Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Meni pre dve godine dali 5 meseci fraj, mejlom se obratio, za tri meseca mi ističe taj ugovor, pripremam opet zvanično pisamce tamo negde u novembru, neću biti nezadovoljan sa 3 meseca obzirom da sada vode tu ''tvrdu'' politiku.

Meteorr, jesi li pre dve godine dobio više od 3 meseca, šta, kako, baš me zanima kako da se postavim kada budem tražio neke benefite. Mesec dana što je zvanična ponuda jednostavno ne dolazi u obzir a tri mi moraju dati ako neće pretnje raskidom koje će sigurno uroditi plodom.
Pre dve godine sam dobio 6 meseci po 1 din. jer sam uvodio optiku, tada je bilo 6 meseci, sada 12. Benefite cu ovako ili onako dobiti, vezu cuvam za kraj ahhha. Posle svega sto sam ucinio za MTS, oko uvodjenja optike u moju ulicu, nagovaranja komsija da je uvedu.... Ma ne pomisljam na manje od 6 meseci, makar otisao od njih. Princip je u pitanju, to sam im i rekao.

Pozovi onaj broj za benifite. Imaju veće ovlašćenja nego oni iz poslovnice
Koji je to broj za benefite? Meni je istekla uo u julu, zvao sam ih u aprilu maju, (obican cc) tad su mi nudili 3 meseca po dinar i rekli da pozovem pred kraj ugovorne obaveze i da cu mozda dobiti vise. Box 3 optika 200/80...
Moze i na pp, ako je zabranjeno javno.

064733

Nisam ni mislio u poslovnicu, nego mejlom kao prošli put...a može i na ovaj telefonski broj što ovde ostavljen. Adresu ne mogu da zamenim a da prebacim na nekoga od ukućana to da, ali taj fazon ne pali više.

Kako misliš ne pali više? Ako su ti rekli u poslovnici, onda verovatno nije tačno. Malo je nelogično u stvarnim situacijama kod promene vlasnika nad fiksnim, da ne postoji mogućnost da se taj neko sutra ne smatra novim korisnikom.

Jedini nacin, kako su mi rekli u poslovnici, je da se nakon raskida ugovora ostane bez usluga nekih nedelju dana, nakon cega je moguce potpisati novi ugovor sa novim vlasnikom na istoj adresi i taj vlasnik dobija novi fiksni broj i dobija beneficije (maks 10 meseci ako se uzme max tv paket, a za ostalo 6 meseci).

Jedini nacin, kako su mi rekli u poslovnici, je da se nakon raskida ugovora ostane bez usluga nekih nedelju dana, nakon cega je moguce potpisati novi ugovor sa novim vlasnikom na istoj adresi i taj vlasnik dobija novi fiksni broj i dobija beneficije (maks 10 meseci ako se uzme max tv paket, a za ostalo 6 meseci).
Meni rekose da vise ne vazi taj period, vec puna tri 3 meseca???

Jedino ako se nesto promenilo u prethodnih mesec, dva. Ili lazu nesto 😁
Pre dve nedelje sam bio da pitam, oko odjave box paketa, i prebacivanja na majku kao novog korisnika. Rece mi lik, nema nista od toga, sad znaju za caku, pa su uveli puna tri meseca od odjave svih usluga da neko moze da se vodi kao nov korisnik. Sistem kao prepoznaje po adresi, bla, bla...

