Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Dal je krivicno ili ne ajde i manje je bitno, neka sam se i ispalio, toliko znam da sa svakim takvim snimkom za koji druga strana nije bila upucena i dala dozvolu da se snima, moze da obrise zadnjicu. Ne vredi mu nista.

A opet mislim da ljudi generalno svoje frustracije izbacuju na onima koji to najmanje zasluzuju, ako ima ta dva broja koja su dodata na njegov nalog, sta je tesko okrenes i vidis ko su ti ljudi? Al ajde odma da se istresa na salterusi. Stvarno iko misli da neko zaposlen u Telekomu ima potrebu da "hakuje" korisnike da dodaje brojeve zarad tih gb, mb, minuta, kojecega..

Pa jeste malo (vise) bezveze kad vidis nepoznat broj koji koristi tvoje (placene) benfite, a ti nisi odobrio.
To moze da postavi samo neko ko ima ista ili veca ovlascenja od korisnika (citaj neko iz MTS-a).
Mada bih ja samo obrisao te brojeve, ali ako se ponovi e onda mora ozbiljniji postupak..

Moze da obrise, moze da nazove te brojeve pa vidi ko je, ukucas u Viber, WhatsApp, vidis imaju li te "naloge", vidis sliku. Ali dizati glas na salterusu koja tu mozda radi mesec dana, dva, mi je bez veze. I nije tacno da samo moze neko iz telekoma da doda, mozda neko njegov ima pristup nalogu, mozda neko dodao da mu nije rekao, ja imam sestrin nalog i tako mogu da nesto uradim, da joj ne kazem, da onda ona zove i tamo se istresa. Ili odes lepo u filijalu, trazis razgovor s nekim i lepo razjasnite situaicju.

Sta sad si faca sto snimas razgovore? I jos ti pretis nekome time? Sta pokusavas, da ispadnes baja? Druze to sto radis je krivicno delo i lako mozes da popijes tuzbu za to, tako da nemoj da se pravis mnogo pametan i da se time hvalis. To sto ti snimas neciji razgovor bez njegovog znanja i dozvole mozes da okacis macki o rep a ne da se hvalises time i pretis necim.

A druga stvar, ne znam zasto napadas devojku koja radi na CC? Sta je ona kriva? Imas lepo te brojeve uzmes pa okrenes, vidis ko je i sta je. A ne da se istresas na ko zna kome, mozda ta osoba i nije bila u to vreme utu gde je sad. I sto si toliko siguran da niko od tvojih nije to dodavao?
Da nisi Simpatizer mts-a !? Hmm. Snimam po defaultu sve razgovore poslednjih 10 godina. Oni kao snimaju razgovore a ne pitaju za saglasnost i ja ispadam kriv. Istresao jesam jer sam revoltiran prevarom koja ce biti zataskana. Napadam jer sam povredjen ne cudjenjem operatora kada sam izneo moj problem da njima...
Ma nisam napadao toliko koliko ste shvatili ali sam bio revoltiran i bacanjem sa jednog operatera na drugoga gde sam ja ispalio na kraju. I ja sam covek ali na prevare ne mogu da izdrzim. Jednom su mi na paketu 50mb drzali brzinu na routeru na 20mb pa sam zvao i pretio raskidom ugovora pa su ispravili gresku... Gresku ! Ma mi smo kao narod krivi za to gde smo i sta smo. Nema dalje

Poslednja izmena:
Mislim najlakse je istresati se na operatera, koji veze sa tim nema. Imas Ratel / Ministarstvo za Telekomunikaciju, Trazisnu inspekciju na kraju krajeva MTS email pa pisanim formatom to posaljes i resis i vidis ko je kriv (Bar sam ja naucio u zivotu da je pisani trag najbolje resenje za sve).

Dodavanje broja inace moze lako da se odradi i bez tebe, sifru i user koj si dobio u poslovnici dal si promenio? Mozda se neko logovo na portal sa tim userom i passwordom iz poslovnice (ovo bi bilo bas horor) i ubacio broj koji je hteo. Mozda neko seo za tvoj komp od drugara / prijatelja / rodbine i logovo se na mts portal ako si sacuvao user i password. Da li si pored svega ovoga razmisljao da si ti kriv. Isto ko moj otac kad mi kaze pa nisam ja aktivirao PickBox paket, kad ono lepo logovano u 8:35 ujutru kuco PIN a pojma nije imao zasta.

