Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Još samo 22 meseca 500/160 umesto 600/300. :mad:

Da sam znao da će ovo da urade čekao bih 2 meseca, jer koliko vidim plavi sa cenom sve isto.

Ostaje uteha u HBO i HBO max, jer u ovom starom ide max tv...
 
Još samo 22 meseca 500/160 umesto 600/300. :mad:

Da sam znao da će ovo da urade čekao bih 2 meseca, jer koliko vidim plavi sa cenom sve isto.

Ostaje uteha u HBO i HBO max, jer u ovom starom ide max tv...

Mozes da promenis ugovor i uzmes 600/300 paket.

Ja sam prosle godine u februaru potpisao ugovor za box 2 400/160 - 12 meseci po 1rsd (najjaci box 2 paket u tom trenutku), a onda su u aprilu/maju izbacili jaci paket (500/160). Ja ih pitao da li mogu da predjem na taj paket, ali da zadrzim promociju. Onda su mi ponudili 18 meseci 50% umesto jos narednih 9 meseci po dinar, tako da sam prihvatio to. (Racunali su da mu dodje na isto, jer sam 3 meseca pre toga imao po 1rsd)
 
Da li ste IDP broj tražili preko mejla, pozivom kol centra, odlaskom u poslovnicu ili preko mts promotera?
Da li ste ga tražili pred istek ugovorne obaveze?
 
Ne znam za koji bi se sad paket odlucio.Najpovoljniji je izgleda sad Box zlatni gde imas sve za 7200.
Upravo tako... Sa ovim novim cenama totalno su obesmislili uzimanje box 4 beli, jer za 500 dinara vise koliko je sada zlatni, dobijes skoro duplo brzi net, i jacu tarifu mobilnu.. Totalni haos su sad napravili sa ovim, odnosno namazano, naterace sad sve koji su razmisljali da uzmu beli da odu direktno na zlatni. Jer svako ko ima 2grama mozga ce za 500 dinara vise uvek pre uzeti Zlatnu tarifu.

Realno isplati se vec na mobilnoj tarifi kome treba Soko max vec tu je u plusu
Ako se uzima samo Soko tarifa

Soko Lite mesecno (racunam pune cene)= 3000RSD-a
Soko Max mesecno (opet puna cena)=4500RSD-a
Još samo 22 meseca 500/160 umesto 600/300. :mad:

Da sam znao da će ovo da urade čekao bih 2 meseca, jer koliko vidim plavi sa cenom sve isto.

Ostaje uteha u HBO i HBO max, jer u ovom starom ide max tv...
Ili brate ako si koristio samo dva meseca uslugu, raskini uslugu, kazi da oces da isplatis mesece koje si koristio po punoj ceni (to ti je oko 12-13k) isplati ih i trazi nov ugovor sa novom promocijom (zapretim prelaskom negde i trazenjem IDP broja ako neces da cekas i oces da se iscimas), ili nekako premostis metar dana bez njihove usluge i onda si opet nov korisnik ;)
Ako u realnom životu vidiš razliku između 500/160 i 600/300, skidam kapu! I živo me zanima u čemu?
Pa vidi se razlika sigurno i svakako... Ne u klasicnom surfovanju i listanju FB-a i Instagrama na sta ti verovatno ciljas, ali ako si npr fotograf ili kamerman ili YT-ber ili neko ko uploaduje velike fajlove na neke odredjene servere, duplo brze ces zavrsavati pricu... Ako ti ne vidis razliku izmedju cekanja fajla da se upuje za 3 sata ili za 1.5h takoodje skidam kapu ;)
 
Poslednja izmena:
Još samo 22 meseca 500/160 umesto 600/300. :mad:
Isti slučaj, a ne mogu da potpisujem novi ugovor jer imam aktivnu 1 promo uslugu. SBB poveća brzine svima sa paketom, ali poveća i cene čak i pod ugovornom obavezom. U ovom slučaju bi mi tako nešto odgovaralo, za 100 rsd. više dobila bih mnogo veću upload brzinu. Bilo bi lepo da MTS dozvoli zainteresovanima prelaz na veću brzinu uz promenu cene, bez potpisivanja novog ugovora.
 
Pa vidi se razlika sigurno i svakako... Ne u klasicnom surfovanju i listanju FB-a i Instagrama na sta ti verovatno ciljas, ali ako si npr fotograf ili kamerman ili YT-ber ili neko ko uploaduje velike fajlove na neke odredjene servere, duplo brze ces zavrsavati pricu... Ako ti ne vidis razliku izmedju cekanja fajla da se upuje za 3 sata ili za 1.5h takoodje skidam kapu ;)

Pa to mi reci! Upload od 210GB umesto 3h traje oko 1.5h. Za taj use case, naravno da ima svrhe.

