Meni (mojoj majci) danas je istekla UO za Box 4 i otisli smo u poslovnicu da raskinemo ugovor. Poneli i opremu da razduzimo itd. Radnica nam kaze da mozemo da podnesemo zahtev, a da otkazni tok traje mesec dana, pa tek onda razduzujemo opremu. Mesecima sam cekao ovaj dan i hteo drugare da vodim na pivo, da to obelezimo, ali cu ipak sacekati jos mesec dana (platiti 4000), a onda ce da skikne neko prasence. Bice to konacan raskid svih ugovora sa MTS-om koje sam imao ja, zena, roditelji, moja bliza i dalja rodbina...
MTS je vankonkurentno najgori provajder bilo cega ikada u svetu W.O.A.T.
Jedini provajder koji mi je kao poklon za NG dao HBO, a onda mi ga 4 meseca naplacivao, jer ga nisam otkazao. Skidao mi trajni nalog i nisam proveravao iznos. Jedini operater kod kojeg sam kupio dodatne minute, ali zbog "kvara na sistemu" nisam mogao da otkazem uslugu naredna 3 meseca. Nije se pokvario sistem koji to naplati bespotrebno. Jedini operater koji promeni politiku obracuna, pa ako mi UO istice 20. u mesecu i ja dodjem da obnovim ugovor, oni mi taj period do 20. naplate bez popusta na UO, jer je mesec zapoceo, iako je trajala UO. Za obnovu ugovora je bilo potrebno da "pokrijem dug" od 58 para. Isao sam do prve banke, da to izmirim i platio 100 dinara sa uslugom banke.
Uoci uvodjenja interneta kod novog provajdera, opticki internet kod MTS-a je to predosetio i plakao je i jecao. Jecaji (prekidi) su trajali po 10-15 min. U principu, opticki internet im je dobar. Imali su nezakonit monopol nad mojim naseljem, pa oni jedini imaju optiku u naselju od 15000 ljudi.
Iris je nesto sto je neuporedivo sa EON-om, tako da sam 2 godine placao Box4 + EON, jer kako bih drugacije gledao TV. Rezolucija grafike je zaglavljena u devedesetim i slicna je prvim DVD-evima, ali kineskim. Pre Irisa je mogla da se napravi favorit lista, ali nije mogla da bude u upotrebi. To su sredili kod Irisa, ali i dalje se desava da sam box prebaci na upotrebu svih kanala umesto favorit liste. Ne mogu svi kanali da se vracaju unazad, a i oni koji mogu, ne znas da 'l si pos'o il' si dos'o. Iako sam ga jako retko koristio, nije se dogodilo da prebacim na njega, a da nije zaglupljen i da mora da se restartuje. Da skratim, nesto sto normalan covek, koji ceni sebe i svoje vreme, ne zeli da koristi. Verujem da su milioni evra drzavnog novca potroseni na razvoj Irisa, ali to sad nije tema.
Uvek kada vidim da je na oglasnoj tabli zgrade zalepljen plakat MTS-a, odmah ga pocepam. Svakako je zabranjeno reklamiranje i to je istaknuto na nasoj zgradi, ali ja osetim posebno zadovoljstvo dok guzvam taj plakat i dok se siri miris stamparske boje. Uz meceve Novaka Djokovica, to mi je jedno od najvecih dnevnih zadovoljstava koje mogu sebi da priustim.
Ko kaze da je MTS dobar za bilo sta, automarski pada na dno u mojim ocima.
Ako me ikada sretnete na ulici, nemojte izgovoriti MTS ni u kom kontekstu! Gadan sam kad popijem ili kad neko izgovori MTS