@Zlatan_ibro
Zakon kaže da je snimanje od kompanije indirektno dozvoljeno u svrhu "komercijalnih" transakcija što je u neku ruku i ispravnoa ali pod uslovom da su obe strane svesne ili izričito upozorene da se razgovor snima.
Da li taj zakon važi kada je u pitanju fizičko lice, mislim da ne...
Nego mene živo zanima da li si pozvao te brojeve? Nekako mi to prvo pada na pamet što bih ja uradio, a time bi se otklonila većina sumnji, opisanih neki red iznad.

Ma i ja bih prvo nazvao, malo istrazio, ukucao broj u Viber, mozda ima taj nalog, vidis ko je i sta je.
Ja bas ne verujem da je bilo ko iz Telekoma, salterusa, filijala, to radio, verujte da nemaju potrebe da rizikuju krivicne prijave zbog toga jer svi u tom lancu imaju velike privilegije od kompanije da im je ta kradja tudjih minuta, megabajta, kojecega skroz nepotrebna.

Sto se tice snimanja razgovora, fizicko lice mora da obavesti drugu stranu da se razgovor snima, inace se snimak ne moze koristiti na sudu ukoliko do toga dodje. Isto tako taj se snimak ne sme plasirati trecoj strani bez dozvole sagovornika tj ne smes recimo da ustupis snimak medijskoj kuci naprimer.

No dobro nadam se da ces da resis to, kako bilo, najbrzbolnije ti je da obrises te
brojeve pa proveris kroz koji dan ima li ih ponovo i promeni sifru, odjavi se iz pregledaca.

Ma ni jedan razgovor snimljen ne bi zloupotrebio. Tu su samo da se podsetim po nesto zbog prirode posla i frekvencije razgovora. Bio sam malo revoltiran damom iz telekoma koja mi nije dala da dodjem do izrazaja prekidajuci me kako ona nije nadlezna itd. Sada da ih pozovem razgovarao bi sa njima kao svedjanin na marihuani...govorim tiho i nosim psa sa sobom :)

da se meni desilo, prvo bi zvao da vidim ko je. Posle toga ako ima sumnje da je upao nelegalno prijavis mup za visoko tehnoloski kriminal :D kazes da su ti napravili stetu sto na neki nacin jesu, pa telekom mora da dublje istrazi a takodje i druga strana da se pita kako je tu zavrsila :)

Kad bi ovo npr napisao u email telekomu veruj mi da bi dobio vrlo brzo info sta je ko je i odakle on tu, i kako je dospeo tu.

Ja sam slicno resavao problem tipa sa telenorom za spam poruke koje su mi stizale smsom niko nista ne zna kad zovem i kad pitam ko covek. Kad sam se obratio ratelu sve su znali i sta je i odakle je i kako je doslo do toga 😂

Mani se telefona, operateri su sistemski ograniceni.

...govorim tiho i nosim psa sa sobom :)

Ti su najgori 😆🤭

Uradi ovo sto ti momak iznad rekao, nazovi, vidi ko je i sta je, promeni sifru na nalogu ako je neko prvalio da ne moze da obrise to, i onda slikaj i pisi Telekomu i lepo im zapreti da je sledece na redu odeljenje za visikotehnoloski kriminal.

Ma lakse bi mi bilo da poznajem. Zamislite koliko ljudi varaju na taj nacin. Secate se prevare sa frikom nagradnom igrom kada je neki iz frikoma tipovao svojoj familiji gde se koji dobitni sladoled nalazi :)

Danas sam saznao da koristim 65gb data podataka mesecno na broju koji koristim i da sam sve granice presao sa potrosnjom.
Kazem joj moj telefon je evidentirao 600mb data podataka od pocetka meseca i kako ste vi dosli do toga ja stvarno ne znam.
Na pitanje Da li su mogli ti brojevi koji su bili nakaceni da iscrpe taj internet kaze da sanse nema!?
Ja sam na wtf od malopre. Ne znam sta da kazem i da uradim vise? Kaze mi mozda ce vam doci veci racun za usluge ovoga meseca o_O

Prijavi policiji slucaj, navedi da se istazi ko su te osobe, ko je i kad ih dodao. Sve je to ostalo zapisano.

Spremi tužbu, nadji advokate.