Upload sirovih video fajlova, serverskih backupa, itd. Ali koliko je to čest use-case?
 
Pa nije tolko čest slučaj, ali ima nas. Recimo na mojoj NAS mašini imam nextcloud na koji se backupuje 6 telefona recimo, pa sinhronizacija backupa svakog dana (inkrementalni backup) na storage box. Još imam dosta fajlova lokalno i isto automatizovan backup. Da li mi baš treba 400Mbps uploada za to, u ovom trenutku baš i ne. Sa VDSL-om i 8Mbps je bilo baš mučenje, nekad ne završi ni od 02:00 do podne istog dana. Sada na optici to ide vrlo brzo.

To je samo jedan od slučajeva gde je dobro imati veliki upload
 
Meni odgovara sad ovaj paket što imam,možda ću plaćati više 300 din. bez ugovorne obaveze kad mi istekne ali opet imam max tv paket,internet 500/160 što mi je sasvim dovoljno i neograničeno za društvene mreže.
 
Да ли још важи промоција 18 месеци по динар за прелазак нових корисника са СББ мреже?
 
bez ugovorne obaveze kad mi istekne

E pa ne funkcionišu stvari u MTS više tako, od leta 2022. promenjena pravila igre.
Kad ti istekne ugovorna obaveza automatski će da te migriraju na novu & naravno skuplju verziju paketa sa istim imenom (Crveni, PLavi, bla bla bla) i onda ćeš da plaćaš cenu bez UO za taj noviji paket... A ne kao nekad da cepaš u nedogled tvoj stari paket za koji si sklopio ugovor samo po +300 din većoj ceni.

Dakle ilustracija na primeru bratovom: novembar 2020, je sklopio ugovor za "Plavi" (pre podele na Plavi vs Plavi Lite) sa 200/80 netom koji je tad koštao 5000 din sa UO a valjda beše oko 5300 po isteku UO.
Sad pošto nije "obnovio ugovor" će da plaća 6800 din (cena aktuelnog "Plavi" paketa). Tj u decembru su ga migrirali na tad važeći Plavi (ne Plavi Lite koji je cenom sličniji onom što je nekad potpisao) sa beše 500/160 netom i Omorika koja god. Pa su vaaaaljda u februaru ponovo migrirali jer je bilo još jedno poskupljene (pre ovog sad od pre koji dan) i sad ima Omoriku 50 i to je plaćao 6549 din. Sad kad ga ponovo migriraju na ovaj Plavi sa 2:1 odnosom download/upload će da plaća 6799 din (= cena paketa bez UO).
 
Poslednja izmena:
Juče sam krenuo to da prijavim kroz online formular / troubleshoot proceduru ali iako se u tekstu nekih od koraka spominje nešto tipa da u napomenu se navede brzina sa speedtest.net ni u jednom momentu nisam imao nikakvo input polje (ni za opis problema / razlog kontaktiranja) nego samo mogu da se izvozaju koraci da ne je problem za brzinom i problem preko LAN i onda kreira "smetnju" za ADSL (naravno opšte poznato da je u Telekomu svaki kućni internet = ADSL).
 
kada prijavis smetnju o brzini, odrade oni speedtest na samom ruteru preko TR069, i to ce im (valjda) odmah pokazati da jos stoji stari profil brzine
takodje ne moras da koristis online prijavu kvara, mozes bilo koji opis da posaljes na [email protected] sa maila koji je registrovan na tvoj moj.mts.rs i u subjektu stavis na kraju "Optika 011 123 4567" tj. broj fixnog koji ti stoji u moj.mts.rs, na kraju maila navedi kontakt telefon na koji da te pozovu
jeste, smetnje se uvek kreiraju za ADSL i pise u moj.mts.rs u tabu Smetnji da je na ADSL cak i ako prijavis sa svojim opisom na mail i nigde ne pomenes ADSL
cudno je da jos UVEK nisu promenili tu online formu za prijavu kvara da pomenu optiku i PON/LOS svetla umesto ADSL... to ce mozda zbuniti neke korisnike (ADSL svetlo == PON svetlo)
 
Poslednja izmena:
@shamanNS ,ako je tako onda bolje da uzme Box beli jer je on 6900.A Plavi ce placati bzvz 6800 bez ugovorne obaveze.

Ali definitivno sad najvise se isplati Zlatni koji je nekad bio 10000 a sad 7300.
 
