Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Posto sam pisao u temi ranije i trazio misljenje ostalih sto se tice popusta na pretplatu za postojece korisnike da podelim i svoje iskustvo. Juce su me pozvali i odmah ponudili 5 meseci upola cene, zbog predstojecih obaveza nisam mogao da se natezem i resio sam odmah da prihvatim. Medjutim postavim pitanje u vezi neta i brzine. Kaze operater sa druge strane, brzina ista kao i do sada do 10 mbit/s... e preko toga nisam mogao da predjem i zamalo da me uhvati nespremnog. Naravno od tih 10 mbit/s ja na raspolaganju kao i pre 10 god imam samo 4 mbit/s... Uvek isti izgovor da nema tehnickih mogucnosti za vise.
Naravno u jednoj recenici da to ne zelim i da zelim da raskinem ugovor, odmah dobijam info da ipak moze do 20mbit/s.
Danas dosli zamenili ruter, naravno bez ikakvih drugih promena, mislim na fizicke promene, za softverske ne znam.
Posle prvog merenja, skoro pa max brzina se ostvaruje.
Elem, poenta je da se pogadjas kao na pijaci i da uglavnom mozes da izvuces ono sto zamislis. Sto se tice pretplate pretposatavljam da je moglo i vise uz naravno vise natezanja, ali trenutno nisam u mogucnosti da gubim vreme na to. Tako da je i ovo sasvim ok obzirom sta se ljudima nudilo na prvu.

A imao si koji box? Nisi napisao. Meni dvojka (net i fiksni) ističe u januaru, zvali, ponudili 1 mesec 50%. Sve u svemu ništa. Mislim da vredi pogledati ponudu Beotela pogotovo ako na lokaciji ne može više od 10 ili 20 mbps (kao kod mene) a daju adsl bez uo. Ušteda ako se uporedi sa boksom 2 je mesečno oko 700 dinara. Nije zanemarljivo, na oba mesta je brzina "do" pa mi nekako ovaj box 2 gubi smisao.

A imao si koji box? Nisi napisao. Meni dvojka (net i fiksni) ističe u januaru, zvali, ponudili 1 mesec 50%. Sve u svemu ništa. Mislim da vredi pogledati ponudu Beotela pogotovo ako na lokaciji ne može više od 10 ili 20 mbps (kao kod mene) a daju adsl bez uo. Ušteda ako se uporedi sa boksom 2 je mesečno oko 700 dinara. Nije zanemarljivo, na oba mesta je brzina "do" pa mi nekako ovaj box 2 gubi smisao.
Isto sam imao box 4. Ja sam im pisao na njihovom sajtu kao sa onim virtuelnim agentom, posle toga su mi dodelili slobodnog agenta i ostavio broj da me pozovu. Rekli su mi da je stadardno jedan mesec popusta ali da oni daju jos 4 plus. Sve u svemu kako koga zapadne.
Makar imas jos jednu opciju da biras, meni je ovo jedina normalna opcija i koliko toliko neki kvalitet, sve ostalo sto bih mogao da uvedem je deset puta losije od mts-a.

Posto sam novi korisnik od skoro,koliko cu imati otkljucane sve kanale?

Meni istice Box 4 Crveni 18.12 i cuo sam se sa njima pre par dana,nudili mi max 10 meseci 50% manju pretplatu.mozda su mi ponudili toliko meseci popusta jer imam 3 broja postpaid + Box 4 paket,ali nisam se jos izjasnio da li cu produziti.Ovaj box 4 crveni placam 3.999 sa omorikom 1 u paketu,ali planiram da predjem na Box 4 plavi lite optika,600 dinara vise ali se dobija 200/80 met uz omorika 6 sto nije losa cena.mozda i uspem da ispregovaram da placam istu cenu kao za Box 4 crveni a da dobijem plavi lite.ko zna,mozda i daju.

Meni 50% na deset meseci i nije neka uteha ako su ranije davali min 6 meseci po dinar za stare korisnike. Ali nije ni loša ponuda, šta znam. Probaj da na konto plavog lite boxa dobiješ bar 12 meseci po 50%

Da li se ja varam ili je pre na Moj MTS stranici mogao da se vidim datum isteka UO?

Sad nigde ne pronalazim taj podatak.

To sam našao u okviru Box paketa.

Ali imam još jedan broj zaseban i pod Mobilne usluge te info nema nigde a sećam se da je bila i tu.

Imajući u vidu kako su pooštrili sve u vezi beneficija tih 10 meseci po pola pretplate je da se ''šutirate nogom u d...'' i to treba prihvatiti bez ikakvog razmišljanja, ne može se očekivati da svake dve godine se dobija po pola godine da se ne plaća, totalno nerealno. Ne treba biti nezahvalan i tražiti svaki čas tolike popuste jer dobro je da daju uopšte i dodatne pogodnosti obzirom na raznorazne okolnosti. Ja sam dobio pre dve godine 5 meseci gratis, sada 6 meseci po 50% i nisam nezadovoljan, ima ovde dosta primera kako su ljudi pisali da sem neke standardne ponude nisu dobili ništa pa neki jesu a neki nisu posle izboksovali 5-6-7 pretplata po pola, a inače nema više da bude nula ili dinar mesečno nego ide ovaj fazon.

