBO i Apolon u sklopu mog paketa pa kad sam napisao zasto mi je poslata poruka da ce se naplacivati,onda je napisala da ce podneti prigovor.Javljam sta se desava....

Migrirao mi je paket u box 4 plavi
Zanima me u vezi ovih kombo paketa kako da izaberem to?
Pogledaj šta ti je aktivirano od paketa u app ili na sajtu u mojmts, imaš pravo na 2 dodatna paketa osim osnovnog pa vidi šta su ti aktivirali. Ja sam upravo preko chat opcije na sajtu zamolio da mi izvrše zamenu na relaciji filmski (koji je bio po difoltu aktiviran) - dokumentarni (imam pravo na jedan dodatni paket u crvenom boksu) i odmah je vidljivo u app da su to i odradili mada će tek 1.2. biti vidljivo i na samom tv jer su sada zbog promocije otključani svi kanali do 31.1.

Dakle, najbezbolnije preko chat opcije, tzv. Mila, kucaš operater pa onda Iris tv i tražiš koji paket ili pakete da ti aktiviraju.

Konstantna priča koja se ponavlja svaki put - imao si pravo, zakasnio si i to je to, više ne možeš ništa po tom pitanju.
Da se razumemo, ne branim ih uopšte jer smo obojica u istom košu pošto mi ja nisam reagovao na vreme, zakasnio sam i ostaje samo da plaćam po novoj ceni - samo ti kažem kako realno stoje stvari.
Naravoučenje - češće čitati ovu temu i reagovati brzo.
Resio sam placam po toj ceni do kraja isteka ugovora

Ako se raskida optika, da li mora da se najavi unapred ili po isteku UO se ide u poslovnicu? Ova yettel ponuda je toliko dobra da ni 50% kod mtsa više nije interesantan.

Pogledaj šta ti je aktivirano od paketa u app ili na sajtu u mojmts, imaš pravo na 2 dodatna paketa osim osnovnog pa vidi šta su ti aktivirali. Ja sam upravo preko chat opcije na sajtu zamolio da mi izvrše zamenu na relaciji filmski (koji je bio po difoltu aktiviran) - dokumentarni (imam pravo na jedan dodatni paket u crvenom boksu) i odmah je vidljivo u app da su to i odradili mada će tek 1.2. biti vidljivo i na samom tv jer su sada zbog promocije otključani svi kanali do 31.1.

Dakle, najbezbolnije preko chat opcije, tzv. Mila, kucaš operater pa onda Iris tv i tražiš koji paket ili pakete da ti aktiviraju.
Kako vidiš koji je paket aktivan, sada kada su svi otključani? Ne nalazim nigde u app

Može se videti i u samom meniju na Iris tv...Podešavanja-Paketi i usluge. U mob app ne nalazi se ova opcija (nisam se u prethodnom postu dobro izrazio) a što se tiče sajta to je lako pronaći, ovo što je @Unofficial napisao, ide se na Osnovni tv paket-Pregled-Dodatne tv usluge i paketi i tu piše detaljna "specifikacija" tv usluga i dodataka koje vam pripadaju.

Poslednja izmena:
Aha znači na portalu može a u aplikaciji ne može. U aplikaciji ne malazim uopšte.
Doduše ako u "pregled" odem na "lista kanala" piše Servis nije dostupan

Tako je bilo i pre migracije. Čak i u staroj aplikaciji.

Nece skoro (bar po meni) ali nece ni mnogo dugo da cekaju, XGSPON i noviji standardi su odlični za uplink 5G baznih stanica recimo... oh wait?! Mi ono nemamo 5G još nikakav :cool:
Не користе ваљда за базне станице исту технологију као за обичне кориснике?

Vrh Dno