Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@uncle_eddie
Probaj na lep nacin, trazis raskid ugovora i placas punu cemu paketa u tom trenutku ako imas neki benefit za tih par meseci. Savetujem ti da pises na mail jel imas pisan trag ako dodje da se zalis zastiti potrosaca ili ratelu. Jel oni ne mogu da reaguju ako nema pisanih tegova. Nadam se da ces raskinuti taj stetan nametnut ugovor. :)

Драги моји, ево да се похвалим да ми је вечерас два пута престао да ради МТС кућни WSDL интернет. Морао сам да рестартујем рутер да би прорадио.
Користим БОКС 3 пакет, после много месеци је почела да пуца веза. Ето ако неко планира да мигрира у МТС нека зна да ни он није савршен као ни Супернова, SBB или неки други...

Ljudi pre mesec dana produzim ugovor, box 4 i omorika neki osnovni paket sa 3GB interneta. Uz to sve, uzeo sam i "4 Box u 4" gde sa sestrom delim 100GB interneta (u proslom ugovoru sam imao 200, al ajde). Danas mi stize racun, 17 000 dinara, klasicna mesecna naknada plus 12 000 za potroseni internet... Slogirao sam se, stizala mi poruka da mi je ostalo 80% i 100% interneta, sad krajem godine tipa 29. i posle toga sam imao spori internet, znaci ne 4G. Ukupna potrosnja ovaj mesec kaze da je 138GB, ako se to sabira 3GB iz paketa + 100GB deljeno (sestra ne koristi taj internet, samo ja, njen broj je samo registrovan) i ispada da sam 35GB potrosio za tri dana. To je moguce, ali ne sa sporim internetom.

Uglavnom, bio sam u poslovnici, devojka tamo kaze nije ti ukljucen Net limit, ja kazem prvo da sam i makar potrosio toliko interneta, nisam mogao potrositi na sporom nema sanse. Druga stvar je da u ugovoru pise da uz moj paket dolazi automatski aktiviran Net Limit, a ja niti sam deaktivirao niti sam bio pitan da li hocu da ga deaktiviram (jer kako ugovor kaze dolazi aktiviran vec). Ovo je prvi racun od obnove ugovora, nisam znao da nije aktivan jer nisam ni gledao. U ugovoru pise sta pise... Napisao sam prigovor na racun i poslao.

EDIT: BITNA STAVKA, ono cega sam se setio, je da sam uzeo ovog meseca VPN, nije mi logicno da ima veze, ali sve je moguce..

Moje pitanje je sta moze da se uradi jos i je l se nekome desavalo ovo?
otkud da se toliko plaća ako se prekorači internet?
kako se obračunava to?

Ako nemaš uslugu "net limit" koja košta 150 dinara mesečno, onda plaćaš 1RSD/MB kad prekoračiš.

Ako nemaš uslugu "net limit" koja košta 150 dinara mesečno, onda plaćaš 1RSD/MB kad prekoračiš.
Shvatio sam ja zašto je prekoračenje 12 000 dinara, zato što je to limit postavljen na portalu za generalno bilo koje troškove na 12 000 (što je maksimum, s tim što je sad taj maksimum skočio na 14 400, jer je sad uračunat PDV od ovog računa). Uglavnom taj limit sam sad stavio na 240 dinara i imam net limit..

Ali ako si potrosio brzi internet i imas net limit na koju foru ti je onda potroseno 30-40 gb preko paketa? Opasna je tu muljacina.

@Voltage Boy
Ništa ti druže nisi shvatio. To što si smanjio, nije net limit. To je prekoračenje troškova. To imaš kod svih provajdera. Na svakom računu od MTS-a imaš u specifikaciji da li je naplaćen i aktivan net limit. Kad je aktivan, nema nikakvih dodatnih troškova za net. Neki od pridruženih brojeva na BOX4 , nema aktivan net limit, što je verovatno slučaj kod tebe. Uzmi od svih račune i pogledaj.

23.12. podnet zahtev za idp broj i dalje ga nema na maili. Koji je rok uopšte?

I dalje niko nije zvao. Stoji tamo na portalu prosledjeno i to je to.

Jasno mi je da nismo, a i nemamo drugu opciju. Hvala, videću šta će meni da ponude.

Ma nisu to nikakve peripetije, daleko bilo :)

Samo ima nas i koje ne zovu i ne šalju broj preko 15 dana. A račun se plaća svaki čim stigne... uo istekla.

Zvala je žena danas 064733 i pitala gde je problem zašto nema idp broja ili poziva? Obećali su da će napisati urgenciju itd.

Pa videćemo, kad se uhvati vremena, ako od ovog ne bude ništa sredićemo već nešto.

Meni za par dana ističe box 4. Nude mi box 3 12 meseci po 1din . Ali pošto mi net i nije potreban videću da li može samo televizija za 12 meseci po dinar

@Voltage Boy
Ništa ti druže nisi shvatio. To što si smanjio, nije net limit. To je prekoračenje troškova. To imaš kod svih provajdera. Na svakom računu od MTS-a imaš u specifikaciji da li je naplaćen i aktivan net limit. Kad je aktivan, nema nikakvih dodatnih troškova za net. Neki od pridruženih brojeva na BOX4 , nema aktivan net limit, što je verovatno slučaj kod tebe. Uzmi od svih račune i pogledaj.
Znam ja da nije to net limit, nego kazem da je taj limit bio i veci, ja bih jos vise interneta potrosio sigurno, nego je meni taj limit na 12000 postavljen za sve troskove, pa nije mogao internet da vuce

Nisu ni sestru zvali za IDP broj od 21 decembra.
Kolega sa posla takodje u decembru podneo zahtev za IDP i nikoga nije zvao do sve nekoliko dana posle isteka ugovora, a njemu je isticao pocetkom ovog meseca.
Odmah mu nudili BOX4 plavi 50% za celu ugovornu obavezu, nije hteo, trazio je crveni oni kao ne moze , on rekao da odo dalje 1 din u Yettel, i odmah rekli moze i dobio 24meseca 50%.

Може ли неко да измери размак рупа за качење на зид на Huawei hg8245w5-6t? Не могу наћи податак на нету.

Поздрав
Интересује ме да ли неко има искуства са прекидом уговора преко мтс, нпр да раскинем на месец дана, па после месец дана да потпише као нови корисник, да ли је то могуће, иначе истекао ми је уговор преко мтс-а, имам бокс 4 преко фиксне линије, нудили су 7 месеци по 50 % за обнову али мислим да је то мало, наспрам других корисника.

Поздрав
Интересује ме да ли неко има искуства са прекидом уговора преко мтс, нпр да раскинем на месец дана, па после месец дана да потпише као нови корисник, да ли је то могуће, иначе истекао ми је уговор преко мтс-а, имам бокс 4 преко фиксне линије, нудили су 7 месеци по 50 % за обнову али мислим да је то мало, наспрам других корисника.
Pozdrav,
Ono sto su meni rekli iz mts-a u poslovnici, da bi nekog tretirali kao novog korisnika, taj korisnik ne sme da ima usluge televizije, interneta u tih 30 dana. Dok call centar kaze da ako si jednom imao vise nikad nece da te tretiraju kao novog korisnika sve dok ne promenis adresu, jer adresa je za njih korisnik.Svakako mozes da probas kao moj kolega da trazis IDP za prenos pa mozda ponude i celu ugovornu obavezu na 50%.

Vrh Dno