Meni (mojoj majci) danas je istekla UO za Box 4 i otisli smo u poslovnicu da raskinemo ugovor. Poneli i opremu da razduzimo itd. Radnica nam kaze da mozemo da podnesemo zahtev, a da otkazni tok traje mesec dana, pa tek onda razduzujemo opremu. Mesecima sam cekao ovaj dan i hteo drugare da vodim na pivo, da to obelezimo, ali cu ipak sacekati jos mesec dana (platiti 4000), a onda ce da skikne neko prasence. Bice to konacan raskid svih ugovora sa MTS-om koje sam imao ja, zena, roditelji, moja bliza i dalja rodbina...
MTS je vankonkurentno najgori provajder bilo cega ikada u svetu W.O.A.T.
Jedini provajder koji mi je kao poklon za NG dao HBO, a onda mi ga 4 meseca naplacivao, jer ga nisam otkazao. Skidao mi trajni nalog i nisam proveravao iznos. Jedini operater kod kojeg sam kupio dodatne minute, ali zbog "kvara na sistemu" nisam mogao da otkazem uslugu naredna 3 meseca. Nije se pokvario sistem koji to naplati bespotrebno. Jedini operater koji promeni politiku obracuna, pa ako mi UO istice 20. u mesecu i ja dodjem da obnovim ugovor, oni mi taj period do 20. naplate bez popusta na UO, jer je mesec zapoceo, iako je trajala UO. Za obnovu ugovora je bilo potrebno da "pokrijem dug" od 58 para. Isao sam do prve banke, da to izmirim i platio 100 dinara sa uslugom banke.
Uoci uvodjenja interneta kod novog provajdera, opticki internet kod MTS-a je to predosetio i plakao je i jecao. Jecaji (prekidi) su trajali po 10-15 min. U principu, opticki internet im je dobar. Imali su nezakonit monopol nad mojim naseljem, pa oni jedini imaju optiku u naselju od 15000 ljudi.
Iris je nesto sto je neuporedivo sa EON-om, tako da sam 2 godine placao Box4 + EON, jer kako bih drugacije gledao TV. Rezolucija grafike je zaglavljena u devedesetim i slicna je prvim DVD-evima, ali kineskim. Pre Irisa je mogla da se napravi favorit lista, ali nije mogla da bude u upotrebi. To su sredili kod Irisa, ali i dalje se desava da sam box prebaci na upotrebu svih kanala umesto favorit liste. Ne mogu svi kanali da se vracaju unazad, a i oni koji mogu, ne znas da 'l si pos'o il' si dos'o. Iako sam ga jako retko koristio, nije se dogodilo da prebacim na njega, a da nije zaglupljen i da mora da se restartuje. Da skratim, nesto sto normalan covek, koji ceni sebe i svoje vreme, ne zeli da koristi. Verujem da su milioni evra drzavnog novca potroseni na razvoj Irisa, ali to sad nije tema.
Uvek kada vidim da je na oglasnoj tabli zgrade zalepljen plakat MTS-a, odmah ga pocepam. Svakako je zabranjeno reklamiranje i to je istaknuto na nasoj zgradi, ali ja osetim posebno zadovoljstvo dok guzvam taj plakat i dok se siri miris stamparske boje. Uz meceve Novaka Djokovica, to mi je jedno od najvecih dnevnih zadovoljstava koje mogu sebi da priustim.
Ko kaze da je MTS dobar za bilo sta, automarski pada na dno u mojim ocima.
Ako me ikada sretnete na ulici, nemojte izgovoriti MTS ni u kom kontekstu! Gadan sam kad popijem ili kad neko izgovori MTS :)

