imam box paket najslabiji, dva tv-a
zanimljiva situacija kada mi radi tv priključen na lan 3 brzina mi pada na 10 (treba da bude 20)
ovaj drugi tv na lan 2 ne usporava inernet
1 - Glupo pitanje, ako TV koji inace usporava brzinu se prikljuci na LAN 2, da li se onda uspori brzina?
2 - Nakon toga proveriti da li se uspori brzina ako se ovaj drugi TV koji je ranije bio prikljucen na LAN 2 prikljuci na LAN 3.
Ako nakon prvog koraka i brzina interneta bude usporena, nesto je do TV-a pa usporava internet. Eventualno tad treba probati preostale LAN portove sa tim TV-om(LAN 1 i LAN4) cisto da se bude siguran da je do TV-a.
Ako nakon prvog koraka sve bude radilo kako valja, a nakon drugog koraka se uspori internet, onda je moguce da je do LAN 3 porta. Probajte drugi televizor da prikljucite na LAN 1 ili LAN 4.
Nekad davno kad sam jos ziveo sa kevom se secam da su mi objasnjavali portovi 2 i 3 bili "rezervisani" za set top boxove i da iz nekog razloga nije moguce bilo iskoristiti samo jedan od ta 2 porta pa sa switch-em podeliti signal dalje, medjutim ili je to bila laz jos tad ili se u medjuvremenu promenilo jer tako je kevi sad(jos gore, iz switch-a ide u powerline ethernet adapter sve do kuhinje).
Sa 50% cenom i optikom, na 24meseca… teško da će neko biti nezadovoljan… 🙂 adsl i starim STB-ovima, koji ako rade kažu da su dobri… to treba prihvatiti po punoj ceni sa 50% 1 mesec…
What?
Da li neko mozda ima informaciju da li ce MTS eventualno da osvezi ponudu televizora, ne dao bog u nju uvrsti neke skuplje i/ili vece modele, jer je trenutno bas zalosna. Nemam uslova za optiku pa se vec pripremam da ako ne zele da ponude vise od 1 meseca da uzmem bar neki TV na rate, al kad vidim ponudu dodje mi da se upucam.