Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Svakom bih preporučio da isproba sve što ima na svojoj adresi i onda se opredeli za nešto što mu najviše odgovara i najbolje radi. Kao i kod telekomunikacionih operatera (mts, vip, telenor) i ovde sve zavisi sve od mnogo faktora.
Ja sam koristio i mts i sbb i sbb parner firme, i adsl kod domaćih provajdera i wifi provajdere. Imam primere i dobre i loše za sve. Za wi fi uglavnom su loši primeri, za optiku super, za kabl podeljena mišljenja kao i za adsl.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Trebam da povezem PC zvucnike na STB.
Od izlaza vidim da ima AV i Toslink.
Da je izvodljivo samo da ubodem direktno zvucnike u AV ili mi treba neki adapter?
Ili da povezem preko Toslinka posto vec imam neki DAC, samo da kupim opticki kabl?

Kupi optički i rešio si stvar

Da li moze da se da neko ucesce kod uzimanja uredjaja i da se tako smanji rata za telefon? Na primer telefon je 48.000 uz neki box. Dam 24, i onda smanjim ratu na 1000din?

Jedno pitanje u vezi Box paketa. Šta znači kad napišu za brzinu interneta 50/8 Mb/s (200/80 Mb/s optika)? Da li je to znači da se dobija ova veća brzina ako imam uslova za optiku?

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

da, manja brzina je tamo gde ima uslova za vdsl. veca tamo gde je optika

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

Bio sam na putu pa nisam stigao platit racun, ima li veze sa iducim ako uplatim i dug (ebanking)? Ne znam zbog poziva na broj i toga da se nesto ne zezne, cini mi se npr infostan da nije računao tako plaćene. Da ne plaćam proviziju 2 puta dzabe.

Moje iskustvo: račun za fixni nije stigao pa sam platio po prethodnom (ista suma).
Sada se vodi da nemam dug ali taj mesec neplaćen. Ne mogu da provere duplu uplatu jer "unapređuju sistem, nego kada bude gotovo, ne zna se kada..."

Rezime: poželjno da se slaže poziv na broj za taj mesec.

Poziv na br je bitan jer tako ga vezuju za odredjenjog korisnika, ja uvek cekam da stigne pa placam. Stavio sam i mailom da mi salju.

Ja vec imam neke koji se vode kao neplaćeni jer mi se nije placalo 1 dinar 6 mjeseci pa sam uplatio odjednom vise, ali ono ako samo na sajtu pise da je neplacen a nece mi ugasiti ili stagod jer nemam dug onda mi je baš svejedno.

Poslednja izmena:
Bio sam na putu pa nisam stigao platit racun, ima li veze sa iducim ako uplatim i dug (ebanking)? Ne znam zbog poziva na broj i toga da se nesto ne zezne, cini mi se npr infostan da nije računao tako plaćene. Da ne plaćam proviziju 2 puta dzabe.

Ja sam uplacivao ovako vise puta, meni su iz MTSa rekli da uplatim na zadnji koji nisam platio, znaci ako nisam platio mart a sad je stigo za aprill ja uplatim 6000na mart

Za prošli mesec uplatim greškom 2 puta, i ovi mi ne obračunaju kao avans, već pošalju pun iznos, ja pošaljem mail sa uplatnicama i već 2 nedelje nema odgovora.

Послато са Le X820 уз помоћ Тапатока

Zar nije upscale kad se HD razvlači na 4k? Njemu je tv HD i kanali HD?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Upscale radi MTS IPTV STB uređaj. On output-uje FullHD sliku na HDMI i TV prikazuje 1:1 sliku na svom ekranu. STB prima od Telekom IPTV headend-a 720p sliku kanala koju upscale-uje na 1080p.

720p prijem je naveden kao primer. Svakako STB u slučaju 1080p kanala neće raditi nikakvo procesiranje, a u slučaju SD kanala i HD kanala radiće upscale na FullHD koji će poslati preko HDMI-ja, u slučaju da je output podešen na FullHD i da TV kao i HDMI kabl i verzija protokola podržavaju navedenu rezoluciju.

Mozda nije bas tema za ovo pitanje, ali mi je potreban info.
Renoviram stan pa provlacim nove kablove. Plan je da se nakon renoviranja uzme neki BOX paket. Da li ima neko da preporuci kakav bi trebao kabl za optiku da uzmem i preporuka za koaksijalni isto. Da li postoji koaks. da je manjeg precnika, a da ne utice na kvalitet signala?

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Ako uzimaš MTS optiku ne treba ti koaksijalni kabl. Treba ti samo UTP kabl, poželjno kategorije 6 ili 6A. Možeš i 7 ali je još skuplji. Oni daju/preporučuju CAT 5E ali ti ja iz iskustva to ne bi preporučio iz više razloga. Imaš Bear CAT 6 jeftino, jeftiniji nego 5E po popularnim prodavnicama. Sasvim korektan kabl, ja sam stavio obične konektore ti možeš i oklopljene neznatno su skuplji. Sa plastičnim vodičem ako je iole pristojno krimpovan interferencije neće biti. Samo voditi računa da kabl ne bude priklješten na svom putu kroz zidove. CAT 6 UTP kabl je deblji od CAT 5E ali oba su znatno manjeg prečnika nego li koaksijalni.

Ok, hvala. Ako moze preporuka i za koaks, kad vec provlacim da ubacim i to. Nikad se ne zna :)

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Najbolje da odeš u firmu koja se bavi time i pitaš njih da ti preporuče i jedno i drugo. Imaš jednu takvu na N. Beogradu kod crvenkapica ako si iz BGa. Napisao bi ime ali mislim da je to zabranjeno jer je reklama. Oni se bave prodajom mrežne opreme, mislim da tamo možeš naći nekoga ko će ti to odraditi ako ne umeš sam. Veruj da nije teško, ja sam sebi odradio bolje nego MTS tehničari. Samo valja imati alat za krimpovanje telefonskih konektora.

Kako bilo, mislim da će i koaks. iz kineske radnje da završi posao ako budeš baš morao nazad na kablovsku što nikako ne preporučujem, uostalom videćeš i sam kada pređeš na optiku. Koaksijalni kabl je debeo u svakoj varijanti što sam video. Valjda će i SBB preći svuda na optiku, ako misle da ostanu u igri.

Posto sam imao hbo paket dzabe cini mi se 8 mjeseci a to istice sjutra, treba li sta otkazivati da me ne iznenadi na računu u novembru? Nisam nasao opciju u menijima sem za kupovinu paketa, pa je valjda ok.

Moraš da pozoveš call centar i da otkažeš.
Inače, jutros se apdejtovao STB

Mislim da HBO promocija ističe 31. oktobra, proveri.

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Jeste 31. oktobra, sad sam ja proverio, pošto sam malopre otkazao. Može da se otkaže i preko chata sa operaterom na mts.rs, mnogo je lakše tako nego da se zove i čeka na javljanje živog bića.

Mislim da ce krajem oktobra biti automatski da se otkaze HBO preko call centra.Samo ukucas broj fiksnog i to je to!:)))

Vrh Dno