Meni (mojoj majci) danas je istekla UO za Box 4 i otisli smo u poslovnicu da raskinemo ugovor. Poneli i opremu da razduzimo itd. Radnica nam kaze da mozemo da podnesemo zahtev, a da otkazni tok traje mesec dana, pa tek onda razduzujemo opremu. Mesecima sam cekao ovaj dan i hteo drugare da vodim na pivo, da to obelezimo, ali cu ipak sacekati jos mesec dana (platiti 4000), a onda ce da skikne neko prasence. Bice to konacan raskid svih ugovora sa MTS-om koje sam imao ja, zena, roditelji, moja bliza i dalja rodbina...
MTS je vankonkurentno najgori provajder bilo cega ikada u svetu W.O.A.T.
Jedini provajder koji mi je kao poklon za NG dao HBO, a onda mi ga 4 meseca naplacivao, jer ga nisam otkazao. Skidao mi trajni nalog i nisam proveravao iznos. Jedini operater kod kojeg sam kupio dodatne minute, ali zbog "kvara na sistemu" nisam mogao da otkazem uslugu naredna 3 meseca. Nije se pokvario sistem koji to naplati bespotrebno. Jedini operater koji promeni politiku obracuna, pa ako mi UO istice 20. u mesecu i ja dodjem da obnovim ugovor, oni mi taj period do 20. naplate bez popusta na UO, jer je mesec zapoceo, iako je trajala UO. Za obnovu ugovora je bilo potrebno da "pokrijem dug" od 58 para. Isao sam do prve banke, da to izmirim i platio 100 dinara sa uslugom banke.
Uoci uvodjenja interneta kod novog provajdera, opticki internet kod MTS-a je to predosetio i plakao je i jecao. Jecaji (prekidi) su trajali po 10-15 min. U principu, opticki internet im je dobar. Imali su nezakonit monopol nad mojim naseljem, pa oni jedini imaju optiku u naselju od 15000 ljudi.
Iris je nesto sto je neuporedivo sa EON-om, tako da sam 2 godine placao Box4 + EON, jer kako bih drugacije gledao TV. Rezolucija grafike je zaglavljena u devedesetim i slicna je prvim DVD-evima, ali kineskim. Pre Irisa je mogla da se napravi favorit lista, ali nije mogla da bude u upotrebi. To su sredili kod Irisa, ali i dalje se desava da sam box prebaci na upotrebu svih kanala umesto favorit liste. Ne mogu svi kanali da se vracaju unazad, a i oni koji mogu, ne znas da 'l si pos'o il' si dos'o. Iako sam ga jako retko koristio, nije se dogodilo da prebacim na njega, a da nije zaglupljen i da mora da se restartuje. Da skratim, nesto sto normalan covek, koji ceni sebe i svoje vreme, ne zeli da koristi. Verujem da su milioni evra drzavnog novca potroseni na razvoj Irisa, ali to sad nije tema.
Uvek kada vidim da je na oglasnoj tabli zgrade zalepljen plakat MTS-a, odmah ga pocepam. Svakako je zabranjeno reklamiranje i to je istaknuto na nasoj zgradi, ali ja osetim posebno zadovoljstvo dok guzvam taj plakat i dok se siri miris stamparske boje. Uz meceve Novaka Djokovica, to mi je jedno od najvecih dnevnih zadovoljstava koje mogu sebi da priustim.
Ko kaze da je MTS dobar za bilo sta, automarski pada na dno u mojim ocima.
Ako me ikada sretnete na ulici, nemojte izgovoriti MTS ni u kom kontekstu! Gadan sam kad popijem ili kad neko izgovori MTS :)

Ne može MTS da ti bude kriv što si četiri meseca plaćao HBO zato što si zaboravio da ga odjaviš ili što si napravio trajni nalog koji ne proveravaš koliko ti i za šta skinu. I uslovi promocije su uvek jasno objašnjeni. Ja bez obzira na tačan iznos koji mi stigne preko poruke, obavezno proverim detalje računa iz ne znam kog razloga.

Što se obračuna tiče, a pisano je ovde, ako ugovor potpišeš 20. u mesecu, do tog datuma plaćaš punu cenu (od starog ugovora) srazmerno broju dana korišćenja odnosno 20 dana). Od narednog prvog u mesecu plaćaš 1 dinar ako si dobio besplatne mesece. Recimo, meni su poslednji put ponudili 7 meseci (ugovor isticao 22.02. Novi potpisao ranije 11.02. Februar su naplatili oko 1200 dinara, umesto ne znam koliko. Od marta do avgusta (6 meseci) su mi naplatili po 1 dinar. Septembar je stigao sa iznosom i obračunskim intervalom od 11.09. - 30.09. Razlika u novcu od 11.02. - 28.02. koju nisam platio i razlika od 01.09. - 11.09. je u suštini taj 7 mesec po 1 dinar kako smo se i dogovorili.

Ne nude vise silne mesece za obnovu ugovora. Pre dve godine i d e pre toga dobijao sam 6-8meseci za dinar. Cak ni kad podnesete zahtev za gasenje usluge ne dobijate nista. Ja nisam produzio ugovor za box 3,odjavio sam cak i fixni telefon. Najvise sto sam dobio je 3m po dinar a ostale mesece cak 400d vise nego sto sam placao box 3 pre toga. Uzeo sam Supernova internet(bivsi RV) i dobio brzi net u odnosu na vdsl koji sam imao (50/8 realno 38/8 ) 100/10,dobio 3meseca po dinar.zadrzao sam samo mobilni broj uz koji sam uzeo nov telefon tako da me sve to izadje manje mesecno nego sto sam ranije placao,a dobio sam nov telefon(RN9) i duplo brzi net. Jeste vdsl stabilniji od kablovskog interneta ali sa sadasnjim netom do sad nisam imao vecih tj ozbiljnih problema za ovih skoro 6meseci koriscenja.

Sa prelaskom SK na mts, više nemaju a ma baš nikakvu konkurenciju pa su zato i zaoštrili politiku. Baš me zanima šta će mi ponuditi u februaru, jer su do sada uvek bilo korektni u mom slučaju.