Evo sad su bili da montiraju uslugu i posto sam zahtev podneo 20.03 brzine su 500/160 odobrice mi ako odem do poslovnice izmenu na 600/300 ali se menja cena kao sto sam poslao sliku pre neki dan. ako ostanem na 500/160 placam posle 12 meseci 4800 ako predjem na 600/300 placam 5300 ...
 
Samo proveri da ti to ne ukida 1 din 12 meseci promociju što bi bio slučaj da bilo ko drugi reši da promeni paket a i dalje mu je aktivna neka promocija (+ produžavanje UO na 24. Meseca od tog datuma)
 
Poslednja izmena:
Pa ovaj zvao iz mog stana rekli da ne ukida, mislim danas sam dobio uslugu ja ga smarao da pita tamo, sad ako su me prevarili prevarili su me... Lomim se sta da radim nije da sam nesto patio ni pre sa 160... strimovao sam preko plexa kod druga gospodare koji su mi najveci film(bitrate je oko 90Mbit) koji imam na plexu:) A nisu i neke pare dodje mu na ceo ugovor 6000 vise.
 
Dobro proveri opet i traži napismeno za tih 12 meseci po dinar.
Ne govore ti to ljudi bezveze, mnogo njih nema pojma šta priča a šta može da se uradi. Posebno taj koji je zvao i koji je verovatno podizvođač a pitao je verovatno nekog tehničara. Bukvalno nemaju ni jedan ni drugi veze sa ponudama.
Da ne natovariš sebi dodatnu neurotiku bezveze 🙂
Edit: tako je i kod mene prelaz na optiku besplatan uz novi ugovor, pa ti stigne sledeći račun na nekih 70-80 hiljada, pa se reklamira... Uglavnom, sve je u redu posle prigovora ali šlog momenat je neprocenjiv 🙂
 
Na ovom ugovoru napisano 12 meseci po 1 din 500/160... Ovaj delovao da je neki iz MTSa (njihov auto njihova majica, sa ovima sto zove tamo na ti ,kako deca ,sto te boli glava :) ) I onda zvao isto tamo tu sto je glava boli i ona mu tako rekla, naravno da ako odlucim da odem danas do poslovnice trazicu novi ugovor gde sve pise. Mada isto ne verujem dok ne odem da me nisu navukli sad da pristanem, mada promocija i dalje u toku njima veca zarada da me prebace, a ja necu ni osetiti verovatno nikad sem u glavi da mi nije net 300 nego 160....
 
Realno ako možeš da dobiješ taj jači paket po tim uslovima, nemaš razloga da ga ne uzmeš.
 
Pa da sem sto moram zeni da kazem da da isto je 4800 i onako nece nikad videti racun od 5300 :):) Nista javljam sta sam uradio ako odem danas

Mada mislim da moraju mi daju posto sam ugovor dogovorio na daljinu dobio sam onaj dodatak da od ovog mogu da odustanem u roku od 14 dana bez posledica
 
Poslednja izmena:
Ja trenutno koristim Plavi Box4. Pozvali su me da pitaju da li želim novi uređaj, pošto ovog meseca plaćam poslednju ratu za stari telefon. Kada sam rekao da novi uređaj već imam ponudili su mi prelazak na Box4 beli paket 3 meseca 50%, brzina 600/300, Soko Lite tarifa. Kad sam sračunao dobijam više za iste pare, samo će izgledati kao da i dalje plaćam ratu za telefon. Prihvatio sam, jer razlika u ceni paketa nije ni 200 dinara. Ajde sad vidićemo šta će se dešavati kada aktiviraju novi ugovoreni paket.
 
Vratite film 18 meseci unazad kada smo polemisali kak je krasno da gledamo Premier ligu na nasim malim ekranima u reziji Telekoma... 600 milijuna neko mora da plati. A kako mi se cini, svi smo mi srecni dobitnici koji ce morati da podele taj racun. I mnogo drugih...
 
Neki (ako ne i mnogi) su rekli da bi pre gledali farbu kako se suši nego bilo koji fudbal (i da ih takođe zabole za prenos NBA cirkusa u 5 ujutro) pa eto i ti moraju da plate za uživanje fanova fudbala kao što i pre fudbala finansiraju 12, 14, 18... meseci dž za "optičare".
 
Vratite film 18 meseci unazad kada smo polemisali kak je krasno da gledamo Premier ligu na nasim malim ekranima u reziji Telekoma... 600 milijuna neko mora da plati. A kako mi se cini, svi smo mi srecni dobitnici koji ce morati da podele taj racun. I mnogo drugih...
Box 3 - 500/160Mbs placam 4849din, sada, po novom Box 3 - 600/300Mbs je 4799din. Ukoliko ti poruka nije flamebait, ajd' molim te pojasni...
 
Nazad
Vrh Dno