Ja sam dobio pre manje od mesec dana Skyworth HPH07 i Huawei Q11

Imajući u vidu kako su pooštrili sve u vezi beneficija tih 10 meseci po pola pretplate je da se ''šutirate nogom u d...'' i to treba prihvatiti bez ikakvog razmišljanja, ne može se očekivati da svake dve godine se dobija po pola godine da se ne plaća, totalno nerealno. Ne treba biti nezahvalan i tražiti svaki čas tolike popuste jer dobro je da daju uopšte i dodatne pogodnosti obzirom na raznorazne okolnosti. Ja sam dobio pre dve godine 5 meseci gratis, sada 6 meseci po 50% i nisam nezadovoljan, ima ovde dosta primera kako su ljudi pisali da sem neke standardne ponude nisu dobili ništa pa neki jesu a neki nisu posle izboksovali 5-6-7 pretplata po pola, a inače nema više da bude nula ili dinar mesečno nego ide ovaj fazon.
Razumem šta si hteo reći, ali ne treba mi njima da pezimo, već obrnuto. Mi njih držimo, a ne oni nas. Mogu bez celog box paketa da funkcionišem ako tako odlučim i opet ću koliko toliko zadovoljiti svoje prohteve koje imam trenutno uz box.
Ne treba preterivati ali treba insistirati, jer internet se ne obračunva kao potrošnja vode ili stuje , ako više odvrneš slavinu, više ćeš na kraju meseca platiti, već, potrošio 1GB, 100GB ili1000GB, plaćaš jednu cenu koju si ugovorio za tvoj paket. Što u prevodu znači da je njima internet kao protok nikakv trošak, a tako ti je i sa mobilnom telefonojim.
Ako mi sada ne ponude nešto konkretno prelazim na box3 (sa box4 plavi),iako znam da neću dobiti niakav popust, i da bi možda neka pogodnost ostanka na box4 cenovno bila kao i box3, neću ga iz principa uzeti, već ću preći na manji paket.

Treba da se loguješ kao admin a ne sa "telekom / telekom" (= user nalog).

"admin" / "20HWont17."

Bez navodnika naravno, i obrati pažnju da je tačka deo password-a.

Uveli mi box 3,za sada sve dobro sljaka,dobra slika,mozda je jedina mana sto su kanali razbacani po raznim pozicijama.

To i mene nervira. Kako ne umeju da to bolje nameste... treba nesto tipa., da kada kliknem na sportske da onda vidim sportske. Kada kliknem na filmske da onda vidm filmske.

Ovakve prodavci najviše vole. Pravi član potrošačkog društva.

Promenis operatera, pa ces dobiti za dinar 12 meseci. Ako tvoj postojeci operater ne zeli da ti da slicnu ponudu, onda ce te izgubiti za naredne 2 godine. Bolje im je da im placas 12 meseci, nego 0 meseci, ako odes kod drugog.
Ovako daju ponizavajucu ponudu postojećim korisnicima...a sto i ne bi kad imaju kupce poput tebe!

Ne može svako i svugde da promeni operatera, kol'ko znaš tol'ko i pričaš. Možda taj drugi operater nema tv kanale u ponudi koje ima postojeći operater i tome slično, da ne pričam o infrastrukturi za internet i tako redom.

Zvanična ponuda jeste ponižavajuća, nigde nisam rekao da nije ali gro ljudi koji se potrude i koji putem telefonskog poziva ili mejlom zatraže onda i dobiju bar tih 6-8 meseci po pola pretplate a pre godinu dve to je bilo recimo isto toliko meseci ali kompletno celih.

Znači idemo logika, svake dve godine menjamo besomučno operatera da bi dobili po godinu dana besplatnog korišćenja, malo morgen, možda ti to možeš i imaš uslove da to i ostvariš pa izvoli ali velika većina nema.

Presušila česma pa nema više 12 za dinar. A i kad je bilo 80% korisnika nije ni dotaklo. Neki plaćaju decenijama fiksni pa su dobili kao stalni korisnici ništa. Ko može da bira treba da menja operatera na svake 2 godine, sa ovakvim ponudama i cenama podržavam u potpunosti. Telekom, pa SBB pa Orion, pa sad i Telenor... Promene ljudi mesto stanovanja, auto, posao a kamoli operatera.

Na Telenor može svako da pređe, ko ima optiku, vrv su i kanali isti. 8 meseci se dobije po din + može bez fiksnog koji je do juče bio najveći problem.
Tačka na kuknjavu za mesecima po dinar .

Ima li negde spisak smart tv platformi na kojima je podržana Iris app?

Da odgovorim sam sebi. Dobio sam info od call centra da su podržani samo Android TV i LG Web OS. Ako neko ima drugačiji info neka javi.

Tako je. Android i Web Os samo za sada

Na Telenor može svako da pređe, ko ima optiku, vrv su i kanali isti. 8 meseci se dobije po din + može bez fiksnog koji je do juče bio najveći problem.
Tačka na kuknjavu za mesecima po dinar .
Ne može svako, samo ko ima optiku. Dakle za 80% opet ništa.

Super što se pojavio Telenor, oni daju 8 meseci po dinar. Telekom posle isteka dvogodisnjeg ugovra daje dosta manje. Isplati se preci na dve godine na Telenor... pa ako MTS posle daje vise... vratiti se na MTS. Konkurencija je za nas korisnike super.

Telenor je tek počeo da ulaže

Nazad
Vrh Dno