Bio do poslovnice da zatražim prekid saradnje, ugovor istekao.
"Pozvaće kolege". Kad budu zvali, tražim 6 meseci po dinar koje mi duguju za prethodni ugovor + 3 meseca za novih 2 godine, na to bih pristao, u suprotnom komšija ima brz net.

Bio do poslovnice da zatražim prekid saradnje, ugovor istekao.
"Pozvaće kolege". Kad budu zvali, tražim 6 meseci po dinar koje mi duguju za prethodni ugovor + 3 meseca za novih 2 godine, na to bih pristao, u suprotnom komšija ima brz net.
potresces ih bas
max sto mozda dobijes je 6 meseci po din ako budes imao srece

Toliko moze da dobije samo ako odluci da uzme jaci paket, a ako zeli da ostane na istom, dva-tri meseca je max.

Tek sam danas pozvao, kaze da ne nepostojeci broj...
Danas su me zvali, nude mi 4 meseca po dinar za produzenje box 3 optika 200/80. Rekao da me pozovu za neki dan dok razmislim. Kazu da pozovem ja 064733 kad se smislim.
Opet sam zvao i opet mi kaze nepostojeci broj, sa a1 mreze. Posle okrenem sa drugarovog mts broja i uredno zvoni...
Za sada necu uzimati 4 meseca, sacekacu jos malo da vidim sta se desavaa sa drugim provajderima...

Šta se dešava kada se otkažu usluge na neodređen period, pa ponovo prijavi, koliko meseci po din se dobije?
Mislim da ti je za sve isluge isto - kod int provajdera, mobilnih provajdera, banaka i sl....kad tako ugasis stari ugovor mora da prodje odredjeno vreme da se usluga ne koristi pa da te vide kao novog korisnika...Kako znam to je minimalno 3 do 6 meseci (ne znam dal neko trazi i duzi rok)..

Zato sto kad ne koristite necije usluge par meseci smatra se da ste neke druge koristili do tada, pa i jeste novi koristnik... SVe je to naravno smisljeno da nam oteza te promocije za nove korisnike. Jer svi promocijama za nove koristnike zele nove klijente, a usput zele da im stari klijenti placaju sto vise za sto manje usluga :) Ugrubo vazi za sve (MTS, SBB, Orion, banke, osiguravajuca drustva i sl... :) ).
I eventualno kad najavite raskid ugovora onda donekle kod nekih dobijete neku pogodnost da vas zadrze, dok kod drugih ne dobijete ni tada :)

Poslednja izmena:
Telekom, 3m posle raskida novi korisnik

Uvek postoji opcija naci kreativnog terenskog promotera

Iznenadio sam se sta sve mogu,menjaju adresu, prezime,sve za 12m promo

Šteta što nema više "giga gradova"

zato sto oni rade na procenat. i njima je bitno da se preko njih sklopi ugovor. tako sam i ja dobio odlicnu ponudu i za sbb pre 3 godine a posle prosle godine i za orion od dva promotera.

Idealno je i to da se menja provajder na dve godine jer onda najlakse dobijate najbolje ponude... kome nije cimanje naravno

Ti si onda nasao nekog stvarno dobrog, ja sam imao toliko lose iskustvo zadnji put da se sada dvoumim sta da radim.

A sve mi se cini ako Orion ne dovuce optiku do moje ulice u NS da cu da ostanem na MTS-u ali do aprila sledece godine moram da sacekam, tada najranije mogu da predjem na novi paket a ako budem isao na raskid onda u julu mesecu.

Ima li meni neko da posalje kontakt nekog terenskog komercijaliste u Beogradu u inbox ? Da napravim kakav deal oko produzenja ugovora i prebacivanja na jaci paket.

Istice mi ugovor 1.oktobra. Pozvao 064733 najvise sto sam dobio u pregovorima je 4 meseca za po 1 dinar,prelazim na SBB dobio kod njih 7 meseci po 1 dinar.Pa posle tog isteka ugovora videcemo ko sta nudi :) :)
Mnogo su se osilili ,secam se kada sam prelazio kod njih pre 2 godine sa 3 meseca podigli mi na 9 meseci po 1 dinara,a sada jedva 1 mesec dodaju gratis.Za svoje pare biram sta mi je ekonomicnije :) :)

Vrh Dno