Sta sad si faca sto snimas razgovore? I jos ti pretis nekome time? Sta pokusavas, da ispadnes baja? Druze to sto radis je krivicno delo i lako mozes da popijes tuzbu za to, tako da nemoj da se pravis mnogo pametan i da se time hvalis. To sto ti snimas neciji razgovor bez njegovog znanja i dozvole mozes da okacis macki o rep a ne da se hvalises time i pretis necim.

A druga stvar, ne znam zasto napadas devojku koja radi na CC? Sta je ona kriva? Imas lepo te brojeve uzmes pa okrenes, vidis ko je i sta je. A ne da se istresas na ko zna kome, mozda ta osoba i nije bila u to vreme utu gde je sad. I sto si toliko siguran da niko od tvojih nije to dodavao?

Nikome nije dozvoljeno da prisluškuje ili snima razgovor, odnosno čini fotografski, filmski, video ili drugi snimak nekog lica bez njegovog znanja ili pristanka.

Lice koje objavi ili prikaže spis, portret, fotografiju, film ili fonogram ličnog karaktera bez pristanka lica koje je spis sastavilo ili na koga se spis odnosi, odnosno bez pristanka lica koje je prikazano na portretu, fotografiji ili filmu ili čiji je glas snimljen na fonogramu ili bez pristanka drugog lica čiji se pristanak po zakonu traži i time osetno zadre u lični život tog lica, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine, kao i da ako delo učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.

Nikome nije dozvoljeno da prisluškuje ili snima razgovor, odnosno čini fotografski, filmski, video ili drugi snimak nekog lica bez njegovog znanja ili pristanka.

Lice koje objavi ili prikaže spis, portret, fotografiju, film ili fonogram ličnog karaktera bez pristanka lica koje je spis sastavilo ili na koga se spis odnosi, odnosno bez pristanka lica koje je prikazano na portretu, fotografiji ili filmu ili čiji je glas snimljen na fonogramu ili bez pristanka drugog lica čiji se pristanak po zakonu traži i time osetno zadre u lični život tog lica, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine, kao i da ako delo učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.
Пропис без значаја. У судској пракси не постоји случај за дело неовлашћеног снимања. Адвокати кажу да је тешко доказиво.Једино треба пазити да снимке не делите трећој страни. Снимам сваки разговор годинама и телефонски и диктафон, врло значајна и корисна опција.

I opet da se vratimo na te snimke, sta mozes s njima? NISTA. Ne postoji delo neovlascenog snimanja u praksi zato sto svi koji i snimaju znaju da im snimci ne mogu sluziti na sudu, jer takvi snimci obicno sluze samo za "licnu upotrebu".

Sta ste se uhvatili za te snimke, nebitni su za pricu. Ovde je bitno da neko neovlasceno koristi njegov paket za sopstvene potrebe.
A MTS bi trebao da, nakon njegove prijave, sam istrazi kako je to moguce. I da spreci dalju zloupotrebu.
Ipak je to njihova usluga za koju bi trebalo da garantuju.

Pprisluskivanje nekog i snimanje sopstvenog razgovora su dve razlicite price.

Stvarno smoriste sa tim snimanjem. Vise od 20 poslednjih postova o tome. Sta radi moderator?

Mojoj sestri davali max 6 meseci u pola cene. Vratila opremu lepo. Dosao otac i dobio 12 meseci i to je to. Bila druge kombinacije , bilo telenor sa 14 meseci po dinar.
Ja ali prošle godine počeli su od jednog meseca po 1 dinar. Sve živo sam se raspitao, na kraj vratio opremu, da prodje 30 dana , da izboksujem 10 meseci preko agenta. Ali sam raspitivajuci našao i snašao se za tv imam i arene i šk. Uzeo vip kućni koji mogu da šetam. Plaćam netflix 2000 godišnje , imam i hbo. Puna kapa za 1900 mesečno.
Svako treba da vidi sta mu treba , pogleda opcije i izbori se za što povoljnije. E sad koga mrzi da se cima, poštujem i to neka placa više. :)

Pa ajde nam daj onda tu svoju racunicu, kakav net placas, koji limit? Kakav je to net gde mesec dana placas 1900 dinara ukljucujuci i taj netflix, HBO. Ali vise me zanima net, kakav je to onda paket kad ti mesec dana izgura sve te servise a sve placas navodno 1.900
Pprisluskivanje nekog i snimanje sopstvenog razgovora su dve razlicite price.

Ajd samo tebi jos da odgovorim na ovu temu pa se povlacim iz diskusije sto se tice toga jer ocigledno da si uveren da si u pravu a jednostavno nisi.

Niko tebi ne brani ni ustavom ni zakonom da snimas sam sebe dok pricas, pevas, sta hoces god. Stvar je u tome da ne smes da snimas eventualni svoj i moj medjusobni razgovor bez mog znanja i moje dozvole. Tacnije, smes da snimas, to ti ne brani niko, medjutim, taj snimak ne smes da ustupas trecoj strani bez moje dozvole, isto tako, ono sto ti kazem u tom razgovoru, se eventualno ne moze koristiti na sudu, nito bilo gde, jer se smarta da je razgovor nastao ilegalno. Al buduci da si sam rekao da je "nebotno" pa si nasao u istoj poruci da ipak napises nesto na tu temu, morao sam ti odgovoriti.

Poslednja izmena:
Пропис без значаја. У судској пракси не постоји случај за дело неовлашћеног снимања. Адвокати кажу да је тешко доказиво.Једино треба пазити да снимке не делите трећој страни. Снимам сваки разговор годинама и телефонски и диктафон, врло значајна и корисна опција.

Znaju da se nameste stvari... recimo ostavis telefon bez nadzora i sl. pa neko nekako dodje tih snimaka... pa ce onda neko da te pita, sta ce moj razgovor sa tobom u memoriji telefona... to je zatvor u najavi, raskid prijateljstva u najavi... raskid drugastva u najavi...

Ajd samo tebi jos da odgovorim na ovu temu pa se povlacim iz diskusije sto se tice toga jer ocigledno da si uveren da si u pravu a jednostavno nisi.

Niko tebi ne brani ni ustavom ni zakonom da snimas sam sebe dok pricas, pevas, sta hoces god. Stvar je u tome da ne smes da snimas eventualni svoj i moj medjusobni razgovor bez mog znanja i moje dozvole. Tacnije, smes da snimas, to ti ne brani niko, medjutim, taj snimak ne smes da ustupas trecoj strani bez moje dozvole, isto tako, ono sto ti kazem u tom razgovoru, se eventualno ne moze koristiti na sudu, nito bilo gde, jer se smarta da je razgovor nastao ilegalno. Al buduci da si sam rekao da je "nebotno" pa si nasao u istoj poruci da ipak napises nesto na tu temu, morao sam ti odgovoriti.
Ako ti tako kazes...ali ja nisam pominjao upotrebu snimaka u bilo kakvom procesu.
Mesas snimanje sopstvenih razgovora sa drugim licem i prisluskivanje (snimanje) nekog lica.
Reko bih da imam neka odredjena iskustva vezano za tu temu pa znam da si samo delimicno upravu.
Daleko od toga da se smatraju ilegalnim ili da se ne koriste..:cool: (izuzimam sudove).
Dalje ne smem da pricam mozda posle moram nekog da khhhkhk..:D

Zato sto recimo hocu da povezem uredjaj sa starim monitorom koji ima VGA, pa moram da koristim hdmi na vga konverter.. I onda moraju rezolucije na stb-u i monitoru da se usklade da bi to moglo da radi preko konvertera..

Zanimljivo, ti bi mogao da se zaposlis u MTS-u. Njihova specijalnost je da HD kanale pretvaraju u SD kanale, ali ti ih sve sijes - ti bi HD u VGA (640x480) :LOL: .

Kucaj. 1642204005409.png1040301642204014468.png pa 8288

Ne vredi ne moze da radi dok se ne ujednaci rezolucija..
Hvala, pokusacu da napravim nesto.

Danas sam saznao da koristim 65gb data podataka mesecno na broju koji koristim i da sam sve granice presao sa potrosnjom.
Kazem joj moj telefon je evidentirao 600mb data podataka od pocetka meseca i kako ste vi dosli do toga ja stvarno ne znam.
Na pitanje Da li su mogli ti brojevi koji su bili nakaceni da iscrpe taj internet kaze da sanse nema!?
Ja sam na wtf od malopre. Ne znam sta da kazem i da uradim vise? Kaze mi mozda ce vam doci veci racun za usluge ovoga meseca o_O
Sta si poduzeo do sada po pitanju brojeva koji su ti sisali deljeni mobilni net?
Javljaj nam redovno sta se bude kasnije desavalo...
Ovo treba hladne glave raditi.

Nazad
Vrh Dno